Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відкрито сучасний інформаційно-виставковий центр «Бузок»

В Харкові відкрито сучасний інформаційно-виставковий центр «Бузок»

В урочистому відкритті взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов та начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Приємно, коли і обласна, і міська влада підтримують мистецтво, у самому серці міста створюють галерею, в якій можна ознайомитися як з постійно діючою колекцією, творами художників, які тут живуть і творять, так і з роботами тих авторів, яких будуть запрошувати, щоб показати їхнє мистецтво харків’янам», - зазначив Костянтин Грищенко.

Вікторія Маренич подякувала керівництву області за організаційну і фінансову підтримку у справі створення інформаційно-виставкового центру.

«Без належної підтримки обласної влади, напевно, не з’явилася б сама ідея створення такого потужного центру. Ми дуже дякуємо за це. Без підтримки депутатського корпусу та голови облради Сергія Чернова не були б виділені кошти на обладнання галереї всім найсучаснішим, що є на сьогоднішній день в Україні. Ми можемо цим пишатися. Особлива дяка, звичайно, Михайлу Добкіну за ідею, без якої цей центр взагалі не було б внесено на мистецьку мапу Слобожанщини, і поетичну назву нашого центру – "Бузок"», – зазначила вона.

Після реконструкції в інформаційно-виставковому центрі було встановлене сучасне потужне обладнання, що надає можливості для проведення різноманітних заходів: виставок як українських, та і іноземних митців, презентацій, прес-конференцій. Також у галереї передбачається проведення майстер-класів з живопису, графіки, прикладного мистецтва та інших видів творчості для дітей різних вікових категорій.

Діяльність центру розпочинає виставка картин «Родина», автори якої є представниками однієї сімейної династії Норазян – Моргулян. Це подружжя Вачаган Норазян та Євгенія Моргулян, а також їхня дочка Марія Норазян з чоловіком Іллею Павловим.

На честь відкриття галереї «Бузок» народний художник України, голова Харківської обласної Спілки художників України Віктор Ковтун передав у дарунок картину «Харківський бузок», яка прикрасить центр.

Довідка. В 2012 році для реалізації виставкових заходів розпорядженням голови Харківської облради приміщення галереї за адресою вул. Сумська, 25 були передані з балансу КП «Знахідка» на баланс КП «Регіональний інформаційний центр», що підпорядкований управлінню у справах преси та інформації. Виставкова площа центру – 200 м. кв. 

Теги