Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Департамент культури і туризму ХОДА готовий до розгляду варіантів співпраці та фінансової підтримки цікавих туристичних проектів

Департамент культури і туризму ХОДА готовий до розгляду варіантів співпраці та фінансової підтримки цікавих туристичних проектів

За останні кілька років розвиток туристичної галузі в Харківській області помітно активізувався. Створено спеціалізований структурний підрозділ ХОДА, інформаційно-туристичний центр, налагоджено роботу з поліграфічною та сувенірною продукцією. З 5 туристичних маршрутів сформовано «Золоте кільце Слобожанщини». В області організовані 4 веломаршрути. Фестивалі «Печенізьке поле», «Весілля в Малинівці», «Івана Купала», «Масляна на Коропових хуторах», «Олексіївська фортеця» вже сьогодні можуть залучити іноземних туристів, які цікавляться нашою культурною спадщиною. Про це нагадав учасникам науково-практичного круглого столу «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг», який проводиться в рамках «Харківської туристичної бієнале», директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

«Ще одним кроком у цьому напрямку стане «Концепція розвитку туризму у Харківській області до 2020 року», яка була ухвалена на останній сесії Харківської обласної ради. Один з напрямків, який ми зараз активно розвиваємо - це сільський і зелений туризм. Досвід Євро-2012 показав, що європейцям дуже цікаво українське село, його устрій, полювання, риболовля. Зараз у нас в регіоні створено 17 сільських садиб, але працюють лише 6. Також ми почали розробку окремої програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2013-2020 рр.», - cказав Дмитро Кузнєцов.

На думку харківських вчених, тема зеленого туризму має соціальну складову, оскільки надає широкі можливості працевлаштування молоді в сільській місцевості. Учасники круглого столу висловили перспективні напрями розвитку туризму - організація нових знакових фестивалів для молоді, залучення школярів із сусідніх областей України та Російської Федерації, діловий туризм.

«У контексті інвестиційних проектів та напрямків роботи Департаменту культури і туризму ХОДА я б хотів сказати, що вперше на 2013 рік прийнято бездефіцитний бюджет нашої галузі. Ми вже виходимо на той рівень коли, готові до розгляду варіантів співпраці та фінансової допомоги за окремо взятими проектами. Тому якщо у когось виникнуть цікаві ідеї, ми готові їх розглядати і допомагати не тільки організаційно, але й фінансово», - сказав Дмитро Кузнєцов.