Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2013 році в населених пунктах Харківської області планується обладнати 33 спортивні майданчики із синтетичним покриттям

Як повідомив сьогодні в ході прес-туру в м. Люботин заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, в поточному році в населених пунктах усіх районів області планується встановити 33 трежерні майданчики, а також обладнати 33 спортивні майданчики з синтетичним покриттям. Модернізація дитячих спортивних майданчиків, зазначив Сергій Христоєв, здійснюється в рамках ініціатив Президента України "Кожній дитині - всебічний розвиток". Зокрема, 7 тренажерних майданчиків будуть встановлені на території шкіл міста Люботин. На це передбачено кошти за програмою соціально-економічного розвитку області, і біля однієї зі шкіл міста такий майданчик вже встановлено.

25 травня в Харкові відбудуться фінальні змагання Спартакіади серед держслужбовців

25 травня на легкоатлетичному манежі і на стадіоні КЗ «КДЮСШ «ХТЗ» ХОР відбудуться фінальні змагання Спартакіади серед держслужбовців з настільного тенісу, міні-футболу, волейболу, швидких шахів та шашок. Для участі у спартакіаді команді необхідно подати попередню заявку до Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА 23 квітня об 11.00. До 14 травня проводиться прийом заявок, вже завірених лікарем і Управлінням державної служби Головдержслужби України в Харківській області. Змагання з настільного тенісу, міні-футболу та волейболу розпочнуться о 9.00 25 травня, з швидких шахів - о 8.30, а з швидких шашок - о 10.00 у той же день.

На Харківщині проводяться роботи з благоустрою спортивних майданчиків

У Харківській області в рамках акції «За чисте довкілля» та Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх - спільна турбота» проводяться роботи з благоустрою вуличних спортивних майданчиків. Як повідомив сьогодні в ході прес-туру в м. Люботин заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, акція стартувала 1 квітня і закінчиться 1 травня. Вже проведені такі роботи у Чугуївському районі. Сьогодні в м. Люботин прибирати стадіон «Олімпієць» вийшли 40 вихованців місцевої ДЮСШ. Вони прибирали територію стадіону від сміття і торішнього листя, а також фарбували огорожі та проводили інші роботи з благоустрою.

Увага! Акредитація!

20 квітня Харківську область відвідає Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати хід візиту, необхідно акредитуватися за телефонами 700-17-49 та 700-03-31 до 12:00 19 квітня.

Михайло Добкін бере участь в економічному Євросаміті «Росія – СНД – ЄС»

Сьогодні в Лондоні стартує економічний Євросаміт «Росія – СНД – ЄС», присвячений питанням євроінтеграції та розширення економічного співробітництва між країнами СНД і Європейським Союзом. У саміті бере участь голова ХОДА Михайло Добкін. Як зазначив глава області в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором», основна мета поїздки – знайомство з досвідом Великобританії у створенні сприятливих умов для бізнесу.

Подія дня!

Сьогодні, 18 квітня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський,75) відбудеться відеоконференція на тему: "26 квітня 2013 року - 27-і роковини від Дня Чорнобильської катастрофи"

Почесне звання «Мати-героїня» присвоєно ще 90 жінкам Харківщині

У Харківській області ще 90 жінок отримали статус Матері-героїні згідно з Указом Президента України Віктора Януковича від 07.03.2013 №118/2013. Наразі всі документи передано до районів області, де їх до Дня Матері буде вручено кожній жінці. Загалом в Україні, як повідомляє Урядовий портал, цього року звання «Мати-героїня» в державі буде присвоєно понад 30 тисячам жінок. Тільки з початку року Президентом підписано вже 4 укази, якими почесне звання присвоєно 10 тисячам українок. Всі вони отримують одноразову виплату 11 470 гривень.

Харківський художній музей презентує роботи Іллі Рєпіна на виставці в Києві

З 16 квітня до 29 травня у Київському національному музеї російського мистецтва відбувається виставка творів одного з найвидатніших майстрів мистецтва другої половини ХІХ ст. Іллі Юхимовича Рєпіна (1844-1930). Це унікальна нагода побачити понад 80 творів живопису та графіки з фондів кращих музеїв України: Київського національного музею російського мистецтва, Національного художнього музею України, Харківського художнього музею, Сумського обласного художнього музею ім. Н. Онацького, Полтавського художнього музею. Знайомство із зібранням, презентованим на виставці, надає можливість ознайомитись з еволюцією творчості майстра, його мистецькими пошуками та відкриттями.

Видатним діячам культури і мистецтва Харківщини призначено довічні державні стипендії

Згідно указу Президента України від 15 квітня 2013 року № 212/2013 «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва», довічні державні стипендії були призначені трьом видатним харків’янам. Відзначені заслужений працівник культури України, режисер-постановник Харківського академічного російського драматичного театру ім. О.С. Пушкіна Анатолій Вецнер, 1931 року народження, диригент Харківського академічного театру музичної комедії Аліса Відуліна, 1927 року народження, та заслужена артистка України, артистка Харківського академічного театру музичної комедії Алла Хорольська, 1936 року народження.

25 квітня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка харківського фотохудожника Ігоря Лаптєва «А душу можно ль рассказать»

C 25 квiтня по 11 травня 2013 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва експонуватиметься виставка «А душу можно ль рассказать» харківського фотохудожника Ігоря Лаптєва. Виставка є підсумком кількох проектів автора. В експозиції будуть представлені різні жанри фотографії, комп'ютерна графіка, плакатний живопис, – всього близько 80 робіт, об'єднаних в єдиний цикл.

На Харківщині відбулася Спартакіада серед держслужбовців

З 12 по 14 квітня в спорткомплексі смт. Комсомольский Зміївського району відбулась обласна Спартакіада серед державних службовців райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення Харківської області на Кубок голови обласної державної адміністрації. Участь в змаганнях взяло 33 команди.

Всі вуличні спортивні майданчики Харківської області будуть підготовлені до літнього сезону

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, в зимовий час поля з синтетичним покриттям та вуличні тренажерні майданчики були задіяні менше, але все одно не пустували. Там займалися люди різного віку, всі, у кого є бажання. На сьогоднішній день в рамках акції «За чисте довкілля» та Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» ведуться роботи з підготовки всіх майданчиків до весняно-літнього періоду. До цього планується залучити близько 117 тисяч осіб. В області налічується близько 500 майданчиків.

Спортсмени Харківщини будуть боротися за ліцензії на участь в Олімпійських іграх у Сочі

Незважаючи на те, що кліматичні умови України не сприяють активному розвитку зимових видів спорту, на Харківщині є велика кількість талановитих спортсменів, які можуть взяти участь у зимовій Олімпіаді в Сочі в 2014 році. Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Сергій Христоєв, до участі в ліцензійних змаганнях готуються спортсмени за декількома напрямками.

Харківська область посідає провідні позиції серед інших регіонів України з олімпійських та неолімпійських видів спорту

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Сергій Христоєв. «За підсумками 2012 року Харківська область з олімпійських та неолімпійських видів спорту посідає 2 місце серед областей України. У 2012 році спортсмени Харківської області на змаганнях міжнародних рівнів вибороли 360 медалей. У 2011 році - 353 медалі. Тобто спостерігається тенденція зростання. Дуже вдалим був виступ у 2012 році харківських спортсменів на Олімпійських та Паралімпійських іграх. Школа вищої спортивної майстерності також утримує перше місце серед усіх шкіл вищої спортивної майстерності України. Те ж саме можна сказати і про Харківський центр «Інваспорт», - сказав Сергій Христоєв.

Більше 48 тисяч дітей займається у 93 дитячо-юнацьких спортивних школах Харківської області

У Харківській області функціонує 93 дитячо-юнацькі спортивні школи. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв. За його словами, серед них 6 спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву, 2 училища фізичної культури, 2 Школи вищої спортивної майстерності, ліцей-інтернат спортивного профілю та Східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту.

Сьогодні відбудеться планова перевірка засобів оповіщення населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій

Сьогодні о 14:25 Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації проводиться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Керівництво Департаменту звертається до громадян з проханням під час перевірки зберігати спокій і продовжувати свої справи.

Необхідно створити такі умови, щоб будь-яка сім'я, яка потребує поліпшення житлових умов, могла придбати житло в кредит. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської ОДА Михайло Добкін в рамках проекту «Чай з губернатором» зустрівся з представниками регіональних ЗМІ. Під час зустрічі глава області відзначив, що в державі реалізується достатня кількість програм із забезпечення житлом людей, які потребують поліпшення житлових умов. Але, на думку Михайла Добкіна, ці програми потребують доопрацювання.

20 квітня відбудеться всеукраїнський суботник

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул підписав відповідне доручення щодо організації робіт в областях України. «Запрошую всіх українців, які не байдужі, хто любить своє місто чи селище, 20 квітня вийти на суботник. Беріть з собою родину, друзів та сприймайте суботник як свято, а не як необхідність. Адже у нашого народу є традиції спільно наводити чистоту на вулицях та дворах після зими, тим більш такої складної, як була цього року», – зазначив він.

У Харкові розпочалась XVII Міжнародна наукова конференція «Слобожанські читання»

15 квітня у Харківському художньому музеї розпочала роботу Міжнародна наукова конференція «XVII Слобожанські читання». Її організовано в рамках проведення Міжнародного дня пам’яток та присвячено 150-річчю від дня народження і 105-річчю від дня смерті Єгора Кузьмича Рєдіна (1863 – 1908), професора Харківського університету, українського і російського історика мистецтва, одного із засновників пам’яткоохоронної справи в Україні. Протягом п’яти днів, з 15 до 19 квітня, вчені та дослідники різних міст України та Росії, викладачі вузів, шкіл, наукові співробітники бібліотек, музеїв, архівів, журналісти та художники візьмуть участь в обговоренні гострих питань щодо природних ресурсів і пам’яток, історичного краєзнавства, охорони археологічної спадщини тощо.

Проект ООН зі сприяння правам людей з інвалідністю вийде на національний рівень

Проект зі сприяння правам людей з інвалідністю, який буде реалізований на Харківщині в рамках спільних дій разом з Програмою розвитку ООН, Дитячим Фондом ООН, Всесвітньою Організацією Охорони здоров'я, Міжнародною Організацією Праці, згодом вийде на національний рівень. Про це сьогодні в ході прес-конференції в Харкові повідомила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні, в.о.коордінатора системи ООН Юкіе Мокуо. «Цей проект має на меті вихід на національний рівень, тому ми сподіваємося, що досягнення Харківській області в цьому плані, які вже є і будуть в майбутньому, ми зможемо поширити на інші регіони України», - підкреслила вона.

Харківська область - єдиний регіон на пострадянському просторі, який бере участь у реалізації проекту ООН зі сприяння правам людей з інвалідністю

Як зазначила в ході прес-конференції голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні, в.о.координатора системи ООН Юкіе Мокуо, для реалізації проекту зі сприяння правам людей з інвалідністю була обрана саме Харківська область, тому що за три роки вона показала найкращі результати в плані забезпечення доступності інфраструктури для людей з інвалідизацією.

На сьогодні 99% всіх будівель органів влади у Харківській області доступні для людей з інвалідизацією

На сьогодні на Харківщині живе 156 тисяч людей з інвалідизацією. Для того, щоб зрозуміти їхні проблеми, необхідний особистий контакт, а для цього будівлі органів влади мають бути доступними для людей з інвалідизацією. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «На сьогодні завдяки спільним зусиллям громадських організацій, обласної державної адміністрації, соціально відповідального бізнесу 99% всіх будівель органів влади доступні. Для цього у нас була спеціально розроблена програма, яку ми реалізували протягом 2010-2011 років. Наступним кроком була максимальна доступність соціальної мережі – заклади охорони здоров’я, управління праці та соціального захисту, Пенсійного фонду, центрів зайнятості. Навіть якщо потрібно було боротися зі специфікою архітектурного минулого і не всюди можна було встановити пандусні підходи, то ми встановлювали кнопки виклику. Тоді представники органів влади могли вийти до тих людей, які не мали змоги зайти до будівлі», – зазначив заступник губернатора.

В Харківській області буде реалізований новий проект зі сприяння правам людей з інвалідністю

Харківська область стане учасником спільних дій разом з Програмою розвитку ООН, Дитячим Фондом ООН, Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я, Міжнародною Організацією Праці в рамках Партнерства ООН зі сприяння правам людей з інвалідністю. Мета договору, який буде підписано, - виробити спільні дії, які дозволили би забезпечити максимальну доступність інфраструктури для людей з інвалідизацією. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма.

У 2012 році на розвиток масового спорту з місцевих бюджетів області було спрямовано близько 128 млн. грн.

У порівнянні з 2011 роком позабюджетні надходження на розвиток масового спорту збільшилися на 30 млн. грн. Найбільш активно працювали в цьому напрямку Борівський і Дергачівський райони, міста Куп'янськ, Первомайський, Харків. Всього з місцевих бюджетів було направлено 127 млн. 992 тис. грн. Про це сьогодні сказав директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця під час наради з підведення підсумків обласного рейтингу діяльності органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік.

На Харківщині підведено підсумки обласного рейтингу діяльності органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік

Сьогодні під час наради з підведення підсумків обласного рейтингу діяльності органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця нагородив Пам’ятними кубками и грамотами переможців і призерів обласного рейтингу діяльності структурних підрозділів органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік, а також переможців огляд-конкурсу у номінаціях: «Кращий спортсмен року», «Кращий тренер року», «Краща організація року».

Харківські бадмінтоністи стали переможцями Суперліги клубного чемпіонату України

З 10 по 13 квітня 2013 року в харківській Школі вищої спортивної майстерності відбулися змагання фінальної частини Суперліги клубного чемпіонату України з бадмінтону, в якому взяли участь команди з Харкова, Києва, Дніпропетровська, Миколаєва та Одеси.

У Харкові відбудеться VII Міжнародний шаховий турнір «Слобожанщина»

20 квітня в Харкові відбудеться VII Міжнародний шаховий турнір «Слобожанщина» між шахістами з ряду областей України і Росії. Турнір проводиться Радою обласної організації ветеранів України і приурочений до 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Змагання стартують о 10.00 20 квітня в приміщенні шахового клубу Палацу студентів Національного університету "Юридична академія ім. Ярослава Мудрого" (вул. Пушкінська, 88) і закінчаться о 15.00.

З 15 квітня 2013 року розпочато конкурс на отримання мікрокредитів

З 15 квітня 2013 року Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва в рамках реалізації «Програми сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011-2015 роки» розпочав конкурс на отримання мікрокредиту.

25-26 квітня у Харкові буде проведена науково-практична конференція «Щорічні терапевтичні читання: лікувально-діагностичні технології сучасної терапії»

25-26 квітня 2013 року в актовому залі Інституту терапії (м. Харків, пр. Постишева, 2А) буде проведена науково-практична конференція «Щорічні терапевтичні читання: лікувально-діагностичні технології сучасної терапії». Початок конференції о 09:30. Захід проводитиметься з ініціативи ДУ «Інститут терапії Л.Т. Малої НАМН України» і Харківського Національного медичного університету МОЗ України за підтримкою Національної академії медичних наук України та Міністерства охорони здоров’я України.

Взимку в пункти обігріву Харківської області звернулося 3106 осіб

У Харківській області та місті Харкові працював 191 пункт обігріву, в тому числі 7 наметових та 1 пересувний. Вони були розгорнуті з 12 січня 2013 року у зв'язку з погіршенням погодних умов і функціонували до 12 квітня, коли їх діяльність була припинена. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У період з 19 по 31 січня в середньому на добу в пункт обігріву зверталося 15-20 осіб, в період з 1 по 20 лютого – 13-17 осіб. Всього за час функціонування пунктів обігріву до них звернулося 3106 осіб.

Архів документів