Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розпочалась XVII Міжнародна наукова конференція «Слобожанські читання»

У Харкові розпочалась XVII Міжнародна наукова конференція «Слобожанські читання»

15 квітня у Харківському художньому музеї розпочала роботу Міжнародна наукова конференція «XVII Слобожанські читання». Її організовано в рамках проведення Міжнародного дня пам’яток та присвячено 150-річчю від дня народження і 105-річчю від дня смерті Єгора Кузьмича Рєдіна (1863 – 1908), професора Харківського університету, українського і російського історика мистецтва, одного із засновників пам’яткоохоронної справи в Україні. Протягом п’яти днів, з 15 до 19 квітня, вчені та дослідники різних міст України та Росії, викладачі вузів, шкіл, наукові співробітники бібліотек, музеїв, архівів, журналісти та художники візьмуть участь в обговоренні гострих питань щодо природних ресурсів і пам’яток, історичного краєзнавства, охорони археологічної спадщини тощо.

Зокрема, в рамках заходу заплановано проведення круглих столів за темами: «Некрополі Харківщини», «Історія Першої світової та громадянської воєн 1914-1920 рр.», «Пріоритети філософії та педагогіки в умовах глобалізації культури і освіти», а також презентація книг, довідників, історико-краєзнавчих нарисів.

Загалом за час роботи конференції у попередні роки було опубліковано 28 науково-популярних збірників, куди увійшло більше 1000 статей. Метою «Слобожанських читань» є об'єднання духовного потенціалу Слобідського краю, повернення пам'яті про забуті імена видатних земляків, дослідження невідомих і забутих сторінок історії, відновлення некрополів Слобожанщини, робота з охорони і збереження історичної та культурної спадщини.