Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році на розвиток масового спорту з місцевих бюджетів області було спрямовано близько 128 млн. грн.

У 2012 році на розвиток масового спорту з місцевих бюджетів області було спрямовано близько 128 млн. грн.

У порівнянні з 2011 роком позабюджетні надходження на розвиток масового спорту збільшилися на 30 млн. грн. Найбільш активно працювали в цьому напрямку Борівський і Дергачівський райони, міста Куп'янськ, Первомайський, Харків. Всього з місцевих бюджетів було направлено 127 млн. 992 тис. грн. Про це сьогодні сказав директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця під час наради з підведення підсумків обласного рейтингу діяльності органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за 2012 рік.

«З метою розвитку масових видів спорту за 2012 рік в області побудовано 261 спортивний об'єкт: 56 тренажерних майданчиків, 37 майданчиків з синтетичним покриттям, 6 спортивних залів, 2 басейни та ряд інших об'єктів. У цьому році будуть здані спортивні комплекси у м.Вовчанськ, м.Лозова, м.Первомайський. В ряді районів області почалося проектування фізкультурно-оздоровчих комплексів, аналогічних тому, що ми відкрили в смт. Борова. Ця робота не зупиняється. При наявності фінансування ми почнемо їх будівництво ще в 5 районних центрах», - сказав директор Департаменту.

Також за словами Дмитра Перепелиці, в області збільшилися показники фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, покращився якісний склад штатних фізкультурних кадрів. На 1 млн. 700 тис. грн. збільшилися видатки з місцевих бюджетів на придбання спортивного обладнання та інвентарю.

У плані соціально-економічного розвитку Харківської області на 2013 рік передбачено створення як мінімум 33 багатофункціональних майданчиків із синтетичним покриттям та 33 тренажерних майданчиків у кожному районі та містах області.