Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 20 липня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція директора відеоканалу «Перша столиця» Костянтина Кеворкяна, президента Харківського обласного клубу альпіністів Сергія Бершова і президента Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадія Копійки на тему: "Сходження на Ельбрус харківських журналістів і альпіністів, присвячене Дню міста і Євро 2012"; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 30.03.2012 з питання: «Про проведення в області щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте Довкілля». 2. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 06.04.2012 з питання: «Про недопущення розповсюдження африканської чуми свиней на територію Харківської області та виконання заходів щодо забезпечення епізоотичного благополуччя».

В установах пенітенціарної служби Харківської області створюються відповідні умови як для життя засуджених, так і для особового складу закладів

Про це сьогодні під час урочистого відкриття гуртожитку відділення соціально-психологічної служби після переоснащення під блочне розміщення засуджених у Первомайській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (№117) повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. У заході також взяли участь начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, перший заступник голови ХОДА Олена Олешко, депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін та голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук.

Табір «Сосновий» Куп'янського району одним з перших отримає 1 мільйон гривень на відновлення матеріально-технічної бази

Про це сьогодні в ході відвідування табору повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, керівництво табору спільно з райдержадміністрацією активно веде роботу з поновлення установи: відреставровані корпуси, відновлені опалювальні системи і встановлена ​​система пожежної сигналізації. Саме таким активним дитячим оздоровчим закладам в першу чергу буде надаватися допомога. «Цей табір стане одним з перших в області, хто отримає 1 мільйон гривень за Програмою відновлення матеріально-технічної бази оздоровчих таборів. Ця програма ухвалена в Харківській області на 5 років. Планується щорічно виділяти 3-5 мільйонів гривень на переоснащення таборів, які перебувають у комунальній або районній власності», – зазначив заступник керівника області.

Корпоративна солідарність харківського медичного співтовариства знайде своє логічне продовження. Михайло Добкін

Сьогодні під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін назвав зневажливе ставлення до харківських медиків з боку опозиції намаганням грубого піару напередодні виборів. За його словами, солідарність і згуртованість медпрацівників Харківщини дозволить їм відстояти свою честь і довести, що медицина в нашому регіоні знаходиться на високому рівні.

У таборі Куп'янського району «Сосновий» відкрилася зміна «Лідер» для обдарованих дітей

Заступник голови ХОДА Євген Савін відвідав табір «Сосновий» Куп'янського району, де сьогодні відкривається зміна «Лідер» для обдарованих дітей. «Це один з кращих таборів в Харківській області, саме в такому місці діти повинні оздоровлюватися. Сьогодні тут зібралися діти з 10 районів, які брали участь в різних конкурсах, що проводилися Центром молоді та ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту обласної адміністрації. Ці діти приїжджають сюди вже не перший рік цілими творчими колективами і не дають нудьгувати співробітникам табору, адже це найактивніші, найжвавіші діти, які самі готові організувати і дозвілля, і побут. Потрапивши сюди один раз, вони всіма силами намагаються приїхати ще і ще», – зазначив Євген Савін.

Станом на 19 липня на Харківщині намолочено 1млн. 232 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 19 липня збиральні роботи продовжуються у 27 районах області. Врожай зібрано на 77 % посівних площ. Намолочено 1млн. 232 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 26,6 ц/га.

Ухвалення середньострокового бюджету дасть людям додаткові гарантії реалізації ініційованих Президентом України соціальних програм

Як наголосив сьогодні під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, ухвалення бюджету середньострокового планування дасть громадянам упевненість у тому, що ініційовані в 2011 - 2012 рр.. соціальні та економічні програми будуть виконуватися і в наступні роки. Зокрема, мова йде про Програму здешевлення іпотечного кредитування.

Для ефективної реалізації Програми щодо здешевлення іпотечного кредитування необхідна довіра людей

Сьогодні відбулася традиційна зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з представниками регіональних та всеукраїнських ЗМІ «Чай з губернатором». У ході зустрічі глава області відповів на всі запитання журналістів, що стосувалися різних сфер життєдіяльності регіону. Зокрема, мова йшла про стан справ і перспективи розвитку сільського господарства, про будівництво метро, ​​газифікацію сільських населених пунктів. Також в ході зустрічі було піднято таке актуальне для регіону питання, як реалізація Програми про здешевлення іпотечного кредитування.

Фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» 2012 року відкриває молоді таланти Харківщини

17 листопада 2012 р. у Харківському музичному училищі ім.Б.М.Лятошинського відбудеться обласний відбірковий конкурс ХІІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута - 2013». Всього участь у конкурсі візьмуть понад 5 тисяч виконавців з усіх областей України та АР Крим, а його переможці - сольні та гуртові виконавці поп-, рок-, акустичної та інструментальної музики, автентичного фольклору, народних обрядових дійств, отримають право гідно представляти свій регіон у фіналі конкурсу у 2013 році у Києві.

До уваги представників ЗМІ – оголошено акредитацію!

Завтра, 20 липня, у Чугуївському районі буде проводитись рейдова перевірка Головного управління Держтехногенбезпеки спільно зі ЗМІ місць збирання врожаю в Харківській області. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати цей захід необхідно акредитуватися сьогодні до 18.00 за телефонами: 066 909 51 01, 097 715 35 59 (Інна Шукшина). Збір журналістів 20 липня о 8.30 на площі Свободи.

Віктор Янукович привітав Харківщину з намолотом першого мільйона тонн зерна нового врожаю

Президент України Віктор Янукович привітав хліборобів Харківщини з намолотом першого мільйона тонн зерна нового врожаю. Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України, глава держави подякував аграріям Харківської області за відповідальну і самовіддану працю на благо всієї країни, а також побажав їм подальших трудових звершень. «Переконаний, що ваша відповідальність, наполегливість і майстерність є запорукою успіху. Дякую за наполегливу щоденну працю, любов до рідної землі і хороший урожай, зібраний вашими золотими руками», - йдеться у привітанні Глави держави.

В ефірі - «Олімпійський вогонь»

На телеканалі ХОД ТРК стартував випуск нової спортивної програми «Олімпійський вогонь». Новий медіа-продукт присвячений Олімпіаді 2012 року, участі в ній спортсменів Харківської області, а також спортивним подіям регіону, країни та світу. Протягом 10 хвилин глядачі програми мають можливість дізнатися останні новини на олімпійську та спортивну тему, познайомитися зі спортсменами, які представляють Харківщину на Олімпіаді, дізнатися, як вони готуються до змагань і чого очікують від Олімпіади в Лондоні, а також подивитися інтерв'ю з відомими харків'янами, які так чи інакше пов'язані зі спортом. Програма виходить в ефірі телеканалу ХОД ТРК тричі на тиждень, наступний випуск вийде в ефір 23 липня і буде повторюватися 26 і 28 липня. Точний час показу можна дізнатися у програмі телепередач.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть колишнього голови Харківського міського виконавчого комітету, почесного громадянина м. Харкова Соколовського Степана Миколайовича і висловлює співчуття рідним і близьким покійного. Соколовський С.М. був керівником Харкова протягом 1986-1990 років. З його ім’ям пов’язані пуск до експлуатації другої черги Салтівської лінії Харківського метрополітену, щорічне спорудження 700 тис. кв. м житла, 7-8 дошкільних закладів, 4 шкіл, 3-5 об’єктів медицини і побуту. Світла пам’ять про нього назавжди збережеться в серцях вдячних харків’ян.

На Харківщині ведуться планові ремонти доріг

На сьогоднішній день на ремонт доріг у Харківській області виділено з державного бюджету 114,5 млн. грн. Ці кошти розподілено між районами та містами області, у тому числі 17,7 млн. грн. розподіляла безпосередньо Харківська обласна рада. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «За рахунок цих коштів виконано роботи на пр. Курчатова в мікрорайоні П'ятихатки на 7,7 млн. грн., завершені розпочаті в 2011 році роботи на пр. Гагаріна на 337 тис. грн., 22 млн. грн. освоєні м. Харковом і 1,7 млн. грн. – районами і містами регіону. Також на 1,2 млн. грн. робіт виконано підрядниками за рахунок власних коштів», – зазначив він.

Микола Присяжнюк привітав аграріїв Харківщини з намолотом мільйона тонн зерна нового врожаю

На ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшла телеграма від Міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка з привітанням аграріїв області з намолотом мільйона тонн зерна нового врожаю.

На Харківщині розглядають варіанти створення мережі хоспісних установ

Про це сьогодні під час робочої поїздки до села Бірки Зміївського району повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «У сільських місцевостях, де є тиша і спокій, де є можливість організувати догляд за людьми, потрібно розглядати варіанти створення паліативної опіки через мережу хоспісів. Зараз ми маємо один хоспіс в місті Харкові, але ж люди потребують такої допомоги і в районах. От сьогодні і треба думати, як таку модель паліативної медицини запровадити на базі дільничних лікарень, які простоюють і валяться на очах», - сказав Ігор Шурма.

Бірківське відділення приватної поліклініки «ЛОРІТОМ» буде надавати безоплатні послуги пільговим категоріям населення

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистому відкритті філії медичного лікувально-діагностичного центру ПП «ЛОРІТОМ» у селі Бірки Зміївського району. «Після проведення медичної реформи людина повинна мати вибір між установами комунальної та приватної форми власності. При відкритті будь-якої приватної медичної структури, яка суміжна з нашими комунальними закладами , обов’язковою умовою є надання соцпакету. Людям, які ніколи не будуть спроможні оплатити медичні послуги, приватна структура в обов’язковому порядку має гарантувати безоплатне якісне лікування у вигляді договору соціального партнерства між закладом і райдержадміністрацією», – зазначив заступник губернатора.

У цьому році сучасним обладнанням буде оснащено 33 фізіотерапевтичних кабінети у поліклініках Харківської області

Соціальні ініціативи Президента України передбачають зміну ситуації в первинній ланці медичної допомоги. Стоматологія і фізіотерапія – це ті сфери, на які в першу чергу слід звернути увагу всім, хто має намір зміцнити медико-санітарну допомогу на первинній ланці. Про це повідомив сьогодні під час відкриття оновленого стоматологічного кабінету на базі Бірківського сільського відділення загальної практики – сімейної медицини заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Михайло Добкін привітав хліборобів Первомайщини з намолотом перших 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін від імені обласної державної адміністрації привітав аграріїв Первомайського району, які намолотили перші 100 тисяч тонн зерна, і побажав їм нових трудових успіхів. «Не дивлячись на складні погодні умови весняно-літнього періоду, які негативно вплинули на посіви сільськогосподарських культур, на полях вашого району вирощено і зібрано перші сто тисяч тонн добірного зерна. Від імені обласної державної адміністрації сердечно вітаємо вас з цією визначною трудовою перемогою. Впевнені, що завдяки вашій звитяжній праці здобуток Харківщини в поточному році поповниться новими значними врожаями сільськогосподарських культур. Від щирого серця бажаємо вам щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів!», - говориться у вітальній телеграмі.

Близько 20% від загального обсягу капітальних інвестицій Харківщини надходить на розвиток промислових підприємств регіону

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, за I квартал 2012 року обсяг капітальних інвестицій у розвиток промислових підприємств області склав 409,9 млн.грн. (19,7% від загального обсягу капітальних інвестицій регіону). «За обсягами освоєних капітальних інвестицій за січень-березень поточного року Харківщина знаходиться на сьомому місці серед регіонів України. Темпи освоєння капітальних інвестицій у розвиток підприємств переробної промисловості Харківської області становлять 99,8%, у виробництво і розподіл електроенергії, газу та води - 70,3%, в розвиток підприємств добувної промисловості - 62,4%», – повідомив Юрій Сапронов.

У селі Бірки Зміївського району відкрито оновлений стоматологічний кабінет (доповнено)

Сьогодні на базі Бірківського сільського відділення загальної практики – сімейної медицини КЗОЗ «Зміївська центральна районна лікарня» відбулося урочисте відкриття оновленого стоматологічного кабінету. У відкритті взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова Зміївської РДА Євген Мураєв, медики району і місцеві мешканці. Ремонт стоматологічного кабінету в селі Бірки було проведено у травні-червні 2012 року. На ремонтні роботи було витрачено 12 тисяч гривень, крім того, для кабінету було придбано і встановлено універсальну стоматологічну установку серії CQ Chuanggi з кріслом пацієнта на суму 25 тис. грн.

На Харківщині розпочав роботу XIII Міжнародний рєпінський пленер

На батьківщині всесвітньовідомого художника Іллі Юхимовича Рєпіна за рахунок коштів державного бюджету розпочав свою роботу XIII Міжнародний рєпінський пленер – мистецький захід, який проводиться з метою розвитку та популяризації реалістичного напрямку в сучасному образотворчому мистецтві, створення умов для творчого спілкування, обміну досвідом художників-реалістів – представників різних міст та держав; виявлення та підтримки молодих талановитих художників; формування унікальної колекції робіт учасників Міжнародних рєпінських пленерів.

Аграрний фонд уклав угоди з сільгосппідприємствами Харківщини на поставку 64,2 тис. тонн зерна

На сьогоднішній день укладено 50 форвардних контрактів з 38 сільгосппідприємствами Харківської області на поставку до державного інтервенційного фонду 64,2 тис. тонн продовольчого зерна на загальну суму 117,2 млн. грн. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

На збиральній кампанії в Харківській області працює майже 1900 комбайнів

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, в ході поточної збиральної кампанії на Харківщині немає ніяких проблем з технічним забезпеченням. «На вчорашній день по Харківській області працювало 1899 комбайнів, це 64% від того, що ми маємо в області на цю збиральну кампанію. З них залучених було 203 комбайна. Насправді в цьому році проблем ні з технікою, ні із забезпеченням паливно-мастильними матеріалами ми абсолютно не відчуваємо. Аграрії Харківщини були готові до збиральної кампанії, незважаючи на те, що вона почалася значно раніше», - підкреслив Віталій Панов.

У рейтингу міст і районів Харківської області з соціально-економічного розвитку за I квартал перше місце посіли Зміївський і Харківський райони

Підбито підсумки рейтингу міст і районів Харківської області з соціально-економічного розвитку за I квартал поточного року. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. Серед районів перше місце розділили Зміївський район (голова РДА Євген Мураєв) і Харківський район (голова РДА Віталій Збукар). У рейтингу за 2011 рік вони посіли 9 та 6 місця відповідно.

На Харківщині залишилося зібрати 12% площ озимої пшениці

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у Харківській області добігає кінця збиральна кампанія зі збору ранніх зернових і зернобобових культур. За словами Юрія Сапронова, першим стотисячного рубежу зі збору врожаю досяг Первомайський район. Всього в області зібрано 879 761 тонну озимої пшениці при середній врожайності 28,5 центнера з гектара. «Лідерами за врожайністю озимої пшениці стали Чугуївський район - 37,5 центнера з гектара, Барвінківський район - 33,7 центнера з гектара, Первомайський район - 32,9 центнера з гектара. Залишилось зібрати 12% площ озимої пшениці. Як і раніше рекордно високою залишається якість озимої пшениці, зданої аграріями на елеватори і ХПП. З 270 тис. тонн 96,1% становить продовольча пшениця 1-3 класу», - сказав віце-губернатор.

Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс подякував Михайлу Добкіну за відмінну організацію проведення матчів Євро-2012 в Харкові

Від імені всіх голландських уболівальників Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс привітав голову ХОДА Михайла Добкіна з успішним завершенням відбіркових матчів Євро-2012 в Харкові, а також подякував за відмінну організацію їх проведення. «Від імені всіх голландських уболівальників і від себе особисто дозвольте привітати Вас з успішним закінченням відбіркових матчів Євро-2012 в Харкові і висловити подяку за відмінну готовність до проведення чемпіонату, за гостинність і доброзичливість, які проявили жителі Першої столиці до гостей міста, за плідну співпрацю і чітку взаємодію всіх гілок регіональної влади з голландськими представниками Футбольної Асоціації Королівства Нідерланди, Національної поліції Королівства Нідерланди, Союзом голландських футбольних вболівальників, а також Посольством Королівства Нідерланди в Україні під час підготовки турніру», - йдеться в листі.

Харківська область отримає близько 288 млн. грн. для компенсації різниці в тарифах підприємствам водопостачання

Харківська область вже отримала субвенцію в розмірі 212 млн. грн. для компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання та 23 млн. грн. для підприємств водопостачання, і очікується субвенція в розмірі близько 288 млн. грн. для підприємств водопостачання. Про це в ході прес-конференції повідомив перший заступник Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, обласна комісія затвердила різницю в тарифах всім підприємствам теплопостачання, водопостачання та водовідведення області, які подали заявки, на суму 1 млрд. 102 млн. грн.

У Харківській області активно ведеться ремонт доріг комунальної форми власності

Підготовка вулично-дорожньої мережі комунальної власності в населених пунктах Харківської області до безперебійного руху транспорту в осінньо-зимовий період ведеться дуже інтенсивно. На сьогодні в області без урахування доріг м. Харкова виконаний капітальний ремонт 16 тис. кв. м дорожнього покриття (18% від плану) та поточний ремонт 35 тис. кв. м покриття (30% від плану). Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

На газифікацію населених пунктів Харківщини в цьому році планується виділити 125 млн. грн.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №1001 від 26.08.2009 року, а також згідно домовленості між головою облдержадміністрації Михайлом Добкіним і «Нафтогазом України» підписаний документ про те, що області в цьому році на газифікацію населених пунктів виділяється 125 млн. грн. Додатково будуть виділені  кошти на закінчення газифікації за іншим договором, який також підписаний між ХОДА і «Нафтогазом України». Про це сьогодні в ході наради з питань готовності до будівництва об'єктів газопостачання області повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Архів документів