Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня (доповнено)

Завтра, 5 липня, об 11:00 у малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудуться урочисті заходи до Дня молоді; о 16:00 у Харківському академічному драматичному театрі ім.Т.Г.Шевченка (вул. Сумська, 9) відбудеться прес-конференція з нагоди випуску вистави "Прощай, Юдо..."; о 16.00 у малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про хід виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою»; о 17:00 в Харківському академічному драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка (вул. Сумська, 9) відбудеться прем’єрний показ вистави «Прощай, Юдо…» в рамках спільного проекту Харківського державного академічного драматичного театру ім.. Т.Г. Шевченка і Генерального Консульства Республіки Польща у м. Харкові.

У Харкові відкрилася виставка польського кіноплакату

4 липня у кінотеатрі «Боммер» у рамках проекту «Харьковская сирень. PS» за участю Генерального консула Республіки Польща у Харкові Яна Граната та директора Департаменту масових комунікацій  Харківської ОДА, співголови оргкомітету Міжнародного кінофестівалю «Харьковская сирень» Вікторії Маренич відбулося відкриття виставки польського плакату та показ фільму всесвітньо відомого режисера Анджея Вайди «Катинь». Відкриваючи вечір польського кіно, Ян Гранат зазначів, что польський кіноплакат починався ще до Другої світової війни. Проте найбільший период розвитку цього виду мистецтва припадає на післявоєнні роки.

Видобуток нетрадиційного газу – шанс для України стати не просто енергетично незалежною країною, а країною-експортером газу

Газове питання для країни зараз стоїть дуже гостро. Про це нагадав у ході Інтернет-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що бюджет України становить близько 370 млрд. грн., а за рік вона заплатила іноземній газової компанії близько 100 млрд. грн. На думку заступника губернатора, країна не може собі дозволити витрачати 27-28% державного бюджету на такий дорогий газ. Сьогодні навіть невеликі обсяги реверсних поставок зі Словаччини та Угорщини показують, що на ринку можна придбати газ більш ніж на 100 дол. США дешевше, ніж у російського «Газпрому».

Триває підготовка об’єктів ЖКГ і соціальної сфери Харківської області до зими

Рівень підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років в Богодухівському, Золочівському Дергачівському та Краснокутському районах складає: теплове господарство – 51,6%, водопровідно-каналізаційне господарство – 51,6%, житлове господарство – 43,5%, заклади соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) – 51%. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб 4 липня на виїзному засіданні обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років.

На Харківщині стабільно збільшується виробництво молока

Як повідомив в ході інтернет-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у Харківській області незважаючи на незначне скорочення поголів'я великої рогатої худоби стабільно збільшується виробництво молока. За його словами, це результат ефективної роботи великотоварних виробників, які налагодили високопродуктивне виробництво. «У Міністерства АПК є показник кількості корів у регіоні, і вона у нас зменшується останні два квартали - на 1,5% у першому кварталі, трохи менше 1% у другому кварталу. Але у нас росте продуктивність, зростає кількість молока, і це головне», - повідомив він.

Проект «Село майбутнього» знаходиться на останній стадії оформлення документів

В ході Інтернет-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов розповів, що проект «Село майбутнього» кожен квартал трансформується, однак, те, що з початку становило його основу, залишається актуальним і зараз.

Розвиток малого та середнього бізнесу сприяє забезпеченню зайнятості населення в області

Створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу – одне із завдань Президента України. Як повідомив в ході Інтернет-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, Харківська область знаходиться на другому місці в Україні за середнім показником фізичних осіб-підприємців, кількості малих підприємств на 10 тисяч населення.

У Харківській області планується зібрати 4 млн. тонн зернових

Цього року Харківщина може зібрати найбільший з 1913 року врожай зернових. Таку думку висловив в ході Інтернет-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У нас є історія спостережень з 1913 року. Найбільш урожайним по валу зернових без технічних культур був 2008 рік, тоді було зібрано 3 млн. 790 тонн зернових. У 2011 році був урожай близько 3,5 млн. тонн, а сьогодні дійсно є передумови для рекордного врожаю», – підкреслив він.

Галузь IT має найвищі темпи зростання в Україні і збільшується на 20-30% щорічно

Про це в ході Інтернет-конференції повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, завдяки податковим пільгам, встановленим урядом, вже найближчим часом очікується значне зростання галузі. «Галузь IT на сьогодні має найвищі темпи зростання в країні, який збільшується на 20-30% щорічно, і проблема нестачі якісних фахівців може загальмувати цей ріст. У 2013 році уряд вдвічі збільшив держзамовлення на підготовку «айтішників», але щоб випускати не теоретиків, а практиків, затребуваних на ринку, профільним вузам необхідно налагодити тісну співпрацю з діючими IT-компаніями. Інше питання - як утримати цих практиків в Україні. Вже реалізовано ряд заходів з підтримки ІТ-галузі, зокрема, в оподаткуванні, і за оцінкою уряду, до 2015 року завдяки затвердженим податковим пільгам сфера IT буде виробляти не менше 10% ВВП України. Я не настільки оптимістичний і думаю, що до 2015 року сфера IT вироблятиме 5-6% ВВП. І ми всіляко будемо цьому сприяти», - заявив заступник голови області.

Ціни на соціальні сорти хліба в Харківській області мінятися не будуть

Таку думку висловив під час Інтернет-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Меморандум про непідвищення ціни на соціальні сорти хліба діє до 31 грудня 2013 року, і я не бачу проблем, чому він не буде продовжений. Цьому кілька причин. Однозначно урожай 2013 року по озимій пшениці та житу буде значно більше, ніж у 2012 році. Абсолютно впевнений, що ціни на соціальні сорти хліба в Харківській області мінятися не будуть», - підкреслив Юрій Сапронов.

Зміцнення матеріально-технічної бази сільських лікарських амбулаторій – пріоритетне завдання на 2013-2014 роки

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, протягом останніх 2 років в сільських лікарських амбулаторіях та фельдшерсько-акушерських пунктах проведено ремонтних робіт майже на 7 млн.грн. Крім того, була введена в експлуатацію новозбудована лікарська амбулаторія з житлом для медичних працівників в с. Ватутіно Нововодолазького району вартістю майже 2,5 млн.грн.

Відкрито відремонтовану Докучаєвську лікарську амбулаторію з денним стаціонаром

В ході ремонтних робіт проведено заміну 9 віконних блоків 1 поверху на енергозберігаючі; 11 міжкімнатних дверних блоків на дерев’яні та 3 - на металопластикові; заміна каналізаційної системи та систем опалення, водопостачання та електропостачання, облицювання стін, стелі та підлоги, облаштування ганку пандусом; придбані нові меблі. Загальна вартість робіт склала близько 500 тис.грн. Також амбулаторія сьогодні отримала електронні ваги для новонароджених, ростомір та одноканальний електрокардіограф. Як підкреслив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ця амбулаторія - черговий крок у реалізації соціальних ініціатив Президента України в частині реформуванні первинної ланки медичної допомоги.

До уваги представників ЗМІ!

Від'їзд журналістів, акредитованих для висвітлення регіонального фестивалю пісенно-обрядового фольклору Слобожанщини «Сьогодні Купала, а завтра Івана», 5 липня о 14:00 з вулиці Іванова (від будівлі ХОДА). Виїзд з с.Сковородинівка до Харкова - о 19:00.

На Харківщині ведеться комплексна робота з профілактики повторної злочинності

Сьогодні в Харкові під головуванням заступника голови ХОДА Олега Анпілогова відбулося чергове засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти громадян. У засіданні також взяли участь представники правоохоронних органів, пенітенціарної служби, керівники Департаментів облдержадміністрації, а також вчені, керівники вузів та закладів культури, представники громадських організацій. Члени ради обговорили питання профілактики повторної злочинності та взаємодії в цій сфері установ виконання покарань, територіальних органів внутрішніх справ, органів праці та соціального захисту населення, а також центрів зайнятості. Крім цього було розглянуто питання інформування населення про основні положення кримінального та кримінально-процесуального законодавства.

Глава держави наголошує на необхідності притягнення до відповідальності усіх винних у скоєнні злочину в Миколаївській області

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності притягнення до відповідальності усіх винних у скоєнні злочину в Миколаївській області і недопущення подібних випадків у майбутньому. «Забезпечити притягнення до відповідальності винних у випадку в Миколаєві та розібрати всі подібні інциденти, на які є нарікання людей. Не тільки в Миколаєві, а й в інших регіонах. Дати кожному з них справедливу правову оцінку», - сказав Глава держави під час урочистої церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду.

Президент підписав доручення щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки

З метою відзначення вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва та увічнення пам’яті видатного українського митця Богдана Ступки Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо встановлення Державної премії України імени Богдана Ступки. До 20 серпня цього року Прем’єр-міністр Микола Азаров має забезпечити підготовку і внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди України» з відповідними поправками.

Випускники Харківського інституту державного управління отримали дипломи

Сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, відбулося свято, присвячений урочистому врученню дипломів випускникам 2013 року. В урочистому заході брали участь педагогічний колектив академії, випускники, їх батьки, студенти інших факультетів.

Виступ Президента на церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду професійного судді

Шановні судді! Щиро вітаю вас із складенням суддівської присяги! Обрана вами професія дає вам унікальну можливість щодня доводити, що найвищою цінністю в Україні є людина, її права, свободи та інтереси. Ваш професійний обов’язок полягає у тому, щоб слідувати високому покликанню судді та сприяти утвердженню в нашому суспільстві одвічних ідеалів правосуддя – незалежності, об’єктивності та справедливості суду. Очікування, надії та прагнення наших співвітчизників до справедливості найбільшою мірою пов’язані саме з вашою повсякденною працею.

Завдяки проекту «Бібліоміст» 117 бібліотек Харківщини отримали безкоштовно більше 400 комп’ютерів

Cьогодні журналісти харківських ЗМІ мали можливість побачити роботу одного з тренінгових центрів для бібліотечних працівників на базі Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки. Він був створений завдяки участі бібліотеки у Всеукраїнській програмі «Бібліоміст». Прес-тур «Майбутнє сучасної бібліотеки» був організований Департаментом масових комунікацій ХОДА. У 2008 році Харківська область однією з перших увійшла до цього проекту. Тоді за словами директора Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталії Шостко лише у двох сільських бібліотеках були комп’ютери, та і ті не мали доступу до мережі Інтернет.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту, станом на 2 липня в жнивну кампанію включилися господарства Куп’янського району, і в цілому зернозбиральні роботи тривають в 24 районах області. Із запланованої площі збирання по області 706,7 тис.га обмолочено 91,4 тис.га, що становить 13%, намолочено 327,6 тис. тонн зерна при середній врожайності 35,9 ц/га.  

Події дня

Сьогодні, 4 липня, о 19:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) відбудеться відкриття виставки польського плакату та показ фільму польського режисера А. Вайди «Катинь» в рамках проекту «Харьковская сирень Р.S.».

Переважна більшість євроінтеграційних законів буде ухвалена вже цього пленарного тижня. Віктор Янукович

Україна налаштована на виконання всіх пунктів Плану дій щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» в листопаді цього року, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Ми з надією дивимося на майбутній Саміт, який відбудеться в листопаді цього року. Ми налаштовані на те, щоб виконати всі вимоги, які є до України», - сказав Віктор Янукович на спільній прес-конференції Президентів після завершення засідання «Вишеградської четвірки» та України у м. Вісла.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у червні 2013 року не було перевищень радіаційних параметрів

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спецкомбінат ДК УкрДО «Радон» за червень 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

7 липня у Харківському театрі ім. Т.Г. Шевченка відбудеться прем’єра українсько-польского спектаклю «Прощай, Юдо…»

В рамках спільного проекту Харківського державного академічного драматичного театру ім.. Т.Г. Шевченка і Генерального Консульства Республіки Польща у м. Харкові 7 липня відбудеться прем’єрний показ вистави «Прощай, Юдо…» за п'єсою польського драматурга другої половини ХХ ст. Іренеуша Ірединського. П'єсу було вперше опубліковано в 1965 р., її ставили у багатьох театрах Польщі, а також у Швейцарії, США, Німеччині, Росії. Сюжет драми складає історія зради. Творці вистави замислюються над тим, чи можна бути вільним і шляхетним у світі, де править насилля.

Харків став Містом воїнської слави

Такий статус встановили 3 липня на сесії Харківської міської ради. У рішенні сесії йдеться про те, що почесний статус Міста воїнської слави Харків отримав, «зважаючи на мужність, стійкість і масовий героїзм, проявлений захисниками Вітчизни і жителями міста під час оборони та звільнення міста Харкова від фашистських окупантів». «Затвердити статус міста воїнської слави для Харкова - це наш обов'язок. На жаль, згідно із законодавством ми не зможемо увічнити пам'ять харків'ян і їх подвиг на більш високому рівні», - сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес.

При Департаменті масових комунікацій буде створено Клуб редакторів

Як повідомила сьогодні в ході виїзного семінару для редакторів районних ЗМІ директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, при Департаменті буде створено Клуб редакторів, який буде виступати в якості дорадчого органу. «Крім того, що ми об'єднані спільною ідеєю створення конкурентоспроможної газети, яка могла б бути цікава читачам, ми маємо спільні професійні проблеми, які потрібно вчасно визначити і вирішити. Найбільш зручним форматом для цього було б створення Клубу редакторів газет. Його основний кістяк складуть редактори 27 основних видань, але він буде відкритий також для представників інших ЗМІ. На сьогоднішній день у світлі останніх рішень Президента України про посилення відповідальності за перешкоджання професійній діяльності журналіста, дуже велике завдання стоїть перед органами виконавчої влади щодо забезпечення виконання цього рішення. Для Департаменту дуже важливо, щоб будь-який журналіст мав можливість швидко отримати максимально повну і достовірну інформацію. На це і буде спрямована робота Клубу редакторів», - сказала Вікторія Маренич.

Семінари для районних видань дозволяють підвищувати популярність і конкурентоспроможність газет

Сьогодні в Куп'янському районі відбувся кущовий семінар для районних ЗМІ, в якому взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич і головні редактори кількох районних ЗМІ. Зокрема, на семінарі були присутні головний редактор Куп'янської ТРК, яка випускає газету «Вісник Куп'янщини», головні редактори газет «Трибуна трудящих» (Харківський район), «Червона зірка» (Чугуївський район), «Дворічанський край», «Вісті Дергачівщини», «Обрії Ізюмщини», «Трудова слава» (Борівський район). Семінар був присвячений питанням підвищення конкурентоспроможності районних газет. У ході семінару на прикладах районних газет були розглянуті наповнення першої сторінки газети, шрифти, складання заголовків, читаність газети, розміщення фотографій, реклама, поділ випуску на постійні рубрики і верстка.

5 липня відбудеться щорічний регіональний фестиваль «Сьогодні Купала, а завтра Івана»

5 липня з 16.00 у с. Сковородинівка Золочівського району на території Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди відбудеться щорічний регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору Слобожанщини «Сьогодні Купала, а завтра Івана». У рамках святкування відбудуться виступи колективів на творчих майданчиках фестивалю, виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва та конкурс-презентація самобутньої купальської атрибутики «Купальська традиція», на якому будуть представлені традиційні елементи обряду (купальські дерева, обрядові ляльки), дівочі вінки та обрядові страви.

Створення сприятливих умов для торгівлі дуже важливо для Харківщини

Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» розповів, що згідно з роботою, спрямованою на виконання завдань Президента щодо створення умов для розвитку малого та середнього бізнесу, основні зусилля влади у Харківській області необхідно зосередити на створенні сприятливих умов для торгівлі, оскільки історично склалося так, що саме торгівля один з основних напрямків діяльності на Харківщині.

Аграрний сектор - один з найбільш розвинених секторів економіки в Харківській області

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин.  «Аграрний сектор показує прекрасні результати по динаміці свого розвитку. Агаріями було піднято ряд принципових питань, які стримують розвиток цього сектора, губернатором були дані відповідні доручення і прокуратурі, і всім силовим органам. Зараз починається найспекотніша пора - збирання врожаю, коли жодна контролююча особа не повинна зловживати своїми повноваженнями», - сказав Сергій Авершин.

Архів документів