Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Закон про мовну політику дає можливість забезпечити рівні права всіх людей, які проживають на території Україні

Як зазначив сьогодні в ході пленарного засідання ХІV сесії Харківської обласної ради VІІ скликання заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, керівництво Харківщини засуджує штучне нагнітання істерії навколо прийняття закону про мовну політику та підтримує дії Президента України Віктора Януковича, адже він виступає гарантом інтересів всіх громадян України, а не якоїсь конкретної території.

Інформація про хід дорожніх робіт в Зачепилівському районі

З початку року філією «Зачепилівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 2,105 тис. кв. м; прибирання сміття – 11,2 тис. кв. м; установка і заміна знаків – 130 шт.; фарбування автопавільйонів – 22 шт; вирубка порослі – 189,6 кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 947,7 куб. м піску (122% від плану) і 41,1 тонн солі (25,06% від плану). Планується залучити 1 автогрейдер, 3 піскорозкидачі, 1 солерозподілювач, 2 навантажувача, 1 бульдозер і 3 од. навісного обладнання.

Я абсолютно впевнений, що спотворення фактів і спроби деяких політиків ввести в оману громадськість приречені на провал. Михайло Добкін

Сьогодні в ході засідання сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи Закон про мови, підкреслив, що спроби нечисленної групи політиків спекулювати на національних почуттях харків'ян навряд чи увінчаються успіхом. За словами голови області, головне завдання будь-якого керівника - створювати умови для ефективної і плідної роботи людей, що на Харківщині з успіхом і реалізується, тоді як ряд політичних діячів, які не бажають брати участь у спільній справі розвитку регіону, намагаються піднімати свій рейтинг за рахунок роздування скандалів навколо мовного питання.

Внесено зміни до бюджету Харківської області

Сьогодні під час пленарного засідання позачергової сесії Харківської обласної ради внесені зміни до бюджету області на поточний рік. Збільшено обсяг субвенції з держбюджету та видатки обласного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення у сумі 289 млн. 998,8 тис.грн.

Після завершення капітального ремонту водопровідних мереж та введення в експлуатацію водозабору в смт Сахновщина водопостачання мешканців буде здійснюватися стабільно

Як повідомило Головне управління житлово-комунального господарства Харківської ОГА селище Сахновщина Сахновщинського району області забезпечується централізованим водопостачанням від двох водопровідних насосних станцій, розташованих в смт Сахновщина та в с. Чорнолозка. Водозабір в с. Чорнолозка забезпечує централізованим водопостачанням 70% населення селища Сахновщина та знаходиться на відстані 7 км від районного центру і на перепаді висот між населеними пунктами в 40 метрів. Зазначені фактори впливають на збільшення використання електричної енергії. Діючий тариф покриває собівартість послуг водопостачання на 90%.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 24 липня, було відремонтовано 1348 кв.м асфальтового покриття та використано 155 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 17 бригад та 134 дорожніх робітників.

На Харківщині планують зібрати близько 3 млн. 200 тис. тонн зернових

24 липня в ході регіональної наради з питань розвитку агропромислового виробництва сільських територій Харківської області заступник голови ХОДА Юрій Сапронов подякував аграріям регіону за те, що в дуже складних погодних умовах цього року битва за урожай на Харківщині ведеться дуже якісно і професійно. «Звичайно, на рівень минулого року – 3 млн. 473 тис. тонн зібраних зернових – нам не вийти, але до 3 млн. 150 тис. – 3 млн. 200 тис. тонн ми підійдемо. Завтра, максимум післязавтра у нас вже буде намолочено 1 млн. тонн озимої пшениці», – заявив він.

Можливість закуповувати комплектуючі поза конкурсом збільшить конкурентоспроможність продукції державних промислових підприємств

Зміни до Закону України «Про здійснення державних закупівель» дозволять збільшити конкурентоспроможність продукції державних промислових підприємств. Це заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «Основна проблема економічно активних підприємств Харківської області – це питання ринку збуту. У ДП «Електроважмаш», ВАТ «Турбоатом», заводу ФЕД дуже хороша продукція і для того, щоб бути конкурентоспроможними, їм необхідно було дати можливість закуповувати комплектуючі поза конкурсом. Для того, щоб зробити закупівлі, держпідприємствам було необхідно витрачати на цю процедуру 3-4 місяці, і при термінах виконання контракту рік або півтора вони могли приступити до роботи тільки по завершенні цього терміну. Вони весь час були неконкурентні. 4 липня ухвалено відповідну постанову Верховної Ради, яка робить виняток для таких підприємств», – зазначив він.

Питання розвитку інноваційної діяльності для Харківської області дуже важливе

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Андрій Моченков, весь світ розуміє те, що майбутнє не просто за інноваційною продукцією, а за продукцією 5,6,7 технологічного укладу - це нанотехнології, біотехнології, IT - технології.

Ситуація на заводі ім. Шевченко стабілізована

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «Нам вдалося стабілізувати ситуацію на заводі ім. Шевченко. Ми не допускаємо зростання заборгованості на цьому підприємстві – вона як була на початку року, так і зараз близько 30 млн. грн. Звичайно, це погано, але, тим не менше, якщо до березня завод не функціонував тому, що не було можливості заплатити за електрику, то сьогодні підприємство працює і виплачується поточна заробітна плата», – зазначив він.

Харківська область знаходиться в 10-ці кращих регіонів України за темпами зростання внутрішнього валового продукту промислових підприємств

За результатами півріччя темпи зростання внутрішнього валового продукту підприємств Харківської області вище, ніж в середньому по Україні. За цими показниками Харківщина обігнала такі розвинені в промисловому відношенні області, як Донецька, Сумська, Луганська, Дніпропетровська, і знаходиться в 10-ці кращих областей. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він зазначив, що на результати діяльності промислових підприємств Харківської області та в цілому всієї України позначилися загальносвітові тенденції, пов'язані з кризою в економіці. У той же час, в порівнянні з 2011 роком ВВП за харківськими підприємствами виріс на 2%, а у інших регіонів України результати залишилися практично на тому ж рівні.

Події дня

Сьогодні, 25 липня, о 10.00 у Великій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться пленарне засідання ХІV сесії Харківської обласної ради VІІ скликання; о 15.00 у Великій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться Cпільне засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно – господарського активу області від 22 грудня 2011 року «Аналіз перспектив подальшого опалення об’єктів соціальної сфери і житлових будинків від відомчих котелень підприємств» та хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року із зазначеного питання. 2. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 26 червня 2012 року «Про забезпечення безпеки громадян на водних об’єктах області в літньому оздоровчому періоді 2012 року». 3. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року «Про стан цінової ситуації на споживчому ринку Харківської області». 4. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 26 червня 2012 року «Про роботу місцевих органів влади щодо роботи з дітьми, які виховуються в сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах. Результативність роботи з повернення дітей на виховання батькам». 5. Про хід збирання ранніх зернових і зернобобових культур в господарствах області та стан формування регіонального запасу продовольчого зерна на 2012/2013 маркетинговий рік. 6. Про підсумки економічного розвитку області за І півріччя 2012 року. 7. Про рейтингову оцінку міст і районів Харківської області за рівнем соціально-економічного розвитку. 8. Про організацію контролю за виконанням розпоряджень та доручень голови обласної державної адміністрації. 9. Про стан роботи із зверненнями громадян за підсумками І півріччя 2012 року. 10. Про порушення клопотання перед Кабінетом Мі

Застосування сільськогосподарських технологій та наукових розробок дозволить області отримати більший урожай

Сьогодні в ході Регіональної наради з питань розвитку агропромислового виробництва сільських територій Харківської області перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий зазначив, що необхідно проаналізувати підсумки поточного маркетингового року і розглянути питання організаційних заходів, які слід провести. За його словами, для здійснення одних потрібні великі гроші на збільшення внесення добрив, захист від шкідників і хвороб, переоснащення техніки, але є елементи технології, які вимагають мало грошей або не коштують нічого.

Зараз дуже важливо підтримати молочне скотарство у домогосподарствах населення. Микола Безуглий

Про це сьогодні в ході Регіональної наради з питань розвитку агропромислового виробництва сільських територій Харківської області повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий. «На сьогоднішній день майже 80% молока виробляє населення. По великому рахунку саме воно поїть Україну молоком. Всього 21% молока на теренах України виробляють сільгосптоваровиробники. Ми зробили самі оптимістичні прогнози: у кращому випадку у 2017 році співвідношення може бути 53 на 47% на користь населення. Тому уряд і звернув увагу, що домогосподарка, що починає роботу о 4 ранку і закінчує пізно ввечері за 20 років жодного разу так і не отримала допомоги від держави. А проблема молочної безпеки реально існує. Для нас важливо, щоб ті селяни, які займаються важкою працею, отримали державну допомогу», - сказав він.

В Україні планується запровадити систему аграрних паспортів

Для дотримання норм сівозміни в Україні планується розробити та впровадити систему аграрних паспортів, яка дозволить контролювати посіви різних культур у всіх регіонах країни і таким чином гарантувати продовольчу безпеку. Про це сьогодні в ході регіональної наради з питань розвитку агропромислового виробництва сільських територій Харківської області повідомив перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.

Аграрним фондом укладено 50 форвардних контрактів на поставку 64 тисяч 157 тонн продовольчого зерна

На сьогоднішній день Аграрним фондом укладено 50 форвардних контрактів з 38 сільгосптоваровиробниками на поставку 64 тисяч 157 т продовольчого зерна пшениці та жита на загальну суму 117 млн. 362 тис. грн. Про це в ході Регіональної наради з питань розвитку агропромислового виробництва та сільських територій Харківської області повідомив директор Харківського регіонального відділення Аграрного фонду Володимир Калашніков.

У Харківській області заготовлено понад 67 тисяч тонн насіння озимих культур під урожай 2013 року

На Харківщині стартувала підготовка до осінньо-польових робіт. Як повідомив сьогодні в ході регіональної наради з питань розвитку агропромислового виробництва сільських територій Харківської області начальник державної інспекції сільського господарства в Харківській області Сергій Бізікін, в області активно ведеться заготівля насіння озимих культур для осінньої посівної кампанії 2012 року.

В області ідентифіковано 73% поголів'я молодняку ​​великої рогатої худоби

Як зазначив сьогодні в ході Регіональної наради з питань розвитку агропромислового виробництва та сільських територій Харківської області директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, питання розвитку тваринництва знаходяться під постійною увагою керівництва Харківщини. Зокрема, питання нарахування та виплати господарствам населення дотацій на вирощування молодняка великої рогатої худоби.

У Харківській області планують зібрати більше 1,5 млн. тонн зерна ранніх зернових і зернобобових культур

На сьогодні врожай на полях області повністю прибраний на площі 538,8 тис. гектарів. Це 89% всієї збиральної площі. Усього ранніх зернових культур залишилося прибрати на площі 65,1 тис. гектарів. В основному це ячмінь - 37,1 тис. гектарів, озима пшениця - 15,4 тис. гектарів, овес - 6,3 тис. гектарів. Про це сьогодні в ході Регіональної наради з питань розвитку агропромислового виробництва та сільських територій Харківської області повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

До 2020 року площі зрошуваних сільгоспугідь в Україні планується збільшити в 2,5 рази

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу в Чугуївському районі перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, найближчим часом у всій країні буде активізовано роботу зі збільшення площ зрошуваних земель. «До 2020 року перед нашим Міністерством та Міністерством охорони навколишнього середовища поставлено завдання збільшити площі зрошення до 1,5 мільйона гектар. Зараз у нас площі зрошення коливаються від 600 до 700 тисяч гектар. Тобто, за 7 наступних років нам в 2,5 рази потрібно збільшити площі зрошення. Безумовно, це дуже складна і дорога програма, але вчені її вже обгрунтували, створили концепцію, я думаю, що з 2013 року держава почне фінансувати відновлення зрошення і збільшення площ зрошуваних земель», - повідомив Микола Безуглий.

За останні 2 роки посіви кукурудзи в Україні збільшилися на 2 мільйони гектарів

В Україні в останні роки намітилася тенденція до збільшення посівів кукурудзи. Як зазначив сьогодні під час брифінгу в Чугуївському районі перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, найближчим часом нарощення посівів цієї культури буде збільшуватися, оскільки це вигідно у першу чергу сільгоспвиробникам.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу передчасної смерті начальника управління агропромислового розвитку Кегичівської районної державної адміністрації Пєнцова Віктора Олександровича і висловлює співчуття рідним, близьким і колегам покійного.

Головне завдання держави - зробити ціни на сільгосппродукцію такими, щоб її виробництво було прибутковим. Микола Безуглий

Як наголосив сьогодні під час брифінгу в Чугуївському районі перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, на даний момент завдання держави полягає в тому, щоб створити максимально комфортні умови для розвитку сільськогосподарського бізнесу, а не виділяти для нього нові дотації або компенсації. «Сільське господарство сьогодні - це прибутковий бізнес. Головне завдання держави - це не дати якусь дотацію або компенсацію, а зробити ціни на сільгосппродукцію такими, щоб її виробництво було прибутковим. Це ціни на зерно, олійні культури, продукцію тваринництва і так далі», - сказав він.

У поточному році на компенсацію страхових внесків сільгоспвиробникам планується витратити 70 мільйонів гривень

В Україні на загальнодержавному рівні ухвалено рішення активізувати роботу по сільськогосподарському страхуванню. Як наголосив сьогодні під час брифінгу в Чугуївському районі перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, відповідний закон вже ухвалено у Верховній Раді. «Сільгоспвиробник повинен страхувати аграрні ризики і отримувати компенсацію внесків із коштів страхових компаній, якщо кліматичні умови несприятливі. Саме тому Міністерством розроблено законопроект про аграрне страхування. Його склав наш Міністр, законопроект прийнятий в липні у Верховній Раді, вже з другої половини поточного року він починає діяти», - повідомив Микола Безуглий.

Етнічне свято «Олексіївська фортеця» вдруге запрошує гостей

28 липня о 15.00 у Первомайському районі Харківської області на території однієї з фортець Української оборонної лінії, побудованої у 1731 році, урочисто розпочнеться дводенне етнічне свято «Олексіївська фортеця». Свято проводиться за підтримки Первомайської райдержадміністрації, районної ради та міської влади м.Первомайського. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Первомайської РДА Віктор Намчук.

Для підвищення рентабельності молочного скотарства держава реалізує ряд програм з підтримки цієї галузі

Як наголосив сьогодні під час брифінгу в Чугуївському районі перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, молочне скотарство - це досить рентабельна галузь, але для того, щоб зробити її ще більш прибутковою для підприємців, у державі стартувала реалізація низки програм.

Станом на 24 липня на Харківщині намолочено 1 млн. 456 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 24 липня врожай зібрано на 89 % посівних площ. Намолочено 1млн. 456 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 27 ц/га.

Перед нами поставлене завдання знайти резерви та зробити наше землеробство менш залежним від погодних умов. Микола Безуглий

Сьогодні в ході робочої поїздки до Чугуївського району Харківської області перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий відвідав поля сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агросервіс ЛТД» та переглянув, як зростає зернова та кормова кукурудза. Як зазначив перший заступник Міністра, незважаючи на складні погодні умови цього літа, очікується непоганий врожай. За його словами, перед Міністерством поставлене завдання якомога більше уваги приділяти новим технологіям у сільському господарстві, які покликані зробити цю галузь більш прибутковою та менш залежною від погодних умов.

Водопостачання для забезпечення потреб мешканців м. Барвінкове буде відновлено найближчими днями

Про це сьогодні повідомило Головне управління ЖКГ Харківської обласної державної адміністрації. Станом на 23 липня 2012 року свердловина працює у випробувальному режимі. Здійснюються підготовчі роботи для подачі питної води мешканцям, а саме – промивка та хлорування мереж, що є необхідною умовою для подачі води в мережу відповідно до вимог державних санітарних норм України.

Стан підготовки Барвінківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Станом на 23 липня рівень підготовки Барвінківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житлові будинки – 62,3%, котельні – 82,1%, теплові мережі – 61%, артсвердловини – 81,8%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Архів документів