Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

30 липня в галереї «Бузок» відкриється виставка робіт іконописної майстерні Харківської єпархії

Про це сьогодні в ході брифінгу на тему: «Реалізація в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі» розповіла директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Говорячи про святкові заходи, які відбудуться на Харківщині в рамках реалізації завдань Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі, вона розповіла, що 30 липня в галереї «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки ікон.

З 26 по 28 липня на Харківщині відбудуться Дні православного кіно

Про це сьогодні в ході брифінгу на тему: «Реалізація в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі» повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, у масштабному вигляді в області Дні православного кіно проводяться вперше. «До 1025-річчя святкування Хрещення Київської Русі в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» у кінотеатрі «Боммер» відбудуться Дні православного кіно. Вхід на сеанси буде безкоштовним. Фільми на православну тематику транслюватимуться 26, 27, 28 липня. 26 і 27 липня відбудуться покази художніх, документальних та анімаційних фільмів, які брали участь у Міжнародному фестивалі православного кіно. Ці фільми були люб'язно надані Союзом кінематографістів Російської Федерації. А 28 липня ми вирішили повністю присвятити показам фільмів про життя і духовний шлях Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима», – сказала Вікторія Маренич.

До 1025-річчя Хрещення Київської Русі в Харківській області відбудеться байдаркова хресна хода

На території Ізюмської єпархії Української Православної Церкви з 29 липня по 13 серпня 2013 року вперше в області відбудеться байдаркова хресна хода. Як повідомила на прес-конференції начальник відділу у справах релігій облдержадміністрації Ольга Чернявська, вона відбудеться в рамках реалізації завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

28 липня у всіх храмах і церквах Харківщини будуть проведені Божественні літургії та збори

Говорячи про реалізацію в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі, начальник відділу у справах релігій ХОДА Ольга Чернявська зазначила, що на Харківщині заходи до цієї дати почали проводитися ще з 2009 року. За цей період проведено тематичні години і конкурси у всіх навчальних закладах області, виставки в краєзнавчих музеях, створені тематичні рубрики в бібліотеках та обласних засобах масової інформації.

Відродження духовності є пріоритетним завданням української влади

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Реалізація в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі» розповіла начальник відділу у справах релігій облдержадміністрації Ольга Чернявська. Вона підкреслила, що в Харківській єпархії Української Православної Церкви в цей ювілейний рік було заплановано та здійснено безліч заходів. Так, у Харкові вже відбулося освячення двох пам'ятників – Андрію Первозванному та Рівноапостольному князю Володимиру, заплановано освятити 9 храмів у Харкові та 10 – у Харківській області, встановити 12 поклонних хрестів і освятити 7 місць під будівництво храмів в ознаменування ювілейної дати Хрещення Київської Русі. Також планується відкриття просвітницьких центрів, нових недільних шкіл та багато іншого.

Для підприємців Чугуївщини відбудеться безкоштовний майстер-клас

25 липня о 14.00 в рамках комплексної освітньої програми «Школа малого бізнесу» в залі засідань Чугуївської міської ради відбудеться безкоштовний майстер-клас для підприємців і тих, хто бажає розпочати власну справу на тему: «Способи збільшення обсягів продажів та прибутку підприємства. Покращення маркетингової стратегії». Під час заходу слухачів ознайомлять з актуальними аспектами успішної маркетингової політики: інструментами для аналізу та розвитку бізнесу; способами поліпшення маркетингу; способами підвищення продажів; п'ятью ключовими складовими бізнесу; стратегією ведення переговорів; рекламою бізнесу.

Харків’янки здобули бронзу чемпіонату світу з водних видів спорту

На чемпіонаті світу з водних видів спорту, який стартував у Барселоні, українська команда з синхронного плавання здобула бронзу в технічній програмі. Чемпіонат світу зібрав понад двох тисяч спортсменів майже з 200 країн світу. За перші дні змагань збірна України здобула одну срібну та одну бронзову нагороду.

У 2013 році на території Харківської області введено в експлуатацію 282 житлових будинки

Станом на 1 липня на території Харківської області введено в експлуатацію 282 будинки загальною площею житла 70,1 тис. кв. м. З них 271 індивідуальний житловий будинок загальною площею 50,4 тис. кв. м та 11 багатоквартирних житлових будинків загальною площею 19,7 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в рамках реалізації програми «Доступне житло» (30/70) укладено 38 договорів на будівництво 41 квартири загальною площею житла 2,27 тис. кв. м. 144 людини виявили бажання взяти участь у Програмі «Здешевлення вартості іпотечних кредитів», укладено 37 договорів на часткову компенсацію відсотків та видано кредитів на загальну суму 8,3 млн. грн.  

Події дня

Сьогодні, 23 липня, в 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська,64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника відділу у справах релігій обласної державної адміністрації Ольги Чернявської на тему: «Реалізація в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі»;  в 14:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться брифінг директора Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторії Маренич на тему: «Святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі».

Завдяки релігійному вихованню у дітей формуються чіткі життєві принципи

Про це сьогодні на зустрічі з керівниками релігійних організацій Харківської області розповів голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що в рік 1025-річчя Хрещення Київської Русі, яке відзначається в Україні за завданням Президента Віктора Януковича, на Харківщині приділяється серйозна увага духовному розвитку дітей. «Сьогодні ми говоримо про величезне значення релігії в житті нашого суспільства для виховання духовності. І сьогодні, коли йде становлення України політичної, ми повинні правильно ростити і виховувати наших дітей. Відповідальність за духовне виховання і за моральний стан нашого суспільства багато в чому лежить на релігії. Саме завдяки релігійному вихованню наші діти ростуть, пам'ятаючи про свою віру, у них формуються чіткі життєві принципи», – зазначив Михайло Добкін.

Представникам різних конфесій сьогодні найважливіше шукати те, що їх єднає

Одним з основних напрямків заходів, присвячених святкуванню 1025-річчя Хрещення Київської Русі, що проводяться за дорученням Президента України Віктора Януковича, є встановлення діалогу, партнерських взаємовідносин між державою та представниками різних релігійних конфесій. Толерантність відносин між органами державної влади та релігійними громадами Харківщини підкреслив сьогодні представник Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької Церкви отець Мар'ян Сковира в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками релігійних організацій Харківської області.

Необхідно викорінити релігійну неграмотність. Михайло Добкін

Сьогодні, напередодні святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, голова Харківської ОДА Михайло Добкін зустрівся з керівниками релігійних організацій Харківщини. Під час зустрічі були обговорені такі питання, як значення цієї події для всієї країни і необхідність відзначення її річниці, яке організоване на виконання доручення Президента України Віктора Януковича. Також керівники релігійних організацій разом з головою ОДА обговорили завдання на майбутнє.

Зустріч представників різних конфесій – можливість обговорити загальні для всіх духовні цінності

Сьогодні на зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області та голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна пастор релігійної громади «Харківська християнська церква» Петро Коваленко подякував губернатору за можливість зустрітися і поговорити про духовні цінності. «Спасибі, що зібрали нас за цим круглим столом, що є час говорити про духовні речі, про божі цінності, які важливі всім нам. Ми будемо молитися, щоб ви були прикладом для багатьох політиків у нашому суспільстві, щоб Бог давав вам мудрість, силу і розуміння ситуації, в якій ви знаходитеся. Спасибі вам велике за допомогу і підтримку, спасибі за те, що ми знаємо – на Харківщині є люди, які істинно вірують в Ісуса Христа», – сказав Петро Коваленко.

У рік святкування 1025-річчя Київської Русі на Харківщині буде освячено 19 храмів УПЦ

На Харківщині триває робота з виконання завдання Президента України Віктора Януковича про святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Сьогодні в ході зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій розповів про відзначення на Харківщині цієї знаменної події та подякував губернатору за підтримку, надану Харківській єпархії УПЦ.

Святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі – дуже важлива подія для всього християнського світу

Таку думку сьогодні в ході зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою ОДА Михайлом Добкіним висловив старший пресвітер об'єднання церков християн віри євангельської п'ятидесятників Харківської області Сергій Циганков. За його словами, святкування річниці такої визначної події, яке організоване на виконання доручення Президента України Віктора Януковича, дуже необхідне. «Зараз гарний час для роботи, служінь, праці для Божої слави і для Божого діла. Я хочу висловити надію на розуміння з боку поважного священства того, що ми робимо одну справу. Оскільки ми сьогодні говоримо про святкування ювілею 1025-річчя Хрещення Київської Русі, я вважаю, що це дуже важлива подія для всього християнського світу. Ми всі повинні сприяти розвитку моралі християнства в нашій державі», – сказав Сергій Циганков.

До 1025-річчя Хрещення Київської Русі будується храм біля джерела Чудотворної Піщанської ікони Божої Матері

У Харківській області, як і інших регіонах країни, відбуваються заходи на виконання Указу Президента України Віктора Януковича «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя Хрещення Київської Русі». На відзначення цієї дати в серпні-вересні 2013 року низка урочистих заходів відбудеться в Ізюмській єпархії Харківської області. Основний з них – будівництво храму біля джерела Чудотворної Піщанської ікони Божої Матері. Про це сказав в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками релігійних організацій Харківської області Архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей.

Харківщина – місце толерантності та поваги до будь-якої релігії

Про це сьогодні під час зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою ХОДА Михайлом Добкіним заявив головний рабин м. Харкова та Харківської області, голова Об'єднання хасидів ХаБад Любавич іудейських релігійних громад та організацій Харківського регіону Мойше Москович. «Я вважаю, що ми повинні говорити про те, щоб була толерантність і повага до будь-якої іншої релігії. Такими зустрічами ми показуємо живий приклад того, що незважаючи на те, що у кожного є своя релігія, свій погляд, своя віра, ми збираємося разом і обговорюємо загальні питання. Тому можна стверджувати, що Харківщина – місце толерантності та поваги», – сказав Мойше Москович.

В ефірі харківських телеканалів – зустріч Михайла Добкіна з керівниками різних релігійних організацій області

Відеоверсія зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками різних релігійних організацій області буде демонструватися в ефірі харківських телеканалів: Харківське обласне державне телебачення: 23 липня, вівторок – 16:30; 24 липня, середа – 19:30; "7 канал" 23 липня, вівторок – 21:50; 27 Липня, субота – 10:50.

Парафіяни Вірменської Апостольської Церкви з радістю візьмуть участь у заходах, присвячених 1025-річчю Хрещення Київської Русі

Про це сьогодні в ході зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним заявив настоятель храму Сурб-Арутюн Вірменської Апостольської Церкви Тер-Мкртич. «Вірмени люблять Україну, і будь-який захід, пов'язаний з великими датами, як, наприклад, день Хрещення Київської Русі, для нас справжнє свято, в якому ми завжди з радістю і гордістю будемо брати участь», – сказав Тер-Мкртич.

У Харківській області будь-яка людина може звернутися до господа через ту церкву, якій вона віддає перевагу. Михайло Добкін

У 2013 році Україна відзначає 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Для виконання Указу Президента України, у Харківській області розроблено план підготовки і святкування цієї знаменної події. Як повідомив у ході зустрічі з керівниками різних релігійних організацій Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, станом на 1 липня 2013 року в області діє 781 релігійна організація. До їх складу входять 11 духовних управлінь, 741 релігійна громада, 9 монастирів, 9 місій, 2 братства і 8 духовних навчальних закладів.

Сьогодні на одній території мають можливість мирно і комфортно проживати люди різної національності та віросповідання. Михайло Добкін

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками релігійних організацій Харківської області. За одним столом напередодні святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, організованого за дорученням Президента України Віктора Януковича, обговорити важливі релігійні питання зібралися керуючий Харківською єпархією УПЦ Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, керуючий Ізюмською єпархією УПЦ Архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей, голова релігійної громади мусульман сунітського толку Харківської області Рашид Брагін, пастор релігійної громади «Харківська християнська церква» Петро Коваленко, секретар єпископа Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької Церкви отець Мар'ян Сковира, головний рабин м. Харкова і Харківської області, голова Об'єднання хасидів ХаБаД Любавич іудейських релігійних громад та організацій Харківського регіону Мойше Москович, парох парафії св.Миколая Чудотворця Української Греко-католицької Церкви Микола Семенович, голова обласного об'єднання церков євангельських християн-баптистів Харківської області Геннадій Пилипенко, настоятель храму Сурб-Арутюн Вірменської Апостольської Церкви Тер-Мкртич, старший пресвітер об'єднання церков християн віри євангельської п'ятидесятників Харківської області Сергій Циганков.

Харків’янка здобула золото чемпіонату Європи з легкої атлетики серед юніорів

17-21 липня 2013 року в Італії у місті Рієті проводився чемпіонат Європи з легкої атлетики серед юніорів. Золоту нагороду у стрибках у висоту з результатом 1 м 90 см виборола харків’янка Катерина Табашник. Друге місце в секторі для стрибків у висоту посіла росіянка Олександра Яришкіна – 1,88 м. Третє місце з результатом 1,84 м також у представниці України – Ірини Геращенко.

Харківщина посіла 3-е місце серед областей України за показником середнього надою молока на одну корову

Надій молока на одну корову у сільгосппідприємствах області на 1 липня 2013 року склав у середньому по Харківській області 2832 кг, що на 8,8 % більше показника минулого року. Це третє місце серед областей України. Про це повідомив Департамент агропромислового розвитку ХОДА.  

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 22 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 648,9 тис. га, що становить 92 %, намолочено 2380,3 тис. тонн зерна при середній врожайності 36,7 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 457,2 тис. га, або 99 % від плану, намолочено – 1968,2 тис. тонн, середня врожайність – 43,0 ц/га. Ячменю ярого обмолочено 147,1 тис. га, або 78,0 % від плану, намолочено 318,6 тис. тонн, середня врожайність по області – 21,7 ц/га.

На Харківщині виконуються заходи щодо протидії масовим пожежам лісів і сільгоспугідь у пожежонебезпечний період

Як повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, з метою забезпечення виконання правил пожежної безпеки та посилення контролю за станом пожежної безпеки в пожежонебезпечний період 2013 року у Харківській області розроблена схема для максимального використання можливості розташованих на території регіону сил і засобів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Внутрішніх військ, служб цивільного захисту області для гасіння пожеж, надання допомоги постраждалим, захисту населених пунктів і об’єктів економіки у разі загрози переростання лісових пожеж до рівня надзвичайних ситуацій.

Михайло Добкін привітав Великобурлуцький район із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав хліборобів Великобурлуцького району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Вітаю вас з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. Це результат вашої копіткої роботи, вашого високого професіоналізму і самовідданої праці. Впевнений, що ця перемога не остання і аграрії району порадують новими здобутками. Бажаю успішного завершення жнив 2013 року, добробуту і трудової наснаги, нових успіхів у нелегкій хліборобській справі. Здоров'я та достатку вам і вашим сім'ям», – йдеться у вітальній телеграмі від голови ОДА.

Рівень розрахунків установ Харківщини за послуги ЖКГ

За підсумками 6 місяців 2013 року рівень розрахунків за електричну енергію по установах, що фінансуються з державного бюджету, склав 95,4%, з місцевих бюджетів – 97,7%; за природний газ – відповідно 83,6% та 98,5%. Рівень розрахунків установ, що фінансуються з державного бюджету, за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 99,9%, з місцевих бюджетів – 85,3%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. «Розрахунки бюджетних установ та організацій області за послуги водопостачання та водовідведення з початку 2013 року здійснюються на рівні: 92,6% – по установах, що фінансуються з державного бюджету, та 96,1% – по установах, що фінансуються з місцевих бюджетів», – сказав він.

Михайло Добкін привітав Нововодолазький район із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав хліборобів Нововодолазького району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Вітаю вас з почесним досягненням – намолотом 100 тисяч тонн зерна. Це вагомий внесок у загальний губернський каравай. Впевнений у тому, що ваша наполегливість, працелюбність сприятимуть збереженню та розвитку сільськогосподарської галузі. Бажаю вам успішного завершення збиральної кампанії, нових трудових досягнень. Доброї вам погоди на полі і в домі», – йдеться у вітальній телеграмі від голови ОДА.

Завдяки Указу Президента люди будуть знати свою історію і свою культуру

У недільній школі при Храмі в ім'я святого князя Олександра Невського відбувся урок, присвячений 1025-річчю хрещення Русі. Протоієрей Петро Козачков, настоятель храму, впевнений, що історія та релігія дуже тісно пов'язані, і, говорячи про історію державотворення, необхідно розповідати і про історію релігії, історію церкви. І тому навчання в недільній школі – процес не стільки релігійний, скільки, в першу чергу, виховний. Діти, які відвідують недільні школи, стають добрішими, підвищується рівень культури, змінюється в кращу сторону поведінка, ставлення до батьків і друзів.

Олександр Кузнєцов подякував Віктору Януковичу за сприяння у відвіданні у Польщі могили батька, загиблого у Другій світовій війні

Президент України Віктор Янукович посприяв жителю Харківської області Олександру Кузнєцову у відвіданні у Польщі могили батька, який вважався зниклим безвісти з 1944 року. У квітні Олександр Кузнєцов надіслав на ім’я Президента звернення з проханням надати допомогу для відвідання у Варшаві могили його батька. «Я б дуже хотів побувати на могилі батька. Для мене особисто це б означало остаточне завершення війни. Подаруйте мені, будь ласка, можливість відчути себе сином Переможця», - написав у зверненні Олександр Кузнєцов.

Архів документів