Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Частка місцевих бюджетів у загальнодержавній скарбниці повинна становити 50%

Бюджет країни має формуватися за принципом справедливого розподілу між центральним і місцевими бюджетами, - заявив сьогодні в ході програми «Справедливість» на телеканалі «Інтер» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, тільки за такої умови можливий справедливий розподіл коштів між усіма регіонами. «Повинна працювати система, за якої бюджет формується знизу, від найменшого населеного пункту і до центрального бюджету. Інакше все одно перекоси будуть в бік державного бюджету. Завдання органів місцевого самоврядування, які об'єдналися в асоціацію - досягти збільшення відсотку місцевих бюджетів в частці консолідованого бюджету. Оптимальний варіант - 50/50. 50% всього бюджету має залишатися в державі на загальнодержавні цілі, а 50% - йти на проблеми органів місцевого самоврядування», - сказав голова області.

Опозиція і влада мають об'єднатися для того, щоб створити максимально комфортні умови для збільшення балансу газу власного видобутку

Як наголосив 25 січня в ході програми «Справедливість» на телеканалі «Інтер» голова ХОДА Михайло Добкін, в нових умовах, коли Україна отримала шанс значно зміцнити свою енергетичну незалежність, всім політичним силам необхідно об'єднатися навколо максимально ефективного використання нових можливостей. «Сьогодні, коли Україна підписала епохальний контракт з одним зі світових лідерів з видобутку газу, і опозиція, і влада повинні об'єднатися для того, щоб створити максимально комфортні умови для збільшення балансу газу власного видобутку, щоб ми не купували дорогий російський газ, а видобували свій. Замість цього опозиційні політичні сили намагаються всіма силами налаштувати власний народ проти збільшення видобутку газу українського походження. Я думаю, що люди самі дадуть оцінку таким діям. Що стосується мене, то я категоричний противник такої позиції», - підкреслив глава області.

Сьогодні в Чугуєві стартував фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2013»

Сьогодні в Чугуєві концертом учасників проекту «Пісні нашого століття» розпочався 19-й фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2013». «Вітаю усіх від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Це свято не тільки чугуївської землі, це подія для всієї Слобожанщини, тому що «Зимовий Есхар» і «Осінній Есхар» давно є брендами Харківської області. Феномен цього дійства полягає в тому, що кожен з нас, навіть якщо він ніколи не брав в руки гітару, але колись ввечері біля багаття слухав бардівські пісні, вже є учасником фестивалю», – сказав в ході урочистого відкриття начальник Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

До вересня 2013 року на Харківщині має бути проведено реформування системи цивільного захисту відповідно до нового Кодексу

Питання приведення територіальної підсистеми цивільного захисту Харківської області та її районних і міських ланок у відповідність до вимог Кодексу цивільного захисту України розглядалося сьогодні на селекторній нараді у Харківській облдержадміністрації. За інформацією директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва, з ухваленням нового Кодексу цивільного захисту системи цивільної оборони, цивільного захисту та систем попередження надзвичайних ситуацій відтепер входять до Єдиної державної системи цивільного захисту. 

Вартість газу, що видобуватиметься на Юзівському родовищі, буде в кілька разів нижчою ціни російського газу для України

Як зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, розробка Юзівського родовища дозволить забезпечити енергонезалежність країни за рахунок видобутку газу, який для України буде коштувати в кілька разів дешевше, ніж російський, який закуповується у даний час. «Ми отримали дуже потужного партнера, який допоможе нам позбутися енергозалежності від дорогого закордонного газу, який сьогодні для нас коштує близько 500 доларів за тисячу кубічних метрів. За оцінками фахівців, вартість для України того газу, який буде видобуватися компанією «Шелл» спільно з українськими компаніями, буде в 3-4 рази нижчою», - повідомив глава області.

Михайло Добкін відкрив виставку живопису Віктора Чауса

Сьогодні у художньому салоні «Смальта» відкрилася виставка живопису Віктора Чауса «Натхнення». Подивитись на роботи митця прийшов голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я і ще дуже багато людей чекали на цю виставку для того, щоб ще раз мати можливість побачити прекрасні роботи людини, яка хоч і починала свої перші кроки в Криму, але тим не менше максимально відкрила свій талант і реалізувалася саме в Харкові. Що й не дивно, враховуючи яку ми маємо школу художників, яка сформувалася у нас в середині 19 - початку 20 століття. Я впевнений, що його роботи принесуть масу задоволення справжнім поціновувачам мистецтва. Сподіваюся, що багато людей знайдуть тут те, що шукали. Хтось може для себе знову відкриє роботи Віктора Чауса. За себе хочу сказати, що у мене вдома, біля кімнат, де мешкають дві мої молодші дочки, висить прекрасна робота Віктора Миколайовича, якою я завжди милуюся», - сказав Михайло Добкін.

На розгляд Президенту України Віктору Януковичу подані 4 кандидатури на посади голів РДА Харківської області

6 районів Харківської області, які залишилися без голів РДА, за попередньою інформацією, отримають нових керівників у лютому. Про це сьогодні повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, на даний момент на розгляд Президентові вже подані 4 кандидатури. «Щодо 4 районів кандидатури на розгляд Президенту України Віктору Януковичу мною вже подані, по Красноградському району зараз оформляються документи, і я думаю, що сьогодні до кінця дня я подам на розгляд Президентові ще одну кандидатуру. Залишилася поки певна невизначеність щодо Валківського району - там є дві кандидатури, і я ще не визначився, хто більш підготовлений до цієї роботи, але найближчим часом рішення буде ухвалено. Що стосується призначень, то за моєю інформацією з Адміністрації Президента, приблизно 15 лютого будуть готові всі документи, і у цих людей буде співбесіда з Президентом. Це обов'язкова процедура - глава держави не призначив жодного керівника районної державної адміністрації без особистої співбесіди. Це говорить про підхід до формування команди, яка далі реалізує програми і уряду, і Президента», - повідомив глава області.

Стадіон «Металіст» не має бути філією футбольного клубу. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент обговорюється нова схема використання стадіону «Металіст», яка дозволить зробити його ареною для розвитку різних видів спорту. «На сьогодні депутати обласної ради обрали керівником ОСК «Металіст» Романа Пеца, з яким я зустрічався вчора і буду зустрічатися ще в понеділок. Стадіон «Металіст» не має бути філією футбольного клубу, і пан Пец готує все, щоб це було самостійне комунальне підприємство, яке управляє обласною власністю - стадіоном «Металіст». Сьогодні працює аудит усередині даного підприємства, з'ясовується загальний стан справ. Найближчим часом я зустрінуся з Сергієм Воликом, директором ФК «Металіст», і ми обговоримо нову систему взаємин зі спільного використання головної спортивної арени», - повідомив глава області.

Створення сільськогосподарських кооперативів на Харківщині є нагальною потребою

Про це свідчать результати вивчення думки голів сільських та селищних рад щодо необхідності створення сільськогосподарських кооперативів на селі та напрямків діяльності цих кооперативів. Опитування проводилось Департаментом агропромислового розвитку ХОДА в рамках громадського обговорення ініціативи Міністерства аграрної політики і продовольства України «Рідне село».

Пакет документів для реалізації стадіону «Металіст» планується зібрати в ІІІ кварталі поточного року

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент ведеться збір всіх документів, які необхідні для того, щоб виставити на продаж стадіон «Металіст». Цю роботу планується завершити в ІІІ кварталі поточного року. «Приблизно в ІІІ кварталі 2013 року ми завершимо збір необхідного пакету документів для того, щоб запропонувати депутатам Харківської обласної ради винести головну спортивну арену Харкова на конкурс із реалізації. Я впевнений, що покупець буде один. Після того, як буде ухвалено рішення, буде запрошений незалежний експерт, який оцінить ту частину стадіону, яка фінансувалася за рахунок державного, обласного та міського бюджету, а також залишкову балансову вартість стадіону, яка була перед початком реконструкції. Все це буде предметом подальших переговорів з реалізації», - повідомив глава області.

З 1 лютого по 19 вересня в Харківській області проходитиме естафета пам'яті визволителів України та Слобожанщини

З 1 лютого до 19 вересня – дня визволення всієї Харківської області, проходитиме естафета пам'яті «Слава визволителям України». Про це повідомив сьогодні в ході засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, етапи естафети будуть приурочені до етапів визволення Харківщини. Почнеться естафета 1 лютого о 9:30 в Боровий, вручати Прапор Перемоги буде учасник Великої Вітчизняної війни, почесний громадянин м. Харкова, учасник Параду Перемоги 1945 року Дмитро Крячко.

У лютому розпочнуться заходи, присвячені 70-річчю визволення Харківщини від фашистських загарбників

Як зазначив у ході засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. заступник голови ХОДА Євген Савін, цього року буде відзначатися 70-та річниця визволення Харкова та області від фашистських загарбників. «З лютого 2013 року в населених пунктах Харківщини почнуть відзначати 70-річчя свого звільнення. План заходів досить детальний. У нього включені як традиційні заходи, які проводилися завжди, так і ряд нових напрямків. Сьогодні ми володіємо можливістю гідно вшанувати пам'ять наших ветеранів, яких, на жаль, з кожним роком стає все менше. Наше завдання провести всі заходи на високому організаційному рівні, провести всі соціальні виплати, не забути жодного ветерана, вивчити їх проблеми, надати допомогу, щоб вони почувалися досить комфортно не тільки під час проведення свята, але й в усі інші дні», - підкреслив Євген Савін.

Харківщина одна з трьох регіонів України, які протягом двох років не підвищували ціну на соціальні сорти хліба

Про це сьогодні після підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківським регіональним відділенням Аграрного фонду, виробниками борошна, хліба та хлібобулочних виробів і мережами супермаркетів та великих магазинів продовольчого профілю про непідвищення ціни на соціальні сорти хліба повідомив заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов. «Протягом цих двох років тільки три області в Україні не підвищували ціну на хліб, у тому числі і Харківська. Деякі області три або чотири рази підвищували ціну на хліб. Харківська область велика, і місто Харків - мегаполіс. У нас ціна на «Дарницький» і на хліб з житньо-пшеничного борошна була четверта за мінімальністю в Україні, на хліб білий "кирпичик" вона була 11 в країні з 27 регіонів. Для Харківської області це велике досягнення», - зазначив Юрій Сапронов.

Більше 90% озимих у Харківській області знаходяться в хорошому стані

Хоча прогнозувати врожай 2013 року ще достатньо рано, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов зазначив, що стан озимих хороший і погодні умови зараз сприятливі. Про це він повідомив на брифінгу після підписання Меморандуму порозуміння між органами влади та виробниками і продавцями хліба. «Стан озимих хороший. Снігу достатньо на полях. Буквально через тиждень у кожному районі ми за спеціальною технологією будемо брати зразки, створювати штучні весняні умови для того, щоб розуміти яка буде прогнозована врожайність. Снігу достатньо. Ми бачимо, що понад 90% озимих у доброму та дуже доброму стані», – підкреслив він.

У Харківській області буде два соціальні сорти хліба

Про це сьогодні після підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківським регіональним відділенням Аграрного фонду, виробниками борошна, хліба та хлібобулочних виробів і мережами супермаркетів та великих магазинів продовольчого профілю про непідвищення ціни на соціальні сорти хліба повідомив заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов. «Ми домовилися з торговельними мережами, що соціальних сортів хліба в Харківській області буде два. Це хліб «Дарницький» круглий вагою 1 кг, який буде коштувати 4,79 грн. Оскільки в Харківській області є інші виробники, окрім «Салтівського хлібозаводу» і «Кулиничів», і вони не випускають «Дарницький», буде чорний хліб з житньо-пшеничного борошна: або подовий, або "кирпичик". Але обов'язково в торгових мережах повинно бути написано - соціальний хліб. І другий хліб, білий "кирпичик" вагою 550 грам, буде коштувати 2,50 грн.», - сказав Юрій Сапронов.

Запасу зерна в Харківській області цілком вистачить для того, щоб тримати ціну на хліб. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківським регіональним відділенням Аграрного фонду, виробниками борошна, хліба та хлібобулочних виробів і мережами супермаркетів та великих магазинів продовольчого профілю про непідвищення ціни на соціальні сорти хлібу сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні запаси зерна Аграрного фонду становлять близько 120-130 тис. тонн. Ще стільки ж знаходиться в засіках фермерів. Разом в області під 300 тис. т зерна. Нам цього цілком вистачить для того, щоб виробити стільки борошна, скільки нам знадобиться для того, щоб тримати ціну на хліб», - підкреслив Михайло Добкін.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Чугуївському районі

Станом на 25 січня в Чугуївському районі в роботі 32 котельні (100%), опалюються усі 70 об’єктів соціальної сфери: 25 шкіл, 14 дитячих садків та 28 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключені 177 житлових будинків (100%).

Михайло Добкін візьме участь у новому проекті на телеканалі «Інтер»

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін візьме участь у новому проекті телеведучої Анни Безулик «Справедливість». Програму можна буде побачити о 20.30 на телеканалі «Інтер».

На Харківщині підписано Меморандум взаєморозуміння між органами влади та виробниками і продавцями хліба

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківським регіональним відділенням Аграрного фонду, виробниками борошна, хліба та хлібобулочних виробів і мережами супермаркетів та великих магазинів продовольчого профілю, яким закріплені домовленості щодо скоординованої взаємодії з питання забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів.

25-26 січня відбудеться фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2013»

25-26 січня на Чугуївщині у 19-й раз відбудеться фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2013». Його мета – популяризація авторської пісні, виявлення та заохочення кращих творчих колективів, талановитих авторів і співаків цього жанру, залучення молоді до поезії й пісні під гітару. За 2 дні барди дадуть 4 концерти. Розпочнеться свято авторської пісні о 18:00 в Чугуївському районному будинку культури концертом учасників проекту «Пісні нашого століття»: Вадима та Валерія Міщуків, Галини Хомчик, Сергія Хутаса та Олександра Мірзаяна, які виконають пісні Володимира Висоцького, Булата Окуджави, Юрія Візбора, Олександра Городницького, Юлія Кіма та інших.

Видобуток нетрадиційного газу більш безпечний, ніж виробництво атомної енергії. Михайло Добкін

Виступаючи у програмі «Час. Підсумки дня» в ефірі «5 каналу» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що видобуток нетрадиційного газу набагато більш безпечний для української екології, ніж розвиток атомної енергетики. Крім того, в 2012 році рішення про розробку сланцевого газу було ухвалене в ряді країн Європи.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулося 12 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 189 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 12 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2779 осіб.

Технологія гідророзривів при видобутку газу вже застосовувалася в Україні

«Ми говоримо про видобуток нетрадиційного газу як про щось нове, але забуваємо, що в Україні давно вже ведеться видобуток газу з використанням гідравлічного розриву пластів. І останній такий ГРП був 15 грудня 2011 року на Луквинському родовищі в Івано-Франківській області. Я думаю, якщо ми порахуємо, що з 1997 року на 4 родовищах було зроблено 46 таких гідроразривів, то можемо детально вивчити, як все там відбувалося, які були проблеми з екологією, і зробити для себе конкретні висновки», – заявив у програмі «Час. Підсумки дня» в ефірі «5 каналу» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Студенти Харківщини відзначають Тетянин день

Сьогодні за старою традицією всі студенти відзначають Тетянин день на честь покровительки студентів Святої Тетяни. З нагоди свята в Харківському національному університеті мистецтв імені І.П. Котляревського відбудеться зустріч керівників вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківської області зі студентським активом «Класика в нашому житті». У ході зустрічі студенти зможуть задати всі хвилюючі їх питання безпосередньо керівникам вищих навчальних закладів. Також присутніх привітають зі святом провідні творчі колективи області, а всі Тетяни в залі отримають подарунки. Початок зустрічі о 15:00.

У художньому салоні «Смальта» відкриється виставка живопису Віктора Чауса «Натхнення»

25 січня о 16:00 у художньому салоні «Смальта» (вул. Мироносицька, 45) відкриється виставка живопису Віктора Чауса «Натхнення». Перша персональна виставка художника у Харкові відбулася у 1981 році. У 1998-2004 роках він обіймав посаду Голови секції живопису Харківської організації Національної спілки художників України, у 2000 р. отримав почесне звання "Заслужений діяч мистецтв Украіни". Також за створення високохудожніх творів живопису Віктору Чаусу присуджено творчу премію Харківського міськвиконкому. Наразі митець керує творчою портретно-жанровою майстернею в Харківській державній академії дизайну і мистецтв, у 2002 р. йому присвоєно вчене звання – професор.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 1149 км автодоріг, у тому числі 891 км місцевого та 1058 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1495 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 184 одиниці техніки та 221 дорожній робітник. Станом на ранок 25 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 25 січня, об 11:30 в Залі офіційних делегацій ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться підписання Меморандуму порозуміння між Харківською облдержадміністрацією, Харківським регіональним відділенням Аграрного фонду, виробниками борошна, хліба та хлібобулочних виробів та мережами супермаркетів і крупних магазинів продовольчого профілю. О 12:00 в ХГУ «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) розпочнуться урочистості з нагоди Тетяниного дня. О 15:00 у Харківському національному університеті мистецтв імені І.П. Котляревського (пл. Конституції, 11/13) розпочнеться зустріч «Класика в нашому житті», присвячена Дню Тетяни  О 15:00 в Малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з питання: «Приведення територіальної підсистеми цивільного захисту Харківської області та її районних (міських) ланок у відповідність до вимог Кодексу цивільного захисту України». О 16:00 у художньому салоні «Смальта» (вул. Мироносицька, 45) відкриється виставка живопису Віктора Чауса «Натхнення»

Михайло Добкін привітав студентів Харківщини з Тетяниним днем

Виступаючи в ефірі програми обласного телебачення «Час влади», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що найяскравіше йому запам'яталися заходи з приводу цього свята, які проводилися під час його перебування на посаді міського голови. «Коли спілкуєшся зі студентами, це дуже цікаво і складно, тому що тільки дуже щире ставлення дозволяє дістатися до їх сердець. Якщо цього не відбувається, вони дуже закриті. Вони як виховані студенти, які слухають нецікавого викладача, поводяться дуже спокійно, дивляться, але думками перебувають в іншому місці. Коли вдається дістатися до їхньої душі, дати їм щирість і побачити щирість з їх боку, відбувається дуже цікавий діалог, при якому багато чого для себе нового відкриваєш. У цей день відбуваються найцікавіші, найяскравіші зустрічі», – зазначив губернатор.

Збільшення видобутку власного газу в Україні - це питання національної енергетичної безпеки. Михайло Добкін

Сьогодні в Давосі підписана угода між Україною та компанією «Shell» про видобуток нетрадиційного газу. Як зазначив в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на «5 каналі» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, в договорі чітко прописані всі зобов'язання, які бере на себе міжнародна корпорація з інвестицій в Україну. В угоді йдеться йдеться про розробку двох родовищ - у Донецькій і Харківській областях.

У Харківській області робиться все необхідне для забезпечення проїзду на основних дорогах

У складних погодних умовах всі служби, від яких залежить порядок на дорогах, працюють максимально ефективно, - підкреслив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін. «Я не можу сьогодні негативно оцінити роботу ні Облавтодору, ні МНС, ні інших служб, які забезпечують нормальну роботу в аномальних погодних умовах. Кожна людина, яка їде на машині, хоче, щоб на будь-якій ділянці дороги не було льоду, а пересування було безпечним. Але коли йде крижаний дощ у мороз, і дорога покривається 3-5-сантиметровим шаром льоду, неможливо все це розчистити відразу, враховуючи протяжність наших доріг», - зазначив він.

Архів документів