Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

25 січня в ХГУ «Народна українська академія» відзначать День Тетяни

25 січня о 12:00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» розпочнуться урочистості з нагоди Тетяниного дня. За традицією в рамках свята відбудеться служба в студентській каплиці Св. Татіани, присвячена студентам, їх покровительці Святій Тетяні та успішному складанню сесії, а також спілкування викладачів зі студентами. Цього року на запитання студентів відповідають ректор, проректори та декани основних факультетів, а також завідувачі кафедр.

26 січня відбудеться творча зустріч з членом Спілки фотохудожників України та Росії Володимиром Оглобліним

26 січня о 14:00 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва відбудеться творча зустріч з членом Спілки фотохудожників України та Росії Володимиром Оглобліним. У ході зустрічі буде представлена слайд-програма «Колима. Тут починається день», відбудеться обговорення технічних аспектів фотозйомки, джерел натхнення фотохудожника і тенденції розвитку сучасної фотографії. Володимир Оглоблін подорожує по світу з фотокамерою 30 років. У його колекції пейзажі з Каракумів, Алтаю, Таймиру, Тянь-Шаню, Якутії, Криму, Карелії, Уралу, Карпат.

Споживачі області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 41,9%

Станом на 24 січня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 41,9%, у т.ч. населення – 53,2%, госпрозрахункових споживачів – 48,7%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 14,8 млн.грн. (м. Харкова – 13,8 млн.грн.); установ, які фінансуються з місцевих бюджетів,– 3,1 млн.грн., в т.ч. м. Харкова – 2,9 млн.грн.; з державного бюджету – 4,5 млн.грн., в т.ч. м. Харкова – 4,4 млн.грн.; госпрозрахункових споживачів – 10,3 млн.грн. (м. Харкова – 10,3 млн.грн.).

З 2012 року близько 85% населення регіону отримали можливість приймати телемовлення у цифровому форматі

Як повідомляє у своєму звіті представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Харківській області Тетяна Долбня, у 2012 році зроблені важливі кроки на шляху практичного впровадження цифрового ефірного телевізійного мовлення в регіоні. Так, зокрема, продовжено процес ліцензування місць в мультиплексах для місцевих та регіональних телерадіокомпаній та зростання можливості прийому населенням регіону телепрограм в цифровому форматі.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Харківському районі

Станом на 24 січня в Харківському районі в роботі 63 котельні (100%), опалюються усі 147 об’єктів соціальної сфери: 51 школа, 38 дитячих садків та 58 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключені 307 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на КП «Теплових мереж» Харківського району працює диспетчерська служба (телефон 737-57-85).

Рівень розрахунків споживачів області за надані з початку опалювального періоду послуги теплопостачання склав 69,6%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 24 січня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 69,6%, у т.ч. населення – 62,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 77,8%, з місцевих бюджетів – 68,9%, інших споживачів – 98,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 204,1 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 183,5 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 68,5 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 42,5 млн. грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 29 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 22,5 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 4,1 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 0,2 млн. грн. 

Михайло Добкін зустрівся з мешканцями будинку по пр. Московському, 248г

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрілися з мешканцями будинку по пр. Московському, 248г, який був пошкоджений у результаті вибуху 16 грудня 2012 року. Вони обговорили питання відновлення квартир, а також нагородили харків'ян, які брали участь в наданні допомоги постраждалим і відновленні будинку. «Трагедія, яка сталася 16 грудня 2012 року, була предметом обговорення не тільки Харкова, але і всієї України. Горе, яке прийшло в наше місто, без чіткої організації роботи з надання допомоги та ліквідації наслідків принесло б паніку, невдоволення і багато негативних емоцій. Але завдяки чіткій організації злагоджена робота дозволила всім згуртуватися навколо цієї проблеми і вирішити її в найкоротші терміни. Хочу сказати, що з першого дня Президент України тримав ситуацію на контролі і давав всі необхідні розпорядження для усунення цієї проблеми максимально швидко. Сьогодні завдяки професіоналізму всіх, хто брав у цьому участь, ми можемо говорити про цю проблему в минулому часі. Без самовідданої роботи будівельників складно було б зробити все швидко і якісно. Тому я хочу висловити їм велику подяку. Також я вдячний медичним працівникам, які робили свою справу і повертали здоров'я тим, хто цього потребував, і соціальним працівникам, які організували і змогли швидко та продуктивно розподілити допомогу, яку передавали мешканцям будинку харків'яни, мешканці регіону та інших міст. Крім цього, я хочу висловити подяку Геннадію Кернесу, який тримав ситуацію на контролі і зумів зробити так, щоб проблема була вирішена в найкоротші терміни», - сказав Михайло Добкін.

Сьогодні Михайло Добкін візьме участь у програмі «Час. Підсумки дня»

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін візьме участь у програмі «Час. Підсумки дня» в ефірі «П’ятого каналу». Початок програми о 20:10.

Всі об'єкти життєдіяльності області працюють у штатному режимі

Як зазначив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, завдяки злагодженій роботі дорожніх служб та комунальних підприємств несприятливі погодні умови, що склалися в області за останні кілька днів, не створили істотних проблем в області. На всіх дорогах забезпечений проїзд, рух на автобусних маршрутах відбувається згідно з графіком, усі об'єкти життєдіяльності працюють у штатному режимі.

Харківський «Локомотив» вийшов до півфіналу Кубку ЄКВ

Харківський волейбольний клуб «Локомотив» вперше за останні дев'ять років вийшов у півфінал Кубку ЄКВ. 22 січня у матчі-відповіді чвертьфіналу єврокубку з рахунком 3:1 харків’яни обіграли французький клуб «Тур», після чого виграли «золотий сет» з рахунком 15:6, чим забезпечили собі місце в півфіналі. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах сімї, молоді та спорту ХОДА. У півфіналі «Локомотив» зустрінеться з турецьким клубом «Халкбанк». Матчі відбудуться 5 лютого на виїзді та 12 лютого у Харкові.

У Харкові відбудеться безкоштовний семінар з питань земельного законодавства

30 січня о 16.00 у залі засідань Держпрому (2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться безкоштовний семінар для підприємців «Земельне законодавство–2013». У ході семінару будуть розглядатися питання нових вимог українського законодавства у земельних відносинах. Зокрема, йтиметься про новий порядок продажу прав на землю державної і комунальної власності та особливості проведення аукціонів у 2013 році, особливості розмежування земель і правового регулювання землевпорядних робіт, правила приватизації та зміни цільового призначення землі тощо. Організаторами семінару виступають Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА, Головним управлінням Держкомзему України у Харківській області та управлінням Держкомзему у м. Харкові.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 11 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 11 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2767 осіб.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 364 км автодоріг. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 2293,4 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 134 одиниці техніки та 169 дорожніх робітників. Станом на ранок 24 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 24 січня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Стан реалізації соціальних ініціатив Президента України та дерегуляції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху»

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Печенізькому і Чугуївському районах

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб відвідав з робочою поїздкою Печенізький та Чугуївський райони, а також м. Чугуїв. Питання, з якими звернулися до першого заступника губернатора жителі Печеніжчини, стосувалися реконструкції системи водопостачання у пгт. Печеніги та с. Мартова, капітального ремонту будівель ОСББ у Мартовій та газифікації населених пунктів району. У Чугуївському районі мешканців хвилює ремонт систем водопостачання, доріг та покрівель, а також електропостачання м. Чугуєва, ремонт внутрішньоквартальних доріг у місті та благоустрій.

Введення в експлуатацію котельні Печенізької ЦРЛ дозволило зекономити 46,6 тис. грн. в поточному опалювальному сезоні

Сьогодні під час робочої поїздки до Печенізького району перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб оглянув газову котельню КЗОЗ «Печенізька центральна районна лікарня», яка була споруджена за кошти обласного і місцевого бюджетів. Введення її в експлуатацію дозволило в опалювальний сезон зекономити 46,6 тис. грн. «Ми на власні очі побачили економічну ефективність, яку забезпечує реконструкція застарілих енергоємних котелень та оптимізація систем опалення. Отриманий ефект є підставою продовжувати роботу у цьому напрямі. Необхідно і надалі удосконалювати системи теплопостачання і забезпечити якісним і більш дешевим теплом якомога більше об’єктів, особливо у соціальній сфері», – підкреслив Валентин Дулуб.

Завершується реконструкція системи водопостачання в с. Новокомсомольське Печенізького району

Сьогодні у ході робочої поїздки до Печенізького району перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб ознайомився із ходом реконструкції системи водопостачання у с. Новокомсомольське. «Реконструйовано водонапірну башту Рожновського в с. Новокомсомольське Печенізького району. На даному етапі роботи з встановлення завершені і ведеться підключення до мереж водопостачання. Ці роботи планується завершити найближчим часом, як тільки дозволять погодні умови, і башта почне забезпечувати жителів села чистою водою», – зазначив він.

Заміна котелень у школах Чугуївського району дозволила зменшити витрати на 606,9 тис. грн.

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб в ході наради в Чугуївській РДА, починаючи з червня 2012 року, було проведено реконструкцію систем опалення в 12 навчальних закладах району з установкою економічно ефективних і екологічно чистих твердопаливних котелень. За його словами, на їх переоснащення було витрачено 2,87 млн. грн. У 2013 році робота по заміні старих котелень менш енергоємними буде продовжена. «Порівняльний аналіз витрат усього опалювального сезону 2011-2012 років та лише одного кварталу поточного опалювального сезону показав економію витрат по реконструйованим котельним на 606,9 тис. грн.», – підкреслив перший заступник губернатора.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було використано для забезпечення безпечного проїзду 2307,9 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 141 одиниця техніки та 178 дорожніх робітників. Станом на ранок 23 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Кіноапарат, виготовлений за кресленнями харківського винахідника Йосипа Тимченка, презентований в Києві

У Києві в рамках акції «Харьковская сирень. PS» історик кіно, викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого Сергій Гавриленко продемонстрував роботу кіноапарата, виготовленого за кресленнями харківського винахідника Йосипа Тимченка. Сергій Гавриленко зазначив, що це був ще не кінематограф, але одна з останніх ланок, яка віщувала появу кіно. Йосип Тимченко був першим винахідником механізму переривчастого руху, який трохи більше ніж через рік став основною деталлю у винаході братів Люм'єр.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Сахновщинському районі

Станом на 23 січня в Сахновщинському районі автономно опалюються усі 62 об’єкти соціальної сфери: 21 школа, 9 дитячих садків та 32 лікувальні заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Йосип Тимченко першим поєднав два з трьох принципів кінематографа

Про це під час презентації книги про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка заявив член журі Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський. «Про Йосипа Тимченка завжди писали, що він за 2 роки до братів Люм'єр винайшов кінематограф. Але це не зовсім так. Він винайшов прообраз кінематографа, тому що він винайшов механізм, який поєднав два з трьох принципів кінематографа», - сказав Володимир Миславський.

Фестиваль «Харьковская сирень» збагачує культуру нашого міста

Таку думку висловив голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, підбиваючи підсумки презентації книги про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка, яка відбулася у Києві. У 2011 році він був гостем III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» та зберіг про наше місто найкращі спогади. «Я відкрив для себе Харків тільки 5 років тому. Я побував у ньому вперше і з’ясував, що він абсолютно не збігається із тим образом, який в мені жив. Я уявляв собі, що це індустріальне місто з архітектурою 30-х років. Виявилося, що це багатюще культурне і архітектурне місто. Я полюбив Харків, і мене не дивує, що саме тут проводиться такий фестиваль із установкою на старе, культурне, добре кіно. Завдяки конкретним людям образ Харкова щороку збагачується», – зазначив він.

«Харьковская сирень» - єдиний в Україні кінофестиваль, який повертає забуті імена історії вітчизняного кіно

Одна з головних ідей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» - це відродження незаслужено забутих імен піонерів українського кінематографа. Зокрема, завдяки фестивалю харків'янам були повернуті імена Альфреда Федецького і Йосипа Тимченка, також були проведені серйозні історичні дослідження щодо харків'ян Дмитра Харитонова та Олександра Мішона, книги про яких будуть презентовані в рамках V ювілейного кінофестивалю.

У разі потреби в області можуть бути розгорнуті пересувні пункти обігріву

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на сьогодні у всіх містах, районних центрах області працює 189 цілодобових пунктів обігріву. У разі необхідності також можуть бути розгорнуті як мінімум 700 ліжок у міських та районних лікарнях.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 22 особи

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 22 особи. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2756 осіб.

Усі служби Харківської області готові до роботи у складних погодних умовах

На Харківщині налагоджена чітка координація всіх служб, від роботи яких залежить життєдіяльність населених пунктів в складних погодних умовах, - підкреслив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, завдяки добре налагодженій роботі будь-які проблеми вдається вирішувати в мінімальні терміни. «На сьогодні будь-які ситуації, пов'язані з подачею тепла, газу, електроенергії, вирішувалися у встановлені терміни - протягом кількох годин ситуація ліквідувалася, і зазвичай люди навіть не помічали, що десь була аварія. На бойовому посту знаходиться служба МНС, у нас є тісна взаємодія з «Обленерго». Ми намагаємося реагувати максимально швидко і робити все можливе, щоб людям жилося комфортно і вони не відчували жодних незручностей. На сьогодні не було жодного серйозного випадку зриву виїзду маршруток, автобусів, доставки продовольства в сільські магазини. Ми кожен день телефонуємо у всі райони, і якщо десь є якісь проблеми, мобільні бригади відразу виїжджають і усувають їх», - повідомив Валентин Дулуб.

Розчищення доріг у всіх куточках області регламентує схема прибирання доріг

У ході підготовки до зими була створена схема прибирання доріг у всіх куточках області. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Туди включений кожен населений пункт, визначено, хто прибирає дороги до школи, до лікарні, до будь-якого об'єкта життєдіяльності. Для цього укладені договори між райдержадміністраціями, райавтодорами, а також підприємствами будь-яких форм власності на залучення додаткової техніки. Жодне місто, жодне село не залишилися без уваги. У разі погіршення погодних умов ми знаємо, кого залучати, хто повинен надати техніку і які робітники повинні працювати на якій ділянці дороги», – підкреслив він.

Проїзд дорогами Харківської області буде забезпечений за будь-яких погодних умов

«Взимку ситуації можуть складатися дуже різні, але ми готувалися до цього. У ході підготовки до зими ми намагалися передбачити всі можливі варіанти для того, щоб їм протидіяти», – повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, для роботи в зимовий період в районах та містах області підготовлено 688 одиниць спеціалізованої техніки та обладнання, в тому числі 10 бульдозерів, 48 автогрейдерів, навантажувачі, спеціальні автомобілі для перевезення дорожніх робочих. Також заготовлено 65 тис. тонн посипальних матеріалів, зокрема, пісок, сіль і суміш, якою поливаються дороги для швидкого усунення ожеледі.

У Києві презентовано книгу про харків'янина Йосипа Тимченка – першого винахідника кінематографа

Сьогодні у Будинку кіно у Києві у рамках акції «Харьковская сирень. PS» презентовано книгу про першого українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка. Захід відбувся за підтримки Національної спілки кінематографістів України. Участь у презентації взяла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Книгу «Механік-винахідник Йосип Тимченко в документах і спогадах» було видано в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» видавництвом «Фактор». Співавтори цієї історичної праці – кінокритик Володимир Миславський і Віктор Гергеша. На її написання пішло 9 місяців, і ще 2 – на поліграфічні роботи.

Архів документів