Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 31 грудня планується завершити роботи зі знешкодження непридатних пестицидів на території Харківської області

До 31 грудня планується завершити роботи зі знешкодження непридатних пестицидів на території Харківської області

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, роботи зі знешкодження непридатних пестицидів на території області планується завершити до 31 грудня 2011 року. Відповідно до договору про надання послуг із видалення твердих відходів, який було укладено між Мінекоресурсів України та ТОВ "С.І.Груп Консорт Лтд" за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища у Харківській області передбачено в поточному році здійснити вивезення на знешкодження 482,2 тонни непридатних до використання пестицидів та тари від них. Станом на 3 листопада було вивезено на знешкодження 259,92 тонн непридатних пестицидів та тари з Нововодолазького підземного сховища та 80,907 тонн з 10 складських приміщень Валківського району.

Вивезення 140 тис. тонн, які зберігаються в інших складських приміщеннях Нововодолазького, Валківського, Богодухівського, Золочівського, Балаклійського та Зміївського районів планується завершити до 10 листопада.

Згідно з договорами, укладеними Головним управлінням ЖКГ облдержадміністрації з ТОВ "С.І.Груп Консорт Лтд", з 2 листопада розпочато роботи з перезатарення непридатних пестицидів на території Великобурлукського та Ізюмського районів. Ці роботи планується виконати за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. 

Хід виконання робіт зі знешкодження непридатних пестицидів знаходиться на постійному контролі Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області.