Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Близько 20% від загального обсягу капітальних інвестицій Харківщини надходить на розвиток промислових підприємств регіону

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, за I квартал 2012 року обсяг капітальних інвестицій у розвиток промислових підприємств області склав 409,9 млн.грн. (19,7% від загального обсягу капітальних інвестицій регіону). «За обсягами освоєних капітальних інвестицій за січень-березень поточного року Харківщина знаходиться на сьомому місці серед регіонів України. Темпи освоєння капітальних інвестицій у розвиток підприємств переробної промисловості Харківської області становлять 99,8%, у виробництво і розподіл електроенергії, газу та води - 70,3%, в розвиток підприємств добувної промисловості - 62,4%», – повідомив Юрій Сапронов.

У селі Бірки Зміївського району відкрито оновлений стоматологічний кабінет (доповнено)

Сьогодні на базі Бірківського сільського відділення загальної практики – сімейної медицини КЗОЗ «Зміївська центральна районна лікарня» відбулося урочисте відкриття оновленого стоматологічного кабінету. У відкритті взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова Зміївської РДА Євген Мураєв, медики району і місцеві мешканці. Ремонт стоматологічного кабінету в селі Бірки було проведено у травні-червні 2012 року. На ремонтні роботи було витрачено 12 тисяч гривень, крім того, для кабінету було придбано і встановлено універсальну стоматологічну установку серії CQ Chuanggi з кріслом пацієнта на суму 25 тис. грн.

На Харківщині розпочав роботу XIII Міжнародний рєпінський пленер

На батьківщині всесвітньовідомого художника Іллі Юхимовича Рєпіна за рахунок коштів державного бюджету розпочав свою роботу XIII Міжнародний рєпінський пленер – мистецький захід, який проводиться з метою розвитку та популяризації реалістичного напрямку в сучасному образотворчому мистецтві, створення умов для творчого спілкування, обміну досвідом художників-реалістів – представників різних міст та держав; виявлення та підтримки молодих талановитих художників; формування унікальної колекції робіт учасників Міжнародних рєпінських пленерів.

Аграрний фонд уклав угоди з сільгосппідприємствами Харківщини на поставку 64,2 тис. тонн зерна

На сьогоднішній день укладено 50 форвардних контрактів з 38 сільгосппідприємствами Харківської області на поставку до державного інтервенційного фонду 64,2 тис. тонн продовольчого зерна на загальну суму 117,2 млн. грн. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

На збиральній кампанії в Харківській області працює майже 1900 комбайнів

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, в ході поточної збиральної кампанії на Харківщині немає ніяких проблем з технічним забезпеченням. «На вчорашній день по Харківській області працювало 1899 комбайнів, це 64% від того, що ми маємо в області на цю збиральну кампанію. З них залучених було 203 комбайна. Насправді в цьому році проблем ні з технікою, ні із забезпеченням паливно-мастильними матеріалами ми абсолютно не відчуваємо. Аграрії Харківщини були готові до збиральної кампанії, незважаючи на те, що вона почалася значно раніше», - підкреслив Віталій Панов.

У рейтингу міст і районів Харківської області з соціально-економічного розвитку за I квартал перше місце посіли Зміївський і Харківський райони

Підбито підсумки рейтингу міст і районів Харківської області з соціально-економічного розвитку за I квартал поточного року. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. Серед районів перше місце розділили Зміївський район (голова РДА Євген Мураєв) і Харківський район (голова РДА Віталій Збукар). У рейтингу за 2011 рік вони посіли 9 та 6 місця відповідно.

На Харківщині залишилося зібрати 12% площ озимої пшениці

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у Харківській області добігає кінця збиральна кампанія зі збору ранніх зернових і зернобобових культур. За словами Юрія Сапронова, першим стотисячного рубежу зі збору врожаю досяг Первомайський район. Всього в області зібрано 879 761 тонну озимої пшениці при середній врожайності 28,5 центнера з гектара. «Лідерами за врожайністю озимої пшениці стали Чугуївський район - 37,5 центнера з гектара, Барвінківський район - 33,7 центнера з гектара, Первомайський район - 32,9 центнера з гектара. Залишилось зібрати 12% площ озимої пшениці. Як і раніше рекордно високою залишається якість озимої пшениці, зданої аграріями на елеватори і ХПП. З 270 тис. тонн 96,1% становить продовольча пшениця 1-3 класу», - сказав віце-губернатор.

Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс подякував Михайлу Добкіну за відмінну організацію проведення матчів Євро-2012 в Харкові

Від імені всіх голландських уболівальників Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс привітав голову ХОДА Михайла Добкіна з успішним завершенням відбіркових матчів Євро-2012 в Харкові, а також подякував за відмінну організацію їх проведення. «Від імені всіх голландських уболівальників і від себе особисто дозвольте привітати Вас з успішним закінченням відбіркових матчів Євро-2012 в Харкові і висловити подяку за відмінну готовність до проведення чемпіонату, за гостинність і доброзичливість, які проявили жителі Першої столиці до гостей міста, за плідну співпрацю і чітку взаємодію всіх гілок регіональної влади з голландськими представниками Футбольної Асоціації Королівства Нідерланди, Національної поліції Королівства Нідерланди, Союзом голландських футбольних вболівальників, а також Посольством Королівства Нідерланди в Україні під час підготовки турніру», - йдеться в листі.

Харківська область отримає близько 288 млн. грн. для компенсації різниці в тарифах підприємствам водопостачання

Харківська область вже отримала субвенцію в розмірі 212 млн. грн. для компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання та 23 млн. грн. для підприємств водопостачання, і очікується субвенція в розмірі близько 288 млн. грн. для підприємств водопостачання. Про це в ході прес-конференції повідомив перший заступник Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, обласна комісія затвердила різницю в тарифах всім підприємствам теплопостачання, водопостачання та водовідведення області, які подали заявки, на суму 1 млрд. 102 млн. грн.

У Харківській області активно ведеться ремонт доріг комунальної форми власності

Підготовка вулично-дорожньої мережі комунальної власності в населених пунктах Харківської області до безперебійного руху транспорту в осінньо-зимовий період ведеться дуже інтенсивно. На сьогодні в області без урахування доріг м. Харкова виконаний капітальний ремонт 16 тис. кв. м дорожнього покриття (18% від плану) та поточний ремонт 35 тис. кв. м покриття (30% від плану). Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

На газифікацію населених пунктів Харківщини в цьому році планується виділити 125 млн. грн.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №1001 від 26.08.2009 року, а також згідно домовленості між головою облдержадміністрації Михайлом Добкіним і «Нафтогазом України» підписаний документ про те, що області в цьому році на газифікацію населених пунктів виділяється 125 млн. грн. Додатково будуть виділені  кошти на закінчення газифікації за іншим договором, який також підписаний між ХОДА і «Нафтогазом України». Про це сьогодні в ході наради з питань готовності до будівництва об'єктів газопостачання області повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Причинами загибелі людей на воді стають порушення правил безпеки

Станом на 16 липня поточного року на водних об’єктах області загинула 51 особа, з них 2 дитини. Перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб на прес-конференції зазначив, що всі випадки загибелі людей на водних об’єктах сталися поза межами визначених та обладнаних місць масового відпочинку на воді. 

Теплопостачальні підприємства Харківщини на 67,8% розрахувалися за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011 - 2012 рр.

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент теплопостачальні підприємства Харківської області на 67,8% розрахувалися за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011 - 2012 рр. «В цілому на сьогоднішній день рівень розрахунків наших комунальних теплопостачальних підприємств за газ складає 67,8% за опалювальний сезон 2011-2012 рр., за 2012 рік рівень розрахунків становить 72,3%. Відсоток для нас цілком нормальний, ми в списку розрахунків в цілому по Україні знаходимося трохи вище середини», - повідомив перший заступник глави області.

Всі учасники Програми здешевлення вартості іпотечного кредитування на Харківщині зможуть отримати ключі від квартир вже в поточному році

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, всі будинки, квартири в яких реалізуються в рамках Програми здешевлення вартості іпотечного кредитування, знаходяться на завершальній стадії будівництва або вже добудовані. За словами першого заступника керівника області, всі учасники Програми, які укладуть договори в поточному році, зможуть отримати ключі від готових квартир ще до початку 2013 року. «Усі, хто братиме участь в цій програмі, отримають ключі від квартир у поточному році. Щоб переконатися в цьому, Михайло Маркович Добкін спеціально виїжджав на один з об'єктів компанії Житлобуд-1 за адресою вулиця Дача, 55, де будується два блоки житлового будинку. Один з них у 9 поверхів уже збудований повністю, і там ведуться оздоблювальні роботи, у другому відбудовано 7 поверхів. Цей будинок до кінця року буде повністю зданий, і всі люди, які виявлять бажання отримати там квартири, зможуть отримати ключі в цьому році», - підкреслив Валентин Дулуб.

На Харківщині снігоприбиральна техніка готова до роботи в зимовий період на 88%

На сьогоднішній день снігоприбиральні машини і механізми в районних філіях ДП «Харківський облавтодор» підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період 2012/2013 років на 88%. В цілому по області підготовлено 289 одиниць техніки з 328, заготовлено 23 тис. куб. м піску та 2 тис. тонн солі. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківській області проводиться серйозна робота з метою попередження лісових пожеж

Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, станом на 16 липня поточного року на території Харківській області виникло 139 лісових пожеж, площа яких склала 37,44 га. «Нам дуже пощастило, що всі пожежі низові, вогонь не перейшов на крону дерев. Це хороший показник», - зазначив він.

Причиною вибуху на Червонодонецькій дотискувальній компресорній станції може бути дефект устаткування або людський фактор

Таке припущення сьогодні під час прес-конференції висловив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, наразі ніхто не може дати остаточного визначення, з яких причин стався так званий «хлопок» - вибух повітря. «Люди, які зайшли туди, це професіонали своєї справи, вони навіть не відчули запаху газу. Крім того, там стоїть безліч приладів, які фіксують наявність газу. Але яким чином утворилася ця газо-повітряна вибухонебезпечна суміш, визначити ще не вдалося. Вона полум'я не дає, вибухає і несе за собою дуже високу температуру і ударну хвилю. Через це і постраждали люди. Виходячи з тих розмов, які я проводив з керівництвом «Шебелинкагазвидобування», розглядається кілька факторів: дефект устаткування чи людський фактор», - сказав Валентин Дулуб.

У всіх районах області активно ведеться підготовка господарського комплексу до опалювального сезону

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років комплексно підготовлено 45,1% житлового господарства області, у той час як в цілому по Україні цей показник становить 37%. У житловому фонді комунальної власності ремонт покрівель виконано на 51,1%, ремонт і заміну опалювальних систем – на 46%, відремонтовано 47,2% систем гарячого водопостачання та 47,3% систем холодного водопостачання.

На Харківщині зібрано ранні зернові культури на 76% посівних площ

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 17 липня збиральні роботи розпочаті у 27 районах області. Врожай зібрано на 76 % посівних площ, намолочено 1млн. 212 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 26,6 ц/га.

На Харківщині буде розроблено Стратегію розвитку транспортно-логістичного кластера до 2020 року

Сьогодні в Харкові в рамках роботи підгрупи «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв'язку» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ відбулося розширене засідання робочої групи з формування транспортно-логістичного кластера. У засіданні взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник начальника ГУ промисловості, транспорту і зв'язку - начальник управління промисловості Микола Борисенко, керівники вищих наукових і навчальних закладів, підприємств-постачальників і замовників послуг ТЛК, інших зацікавлених організацій.

Головна мета створення транспортно-логістичного кластера - ефективне переміщення товарів і пасажирів у просторі

Головна мета створення транспортно-логістичного кластера - ефективне переміщення товарів і пасажирів у просторі. Про це повідомив сьогодні в ході засідання робочої групи «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв'язку» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ начальник ДП «Південна залізниця» Віктор Остапчук. За його словами, виділено 6 критеріїв, які характеризують цей стан: швидкість, надійність доставки вантажів і пасажирів, обгрунтованість тарифів, рентабельність перевезень, обсяг перевезень, забезпеченість IT-технологіями процесів перевезення.

План заходів щодо формування транспортно-логістичного кластера - своєрідна «дорожня карта», яка дозволить розвиватися і підприємствам, і території Харківщини

Про це сьогодні в ході розширеного засідання Робочої групи з формування транспортно-логістичного кластера в рамках роботи підгрупи «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв'язку» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ сказав заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков. Зокрема, він зазначив, що кластер досить неформальний організм, в якому беруть участь підприємства, ВНЗ, адміністрація, а також страхові та консалтингові компанії.

Підприємці Харківщини зможуть взяти участь у Програмі перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива»

Новий формат Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва до 2015 року «Українська ініціатива» був розглянутий під час XV засідання Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва. Основним елементом Програми є стажування кращих фахівців в країнах Європейського союзу з метою налагодження взаємовигідних контактів з іноземними підприємствами, використання сучасного досвіду управління підприємством і ведення зовнішньоекономічної діяльності в країнах ЄС.

Фонд підтримки підприємництва роз’яснить норми Митного кодексу України українським та російським підприємцям

У рамках реалізації меморандуму про співпрацю між Харківською облдержадміністрацією, Харківською обласною митницею та Державною податковою службою у Харківській області було вирішено посилити роботу з інформування підприємців Харківщини та суб’єктів підприємницької діяльності Російської Федерації стосовно ведення зовнішньоекономічної діяльності. Про це повідомила директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Оксана Колісник.

В Чугуєві триває дводенний навчальний семінар з питань нового антикорупційного законодавства

16 липня в місті Чугуїв розпочав роботу дводенний семінар з питань реалізації нового антикорупційного законодавства, впровадження з 1 січня 2013 року Закону України «Про державну службу», реформування державно-управлінських відносин та побудови відповідальної і прозорої системи державної служби у контексті реалізації адміністративної реформи в Україні. В роботі семінару взяв участь голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома, посадові особи обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування області. Представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Харківської області знайомляться з міжнародним досвідом запобігання і протидії корупції, а також досвідом надання адміністративних послуг на прикладі Чугуївської міської ради Харківської області.

Харківщина отримала Гран-прі на Всеукраїнському фестивалі мистецтв в Прикарпатті

На І Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв "Прикарпатські співаночки - 2012. На Івана, на Купала…», що відбувався у cелі Космач Богородчанського району Івано-Франківської області, харків’янин Олексій Еткало, Заслужений артист України, лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів здобув Гран-прі конкурсу у віковій категорії ветеранів української естради. Фестиваль приймав гостей із десяти областей України: Харкова, Луганська, Львова, Тернополя, Чернігова, Чернівців та ін. Близько 80 колективів і півсотні виконавців різного віку представляли українську пісню і танець в академічному, фольклорному і естрадному жанрах.

Подія дня

Сьогодні о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба.

У Програмі здешевлення іпотечного кредитування готові взяти участь 142 працівника заводу «Електроважмаш»

У Програмі здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла готові взяти участь 142 працівника ДП «Завод «Електроважмаш». Таку інформацію озвучив сьогодні в ході зустрічі з колективом підприємства заступник директора Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Вензель. Звертаючись до трудового колективу заводу, він зазначив, що соціальна ініціатива Президента України Віктора Януковича пропонує розглянути питання про здешевлення іпотечних кредитів для поліпшення житлових умов саме тієї категорії громадян, до якої відносяться співробітники великих бюджетоутворюючих підприємств.

На Харківщині за Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів можна придбати близько 1200 квартир

Про це сьогодні в ході зустрічі з трудовим колективом ДП завод «Електроважмаш» з метою роз'яснення умов Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом людей, які потребують поліпшення житлових умов сказав заступник голови ХОДА Андрій Моченков. У заході також взяли участь представники Харківського регіонального управління «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву», а також представники фірм-забудовників і банків, які беруть участь в програмі.

До 1 серпня на всіх економічно активних підприємствах Харківщини будуть проведені наради зі співробітниками щодо роботи Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Андрій Моченков в ході зустрічі з колективом ДП «Електроважмаш» з метою роз'яснення умов участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів, подібна робота серед співробітників харківських промислових підприємств буде продовжуватися і надалі. «У нас практично щодня йде така робота, відбуваються наради з людьми. За дорученням голови обласної адміністрації Михайла Добкіна ми до 1 серпня проведемо наради на основних економічно активних підприємствах згідно із затвердженим списком. Мова йде про такі промислові гіганти, як «Турбоатом», «Філіп Морріс», вчора ми проводили таку нараду на пивзаводі «Рогань». Ми проведемо всю необхідну роботу, щоб в результаті з 1200 квартир, які доступні для придбання за програмою, хоча б 400 квартир забрала саме ця категорія людей - робітники, які добре заробляють», - підкреслив Андрій Моченков.

Архів документів