Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Пілотний проект щодо державного регулювання цін на ліки від гіпертонії покликаний, у першу чергу, покращити здоров'я людей

Як повідомив сьогодні в ході семінару-наради з питань реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в області складений повноцінний реєстр всіх пацієнтів, які страждають від гіпертонічної хвороби. Всього на Харківщині зареєстровано 706,2 тис. хворих, з яких 642 тис. дали згоду на внесення та використання їх персональних даних у регіональному реєстрі, який оновлюється щоквартально. В проекті зараз беруть участь 294 аптечні заклади різних форм власності, що в 3 рази більше, ніж у 2012 році. Організовано 526 пунктів реалізації лікарських засобів, передбачених проектом (у ФАПах та сімейних амбулаторіях – 281). З початку року виписано 526 тис. рецептів.

Всесвітньо відомий каскадер Бі Джей Ворт подарує харків'янам фотоальбом

Всесвітньо відомий каскадер, спортсмен, режисер і сценарист, гість іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.» Бі Джей Ворт збирається підготувати DVD і альбом з фотографіями рідкісних видів птахів, які він зробив у ході свого візиту в Україну. Про це він заявив сьогодні в ході зустрічі з харків'янами. «У цьому альбомі буде більше 40 видів птахів, – поділився Бі Джей Ворт. – У мене було два дні, щоб познайомиться з вашим містом. Я побачив Харків, його визначні пам'ятки, побував у музеях, парках та меморіальних комплексах. Але найприємнішим для мене було те, що я зміг зайнятися своїм улюбленим хобі – пофотографувати птахів. Ми виїхали за місто, жили в лісі, і в мене була шикарна можливість для реалізації цього. Нас супроводжував орнітолог, який допоміг мені знайти дуже цікавих для мене птахів. Я дуже хотів зафіксувати всі ці види, щоб потім їх можна було побачити в журналах».

Михайло Добкін привітав Близнюківщину із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Близнюківського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Дозвольте привітати вас з почесним досягненням – намолотом 100 тисяч тонн зерна врожаю 2013 року. Значення такого успіху важливе для нарощування продовольчого і експортного потенціалу Харківської області. Ця трудова перемога досягнута завдяки наполегливій праці працівників села, їх майстерності і відповідальності за долю врожаю. Особисто хочу висловити вам щиру подяку та побажати міцного здоров'я, щастя і благополуччя, нових успіхів у роботі з підвищення родючості полів. Нехай ваші високі досягнення приносять добробут у ваші сім'ї і надалі прославляють нашу рідну Харківщину!» – йдеться у вітальній телеграмі.

Харківський боксер Олександр Гвоздик став чемпіоном Всесвітньої Універсіади

Олександр Гвоздик 10 липня став переможцем XXVII Всесвітньої літньої Універсіади. Фінальний поєдинок Олександра Гвоздика, який виступає у ваговій категорії до 81 кг, не відбувся. Його суперник росіянин Дмитро Бівол внаслідок отриманої у півфіналі травми не зміг вийти на ринг, таким чином, без бою перемога дісталася Олександру Гвоздику.

На Харківщині намолочено більше 1,5 млн. тонн зерна нового врожаю

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 11 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 393,7 тис. га, що становить 56 %, намолочено 1510,2 тис. тонн зерна при середній врожайності 38,4 ц/га. Озима пшениця обмолочена на 355,4 тис. га, 77 % від плану, намолочено – 1430,5 тис. тонн, середня врожайність – 40,3 ц/га.

Всесвітньо відомий каскадер зустрівся з харків'янами в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.»

До Харкова прибув всесвітньо відомий каскадер, талановитий спортсмен, парашутист Бі Джей Ворт (BJ Worth). Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.» відбулася зустріч з ним – унікальна подія для всіх кінолюбителів і шанувальників каскадерського мистецтва. «У нас сьогодні дуже незвичайний день. Професія каскадера ще не була представлена ​​на нашому кінофестивалі «Харьковская сирень». Це людина, яка допомагає відомим людям стати ще відомішими, тому що вони постають справжніми Джеймсами Бондами», – представила гостя директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Дотримання вимог чинного законодавства в сфері інтелектуальної власності залежить від злагоджених дій всіх контролюючих органів

Як повідомив під час Координаційної ради із захисту прав інтелектуальної власності при ХОДА начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Харківської області Володимир Іванов, під час перевірки додержання законодавства щодо захисту інтелектуальної власності прокуратурою області на території книжкового ринку «Райський куточок» був виявлений факт реалізації підприємцем понад 3 тисяч неліцензійних DVD-дисків з художніми фільмами, музикою, іграми та програмним забезпеченням. За вказаним фактом розпочато кримінальне впровадження за ч.1 ст.176 КК України.

38 котелень підприємства «ДРІТ» планується перевести з природного газу на паливні брикети

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» розроблений інвестиційний проект з впровадження енергозберігаючих технологій, в рамках котрого планується перевести 38 котелень підприємства з природного газу на паливні брикети з наступною додатковою установкою 49 котлів (ККД 87%). Загальна вартість розробленого інвестиційного проекту – 14,3 млн. грн., термін окупності – 1,4 року. З метою забезпечення твердопаливних котлів паливними брикетами планується доукомплектувати існуючий на підприємстві цех з виготовлення паливних брикетів і побудувати додатково два цехи на філіях підприємства у Куп'янському та Дергачівському районах.

Протягом останніх півтора року у Харківській області винесено 30 судових вироків стосовно правоохоронців

За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна щодо оприлюднення даних про кримінальні провадження стосовно працівників правоохоронних органів Департамент масових комунікацій отримав відповідь на свій запит від прес-служби прокуратури області. Органами прокуратури Харківської області спільно з управлінням внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки МВС України, підрозділами ГУ МВСУ в області та головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області ведеться системна та виважена робота з попередження та розкриття злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів.

Увага! Перевірка засобів оповіщення населення

17 липня 2013 року о 14 годині 25 хвилин Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації проводиться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Під час перевірки будьте спокійні та продовжуйте свої справи.

Лариса Козлова візьме участь у прямій телефонній лінії газети «Слобідський край»

Сьогодні з 11:00 до 12:00 в редакції газети «Слобідський край» відбудеться пряма телефонна лінія за участю заступника директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариси Козлової. Запитання можна поставити за телефоном 720-04-72.

Події дня

Сьогодні, 11 липня, о 10:00 у конференц-залі Обласної клінічної лікарні (пр. Правди, 13, вхід з боку вул. Данилевського) відбудеться семінар-нарада з питань реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою; об 11:00 в інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25) відбудеться зустріч з всесвітньо відомим каскадером, парашутистом Бі Джей Вортом (BJ Worth); о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Хід польових робіт. Стратегічна ініціатива соціально-економічного розвитку сільських територій “Рідне село”».

В Балаклійському районі планується збільшити кількість груп дошкільної освіти

Розглядається можливість створення Пришибського навчально-виховного комплексу та відкриття груп дошкільної освіти. Про це за підсумками робочої поїздки в Балаклійський район повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «У Пришибі мешкає багато молоді, що у перспективі обумовлює необхідність відкриття дошкільних навчальних закладів. Цей напрямок є актуальним і в рамках виконання програми соціальних ініціатив Президента України, зокрема щодо забезпечення стовідсоткового охоплення дошкільною освітою дітей у сільській місцевості. Саме тому відкриття дошкільних груп на базі Пришибського НВК є перспективним напрямом формування цілісної освітньої інфраструктури у районі», - підкреслив Євген Савін.

Підприємці Харківщини запрошуються до участі у конкурсі бізнес-планів для отримання мікрокредиту

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва продовжує збір заявок для участі у конкурсі бізнес-планів для отримання мікрокредиту. Всі охочі взяти у ньому участь до 15 вересня 2013 року мають надати власний бізнес-план на розгляд конкурсної комісії. Переможці отримають безпроцентний мікрокредит на суму від 25 тисяч гривень до 50 тисяч гривень строком на 1 рік або від 50 тисяч гривень до 200 тисяч гривень строком на 2 роки.

Кількість збудників хвороби Лайма в Харківській області зросла

На сьогоднішній день в області зареєстровано 8 випадків захворювання на кліщовий бореліоз або хворобу Лайма, з них 6 – у місті Харкові і по одному в Зміївському і Вовчанському районах. Про це повідомила у ході прес-конференції заступник начальника Головного управління держсанепідслужби у Харківській області Тетяна Тонкошкур. За її словами, лабораторією держсанепідслужби області проводяться дослідження кліщів на збудника бореліозу. Порівняно з минулим роком, помітно збільшилася кількість позитивних результатів. Якщо у минулому році їх було 14%, то нині – 30%. Всього у цьому сезоні було досліджено більше 500 кліщів.

Харків’ян навчать організовувати підприємницьку діяльність, отримавши одноразову допомогу по безробіттю

12 липня з 11.00 до 12.00 відбудеться Інтернет-конференція на тему: «Отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності», організована Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з Харківським міським центром зайнятості. В якості експерта - директор Харківського міського центру зайнятості Сергій Піженко. Конференція буде відбуватися в текстовому режимі на сайті Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва http://kharkiv.biz.ua/.

У поточному році на Харківщині знизилась захворюваність на кір, кашлюк та менінгіт

У поточному році в порівнянні з аналогічним періодом минулого року в Харківській області відзначається зниження захворюваності по практично усіх керованих інфекціях, тобто тих, щодо яких проводиться профілактика за допомогою щеплень. Зокрема, знижена захворюваність на кір у 10,4 рази, на кашлюк – у 6 разів, менінгококова інфекція – на 20%. Про це повідомила у ході прес-конференції заступник начальника Головного управління держсанепідслужби у Харківській області Тетяна Тонкошкур.

Для розвитку творчих здібностей дітей Харківщини протягом червня проведено 5 спеціалізованих і тематичних змін

Згідно з Указом Президента України про проведення у 2013 році Року дитячої творчості основним напрямом літньої оздоровчої кампанії 2013 року на Харківщині є організація спеціалізованих та тематичних змін. Протягом червня за рахунок коштів обласного бюджету для дітей Харківщини було організовано п'ять таких змін. Про це повідомив заступник голови ХОДА, начальник обласного штабу з питань оздоровлення Євген Савін.

У 2013 році кількість інфекційних захворювань в області зменшилася

Загалом в області за минулий період року зареєстровано більше 100 тисяч інфекційних захворювань. Без урахування групи гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу це менше майже на 14%, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомила у ході прес-конференції заступник начальника Головного управління держсанепідслужби у Харківській області Тетяна Тонкошкур. За її словами, найбільш розповсюдженими на території області залишаються гострі кишкові інфекції, їхня питома вага у загальній структурі інфекційних захворювань сягає майже 70%. Більше 60% від сукупної захворюваності гострими кишковими інфекціями на території області припадає на мешканців Харкова. Найчастіше це сальмонельози, дизентерія та гастроентероколіти.

13 липня в галереї «Бузок» відкриється виставка «Мозаїка живопису»

13 липня о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» буде відкрита виставка «Мозаїка живопису». В експозиції буде представлено роботи колективу молодих художників – студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв Анастасії Приємської, Олега Станічнова та Євгена Семенова. За задумом авторів, «Мозаїка живопису» – це образи, які не виходять за межі існуючого в природі, передача інформації про побачене навколишньому світі через призму сприйняття художника.

Харків’яни здобули перші медалі Всесвітньої Універсіади

Перші медалі ХХVII Всесвітньої літньої Універсіади Харківській області принесли студенти Державної академії фізичного виховання. 9 липня Людмила Нікітіна у боротьбі на поясах та Артем Харченко у дзюдо піднялися на третю сходинку п’єдесталу пошани. Про це повідомив офіційний сайт Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА.

Захист прав інтелектуальної власності має починатися з інформування населення

Координаційна рада із захисту прав інтелектуальної власності при ХОДА визнала незадовільною роботу щодо запобігання правопорушенням у сфері інтелектуальної власності та висвітлення цього питання серед населення. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зазначив, що необхідно популяризувати закон, розповісти людям, де вони порушують правила і що їм за це буде. «Це потрібно робити системно, люди повинні звикнути до поняття «інтелектуальна власність» і усвідомити відповідальність за використання неліцензійної продукції. Це перший і головний крок», – підкреслив він.

Без захисту прав інтелектуальної власності неможливе формування позитивного іміджу держави

Сьогодні відбулося друге засідання Координаційної ради з захисту прав інтелектуальної власності при ХОДА під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна.  «На жаль, питання формування інформаційної культури, в основі якої лежить дотримання і захист прав інтелектуальної власності, в Україні продовжує стояти особливо гостро. Міжнародний альянс інтелектуальної власності, в який входять 7 найбільших асоціацій американських виробників контенту, визнав Україну найголовнішою піратською країною в світі. Тому ми не можемо розраховувати на серйозні іноземні інвестиції, на формування позитивного іміджу держави без роботи із захисту прав інтелектуальної власності», – заявив Євген Савін.

Хід зернозбиральної кампанії

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту, станом на ранок 10 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 340,4 тис. га, що становить 48%, намолочено 1318 тис. тонн зерна при середній врожайності 38,7 ц/га. Озима пшениця обмолочена на 313,7 тис. га, 68% від плану, намолочено – 1261,7 тис. тонн, середня врожайність – 40,2 ц/га.

Існують всі можливості для того, щоб залишити дитину у сім’ї

Таку думку висловила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. «Один з напрямків роботи щодо попередження соціального сирітства – це робота в пологових будинках з тією мамою, що народила дитину, але не має житлових або соціальних умов для її виховання. В області на базі пологових будинків, жіночих консультацій та будинків дитини працює 51 консультаційний пункт, де психологи працюють з жінкою, яка має намір залишити свою дитину», – повідомила вона. В першому півріччі на території області було зафіксовано 35 фактів коли жінка мала намір залишити дитину, але це здійснилося у відношенні лише 12 дітей. Таким чином 23 дитини все ж виховуються у сім’ї. 

Михайло Добкін привітав Лозівщину із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Лозівського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Переконаний, що ваша висока відповідальність за доручену справу, завзяття і майстерність є запорукою сьогоднішнього успіху. Від щирого серця дякую вам за наполегливу щоденну працю, любов до рідної землі та добрий урожай, зібраний вашими золотими руками. Від щирого серця бажаю здоров’я, щастя, невичерпної енергії та нових трудових звершень!» - йдеться у вітальній телеграмі.

В області створюються умови для попередження соціального сирітства

Як зазначила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, занепокоєння викликають такі умови виховання дитини в сім’ї, які можуть провокувати соціальне сирітство. Сім’ям, де батьки втрачають роботу, хворіють, ведуть недостатньо добрий спосіб життя або коли дитина народилася з певними особливими потребами, потрібна допомога з першого кроку, ще до народження дитини.

За підсумками першого півріччя в області усиновлено 68 дітей

Основним напрямком діяльності органів опіки і піклування повинно бути усиновлення дітей. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. «В області достатньо велику кількість років зберігається тенденція щодо українського усиновлення. За підсумками першого півріччя на території області усиновлено 68 дітей, із них лише 10 – громадянами інших держав. Це менше у порівнянні з минулим роком. Що до усиновлення дітей громадянами України, тенденція стала і зберігається на рівні минулого і позаминулого років. Потрібно зберігати такий рівень сталості і відповідальності тих органів, що вирішують долю дитини», – зазначила вона.

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області зменшилася цього року на 61 особу

На 1 липня 2013 року на обліку Служби у справах дітей перебуває 4695 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом цього року загальна кількість цих дітей зменшилася на 61 особу. Повідомила сьогодні у програмі «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. За її словами, в області також зменшується і загальна кількість дітей - соціальних сиріт, які стали такими в наслідок позбавлення батьків батьківських прав. На сьогодні 3030 дітей або 64,5% перебувають під опікою та піклуванням родичів дитини. 1014 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, трохи більше 21%, виховуються у 317 прийомних сім’ях і 73 дитячих будинках сімейного типу.

В 2013 році в Харківській області до інтернату була направлена лише одна дитина

Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. Зменшення кількості дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в інтернатних закладах – завдання, поставлене перед органами опіки і піклування Президентом України Віктором Януковичем. За словами Тетяни Печерських, якщо в позаминулому році на території області кожна 5-6 дитина влаштовувалася до системи інтернатів, в минулому році – кожна 8-9, то в цьому році до інтернатного закладу була направлена лише одна дитина. «Це говорить про рівень відповідальності місцевих органів влади за долю дітей-сиріт. Крім того, змінилась сама система влаштування дітей до державних закладів: якщо раніше достатньо було путівки органу освіти, то зараз потрібно ще і направлення Служби у справах дітей. Але оскільки Служба у справах дітей відповідає за кінцевий результат, такі направлення отримати дуже і дуже важко», – зазначила вона.

Архів документів