Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область отримала майже 6 млн. грн. на будівництво доступного житла

Харківська область отримала майже 6 млн. грн. на будівництво доступного житла

На виконання регіональної Програми будівництва доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки станом на 3 листопада 2011 року Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ перераховано до Харківського управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву 5 964,305 тис. грн. Згідно з інформацією управління містобудування та архітектури ХОДА, за рахунок цих коштів заплановано придбати орієнтовно 75 квартир. За даними заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, уже профінансовано 30 угод у сумі 2155,217 тис. грн. загальною площею житла 1448,64 кв. м, сплачено громадянами 5858,585 тис. грн.

Міжвідомчою комісією Мінрегіонбуду в Харківській області відібрано п’ять об’єктів житлового будівництва загальною площею 21,03 тис. кв. м, що складає 416 вільних від зобов’язань квартир, на добудову яких можуть бути спрямовані кошти. Також на території області визначено 16 земельних ділянок загальною площею 50,3 га, які можливо використовувати під будівництво доступного житла.

Органами місцевого самоврядування здійснюється відбір громадян, які мають право на державну підтримку для будівництва доступного житла. Мінрегіонбудом розроблюється та планується встановлення в Харкові автоматичної системи Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. За даними управління містобудування та архітектури, в нинішній час спільно з органами місцевого самоврядування завершується робота по формуванню бази даних для передачі в Мінрегіонбуд і включення цих даних в Реєстр.

Довідка:
У 2010 році для надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла профінансовано з державного бюджету 2749,4 тис. грн. Укладено 35 угод, придбано та передано 36 квартир для черговиків загальною площею 1907,38 кв. м.