Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

20 квітня відбудеться всеукраїнський суботник

20 квітня відбудеться всеукраїнський суботник

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул підписав відповідне доручення щодо організації робіт в областях України. «Запрошую всіх українців, які не байдужі, хто любить своє місто чи селище, 20 квітня вийти на суботник. Беріть з собою родину, друзів та сприймайте суботник як свято, а не як необхідність. Адже у нашого народу є традиції спільно наводити чистоту на вулицях та дворах після зими, тим більш такої складної, як була цього року», – зазначив він.

На суботник запрошуються представники громадських організацій та підприємств, волонтери, молодь. Місцеві органи влади мають забезпечити координацію робіт та необхідний інвентар і техніку.

«В кожному місті мають бути створені штаб та «гаряча» лінія. Громадяни можуть звернутись до комунальних служб і повідомити яка техніка, зокрема для вивозу сміття, їм потрібна для допомоги», – сказав Віце-прем’єр-міністр. Він також зазначив, що в суботнику мають обов’язково взяти участь керівники регіонів та місцевих органів влади.

«В суботу зі своїми колегами я буду брати участь у суботнику. І буду телефонувати керівникам в регіони щодо стану справ виключно на мобільні телефони. Керівники мають бути з людьми в скверах, парках, на вулицях», – сказав Олександр Вілкул.

Він закликав провести роботи з благоустрою прибудинкових територій, парків, скверів, меморіальних комплексів, дитячих і спортивних майданчиків, а також територій, прилеглих до підприємств, установ і організацій.