Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно створити такі умови, щоб будь-яка сім'я, яка потребує поліпшення житлових умов, могла придбати житло в кредит. Михайло Добкін

Необхідно створити такі умови, щоб будь-яка сім'я, яка потребує поліпшення житлових умов, могла придбати житло в кредит. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської ОДА Михайло Добкін в рамках проекту «Чай з губернатором» зустрівся з представниками регіональних ЗМІ. Під час зустрічі глава області відзначив, що в державі реалізується достатня кількість програм із забезпечення житлом людей, які потребують поліпшення житлових умов. Але, на думку Михайла Добкіна, ці програми потребують доопрацювання.

«Людина має бути впевнена, що протягом усього періоду ніхто не змінить правила, не скаже, що їй треба платити більше, ніхто не відбере в неї те, що він вже частково сплатив, але воно не стало його власністю. Тому втрачену довіру необхідно повертати тільки своїми справами, своїм ставленням і стабільним виконанням раніше взятих на себе зобов'язань. Навіть якщо ми реалізуємо сьогодні всі договори, які в тій чи іншій мірі подані або люди хочуть їх подати та усно заявляють про те, що мають намір брати участь в цій програмі, це все одно 200, 300, навіть 500 сімей. На Харківську область це недостатня кількість людей. Якщо це будуть тисячі, десятки тисяч, тоді я зрозумію, що ця програма реально працює», - сказав Михайло Добкін.

Він додав, що успішній реалізації даної програми заважає ряд певних обмежень, як доходи сім'ї і інше. Тому з боку Харківської області були внесені пропозиції щодо поліпшення програми, які розглядаються на центральному рівні.

Крім цього, в ході зустрічі губернатора Харківщини з представниками ЗМІ були обговорені питання святкування Дня Перемоги, проведення Всеукраїнського референдуму, заробітної плати у сільському господарстві, а також інвестиційної діяльності. Відеоверсія зустрічі вийде в ефір 18 квітня о 19:30 на ХОД ТРК.