Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Страшно, що в наш час від рук терористів загинули мирні люди, а винні навряд чи будуть покарані. Михайло Добкін

В ході програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін висловив свої співчуття родичам загиблих у Пакистані харківських альпіністів. «Рідні та близькі альпіністів перед сходженням готові до будь-якої ситуації, тому що це дуже небезпечний вид спорту, і людина розуміє, на що йде. Але, звичайно, до такого повороту подій не був готовий ніхто, і навіть уявити ніхто не міг, що мирних людей, які не зробили нікому нічого поганого, виключно з релігійних і національних причин розстріляли, як під час війни. Ми живемо далеко від тих місць, де тероризм є щоденним явищем, для нас це дико і незрозуміло. Страшно, що в наш час від рук терористів загинули мирні люди, і найстрашніше, що винні навряд чи будуть покарані», - сказав голова області.

З року в рік на Харківщині прискорюються темпи розвитку сільського господарства

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що сьогодні високі результати на ниві сільського господарства отримують ті, хто інвестує в нову техніку, і залучає нові технології. «З року в рік прискорюються темпи розвитку сільського господарства. Якщо для нас 3 роки тому врожайність 50 ц з га була досить високою, то сьогодні ми підходимо до того, що для нас це трохи вище середнього, висока - за 70 ц з га», - сказав голова ХОДА.

У майбутньому Україна ввійде у число держав, які визначені кращими за комфортністю ведення бізнесу. Михайло Добкін

Чим більше створюється робочих місць, тим більше відрахувань йде в усі бюджети і у влади всіх рівнів з'являється більше можливостей для виконання соціальних ініціатив Президента, спрямованих на поліпшення стандартів якості життя, вирішення багатьох проблем, від житлово-комунального господарства до охорони здоров'я. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область є визнаним лідером у сфері створення нових робочих місць

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в процентному співвідношенні новостворених робочих місць в області у півтора рази більше, ніж ліквідованих. Ця тенденція з незначними змінами простежується з року в рік.

Конституція України потребує змін. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, сьогодні Конституція України не виконується на 100%, ряд статей носить декларативний характер, ряд статей гальмують розвиток держави.

Переоцінка земель дозволить значно збільшити дохідну частину місцевих бюджетів

На Харківщині завершується робота з первинної та вторинної оцінки земель. Як повідомив під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент відстають від графіку декілька районів. За словами голови області, переоцінка земель дозволить значно підвищити дохідну частину місцевих бюджетів за рахунок оренди земель і водойм.

Президент доручив посилити нагляд за додержанням законів з питань свободи слова та оперативно реагувати на їх порушення

Президент України Віктор Янукович підписав доручення «Щодо забезпечення додержання законів з питань свободи слова та недопущення втручання у професійну діяльність журналістів». Згідно з документом, Міністерством внутрішніх справ має бути забезпечено оперативне реагування на порушення законів з питань свободи слова та захисту прав журналістів. Генеральна прокуратура має посилити нагляд за додержанням цих законів. Керівники відомств щомісяця до 10 числа інформуватимуть Президента про стан виконання доручення.

На Харківщині розпочалося масове збирання ранніх зернових та зернобобових культур

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ОДА, на 30 червня 15 районів Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 706,7 тис.га обмолочено 25,2 тис.га, що становить 3,6%, намолочено 84,1 тис. тонн зерна, при середній врожайності 33,3 ц/га. У 2012 році на цю дату було обмолочено 2,2 тис.га, 0,4% від плану, намолочено 5,3 тис. тонн, при середній врожайності 24 ц/га.

В медичних закладах Харківської області 273 вакантні посади медичних сестер та фельдшерів

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України щодо надання першого робочого місця випускникам навчальних закладів, Харківська обласна державна адміністрація оприлюднила перелік вакантних посад медичних сестер та фельдшерів. Студенти та випускники медичних коледжів та училищ можуть на них працевлаштуватися як під час навчання – за сумісництвом, так і після його завершення», - підкреслив Ігор Шурма.

У галереї «Бузок» буде відкрита виставка української музики на вінілових платівках з колекції Євгена Нємцова

2 липня о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) Слобожанський музичний портал представить виставку української музики на вінілових платівках з колекції Євгена Нємцова. Ідея об'єднати різні музичні напрями української пісні на Слобожанському музичному порталі народилася у фотографа і музиканта Євгена Нємцова, а реалізувати її вдалося за підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна.

На погашення заборгованості з різниці в тарифах для Харківської області профінансовано 11,25 млн. грн.

На даний момент по 17 підприємствам Харківської області профінансовано 17 договорів на суму 11,25 млн.грн. в рахунок погашення з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Відбувся випуск Харківського національного університету 2013

Сьогодні у Великому залі ХНАТОБу відбулося урочисте вручення дипломів випускникам Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. З святом випускників, їх батьків і викладачів привітав ректор університету Віль Бакіров. Він відмітив, що впевнений в тому, що випускників чекає яскраве і цікаве майбутнє.

Стартувала вступна кампанія 2013 року

1 липня розпочався прийом документів від абітурієнтів на навчання у вищих учбових закладах на денну форму навчання. Як повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти ХОДА, документи абітурієнтів, що вступають за результатами ЗНО, будуть прийматися до 31 липня, до 20 липня триватиме прийом документів від вступників, які мають скласти іспити або творчі конкурси. Вступні іспити проводитимуться з 21 по 31 липня включно, творчі конкурси проводяться в кілька сесій з 11 по 31 липня.

У Парижі відкрито перший закордонний туристсько-інформаційний пункт Харківської області

На базі Культурно-інформаційного центру Посольства України у Франції у Парижі відкрито Перший закордонний туристсько-інформаційний пункт Харківської області. Про це повідомив директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук. Також 28 червня у Парижі (Франція) було підписано угоду про співпрацю між Lycée des Métiers d’Hôtellerie Jean Drouant, Association Franco-ukrainienne de Paris, Directrice Bagnoles de l"Orne Tourisme, Харківським торговельно-економічним коледжем Київського національного торговельно-економічного університету та Харківським центром туризму.

У Харкові відбулися змагання з футзалу до Дня Конституції України

28 червня в Харківській школі вищої спортивної майстерності відбувся турнір з футзалу між командами депутатів міської ради, обласної ради та держслужбовцями Харківської облдержадміністрації, присвячений до Дня Конституції України. Організатором турніру став Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації. За інформацією департаменту, перемогу у змаганнях виборола команда депутатів Харківської міської ради, депутати обласної ради отримали срібло, а держслужбовці ХОДА посіли третє місце.

Харківський легкоатлет Богдан Бондаренко одержав перемогу на третьому етапі «Діамантової ліги»

Харківський легкоатлет Богдан Бондаренко одержав перемогу на третьому етапі «Діамантової ліги» в британському місті Бірмінгемі. Слідом за особистим рекордом та перемогами на першому етапі «Діамантової ліги», командному чемпіонаті Європи та інших міжнародних змаганнях, харків’янин знову став найкращим та знову встановив свій особистий рекорд. Приїхавши на змагання з рекордом у 2,33 м, він з першої спроби подолав 2,34 м. Але ця висота з третьої спроби підкорилася також його супернику з США Еріку Кайнарду. Тим не менш наступна у 2,36 м, яку Богдан також підкорив з першої спроби, стала для американця нездоланною.

Харківська область виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду у червні та I півріччі 2013 року

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у червні Харківська область виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду. При плані 850,4 млн.грн. зібрано 850,8 млн.грн. За січень-червень 2013 року область виконала план надходжень на 101%. Зібрано 4 млрд. 548,9 млн.грн. (план 4 млрд. 505,1 млн. грн.). Обсяг зібраних коштів у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року збільшився на 270,6 млн.грн.

Харківщина попрощалася із загиблими альпіністами

В Палаці культури міліції відбулася громадянська панахида і прощання з харківськими альпіністами, які загинули в результаті нападу терористів в Пакистані. Попрощатися з Ігорем Свергуном, Бодаві Кошаевим і Дмитром Коняєвим прийшли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, колеги, друзі і тисячі харків'ян. «Слово тероризм сьогодні в Харкові стало набагато виразніше чути, тому що в Пакистані, який знаходиться в багатьох тисячах кілометрів від Харкова, загинули наші земляки. Вони назавжди для нас залишаться героями. Вони підкорили у своєму житті дуже багато вершин, являли собою славу альпінізму. Сьогодні наші земляки піднялися на свою останню вершину, звідки повернення вже немає. Вони назавжди залишаться з нами, в нашій пам'яті, наших серцях», – сказав Михайло Добкін.

У інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся вечір вокальної творчості

Інформаційно-виставковий центр «Бузок» не тільки продовжив традицію підтримки юних талантів Харківщини, а й порадував поціновувачів вокального співу. У виконанні початківців і вже професійних молодих співаків прозвучали класичні твори Йогана Себастьяна Баха, Джузеппе Верді, Джакомо Пуччіні, а також ліричні та запальні українські народні пісні.

Конституція має бути такою, якою б вона була готова до виконання. Михайло Добкін

Сьогодні під час брифінгу після урочистої церемонії покладання квітів до підніжжя монумента Незалежності України голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зазначив, що сьогодні, коли працює Конституційна Асамблея, йде дискусія між провідними юристами та правознавцями країни на предмет того, якою має бути Конституція - такою, що складається буквально з декількох основних статей або це повинен бути об'ємний документ, як зараз, де буде чітко прописана і розписана повна взаємодія між гілками влади.

Віктор Янукович співчуває рідним і близьким громадян України, які загинули на півночі Ісламської Республіки Пакистан

Президент України висловив співчуття родичам та близьким загиблих громадян України під час терористичного акту 23 червня цього року в районі гори Нанга-Парбат у Пакистані. «З великим сумом сприйняв звістку про загибель ваших рідних та близьких, які стали жертвами підступного терористичного нападу 23 червня 2013 року у районі гори Нанга-Парбат на півночі Пакистану. Рішуче засуджую цей кривавий злочин, якому немає жодного виправдання. Прийміть мої глибокі співчуття у зв’язку з цією трагедією. Поділяючи біль непоправної втрати, запевняю вас, що держава забезпечить надання необхідної у цей скорботний час допомоги», - йдеться у листі-співчутті від Віктора Януковича.

Харків'яни відзначені державними нагородами України

Згідно з Указом Президента України № 355/2013 від 27 червня 2013 року з нагоди Дня Конституції України ряд харків'ян відзначено державними нагородами України. За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджені: БОРИСОВ Вячеслав Іванович - директор Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В.Сташиса Національної академії правових наук України; ПОГРЕБНЯК Вадим Анатолійович - директор товариства «Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський»;

На Харківщині відбулися урочистості з нагоди 17-ї річниці ухвалення Конституції України

Сьогодні на пл. Конституції відбулися урочистості з нагоди 17-ї річниці Конституції України. Квіти до підніжжя монумента Незалежності України поклали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, керівники правоохоронних органів, структурних підрозділів облдержадміністрації та міськвиконкому, представники громадських організацій та духовенства, депутати різного рівня, учні, студенти.

Вітання Президента України з Днем Конституції

Шановні співвітчизники! Вітаю вас із Днем Конституції України! Сімнадцять років тому був прийнятий Основний закон нашої держави. Цей документ створив могутню основу для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Конституція несе в собі головну надзвичайно цінну і гуманну ідею про те, що держава функціонує для людини.

З нагоди Дня Конституції до пам’ятника Тарасу Шевченку поклали квіти

Сьогодні з нагоди 17-ї річниці Конституції України відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, заступник Харківського міського голови Олександр Попов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та міськвиконкому, представники громадських організацій та духовенства, депутати різного рівня, учні та студенти.

Події дня

Сьогодні, 28 червня, о 9:20 в саду ім. Т.Г. Шевченка відбудеться покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку з нагоди Дня Конституції України. О 10:00 на площі Конституції відбудеться покладання квітів до монумента на честь Незалежності України з нагоди Дня Конституції України. О 17:00 в інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25) розпочнеться вечір вокальної творчості. О 19:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) у рамках Європейського тижня сталої енергетики відбудеться показ документального фільму «Жага світу».

У Харків доставили тіла загиблих у Пакистані альпіністів

Близько 2:30 28 червня до Харкова прибув військово-транспортний літак, який доставив з ​​Пакистану тіла загиблих харківських альпіністів Ігоря Свергуна, Бодаві Кошаєва і Дмитра Коняєва. Цим же рейсом у м. Харків прибули 7 громадян України – учасників альпіністської експедиції. «Щойно прибули тіла трьох наших земляків, які трагічно загинули в Пакистані. 30 червня з 10 до 12 години в Палаці культури міліції відбудеться церемонія прощання. Потім їх поховають на 13-му міському кладовищі. Дуже важко зараз що-небудь говорити. Трагедія посилюється тим, що хлопці присвячували своє сходження 70-річчю з дня визволення Харкова», – заявив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Команді «Металіст» вручені срібні медалі чемпіонату України з футболу

Сьогодні на площі Свободи вшановували ФК «Металіст» – гравцям команди вручили медалі срібних призерів України футбольного сезону 2012-2013 років. У заході взяли участь Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков. «Я вітаю команду, тренера, керівництво та вболівальників клубу зі святом. «Металіст» довго йшов до цієї перемоги, але, зібравши всі сили і вміння, він досяг того, до чого прагнув довгі роки. Команда 6 разів ставала бронзовим призером, її вже почали називати «третьою силою», але вона знайшла в собі сили і довела, що це ще не межа. Деякі називають срібні медалі «Металіста» випадковістю, але я вважаю їх закономірністю. Команда змусила говорити про себе не тільки в Україні, але і в Лізі Європи. Упевнений, що в Лізі чемпіонів вона теж матиме похвальні відгуки. Сьогодні у вас є все – прекрасні футболісти, чудові тренери, підтримка мера і губернатора. Я бажаю вам не зупинятися на досягнутому», – зазначив у своєму привітанні Міністр.

Шановні друзі!

Завдяки волі українського народу в останнє десятиліття минулого століття на політичній мапі світу з’явилася Українська держава. Конституція 1996 року відіграла надзвичайно важливу роль у втіленні споконвічної мрії українського народу про власну державу, заклавши правові основи, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Подальший поступ нашої держави до спільноти країн із високорозвиненою економікою і найвищими демократичними стандартами залежить від успішного проведення конституційної реформи. Президент України Віктор Янукович наголошує: "Зміни до Конституції мають стати базою для розбудови демократичних інститутів, ефективної судової реформи, розвитку місцевого самоврядування. Модернізація Конституції необхідна для наближення нашої країни до європейських норм в усіх сферах життя». За новим Основним законом, що відповідатиме найкращим світовим зразкам і врахує досвід високорозвинених демократій, житиме не лише нинішнє, а й наступні покоління. Зі святом народовладдя, шановні земляки. Миру і благополуччя нашій Вітчизні. Щастя, радості, добробуту кожній родині. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін   

У книзі про Харківщину кожен знайде інформацію для себе

У виданні «Харківщина: впевнені кроки до успіху» сконцентрована інформація про Харківську область, яку в іншому випадку читачеві довелося б довго шукати самостійно в Інтернеті, наукових бібліотеках та історичних виданнях. Про це повідомила сьогодні директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона підкреслила, що абсолютно будь-яка людина, яка візьме цю книгу в руки, буквально за годину може скласти собі уявлення про Харківську область, і почерпне для себе щось важливе і цікаве.

Архів документів