Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З реалізації програм «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів» Харківська область в 2012 році увійшла до першої п'ятірки серед регіонів України

«Дієвим стимулом для житлового будівництва є державні програми «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів», розроблені з метою реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. І вони набувають все більшої популярності серед мешканців області. Ці програми враховують інтереси всіх учасників будівельного ринку, основною їхньою метою є забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Харківська область за підсумками реалізації цих програм у 2012 році посіла місце в першій п'ятірці серед регіонів України», - підкреслив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківська область залишається одним з провідних промислових регіонів України

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін на сесії обласної ради розповів, що за обсягом реалізованої промислової продукції у 2012 році Харківська область посіла 6 місце. За 2012 рік промисловими підприємствами області реалізовано продукції на суму 60,4 млрд. грн., що на 3,5 млрд. грн. більше ніж у 2011 році.

За обсягами виконання будівельних робіт Харківська область посідає четверте місце серед регіонів України

Як повідомив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, у 2012 році Харківській області, незважаючи на складну економічну ситуацію, вдалося досягти високих показників розвитку будівництва. «За обсягами виконання будівельних робіт, а це майже 4,2 млрд. грн., Харківська область посідає четверте місце серед регіонів; за темпами - шосте. За підсумками минулого року було введено в експлуатацію 379 тисяч кв.м житла, що на 13% більше, ніж у 2011 році. Тим не менш, будівельний комплекс області знаходиться у важкій ситуації. Він здатний забезпечити виконання набагато більшого обсягу робіт», - підкреслив глава Харківщини.

У 2012 році рівень заробітної плати зріс на 14,3%

Про це на сесії обласної ради розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що 2012 рік характеризувався продовженням росту доходів населення і рівень заробітної плати зріс на 14,3%. «За підсумками року нам вдалося знизити борг з виплати заробітної плати на 1,4 млн. грн., і, головне, не допустити зростання заборгованості на основних підприємствах-боржниках, якими є підприємства державної форми власності», - сказав Михайло Добкін.

За підсумками 2012 року Харківська область у комплексній рейтинговій оцінці сфери житлово-комунального господарства посіла 3 місце

Про це сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «У галузі житлово-комунального господарства за минулий рік вдалося зробити багато чого з запланованого. Наші успіхи відображені в динаміці рейтингових місць за всіма показниками. Якщо за 2011 рік ми за цими показниками були серед регіонів в числі останніх, то за підсумками 2012 року наша область у комплексній рейтинговій оцінці сфери житлово-комунального господарства вийшла на провідні позиції - 3 місце», - сказав голова області.

Серед регіонів України Харківська область посідає ІІ місце з олімпійських видів спорту та ІІІ місце - з неолімпійських

«У 2012 році спортсмени області на Олімпійських, Паралімпійських іграх, чемпіонатах, Кубках світу та Європи завоювали 360 медалей. Це - найвищий показник за роки незалежності України. За попередніми підсумками рейтингу 2012 року з спорту вищих досягнень область посідає ІІ місце з олімпійських видів спорту та ІІІ місце - з неолімпійських видів спорту серед регіонів України», - повідомив сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Харківська область посідає 5 місце в Україні за рівнем зайнятості населення

У 2012 році Харківська область посіла 5 місце в країні за рівнем зайнятості населення, - повідомив сьогодні в ході сесії обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це результат злагодженої і стабільної роботи усіх відповідних служб в регіоні. «Стабільно в числі лідерів, посідаючи 5 місце серед регіонів, наша область знаходиться за рівнем зайнятості населення. І значною мірою це заслуга соціальних служб, центрів зайнятості та їх співпраці з громадськими організаціями щодо формування активної життєвої позиції у безробітних. За 2012 було створено 60 тисяч нових робочих місць, у тому числі за рахунок розвитку підприємницької діяльності - 37,5 тисяч робочих місць. Цей показник щодо річного завдання було перевиконано на 20%. При цьому кількість створених робочих місць було в півтора рази більше кількості ліквідованих», - повідомив глава області.

У Харківській області зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

У Харківській області продовжується системна робота з соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пріоритетами є національне та сімейне усиновлення, усунення так званого соціального сирітства. Про це сьогодні в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Протягом 2012 року до суду було направлено 87 кримінальних справ з ознаками корупції

Серед незмінних пріоритетів роботи прокуратури Харківської області у 2012 році було запобігання та протидія злочинності і корупції. Протягом року до суду було направлено 87 кримінальних справ з ознаками корупції, більша частина з яких – за фактами одержання хабара. Про це проінформував в ході пленарного засідання сесії обласної ради прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. Також минулого року прокуратурі вдалося підвищити ефективність наглядової практики на більшості її напрямків. За словами прокурора області, одним із них є забезпечення конституційних прав і свобод громадян при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання, досудового слідства та підтримання державного обвинувачення в суді. Прокуратура принципово реагувала на усі факти порушення зазначених прав, ретельно вивчаючи 11 тисяч оперативно-розшукових справ, 15 тисяч матеріалів кримінальних справ та 200 тисяч – про відмову в порушенні справ.

Необхідно надати можливість творчого розвитку кожному мешканцю Харківщини

На сесії обласної ради голова облдержадміністрації Михайло Добкін розповів, що минулого року обласна державна адміністрація, органи місцевої влади та місцевого самоврядування продовжили цілеспрямовану роботу щодо поліпшення матеріально-технічної бази галузі «культура».

Зведений бюджет Харківської області в 2012 році збільшився на 23%

Як повідомив сьогодні в ході сесії обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на складну економічну ситуацію, в Харківській області в 2012 році вдалося досягти високих бюджетних показників. «За підсумками 2012 року область забезпечила зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів на 10,6%, їх загальна сума склала понад 25,8 млрд. грн. Що стосується зведеного бюджету області, то в 2012 році він зріс на 23% і склав близько 12,2 млрд. грн. До місцевих бюджетів надійшло фінансових ресурсів на 18% більше попереднього року, і сума отриманих коштів дорівнює 6,2 млрд. грн. Відзначу, що для вирішення соціальних питань в 2012 році область отримала 3,5 млрд. грн. цільових субвенцій з державного бюджету. І це не враховуючи кошти, отримані за програмою «Євро-2012», - сказав голова області.

На розвиток освітньої галузі Харківщини у 2012 році  було виділено більше 80 мільйонів гривень

У освітній галузі реалізується комплексна Програма розвитку гуманітарної сфери на 2009–2013 роки. Обсяги капітальних видатків по галузі «Освіта» за 2012 рік, здійснених за рахунок коштів, залучених із усіх джерел фінансування, склали 81877,9 тис. грн., у тому числі на проведення капітальних ремонтів 36090,7 тис. грн., придбання обладнання і предметів довгострокового користування 45787,2 тис. грн. Про це сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Рівень злочинності в Харківській області є найменшим серед аналогічних за площею і населенням регіонів України

Як поінформував в ході пленарного засідання сесії Харківської облради начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький, в 2012 році робота підрозділів органів внутрішніх справ області була спрямована на захист життя, здоров'я, власності та інтересів громадян, інтересів держави від посягань. «Забезпечено реагування на 250 тисяч звернень громадян. Це на 9 тисяч більше, ніж у 2011 році. Основна частина звернень – це скарги на поведінку осіб у стані алкогольного сп'яніння, факти антигромадської поведінки, побутові конфлікти, а також насильство в сім'ї та крадіжки особистого майна. Надзвичайні події – такі, як вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, розбій склали менше 1% всіх звернень до міліції», – повідомив він.

Завдяки злагодженій роботі обласної, міської та районної влади у 2012 році Харківській області вдалося зберегти 4 місце в рейтингу регіонів України

Як наголосив сьогодні в ході сесії обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, тільки завдяки злагодженій роботі керівництва всіх рівнів Харківщині в 2012 році вдалося відстояти 4 місце в рейтингу регіонів України. «Обласній, міській та районній владі, діючи в складній економічній ситуації, вдалося створити необхідні умови для підтримки динаміки розвитку Слобожанщини. Рейтинг за минулий рік підбитий, оцінка складалася з більш ніж 80 показників - від соціальної і гуманітарної сфери до економічного розвитку та фінансової ефективності. Харківській області вдалося зберегти високе 4 місце серед регіонів України, а якщо робити підрахунки тільки областей України, без урахування міст Києва і Севастополя, що мають особливий адміністративний статус, то ми посіли 1 місце. Особливо важливий для нас факт стабільності результатів - два роки поспіль в числі лідерів України», - підкреслив Михайло Добкін.

Фінансова складова модернізації сфери охорони здоров'я за рахунок бюджетів усіх рівнів склала майже 2,4 млрд. грн.

Про це сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, для реалізації найвагоміших складових державної соціальної політики у сфері охорони здоров’я регіону рішенням сесії обласної ради було затверджено комплексну програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2012 рік, на виконання заходів якої у минулому році витрачено 28,5 млн. грн. (у 2011 році – 22,5 млн. грн.).

Михайло Добкін та Сергій Чернов вручили державні нагороди

Сьогодні на початку пленарного засідання XX сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова облради Сергій Чернов вручили державні нагороди за значний особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток української держави. Зокрема, ордени «За заслуги» III ступеня були вручені директору Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку Національної академії наук України Миколі Кизиму та проректору Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна Юрію Холіну. Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено голову постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради Людмилу Немикіну, медаль «За працю і звитягу» отримав столяр відділу вагонного депо «Основа» державного підприємства «Південна залізниця» Андрій Шуть.

Події дня

Сьогодні, 5 березня, о 14:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху) відбудеться відкриття виставки живопису та графіки «Барви Барвінкові».

Віктор Янукович наголосив на важливості активізації співпраці України та Росії

Президент України Віктор Янукович наголосив на важливості активізації співпраці України та Росії, зокрема у високотехнологічних сферах. Про це глава держави сказав під час зустрічі з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним у Тверській області, - повідомляє офіційний сайт Президента України. За словами Віктора Януковича, необхідно посилити й активізувати співпрацю передусім у питаннях атомної енергетики, зокрема в будівництві 3-го и 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС. «Нам потрібно буде ухвалити спільне рішення, щоб пришвидшити будівництво двох атомних енергоблоків», - сказав Президент України.

Формат співпраці України з Митним союзом повинен визначатися на чотиристоронніх переговорах. Віктор Янукович

Формат співпраці України з Митним союзом повинен визначатися на чотиристоронніх переговорах за участю країн-членів Митного союзу. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з Президентом Росії Володимиром Путіним у резиденції «Русь» (с. Завидово, Тверська обл.) За словами Глави держави, на порядку денному стоїть питання вироблення формату співпраці між Україною і країнами Митного союзу. «Тут мова йде про процес, який передбачає внутрішньодержавні процедури, розгляд цих положень. І сам формат роботи з Митним союзом повинен визначатися на чотиристоронніх переговорах», - сказав Президент України.

Представників чеської делегації ознайомлять з усіма історичними пам'ятками Харкова та Зміївського району

7-9 березня Харківщину відвідає велика делегація з Чехії. Учасники делегації ознайомляться з історичними пам'ятками Великої Вітчизняної війни, пов'язаними з чехословацьким батальйоном, який взяв участь у битві під с. Соколове Зміївського району. Крім цього гості з Чехії візьмуть участь у низці заходів, присвячених 70-й річниці цієї битви. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції народний депутат України Євген Мураєв, перша частина делегації вже прибула в Україну і 5-6 березня візьме участь у низці заходів в Київській та Сумській областях.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у лютому 2013 року не було перевищень радіаційних параметрів

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спецкомбінат ДК УкрДО «Радон» упродовж лютого 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

У реконструкції Битви за Соколове 9 травня візьмуть участь 400 людей, важка техніка та авіація

9 березня в селі Соколове Зміївського району відбудеться найбільша історична реконструкція на Харківщині, повідомив в ході прес-конференції народний депутат України Євген Мураєв. За його словами, реконструкція розпочнеться о 15:00 буде тривати близько години, в ній візьмуть участь офіційна делегація з Чехії та представники з Росії та інших країн. «Практично всі учасники – громадські організації, які займаються такою діяльністю в Україні – «Зірка», «Самохід», «Орієнтир». Буде приблизно 400 людей, плюс важка техніка, авіація. Це буде дуже яскраво і пізнавально. Все відбудеться на тому ж самому місці, де насправді були бойові події. Звичайно, техніка демілітаризована, але це техніка тих років», – підкреслив Євген Мураєв.

8 березня відбудеться піший похід з Харкова в Соколове

З нагоди святкування 70-ої річниці битви під Соколове 8 березня о 18:00 з Харкова (площа Повстання) буде організований піший похід. Перед початком походу на площі буде організована виставка участі чехів у Великій Вітчизняній війні. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив народний депутат України Євген Мураєв.

Взаємовідносини між Харківщиною і Чехією виходять на новий рівень

Участь чеської офіційної делегації в урочистостях з нагоди 70-річчя героїчної битви за с. Соколово стане кроком до подальшого розвитку взаємовідносин між Харківщиною і Чехією. Це зазначив в ході прес-конференції народний депутат України Євген Мураєв. «Цей захід пов'язаний з розвитком відносин між Харківщиною і Чехією. Ведуться переговори про реконструкцію меморіалу, є фінансовий ресурс, який Чехія сьогодні готова вкладати в розвиток своїх історичних пам'яток на території України. Я думаю, що це стосується інших спільних місць. Це перший крок, який дасть можливість розвивати наші відносини – політичні, культурні, економічні. У нас зараз йде листування декількох шкіл. Влітку ми плануємо вивозити наших дітей в Чехію, чеських дітей до нас. Я думаю, це буде запорукою майбутніх братерських відносин», – підкреслив він.

«Масляна на Коропових хуторах» збере кращі фольклорні колективи з усієї області

У цьому році в ході святкування «Масляної на Коропових хуторах» у Зміївському районі традиційно відбудуться народні гуляння з катанням на конях, приготуванням млинців і спаленням опудала Зими. У той же час, з'являться нові конкурси, майстер-класи та атракціони, зокрема, процес приготування млинців буде представлений починаючи від самого одержання молока від корови. Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Завершена реконструкція Соколовського музею бойового братерства

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив народний депутат України Євген Мураєв. «Була проведена повна реконструкція музею. Він повністю перепланований, починаючи з капітального ремонту приміщення до повного оновлення експозицій. У позаминулому році ми зробили фасадні роботи, в цьому повністю закінчили внутрішні - від заміни опалення до будівництва санвузла всередині. Ми зберегли все краще, що було - це чеканку тих часів, діораму. У планах повністю відновити кінозал для того, щоб проводити масові екскурсії, в тому числі, демонструвати фільми воєнних років. Основний момент для мене в цій роботі - це виховна функція і відновлення історичної справедливості», - сказав Євген Мураєв.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Краснокутському районі

Станом на 4 березня в Краснокутському районі працює 42 котельні (100%), опалюються усі 62 об’єкти соціальної сфери: 18 шкіл, 11 дитячих та 33 лікувальних заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє. 

Харківська шаблістка перемогла на етапі Кубку світу з фехтування

Харків'янка Олена Вороніна у складі жіночої збірної України з фехтування на шаблі в італійській Болоньї перемогла на етапі Кубку світу з фехтування. Крім харківської шаблістки в команду входять Ольга Харлан, Галина Пундик та Ольга Жовнір. Як повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету, українські фехтувальниці перемогли команди Республіки Корея (45:42), Польщі (45:34), США (45:43), а також італійок (45:41).

Харківська обласна державна адміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація надіслала телеграму Миколаївській міській раді та виконкому Миколаївської міської ради з приводу важкої втрати - смерті Миколаївського міського голови Чайки Володимира Дмитровича. «Не лише Миколаїв, вся Україна втратила досвідченого господарника, якому були притаманні стратегічне мислення, високий професіоналізм, бажання розвивати місцеве самоврядування і вдосконалювати стандарти життя миколаївців», - говориться в ній. Висловлюються співчуття колегам, рідним і близьким Володимира Дмитровича.

В Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться виставка живопису та графіки «Барви Барвінкові»

З 5 по 25 березня 2013 року у Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться виставка живопису та графіки «Барви Барвінкові». Вона входить до циклу виставок-презентацій мистецтва районів та міст Харківської області. На Барвінківщині народилася і провела юність перша в історії Російської імперії дипломована художниця і педагог Марія Раєвська-Іванова, тут народився Народний художник України, скульптор Іван Макогон, зобразив Барвінкове і його історію у своїх полотнах місцевий краєзнавець і художник Іван Плис. Відвідувачі зможуть побачити портрети, пейзажі, абстрактні роботи групи сучасних авторів: Віктора Лисиці, Юрія Векшинського, Віктора та Олександра Волкових, Лілії Гнієвської, Юрія Костіна.

Архів документів