Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкривається виставка ляльок та іграшок ручної роботи

У галереї «Бузок» відкривається виставка ляльок та іграшок ручної роботи

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) 18 грудня відкривається щорічна міжнародна виставка «Сезон ляльок», на якій будуть представлені роботи учасників Харківського об'єднання майстрів авторської ляльки. На виставці можна побачити роботи як з традиційних матеріалів (кераміка, фарфор, пап'є-маше, запікати полімерні глини), так і іграшки, створені за авторськими технологіями, іграшки з натуральних матеріалів, вовни, бавовни і т.д.

«Кількість людей, що цікавляться авторською іграшкою і ляльками, в останні роки стрімко зростає. На виставках таких ляльок завжди аншлаг. І пов'язано це, швидше за все, з тим фактом, що серійна іграшка не несе в собі індивідуальності й людського тепла. Іграшка ж, зроблена не так на потоці, викликає у людей різного віку радість. Адже основні шанувальники авторських іграшок - якраз дорослі люди. Ручна робота, її особистісне наповнення цінуються у всі часи. У наш час високих технологій лялька і іграшка, зроблені вручну в єдиному екземплярі, сприймаються як посмішка з минулого, як зв'язок часів, як повернення в дитинство. А художня лялька є одним із предметів колекціонування у всьому світі», - зазначили організатори виставки.

Виставка працюватиме до 17 січня. Відкриття виставки відбудеться 18 грудня о 17.00.

Також одночасно з виставкою «Сезон ляльок», в галереї «Бузок» відкривається виставка «Зустріч з пані лялькою» автора Тетяни Крикун. Своїх ляльок майстер відшиває виключно вручну, без застосування «машинних» технологій.