Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 2012 року близько 85% населення регіону отримали можливість приймати телемовлення у цифровому форматі

З 2012 року близько 85% населення регіону отримали можливість приймати телемовлення у цифровому форматі

Як повідомляє у своєму звіті представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Харківській області Тетяна Долбня, у 2012 році зроблені важливі кроки на шляху практичного впровадження цифрового ефірного телевізійного мовлення в регіоні. Так, зокрема, продовжено процес ліцензування місць в мультиплексах для місцевих та регіональних телерадіокомпаній та зростання можливості прийому населенням регіону телепрограм в цифровому форматі.

Якщо до впровадження цифрового телебачення близько 45% мешканців регіону приймали від 3-х до 6-ти телепрограм, то на сьогодні завдяки введеній провайдером багатоканальної мережі ТОВ «Зеонбуд» спільно з Харківським ОРТПЦ сучасного передавального устаткування для цифрового телевізійного мовлення в стандарті DVB-T2 в шести населених пунктах: м. Харків, м. Ізюм, м. Лозова, м. Куп’янськ, смт. Великий Бурлук і смт Кегичівка, близько 85% населення регіону отримали можливість безкоштовно приймати 28 всеукраїнських телеканалів, а також залежно від місця розташування передавальних станцій місцеві та регіональні компанії. Зокрема у м. Харків, м. Лозова, смт. Великий Бурлук, м. Ізюм, м. Куп`янськ та смт. Кегичівка це ХОД ТРК (логотип «ОТБ»), також у Харкові – ПрАТ «РТМК «Тоніс-центр» (7 канал), ТОВ «Медіа ресурс», у м. Лозова ТРК «Вектор», ВМП «Горизонт» («Горизонт»).

У 2012 році відповідно до рішення Національної ради проводилася активна робота щодо забезпечення включення провайдерами програмної послуги вищезазначених програм до пакету програм універсальної послуги.

Важливою соціальною складовою процесу переходу на цифрове ефірне мовлення в Харківській області стало забезпечення населення спеціальними пристроями для перетворення цифрового сигналу – телетюнерами. У 2012 році тривав процес безкоштовної видачі їх людям з обмеженими можливостями та соціально вразливим верствам населення.