Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представників чеської делегації ознайомлять з усіма історичними пам'ятками Харкова та Зміївського району

Представників чеської делегації ознайомлять з усіма історичними пам'ятками Харкова та Зміївського району

7-9 березня Харківщину відвідає велика делегація з Чехії. Учасники делегації ознайомляться з історичними пам'ятками Великої Вітчизняної війни, пов'язаними з чехословацьким батальйоном, який взяв участь у битві під с. Соколове Зміївського району. Крім цього гості з Чехії візьмуть участь у низці заходів, присвячених 70-й річниці цієї битви. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції народний депутат України Євген Мураєв, перша частина делегації вже прибула в Україну і 5-6 березня візьме участь у низці заходів в Київській та Сумській областях.

«У Харківську область представники громадських організацій Чехії прибудуть 7 березня. Для них буде проведена велика екскурсійна програма. Вони відвідають всі історичні місця, меморіали та пам'ятники, які належать до тієї епохи і стосуються чехословацького батальйону. 7 березня наші гості відвідають 4 заходи з вивченням історичних подій у Зміївському районі, вони виїдуть на місце, де базувалися чехословацькі війська. 8 березня ми проведемо для них екскурсійну програму по Харкову, ознайомимо з історичними місцями. 9 березня приїде офіційна делегація з Чехії, і всі заходи будуть відбуватися в селі Соколове Зміївського району. З 12.30 у нас заплановані мітинг, покладання квітів, реконструкція бою, відпочинок. Ми зробимо все, щоб максимально комфортно провели час всі ті, хто до нас приїдуть», - підкреслив він.

За словами Євгена Мураєва, до складу офіційної делегації ввійдуть представники Міністерства оборони Чехії, парламенту та багатьох інших організацій.

Як зазначив у свою чергу керівник чеської громадської організації «Соколове» Мартін Жоур, серед учасників неофіційної делегації, яка вже прибула в Україну, є родичі учасників бойових дій в с. Соколове, багато молоді. Також очікується прибуття кількох ветеранів.

«У цьому році є якісно інший підхід до святкування цієї події. Всього їде 3 автобуси, один з яких вже в Києві, а 2 інших автобуса сьогодні перетнули чесько-польський кордон. В основному там молодь 20-30 років, але є і літні люди, родичі учасників тих подій. Також чекаємо 4-5 ветеранів, які були тоді в с. Соколове і брали участь у битві», - розповів він.