Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область є одним з лідерів в державі з економіки та виконання соціальних ініціатив Президента

Як зазначив сьогодні під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщина в останні роки лідирує по ряду найважливіших соціально-економічних показників в країні. За словами голови області, знижувати темпи зростання в регіоні не мають наміру, і шляхи розвитку найбільш перспективних галузей голова ХОДА недавно обговорив з Президентом України Віктором Януковичем.

Події дня

Сьогодні, 24 липня, о 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція голови Первомайської РДА Віктора Намчука на тему: «Етнічне свято «Олексіївська фортеця»; о 14.30 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.)  відбудеться Регіональна нарада з питань розвитку агропромислового виробництва та сільських територій Харківської області під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Безуглого.

На Харківщині створено раду з питань боротьби з туберкульозом та ВІЛ-інфекцією/СНІДом

Про це сьогодні під час прес-туру до Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «13 липня, з метою оперативного розгляду питань та пропозицій, пов’язаних з проведенням заходів щодо захисту населення від туберкульозу та ВІЛ-інфекції/ СНІДу, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін підписав розпорядження про створення ради по боротьбі з подоланням наслідків туберкульозу і ВІЛ-інфекції/СНІДу. В цю міжвідомчу раду увійшли представники міністерств і відомств. За статистикою та на думку фахівців - від медиків вирішення проблеми туберкульозу залежить лише на 15%. Все решта це є спільна робота і у боротьбі, і по виявленню, і по запобіжних заходах», - сказав Ігор Шурма.

Харківщина - єдина область, в якій кількість пересувних флюорографів дозволяє доїхати до найвіддаленіших куточків регіону

Про це сьогодні під час прес-туру до Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «Ми єдина область, яка вирішила всі кошти зосередити на придбанні рентгенологічного обладнання, зокрема, пересувних флюорографів, які дають можливість доїхати у кожне село. Уявляєте собі людям в селі, які навіть хочуть обстежитись, потрібно як мінімум 20-30 кілометрів проїхати в районний центр. А так жителям населеного пункту повідомляють у який день і час буде проводитись обстеження і людям не потрібно нікуди їхати. Без сумніву, в ідеалі кожен район повинен мати свій пересувний флюорограф. Ми цього доб’ємося у майбутньому», - сказав він.

У 2012 році на протитуберкульозну службу в обласному бюджеті передбачено понад 135 млн. грн.

В цьому році на всю протитуберкульозну службу Харківщини передбачено більше 135 млн. грн. Сюди входить і заробітна плата медичних працівників, і харчування, і медикаменти, і медичне обладнання. Про це сьогодні під час прес-туру до Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 сказав заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма.

Харківські митці беруть участь у Першій Київській міжнародній бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012

Цей масштабний мистецький форум надає українським аматорам мистецтва унікальний шанс познайомитися із творами 100 провідних художників 30 країн світу. Паралельна програма бієнале містить культурні та мистецькі події, що проводяться одночасно. Вона презентує найбільш значущих учасників художнього процесу України з Києва, Харкова, Одеси, Херсона, Дніпропетровська. У програмі беруть участь 36 музеїв, галерей, міжнародних культурних центрів.

Станом на 23 липня на Харківщині намолочено 1млн. 385 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 23 липня врожай зібрано на 86% посівних площ. Намолочено 1млн. 385 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 26,9 ц/га.  

Стан підготовки Балаклійського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Станом на 20 липня рівень підготовки Балаклійського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житлові будинки – 58,9%, котельні – 72,7%, теплові мережі – 61,1%, перекладка водопровідних мереж – 61,7%, артсвердловини – 76,5%, перекладка каналізаційних мереж – 66,7%, очисні споруди – 66,6%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 73,7%, дитячі садки – 70%, заклади охорони здоров’я – 87%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 63%, телятників – 57%, свинарників – 75%, пташників – 100%.

Михайло Добкін привітав хліборобів Барвінківщини з намолотом перших 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін від імені обласної державної адміністрації привітав аграріїв Барвінківського району, які намолотили перші 100 тисяч тонн зерна, і побажав їм нових трудових успіхів. «Не дивлячись на складні погодні умови весняно-літнього періоду, які негативно вплинули на посіви сільськогосподарських культур, на полях вашого району вирощено і зібрано перші сто тисяч тонн добірного зерна. Від імені обласної державної адміністрації сердечно вітаємо вас з цією визначною трудовою перемогою. Впевнені, що завдяки вашій праці здобуток Харківщини в поточному році поповниться новими значними врожаями сільськогосподарських культур. Від щирого серця бажаємо вам щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів!», - говориться у вітальній телеграмі.

Інформація про хід дорожніх робіт у Балаклійському районі

З початку року філією «Балаклійський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 13,1 тис. кв. м; прибирання сміття – 32 тис. кв. м; установка і заміна знаків – 148 шт.; фарбування автопавільйонів – 13 шт.; нанесення розмітки – 22 км; вирубка порості – 1 км. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 981,9 куб. м піску (48,7% від плану) і 158,2 тонн солі (41,5% від плану). Планується залучити 1 бульдозер, 2 автогрейдери, 7 піскорозкидувачів, 2 навантажувача, 1 солерозподілювач, 1 ротор і 11 од. навісного обладнання.

Поголів'я великої рогатої худоби на Харківщині зросло на 2,8%

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на 1 липня 2012 року поголів'я великої рогатої худоби в Харківській області становило 223,7 тис. голів, що на 2,8% більше, ніж на 1 липня минулого року, у тому числі корів 100,9 тис. голів (на 0,7% більше).

За шість місяців поточного року виробництво продукції рослинництва на Харківщині збільшилося на 31,9%

Згідно зі статистичними даними, обсяг виробництва валової продукції сільського господарства Харківської області за січень-червень 2012 року виріс на 0,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Державно-приватне партнерство зможе збільшити приплив інвестицій в найменш інвестпривабливі галузі

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, концепція такого механізму зараз розробляється урядом.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу у напрямках до районних центрів.

Ми втратили геніального актора і велику людину

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін висловив співчуття рідним і близьким, колективу Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка з приводу смерті Богдана Ступки. В телеграмі, зокрема, йдеться: «Разом з усією Україною Харківщина сумує з приводу смерті художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, Героя України, народного артиста СРСР Богдана Сильвестровича Ступки. Це справді непоправна втрата для рідних і близьких, колективу драмтеатру і нашої Батьківщини. Він був великим в усьому. Окрім геніальної гри в кіно і на сцені, нам всім не вистачатиме його мудрості, глибини, шляхетності і доброти».

На території Харківської області вживається ряд заходів щодо недопущення занесення і поширення збудника африканської чуми

Про це на селекторній нараді розповів головний державний інспектор ветеринарної медицини Харківської області Володимир Олійник. За його словами, біля кожного пункту пропуску через Державний кордон з Російською Федерацією додатково побудовано дезбар'єри для проїзду через них автотранспорту та переходу пасажирів. У безпосередній близькості від дезбар’єрів розташовані попереджувальні щити з написом про обов'язкове проходження дезінфекції автотранспорту та знезараження взуття пасажирів. Обслуговування даних бар’єрів здійснюється територіальними установами ветеринарної медицини Харківської області. За словами Володимира Олійника, ці заходи обумовлені тим, що у 2012 році епізоотична ситуація в Російській Федерації щодо поширення африканської чуми свиней залишається неблагополучною.

Ситуація з організацією протипожежної безпеки в Харківській області за останні роки значно покращилася

Як заявив сьогодні в ході рейдової перевірки місць збирання врожаю начальник Держтехногенбезпеки в Харківській області Олександр Ломанов, за останні кілька років на Харківщині значно покращилася ситуація з організації протипожежної безпеки під час збирання врожаю. За його словами, такого результату вдалося досягти завдяки посиленій увазі керівництва області до цього питання.

Цього року в Харківській області планується приватизувати як мінімум 18 гуртожитків

Як зазначив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник ХОДА Валентин Дулуб, Адміністрація Президента і особисто Віктор Янукович дуже багато уваги приділяють питанню приватизації гуртожитків. «Ми провели інвентаризацію усіх гуртожитків, що знаходяться на території Харківської області. Тепер ви повинні бути готові з мінімальними витратами прийняти ці гуртожитки в комунальну власність з тим, щоб люди в подальшому отримали вже інші документи, ніж ті, які у них сьогодні на руках на право на житло, і надалі мали б право за цими документами приватизувати свої кімнати в гуртожитку. В цьому році нам треба 18 гуртожитків як мінімум прийняти в комунальну власність», - сказав Валентин Дулуб.

Харківська область – одна з найкращих в Україні з питання організації протипожежної безпеки під час збиральної кампанії

Про це під час рейдової перевірки місць збирання врожаю розповіла Валентина Шаповалова, керівник прес-служби Державної інспекції техногенної безпеки України. «Що стосується підготовки, Харківська область і сьогодні і на початок збиральної кампанії була в лідерах, в неї кращі показники стосовно виконання приписів органів Держпожнагляду, і сьогодні я особисто переконалася в тому, що це не просто цифри, це справи, тут дійсно дбають про забезпечення пожежної безпеки», - зазначила Валентина Шаповалова.  

Михайло Добкін передав харківським альпіністам м'яч, яким вони зіграють в футбол на вершині Ельбрусу

Під час сходження, присвяченого Дню міста і Євро-2012, харківські альпіністи і журналісти зіграють футбольний матч на вершині Ельбрусу. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич, вручаючи альпіністам м'яч з гербом Харківської області від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. «Євро-2012 дає чудові можливості для проведення матчу в горах серед тих команд, які в іншій ситуації могли б і не зустрітися. Від імені губернатора Харківської області Михайла Добкіна я бажаю вам досягти вершини, здійснити все задумане, і, звичайно ж, провести футбольний матч. Дуже хотілося б, щоб разом з цим м'ячем вас підтримувало тепле і добре відношення всіх жителів Харківської області і все, що ви запланували, вдалося», – зазначила вона.

Виконання екологічного податку - серйозне джерело для вирішення проблем, пов'язаних із благоустроєм

Як зазначив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, виконання екологічного податку на сьогоднішній день є серйозним джерелом для вирішення всіх проблем, пов'язаних з благоустроєм. «Бюджет - це основа нашого життя. Він дозволяє вирішити безліч проблем. Михайло Добкін давав вам доручення: всі екологічні гроші сконцентрувати в обласному фонді. Ці кошти необхідно використовувати за призначенням. Наприклад, можна купити сміттєвоз або на кілька районів побудувати полігон твердих побутових відходів», - звернувся Валентин Дулуб до глав районів.

Харківські альпіністи та журналісти виконають сходження на Ельбрус, присвячене Дню міста та завершенню чемпіонату Євро-2012

11 серпня група харківських журналістів і альпіністів почне сходження на Ельбрус, присвячене Дню міста та завершенню чемпіонату Євро-2012. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції президент Харківського обласного клубу альпіністів Сергій Бершов. «Цього року ми в 10-й раз проводимо традиційну альпініаду Харківського обласного клубу альпіністів на Кавказьку вершину. Ми будемо здійснювати сходження на Східну вершину шляхом першої успішної експедиції, яка була здійснена в 1829 році під керівництвом генерала Георгія Еммануеля. Це північна сторона Ельбруса з боку Кисловодська і П'ятигорська. Сходження традиційно присвячується дню Харкова та Дню Незалежності України, а в цьому році – ще й успішно проведеному чемпіонату Європи з футболу. Ми отримали чудові відгуки від усього світового співтовариства і, зі свого боку, хочемо підняти прапор з логотипом Євро-2012 над вершиною Ельбрусу», – заявив він.

У Харківській області створюються запаси продовольчого зерна для забезпечення хлібопекарів дешевою сировиною

Як повідомив сьогодні в ході рейдової перевірки місць збирання врожаю директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, на Харківщині створюються резервні запаси продовольчого зерна, щоб хлібопекарі були забезпечені борошном за доступною ціною, і хліб у регіоні не дорожчав. «На сьогоднішній день ціна зерна в світі і Україні зростає, але Харківська обласна державна адміністрація вживає всіх заходів для створення запасів, щоб забезпечити область пшеницею за прийнятною для пекарів ціною. Це дозволить нам утримати ціни на соціальні сорти хліба на нинішньому рівні», - сказав Віталій Панов. За його словами, на даний момент тонна пшениці на Харківщині коштує близько 1900 грн.

На Харківщині зібрано 79% ранніх зернових і зернобобових культур

На Харківщині триває збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис. га, станом на 20 липня урожай зібрано на 79% посівних площ. Намолочено 1млн. 268 тис. тонн зерна. Середня врожайність становить 26,7 ц / га. «Темпи збирання ранніх зернових зараз відновлюються після того, як кілька днів по всій Харківській області йшли дощі, і роботи були призупинені. Але 79% прибраних площ на даний момент - це хороший показник», - наголосив сьогодні в ході рейдової перевірки місць збирання врожаю директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Роботи з благоустрою територій в Харківській області ведуться постійно

У період проходження акції «За чисте довкілля» виконані всі поставлені Мінрегіоном України завдання та заплановані роботи з благоустрою та санітарної очистки місць загального користування, а також з озеленення територій у населених пунктах. Про це на селекторній нараді повідомив заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Олег Масленников. За його словами, за 1-е півріччя поточного року проведено ремонти в 76 парках і 83 скверах, відремонтовано 245 дитячих та 76 спортивних майданчиків, побудовано 30 нових дитячих та 12 спортивних майданчиків, всього посаджено 339,9 тис. дерев та 356 кущів, створено 191,3 тис. кв. м газонів і 22,6 тис. кв. м квітників.

У Харківській області вживаються всі заходи безпеки при збиранні врожаю

Сьогодні в Чугуївському районі відбулася рейдова перевірка місць збирання врожаю спільно зі ЗМІ. Під час рейду було проконтрольовано, наскільки якісно проводиться робота по забезпеченню техніки та обладнання сертифікованими вогнегасниками, чи проводяться обкоси полів і чи створюються мінералізовані смуги. В ході перевірки було встановлено, що на Харківщині приділяється максимальна увага протипожежній безпеці полів.

В с. Борова буде відкрито сучасний фізкультурно-оздоровчий комплекс

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в с. Борова на завершальному етапі та вже розпочато благоустрій прилеглої до спортивного комплексу території. Про це під час робочої поїздки в Борівський район повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін.

Всі виборчі дільниці будуть повністю готові до виборів. Михайло Добкін

Як повідомив в ході традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині всі виборчі дільниці будуть повністю готові до виборів, і в області будуть забезпечені комфортні умови для голосування всіх громадян. «На кожну виборчу комісію створено паспорт, куди включені ще й прилегла територія і дороги. Призначені відповідальні в кожному населеному пункті за підготовку виборчих дільниць до роботи. Я гарантую як глава області, що ніде не буде проблем з відкриттям дільниці, ніде не буде тисняв та черг, незважаючи на кількість людей, які побажають взяти участь у виборах. Все буде зроблено для того, щоб люди мали можливість цивілізовано і законно віддати свій голос за того чи іншого кандидата, за ту чи іншу партію», – підкреслив Михайло Добкін.

Висновок вітчизняних та зарубіжних фахівців щодо законопроекту «Про основи державної мовної політики» зніме напругу в суспільстві

Скандал навколо законопроекту «Про основи державної мовної політики» штучно роздувається окремими політичними силами, які використовують мовне питання для піару напередодні виборів, – заявив під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, рішення Президента України Віктора Януковича направити законопроект на розгляд провідним фахівцям покликане заспокоїти хвилювання в суспільстві і повністю відповідає європейським стандартам роботи в такій ситуації.

Для харківських підприємців відбудеться Інтернет-семінар «Роз’яснення щодо актуальних нововведень у Митний кодекс»

26 липня о 16:00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, Регіональною радою підприємців у Харківській області та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проводить Інтернет відео-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему «Роз’яснення щодо актуальних нововведень у Митний кодекс».

Архів документів