Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цілі земельної реформи мають бути зрозумілі кожному

Цілі земельної реформи мають бути зрозумілі кожному

В Ізюмі під головуванням заступника Харківської облдержадміністрації   Віталія Алексейчука відбувся кущовий семінар з роз'яснення цілей проведення земельної реформи, законопроекту «Про ринок земель» та державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. В ньому взяли участь голови районних,  сільських і селищних рад, міські голови, керівники громадських організацій, сільськогосподарських підприємств, землевласники.

Найактивнішу участь в обговоренні законопроекту  приймають керівники фермерських господарств нашої області, вносять до нього суттєві пропозиції та зміни.

«Після впровадження земельної реформи власникам земельних паїв не варто продавати землю. На перших порах вона не буде коштувати стільки, як приміром у країнах Старого світу. До того ж, плата за оренду землі значно підвищиться, а тому завжди можна розраховувати родині на постійний гарантований прибуток, чи то у вигляді грошей, чи продукції. Також у виграші будуть і сільські громади, бо вони отримають належні кошти на вирішення актуальних соціальних питань»,- наголосив Віталій Алексейчук.