Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В області постійно ведеться робота з попередження надзвичайних ситуацій

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «В кожному місті та районі області МНС і спеціальна комісія з питань техногенних та природних катастроф працюють на попередження тих чи інших надзвичайних ситуацій. Те, що сталося в Росії, – велика трагедія. Після цих подій була дана команда перевірити всі гідротехнічні споруди, які є в нашому регіоні. Хоча ця робота і так проводиться планово, після того, що сталося на Кубані, було приділено особливу увагу цим технічно небезпечним спорудам», – зазначив він.  

Валовий збір зерна в Харківській області буде на рівні 2011 року

В цьому році врожайність зернових і зернобобових культур досить висока, але все ж нижча, ніж в минулому. Урожайність озимої пшениці складе близько 27-28 центнерів з гектара, а валовий збір зерна буде на рівні 2011 року за рахунок того, що значна кількість площ виділена під посів кукурудзи. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Коли зійшов сніг, ми мали серйозні побоювання з приводу сходів озимих, і прогнозували до 50% пересіву. Але ці прогнози не виправдалися, позитивний результат дали дощі, а ті, хто використовує в сільському господарстві всі новітні технології, вміють досягати результатів і при дуже посушливому літі, і при невеликій кількості опадів», – підкреслив він.

До чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року недалеко від стадіону «Металіст» планується побудувати нову спортивну арену

Як зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підготовка всіх об'єктів міської та спортивної інфраструктури до чемпіонату Європи з футболу 2012 року була виконана на п'ять з плюсом за 5-бальною шкалою. Він підкреслив, що надалі буде складно готувати спортивні об'єкти такими ж темпами, але це не означає, що спортивній інфраструктурі не буде приділятися уваги – в цьому році передбачено фінансування ряду об'єктів на всій території Харківської області. Також в планах будівництво спортивного комплексу до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

На Харківщині стартувала Всеукраїнська естафета Олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги»

Сьогодні на Харківщині стартувала Всеукраїнська естафета Олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги», в якій взяли участь як видатні спортсмени області, так і початківці. Першим від вогню на Меморіалі Слави його запалив заступник голови Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Поярков. На всьому етапі естафети до Полтавської області вогонь несли срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор Олександр Світличний, учасники Олімпійських ігор Олександр Кайдаш, Оксана Кайдаш та Олександра Рижкова.

Променева діагностика показала стабілізацію процесу хвороби Юлії Тимошенко і її хронічність

За інформацією ЦКБ №5 «Укрзалізниці», 10 липня 2012 року Юлії Тимошенко за призначенням лікаря німецької клініки «Шаріте» Лутца Хармса в Центрі променевої діагностики, який розташований на території лікарні, були проведені діагностичні дослідження на апаратурі експерт-класу. Променева діагностика показала стабілізацію процесу хвороби Юлії Тимошенко і її хронічність. Результати досліджень на електронних носіях за згодою Юлії Тимошенко передані лікарю Лутцу Хармсу. «Порівняно з попереднім медичним висновком з лютого поточного року негативної динаміки процесу не виявлено, відмічається стабілізація. Також результати досліджень вказують на хронічність процесів», - йдеться в повідомленні.

Юрій Сапронов очолить команду депутатів Харківської обласної ради на турнірі «Рівні можливості»

14 липня об 11:00 на кортах "Superior Golf & Spa Resort" відбудеться традиційний турнір з тенісу «Рівні можливості». У турнірі візьмуть участь пари, складені з тенісистів-візочників і депутатів Харківських обласної та міської рад. Список депутатського представництва очолить заступник голови ХОДА, депутат Харківської обласної ради Юрій Сапронов. На кортах зустрінуться тенісисти-візочникі з Росії, Молдови та України.

Після Євро-2012 Харків став дуже популярний в Голландії

Головний тренер Національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед візочників Марк Калкман розповів, що після Євро-2012 Харків став дуже популярний в Голландії, і в свій наступний приїзд він обов'язково запросить до нашого міста інших тенісистів. «Упевнений, моя пропозиція викличе велику наснагу. Теніс це велика і дружна сім'я, і ми охоче ділимося досвідом з кожною нацією, яка в цьому зацікавлена. Я був у Литві, Південній Африці та багатьох інших країнах, щоб зрозуміти, як розвивається у світі візочний теніс. Дуже важливо продовжувати співпрацювати і розвивати цей молодий спорт в Україні», - зазначив тренер.

Станом на 12 липня на Харківщині намолочено 752 тисяч тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 12 липня збиральні роботи розпочаті у 27 районах області. Врожай зібрано на 48% посівних площ. Намолочено 752 тис.тонн зерна. Середня врожайність складає 25,8 ц/га.

Навесні в Харкові буде організована юнацька секція тенісистів-візочників

Про це розповів заступник голови ХОДА, перший віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов на прес-конференції. «Ми поставимо собі завдання, і до весни, до початку майбутнього сезону, у нас буде організована дитяча та юнацька секція для тенісистів-візочників», - зазначив Юрій Сапронов. Зараз йде робота в цьому напрямку - тренери вже побували в інтернатах і запросили дітей на заняття.

Харківські тенісисти-візочники дізнаються про нюанси гри від професіоналів світового рівня

«Я дуже радий, що головний тренер Національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед візочників Марк Калкман приїхав до Харкова і проводить майстер-клас. Упевнений, гравці нашої команди дізнаються у нього багато нового, - зазначив на прес-конференції заступник голови ХОДА, перший віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов, - На даному етапі розвитку цього спорту в Україні для нас дуже важливо, що професіонали світового рівня діляться своїм досвідом, розповідають про нюанси підготовки спортсменів».

Харківська область буде повністю забезпечена хлібом

Про це сьогодні в ході огляду збиральних робіт в Харківському районі повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Цього року планувалося зібрати 1,5 млн.т ранніх зернових і зернобобових. Всі райони дотримуються планового завдання. Я впевнений, що воно буде виконано. Складні кліматичні умови цього року для Харківської області змушують всіх сільгоспвиробників показати, на що вони здатні. Це складний рік для аграріїв, але Харківська область гідно закінчить збиральну кампанію», - зазначив Віталій Панов.

В наступному році у сільському господарстві планується запровадити систему страхування ризиків, що виникли внаслідок природних умов

Сьогодні у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відео конференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників». В ній взяли участь директор департаменту фінансово-кредитної політики Міністерства аграрної політики та продовольства України Баграт Ахіджанов, перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, керівники структурних підрозділів, представники громадських організацій.

Харків посів восьме місце в рейтингу найбільш культурних міст України за версією журналу «Фокус»

Харків посів восьме місце в рейтингу найбільш культурних міст України за версією журналу «Фокус». Про це повідомив сайт видання. Перше місце в рейтингу культурних міст посіла Ялта, на другому і третьому рядках розташувалися Івано-Франківськ і Львів. Всього в попередньому списку було 73 міста. Оцінка проводилася за 50-бальною шкалою. Найбільш культурні міста визначалися на підставі суми балів за сімома критеріям: вища освіта, музеї, театри, кінотеатри, пам'ятники, книжкові магазини та фестивалі.

За фактом вибуху на Червонодонецькій дотискувальній компресорній станції порушено кримінальну справу

«За фактом вибуху на Червонодонецькій дотискувальній компресорній станції порушено кримінальну справу. Створена спеціальна комісія, у якої згідно із законодавством є 3 дні для розслідування, за результатами якого будуть зроблені висновки. До з'ясування причин аварії тимчасово відсторонений від виконання обов'язків директор станції», - повідомив сьогодні заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Кацуба.

На лікування постраждалих під час вибуху на Червонодонецкой ДКС потрібно близько півтора місяця

«Пройшла перша доба після отримання травм. Стан пацієнтів на сьогодні розцінюється як стабільно важкий. Позитивна динаміка спостерігається в плані стабілізації. В майбутньому пацієнтів ще чекають перев'язки та операції. Але це все за планом лікування. Це питання не одного дня, тому що такі травми вимагають лікування протягом 1-1,5 місяців », - зазначив сьогодні завідувач опіковим центром Харківської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги Аслан Цогоєв, коментуючи стан постраждалих в результаті вибуху на Червонодонецькій дотискувальній компресорній станції.

Своєю самовідданою працею харківські медики дають відповідь усім звинуваченням в непрофесіоналізмі

«Давайте побажаємо якнайшвидшого одужання постраждалим. Травми досить складні. Курс лікування буде непростий, але, враховуючи фінансову підтримку НАК «Нафтогаз України», жодних проблем не буде. Ми бажаємо удачі нашим лікарям, які роблять все можливе і неможливе для того, щоб люди стали на ноги. Вчора у нас стався досить неприємний інцидент, коли харківських медиків звинуватили в непрофесіоналізмі. Користуючись нагодою, хочу сказати всім тим, хто сумнівається у кваліфікації наших лікарів: приїжджайте сюди разом з нами і дивіться на власні очі, що вони тут роблять, і що про їхню роботу кажуть пацієнти», - зазначив сьогодні після відвідування постраждалих у Харківській міській лікарні швидкої та невідкладної допомоги голова ХОДА Михайло Добкін.

Михайло Добкін і Геннадій Кернес побажали якнайшвидшого одужання потерпілим під час вибуху на Червонодонецькій ДКС і у ДТП в Харкові

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Кацуба відвідали постраждалих під час вибуху на Червонодонецькій дотискувальній компресорній станції, які госпіталізовані в опіковий центр Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова, і побажали їм якнайшвидшого одужання.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників»; О 13:00 у конференц-залі готелю «Superior Golf & Spa Resort» (проспект Академіка Курчатова, 1-а) розпочнеться прес-конференція на тему: «Розвиток тенісу для гравців з обмеженими можливостями в Україні. Співпраця з Міжнародною Федерацією тенісу в рамках проекту ITF Silver Fund». Учасники: перший віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов, головний тренер національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед колясочників Марк Калкман.

Євро-2012 довело, що Україна здатна виконувати свої обіцянки. Михайло Добкін

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року довів, що Україна здатна виконувати свої обіцянки. Це заявив в ході зустрічі зі спортсменами-олімпійцями Харківської області голова Харківської облдержадміністрації, голова Харківського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Михайло Добкін. «Ми відмінно провели Євро-2012, про це говорять усі. Ті, хто намагається не вмішувати в це політику, і в нашій країні, і за кордоном, кажуть, що Україна зробила неможливе – за короткий час привела інфраструктуру у відповідність до дуже жорстких європейських стандартів. Фахівці УЄФА перевіряли спортивні споруди і міську інфраструктуру всіх 4-х приймаючих міст. Ми це зробили. Тепер ми отримали право приймати в 8 українських містах Чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 році, і Україна буде подавати заявку на проведення зимових Олімпійських ігор в 2022 році. Сьогодні всі розуміють, що з нами можна мати справу, тому що ми здатні тримати слово, яке даємо», – зазначив губернатор.

Спортивна інфраструктура Харківської області буде розширюватися

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації, голова Харківського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Михайло Добкін сьогодні під час зустрічі зі спортсменами, які будуть представляти Харківщину на XXX літніх Олімпійських іграх в Лондоні, і їх тренерами. «Багато що з сучасної спортивної бази нам дісталося ще з часів Радянського Союзу. Стан багатьох споруд все ще потребує великої уваги. У міру можливості ми будемо відновлювати існуючі спортивні комплекси і фінансувати будівництво нових. Ось уже 2 роки ми робимо акцент на розвиток масових видів спорту, особливо дитячого спорту. На зміну вам з часом повинні прийти найкращі, найбільш підготовлені, і відібрати їх можна тільки з великого числа претендентів, які живуть не тільки в Харкові, а й далеко від обласного центру. Для того, щоб діти змогли проявити свої таланти, ми повинні дати їм можливість», – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін побажав харківським спортсменам успішно виступити на Олімпійських іграх

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації, голова Харківського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Михайло Добкін зустрівся зі спортсменами, які представлятимуть Україну і Харківську область на XXX літніх Олімпійських іграх в Лондоні, і їх тренерами. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, віце-президент ХОО НОК України, дворазовий олімпійський чемпіон з волейболу Юрій Поярков та олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Людмила Джигалова. «Мине зовсім небагато часу, і вся Україна буде стежити за вашими успіхами і вболівати за вас. Бажаю вам всім досягти тих результатів, які ви плануєте», – сказав Михайло Добкін, звертаючись до майбутніх учасників Олімпійських ігор.

Станом на 11 липня на Харківщині намолочено 618 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 11 липня збиральні роботи розпочаті у 27 районах області. Врожай зібрано на 40% посівних площ. Намолочено 618 тис.тонн зерна. Середня врожайність складає 25,7 ц/га.

95% пшениці, намолоченої в регіоні, I-III класу

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, сильна посуха на заході США, де знаходиться основна світова житниця пшениці (Канзас, Колорадо, Оклахома, Техас), дає Україні шанс повернути позицію одного з великих експортерів зерна. «У 2011 році в США було зібрано 85 млн. тонн зернових. Засуха в цьому році «підірвала» Чиказьку товарну біржу - ціна ф'ючерсів на продовольчу пшеницю досягла 323 дол. США за тонну (зростання склало 25%). Моментально на це відреагували біржі Великобританії, де ціна на продовольчу пшеницю досягла історичного максимуму - 340 дол. США за тонну. Аграрії Харківщини вже зібрали 57% озимої пшениці, намолочено 532 тис. тонн, здано на елеватори і ХПК понад 180 тис. тонн. Унікальну якість пшениці демонструють харківські чорноземи - більше 95% це пшениця I-III класу. Такого в історії Харківщини не було ніколи! На полях за минулу добу працювало 2084 комбайна. Десятки тисяч наших земляків цілодобово ведуть «битву за врожай», - підкреслив Юрій Сапронов.

Троє з 11 госпіталізованих до лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги постраждалих у ДТП вже виписані

Як повідомив сьогодні заступник головного лікаря з хірургії Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова Андрій Козаченко, постраждалих в ДТП, що сталася сьогодні вранці в м. Харків на перехресті вул. Роганська та вул. Грицевця почали доставляти в лікарню з початку десятої ранку. В 9:42 був доставлений останній постраждалий.

Для визначення причини вибуху на Червонодонецькій дотискній компресорній станції розпочала роботу спеціальна комісія

Сьогодні о 08:50 під час запуску після проведених ремонтних робіт машини №2 РМК – 10 Компресорного цеху I ступеню Червонодонецької дотискної компресорної станції стався вибух із подальшим запаленням обладнання. Під час вибуху постраждало 7 працівників ГПУ «Шебелінкагазвидобування». На теперішній час 3 особи, які знаходяться у важкому стані, доставлені у лікарню в смт Червоний Донець, 4 особи у середньому стані знаходяться в Балаклійській лікарні .

Медичні працівники Харківщини роблять все можливе, щоб врятувати життя та зберегти здоров’я 16 постраждалих у ДТП

Сьогодні, 11 липня 2012 року, о 07:40 у м. Харків на перехресті вул. Роганська та вул. Грицевця водій вантажного автомобіля ЗІЛ 130 при повороті наліво не надав переваги у русі та допустив зіткнення з автобусом I-VAN, який здійснював перевезення 25 пасажирів за регулярним приміським маршрутом №186: Харків – сел. Рогань. Після зіткнення автобус зачепив легковий автомобіль.

Приміське залізничне сполучення між Харківською і Бєлгородською областями буде збережено

За інформацією Генерального консульства Російської Федерації в Харкові, в рамках договору про транскордонне співробітництво та з метою збереження контактів між жителями прикордонних територій єврорегіону «Слобожанщина» приміське залізничне сполучення між Харківською і Бєлгородською областями буде збережено. Зокрема, в замовлення Бєлгородської області на організацію транспортного обслуговування населення поїздами приміської категорії в 2012-2014 роках включено додатково чотири маршрути Бєлгород - Наумівка - Харків (поїзди Статутного територіально-галузевого об'єднання «Південна залізниця»). Відповідну додаткову угоду до договору транспортного обслуговування між урядом області та ВАТ «Приміська пасажирська компанія «Черноземье» підписано 27 червня 2012 року.

Планова перевірка засобів оповіщення населення

Як повідомляє Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації, 18 липня 2012 року о 14 годині 25 хвилин управлінням буде проводитись планова комплексна технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Під час перевірки зберігайте спокій та продовжуйте свої справи.

На Харківщині для забезпечення безпеки населення на водних об'єктах проводиться ряд організаційних заходів

Про це сьогодні в ході прес-туру на Безлюдівський кар'єр повідомив заступник начальника ГУ з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Щітов. Зокрема, за його словами, було визначено план організаційних і практичних заходів щодо запобігання нещасних випадків на воді, проведена комісія з питань техногенно-екологічної безпеки, показове семінарське заняття та багато іншого. Крім цього, КП «Спеціалізована водно-рятувальна служба м. Харкова» виставлено 9 рятувальних постів. «Аварійно-рятувальними водолазними службами обстежено 80 пляжів. Для сезонних рятувальних постів підготовлено 143 матроса - рятувальника. Незважаючи на ту організаційну роботу, яка ще в квітні місяці розпочата ХОДА та районними адміністраціями, кожен день гинуть люди на воді. На сьогоднішній день загинуло 37 людей, 1 з них дитина. В минулому році на цей період було більше загиблих - 44 людини та 5 дітей. Але це дуже турбує нас, тому що загибель відбувається в основному в необладнаних для купання місцях, які не забезпечені нормами безпеки», - сказав він.

У Харкові головний тренер Національних збірних Нідерландів проводить майстер-клас для тенісистів-колясочників

З 10 по 14 липня у Харкові головний тренер Національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед колясочників Марк Калкман проводить тренувальний табір для тенісистів-колясочників України, Росії та Молдови. У програмі табору - тренування на корті тенісистів-початківців і досвідчених спортсменів, оцінка їх ігрових якостей в ході змагань під час турніру тенісистів-колясочників, які займаються в харківській секції, а також гостей - тенісистів з Росії та Молдови. 12 липня о 13:00 на прес-конференції, що відбудеться в конференц-залі готелю «Superior Golf & Spa Resort» (пр. Академіка Курчатова, 1-а), про роботу тренувального табору розкажуть перший віце-президент Федерації тенісу України - Юрій Сапронов та ведучий майстер-класу - головний тренер Національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед колясочників - Марк Калкман.

Архів документів