Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект ООН зі сприяння правам людей з інвалідністю вийде на національний рівень

Проект ООН зі сприяння правам людей з інвалідністю вийде на національний рівень

Проект зі сприяння правам людей з інвалідністю, який буде реалізований на Харківщині в рамках спільних дій разом з Програмою розвитку ООН, Дитячим Фондом ООН, Всесвітньою Організацією Охорони здоров'я, Міжнародною Організацією Праці, згодом вийде на національний рівень. Про це сьогодні в ході прес-конференції в Харкові повідомила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні, в.о.коордінатора системи ООН Юкіе Мокуо. «Цей проект має на меті вихід на національний рівень, тому ми сподіваємося, що досягнення Харківській області в цьому плані, які вже є і будуть в майбутньому, ми зможемо поширити на інші регіони України», - підкреслила вона.

За словами заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, на даний момент для участі в проекті відібрані м. Чугуїв та Валківський район, оскільки вони максимально готові до такої роботи.

«Наші фахівці та експерти відпрацювали це питання перед тим, як запропонувати місії ці два райони. Перш за все ми враховували кількість людей з інвалідизацією, які проживають в тих районах, а також розгалужену мережу соціальних установ та їх розвиток. Сьогодні і міська влада в Чугуєві, і районна влада у Валківському районі прикладають максимум зусиль, щоб ці установи надавали максимальну кількість максимально якісних послуг. Також враховувалася активна позиція громадських організацій - ми хочемо розвивати громадянське суспільство і зацікавлені в їх силі не тільки в обласному центрі. І третє - і міський голова Чугуєва, і районна адміністрація Валківського району сьогодні готові до фінансової участі в реалізації цих проектів як за рахунок невеликих коштів зі свого бюджету, так і з залученням коштів соціально відповідального бізнесу», - сказав Ігор Шурма.

Теги