Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В області розпочався процес оптимізації мережі вищих навчальних закладів

Сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник акцентував увагу на важливості оптимізації мережі вищих навчальних закладів України та створення конкурентного середовища. «900 вузів у країні не виживе, але стільки вузів країні і не потрібно», - підкреслив Дмитро Табачник.

Досвід Харківської області з проведення профілактичних медичних оглядів школярів планується розповсюдити на всю Україну. Дмитро Табачник

Як зазначив сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, здоров’я школярів потребує особливої уваги, тому важливе значення мають профілактичні медичні огляди. За словами Дмитра Табачника, систему проведення профілактичних медичних оглядів школярів, яка створена у Харківській області, планується розповсюдити на всю Україну. Він також зазначив, що міністерство рекомендує іншим областям організовувати роботу з проведення медоглядів за прикладом Харківщини.

Єдиний дозвільний центр - це ще один крок влади назустріч підприємцям. Сергій Авершин

Як зазначив 28 квітня в ході відкриття Міжнародного Конгресу Підприємців начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, 4 травня відбудеться відкриття Єдиного регіонального дозвільного центру, який буде діяти на території міста Харкова, але також буде обслуговувати жителів усього регіону. «Відкриття дозвільного центру заплановано на наступному тижні. - Повідомив він. - Це один із перших на Україні дозвільних центрів. Тут можна буде оформити всю необхідну дозвільну документацію в одному місці, зводячи до мінімуму контакт з чиновниками. Ми сподіваємося, що це буде перший із значущих кроків на шляху до розвитку підприємництва в регіоні».  

У рамках Міжнародного Конгресу Підприємців працюють «консультаційні столи»

У рамках Міжнародного Конгресу Підприємців працюють «консультаційні столи». Про це 28 квітня повідомив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. «Консультаційні столи» були організовані для розгляду питань, які виникають у людей частіше за все. Ми постаралися розмістити «Консультаційні столи»  найбільш затребуваних питань найбільш затребуваних питань, - зазначив він. – Вони будуть проводитися протягом дня Головним управлінням Пенсійного фонду України в Харківській області, Державною податковою адміністрацією в Харківській області, обласним центром зайнятості та обласною митницею». 

Обласна влада створює сприятливі умови для розвитку підприємництва та малого бізнесу області. Сергій Авершин

Сьогодні під час відкриття Міжнародного Конгресу Підприємців, який відбувся в конференц-залі «РадмірЕкспоХолл», начальник Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації Сергій Авершин зазначив, що сьогоднішній захід має особливе значення для розвитку і зміцнення підприємництва та малого бізнесу Харківського регіону.

У Харкові розпочав роботу Міжнародний Конгрес Підприємців

Сьогодні о 10.00 в конференц-залі «РадмірЕкспоХолл» в рамках регіонального Комітету з економічних реформ розпочав роботу Міжнародний Конгрес Підприємців за участю представників облдержадміністрації, представників Клубів Підприємців та інших бізнес-асоціацій, у якому беруть участь близько 500 бізнесменів і топ-менеджерів з 8-ми країн, 15-ти міст СНД. Конгрес націлений на налагодження міжнародних економічних зв'язків і поліпшення бізнес-середовища в регіоні.

Медичне обслуговування чорнобильців є одним з найважливіших пріоритетів в діяльності галузі охорони здоров’я регіону. Ігор Шурма

Як зазначив під час Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, медичне обслуговування чорнобильців є одним з найважливіших пріоритетів в діяльності галузі охорони здоров’я регіону.

19 травня в Харкові почнуться Дельфійські ігри Слобожанщини

19 травня відбудеться урочисте відкриття Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Про це повідомив начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов.

Події дня

Сьогодні, 28 квітня, о 10:00 в конференц-залі «Радмір Експо Хол» (ст.метро "Академіка Павлова", вул.Академіка Павлова, 271) розпочнеться Міжнародний Конгрес Підприємців в рамках регіонального Комітету з економічних реформ; о 12.30 у Центрі російської культури Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» (вул.Лермонтовська, 27) відбудеться зустріч студентів і школярів з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком; о 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція головного санітарного лікаря області Тетяни Колпакової про санітарно-епідеміологічний стан в області.

У травні Харків відвідає сузір'я великих акторів. Вікторія Маренич

У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Харків відвідає справжнє сузір'я великих акторів, режисерів і композиторів, які проведуть майстер-класи для початківців кінематографістів, а також зустрінуться з харківським глядачем на творчих вечорах. Про це 27 квітня під час прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться презентація вина «Ma cuvée personnelle Syrah» винного дому П'єра Рішара Chateau Bel Eveque

Як зазначила 27 квітня в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» за підтримки винного бутіка «In Vino» відбудеться презентація вина П'єра Рішара «Ma cuvée personnelle Syrah» винного дому Chateau Bel Eveque.

Чим більше буде власників у дитячого оздоровчого закладу, тим вище ймовірність збереження цього об'єкта. Євген Савін

У питанні збереження і збільшення кількості дитячих заміських оздоровчих таборів, а також поліпшення якості наданих ними послуг, обласна адміністрація йде по шляху пошуку декількох власників для одного табору. Про це під час наради з питань проведення оздоровчої кампанії 2011 сказав заступник голови ХОДА Євген Савін: «Чим більше джерел фінансування ми зможемо закріпити за тим чи іншим оздоровчим закладом, тим вище ймовірність того, що ми швидко приведемо його до ладу, і чим більше буде власників, тим вище ймовірність збереження цього об'єкта. Зменшується ймовірність, що табір втратить своє функціональне призначення».

Свобода вираження задуму стала основним критерієм відбору фільмів для участі у кінофестивалі  «Харьковская сирень»

«Основними критеріями відбору кінокартин для участі у фестивалі було визначення того, наскільки добре розкрита тема фільму, а також яким способом вона розкрита. Ці критерії демонструють рівень сценарію і його екранного втілення», - зазначила 27 квітня в ході прес-конференції член селекційної комісії - кінознавець Наталя Черкасова. Також вона підкреслила, що в ході відбіркового туру враховувалася свобода вираження задуму, легкість сприйняття кінокартини і оригінальність мислення автора.

Євген Савін підписав договір про співпрацю між ХОДА та  Українським дельфійським комітетом

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації «Український дельфійський комітет» Світлана Іваненкова підписали Договір про співробітництво між облдержадміністрацією і дельфійським комітетом. Зокрема, співпраця передбачає проведення на Харківщині Дельфійських ігор Слобожанщини.

Найголовніше для режисера - «зачепити» глядача. Наталя Черкасова

«Фільми-учасники кінофестивалю зняті молодими людьми і про молодих людей. Всі роботи вписуються в загальну концепцію кінофестивалю «Харьковская сирень», - наголосила сьогодні під час прес-конференції кінознавець Наталя Черкасова.

Кінофестиваль «Харьковская сирень» має величезне значення для Харківського регіону. Костянтин Кеворкян

«Принцип роботи селекційної комісії Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» полягав у тому, що ми намагалися залишити місце експерименту і новим формам, але також думали про кіноглядачів, щоб це кіно зібрало зали»,- зазначив у ході прес-конференції член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» - директор відеоканалу «Перша Столиця» Костянтин Кеворкян.

Зустріч студентів та школярів НУА з першим космонавтом незалежної України

28 квітня о 12.30 у Центрі російської культури Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» (вул.Лермонтовська, 27) відбудеться зустріч студентів і школярів з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком. Зустріч з льотчиком-випробувачем, Героєм України генерал-майором Леонідом Каденюком є завершенням програми, яка проводилися в Народній українській академії у зв'язку з 50-річчям першого польоту людини в космос.

Рейтинг Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» стрімко росте вгору. Володимир Миславський

Як зазначив 27 квітня в ході прес-конференції член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» - кінокритик Володимир Миславський, фестиваль «Харьковская сирень» набирає обертів, його рейтинг стрімко росте вгору. «Рівень Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» значно покращився, зазначив він. - Для мене розчарувань у загальному рівні представлених робіт не було. У цьому році надійшло значно більше робіт, ніж у минулому. Тому я можу з упевненістю сказати, що з'явилося дуже багато талановитої молоді, яка бачить своє майбутнє в кінематографі. Глядачі, які прийдуть на конкурсний показ не розчаруються».

В Харківській області відбулася низка заходів до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи

Як повідомила під час засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, в Харківській області відбулася низка заходів до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи.  

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» Харків відвідає Жан-Поль Бельмондо

На запрошення Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Харків відвідає видатний французький актор Жан-Поль Бельмондо. У рамках секції «Французький бульвар» кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться творчий вечір зірки французького кіно. Про це 27 квітня під час прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації - співголова оргкомітету міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» фільми будуть оцінюватися в 9 номінаціях

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації - співголова оргкомітету міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, в цьому році на суд компетентного журі буде представлено 53 конкурсних кінострічок у 9 номінаціях: кращий документальний короткометражний фільм, кращий ігровий короткометражний фільм, кращий анімаційний фільм, краща режисерська робота, кращий сценарій, краща операторська робота, приз глядацьких симпатій, приз журналістських симпатій та гран-прі кінофестивалю.

Визначені учасники конкурсної програми кінофестивалю  «Харьковская сирень»

У конкурсній програмі III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» візьмуть участь 49 режисерів із 6 країн світу. Про це 27 квітня під час прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації - співголова оргкомітету міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У Харкові відбудеться Міжнародний Конгрес Підприємців

28 квітня 2011 року о 10.00 в конференц-залі «РадмірЕкспоХолл» (м.Харків, метро "Академіка Павлова", вул. Академіка Павлова, 271) в рамках регіонального Комітету з економічних реформ буде проведено Міжнародний Конгрес Підприємців за участю представників облдержадміністрації, представників Клубів Підприємців і інших бізнес-асоціацій.

Ігор Шурма представив нового головного лікаря Обласного диспансеру радіаційного захисту

Сьогодні під час Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив нового головного лікаря КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення». Розпорядженням голови ХОДА на цю посаду з 21 квітня призначений Едуард Зінов‘єв.  

Відбулася нарада з питань проведення оздоровчої кампанії 2011 року

В актовому залі об'єднання профспілок Харківської області відбулася нарада з організації оздоровлення та відпочинку дітей області влітку 2011 року. У нараді взяли участь заступник голови ХОДА - начальник обласного штабу з підготовки літньої оздоровчої кампанії-2011 Євген Савін, начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, начальник відділу з питань організації охорони материнства та дитинства ГУ охорони здоров'я ХОДА Тетяна Єфименко, директори заміських закладів оздоровлення та відпочинку, голови профспілкових комітетів підприємств і організацій, голови обласних галузевих профспілкових організацій, представники МНС, санепідслужб, Держгірпромнагляду Україні.

Ефективність роботи Координаційної ради залежить від контролю за виконанням рішень попередніх засідань. Ігор Шурма

«Дуже часто різні ради, комісії, форуми ухвалюють багатосторінкові рішення, але вони не виконуються. Для мене, як для голови Координаційної ради, є принциповим виконання всіх рішень. Ефективність роботи ради залежить від контролю за виконанням рішень попередніх засідань», – зазначив сьогодні під час засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 26 квітня провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови Харківської облдержадміністрації звернулися 12 осіб.  

Відбулося засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Під час засідання розглядалися питання про: виконання доручення голови Координаційної ради від 11 лютого 2011 року; проведення заходів, присвячених 25-м роковинам Чорнобильської катастрофи; пенсійне забезпечення військовослужбовців, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Визначено переможців V Регіонального конкурсу наукових робіт молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір»

Підведено підсумки V Регіонального конкурсу наукових робіт молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір». Цього року на Конкурс було подано 55 робіт, найкращі з який посіли I, II і III місця. Переможців Конкурсу нагороджено Грамотами Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, цінними подарунками та грошовими преміями від спонсору Конкурсу компанії «Хот Велл».

Стартував Національний конкурс «Благодійник року»

29 березня 2011 року стартував 5 ювілейний Національний конкурс «Благодійник року». Цього року переможці будуть визначені в 14 номінаціях серед представників великого, середнього, малого бізнесу, фізичних осіб, благодійних фондів, ініціативних груп тощо. Прийом заявок триватиме до 30 жовтня 2011 року. Урочиста церемонія нагородження переможців традиційно буде приурочена до Дня благодійника, який відзначається в Україні у другу неділю грудня. Докладну інформацію про конкурс та умови участі можна отримати на сайті http://blagodijnyk.org.ua або за тел. (044) 229-46-62.

Архів документів