Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На початок нового навчального року всі навчальні заклади області повністю укомплектовані відповідними спеціалістами

На початок нового навчального року всі навчальні заклади області повністю укомплектовані відповідними спеціалістами

На початок 2011/2012 навчального року всі навчальні заклади області укомплектовані відповідними спеціалістами в повному обсязі. Про це сьогодні у ході селекторної наради повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської обласної Роман Шаповал.  За його словами, додаткова потреба у педагогічних кадрах для навчальних закладів області на 2011/2012 навчальний рік складала 831 вчителя. Станом на 5 вересня 2011 року у навчальні заклади області працевлаштовано 654 молодих спеціалістів, з них: 598 осіб до загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів; 26 осіб до закладів освіти обласного підпорядкування; 30 осіб до професійно-технічних навчальних закладів. Переважна більшість спеціалістів, які були працевлаштовані, – випускники ХНПУ ім. Г.С.Сковороди.

«Одне з найголовніших завдань – утримати молодь на селі. Для цього районами організовано роботу з молодими вчителями: закріплені наставники з числа досвідчених педагогів, організовано роботу школи молодого вчителя, використовуються різноманітні заохочувальні технології. Однією з них є надання одноразової грошової допомоги тим молодим спеціалістам, хто уклав не менше ніж на три роки угоду про роботу у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах», - зауважив Роман Шаповал.

Також Головним управлінням спільно з районними відділами освіти щорічно надаються цільові направлення випускникам сільських шкіл до вищих навчальних закладів педагогічного профілю з подальшим укладанням з ними тристоронніх угод з метою їх закріплення у районах області. У 2011 році за цільовими направленнями до навчальних закладів прибув 61 молодий спеціаліст.