Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На розвиток освітньої галузі Харківщини у 2012 році було виділено більше 80 мільйонів гривень

На розвиток освітньої галузі Харківщини у 2012 році  було виділено більше 80 мільйонів гривень

У освітній галузі реалізується комплексна Програма розвитку гуманітарної сфери на 2009–2013 роки. Обсяги капітальних видатків по галузі «Освіта» за 2012 рік, здійснених за рахунок коштів, залучених із усіх джерел фінансування, склали 81877,9 тис. грн., у тому числі на проведення капітальних ремонтів 36090,7 тис. грн., придбання обладнання і предметів довгострокового користування 45787,2 тис. грн. Про це сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

«За рахунок коштів державного бюджету регіонального розвитку проведено реконструкцію 4 навчальних закладів та завершено реконструкцію Коробочкинського навчально-виховного комплексу Чугуївського району на загальну суму 17 млн. грн. У 2012 році з державного бюджету на проведення реконструкцій, газифікації будівлі та капітальних ремонтів у 22 навчальних закладах виділено кошти у сумі 8, 6 млн. грн. За кошти обласного бюджету проведено капітальний ремонт у 11 загальноосвітніх навчальних закладах (2,6 млн. грн.)»,- сказав він.

Також голова Харківщини додав, що капітальний ремонт за рахунок коштів районних бюджетів проведено в 43 загальноосвітніх навчальних закладах області на загальну суму 7 млн. грн. Крім цього, збільшилася, відповідно до потреби, і мережа дошкільних навчальних закладів.

«Було відкрито 28 дошкільних підрозділів у складі навчально-виховних комплексів, в діючих дитячих садках відкрито додатково 36 груп. Таким чином, за минулий рік в дитячих садках стало на 2 тисячі 800 дітей більше», – підкреслив Михайло Добкін.