Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінансова складова модернізації сфери охорони здоров'я за рахунок бюджетів усіх рівнів склала майже 2,4 млрд. грн.

Фінансова складова модернізації сфери охорони здоров'я за рахунок бюджетів усіх рівнів склала майже 2,4 млрд. грн.

Про це сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, для реалізації найвагоміших складових державної соціальної політики у сфері охорони здоров’я регіону рішенням сесії обласної ради було затверджено комплексну програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2012 рік, на виконання заходів якої у минулому році витрачено 28,5 млн. грн. (у 2011 році – 22,5 млн. грн.).

«Фінансова складова модернізації сфери охорони здоров'я за рахунок
бюджетів усіх рівнів склала майже 2,4 млрд. грн., що на 19% більше в
порівнянні з 2011 роком. Фактичні витрати на медичне забезпечення
одного жителя області збільшилися до 853 грн. проти 716 грн. за 2011 рік. Проривом року в сфері охорони здоров'я стала реалізація двох
масштабних подій під патронатом Президента України: реалізація
Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» та створення єдиної централізованої системи екстреної медичної допомоги в регіоні», - сказав голова області.

Крім цього здійснювалися заходи щодо покращення матеріально-технічної бази медичних закладів області. З державного бюджету область отримала медичне обладнання, лікарські засоби та вироби медичного призначення на загальну суму понад 83 млн. грн. На проведення будівельних робіт, реконструкцію та капітальні ремонти з бюджетів усіх рівнів профінансовано і освоєно понад 61 млн. грн.

«Результатом зміцнення матеріально-технічної бази структурних підрозділів базових установ 10 міжрайонних медичних центрів стало створення сучасних умов для лікування пацієнтів хірургічного та фізіотерапевтичного профілів, що відповідають рівню обласних установ. Крім того, за останні два роки проведена реконструкція рентгенологічних та відкриті мамографічні кабінети, які оснащені сучасним медичним обладнанням», - додав Михайло Добкін.