Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито реконструйований трамвайний переїзд на перехресті Московського проспекту і вул. Кірова

Відкрито реконструйований трамвайний переїзд на перехресті Московського проспекту і вул. Кірова

Сьогодні в Харкові відбулося відкриття реконструйованого трамвайного переїзду на перехресті Московського проспекту і вул. Кірова. У ньому взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес і перший заступник міського голови Олександр Кривцов.

Виступаючи під час відкриття, Михайло Добкін зазначив: «Темпи відродження Харкова можна порівняти лише з Києвом, але, враховуючи різницю в обсягах фінансування, ми витримуємо ті ж темпи реконструкції, але за набагато менші гроші. Новий переїзд припаде до душі всім харків'янам: і тим, хто користується міським транспортом, і тим, хто пересувається на автомобілі, тому що він зручний і безпечний. Всі зміни, що відбуваються – це не просто підготовка до Євро-2012, це відродження колишньої слави Харкова і всього регіону. Євро-2012 мине, а все, що зроблено і побудовано, залишиться харків'янам».

Довідка.
Реконструкція трамвайного переїзду виконана в рамках Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на умовах співфінансування з державного та міського бюджетів. Вартість реконструкції переїзду на пл. Повстання становить 7,5 млн. грн., в т.ч. за рахунок коштів державного бюджету - 6,2 млн. грн. та міського бюджету - 1,3 млн. грн.

Переїзд виконаний із застосуванням польської технології монолітного залізобетону, характеризується високою міцністю, мінімізацією динамічних дій на шлях, стійкістю до дії кліматичних факторів, електричною ізоляцією рейок, яка перешкоджає виникненню блукаючих струмів, низькими витратами на утримання і високими естетичними перевагами. Крім того, забезпечує безшумний і безвібраційний рух трамваю, що не руйнує асфальт, що примикає до переїзду.