Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З 1 жовтня працівники Служби екстреної медичної допомоги отримають 40% надбавку до зарплати

З 1 жовтня вводиться 20% надбавка за напруженість праці і 20% – за складність, тобто, заробітну плату медичним працівникам Служби екстреної медичної допомоги буде підвищено на 40%. Про це повідомив під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Це суттєва надбавка, особливо для тих людей, які працюють раз у 4 дні. Бригада екстреної медичної допомоги має свою специфіку роботи – ранкова зміна і нічна зміна. Коли скласти весь робочий час, то виходить, що людина на місяць має 10 денних чергувань і 8 нічних. За таких обставин 4 тис. грн. – немалі гроші. Також можна працювати на півтори ставки, на ставку і чверть, і все одно мати вільний час для того, щоб займатися іншими справами», – зазначив він.

Ми працюємо, щоб залучити додатковий ресурс на придбання машин екстреної медичної допомоги у Харківському регіоні

Про це сьогодні на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що сьогодні на балансі 249 машин. З них 20 машин вдалося закупити минулого року за кошти обласного бюджету. «Ми розраховуємо, що за кошти, які виділені сьогодні урядом в межах одного мільярду гривень для придбання машин екстреної медичної допомоги, Харківська область отримає по квоті свою кількість машин. І одночасно сьогодні ми працюємо, щоб залучити додатковий ресурс на придбання машин медичної допомоги у Харківському регіоні», – зазначив Ігор Шурма.

Законодавством України легалізовано добровільні пожертви на користь Служби екстреної медичної допомоги

Як повідомив під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, нещодавно вступив в дію Закон України, який стосується внесення змін і доповнень до 14 статті Закону України «Про екстрену медичну допомогу». Він визначає джерела фінансування Служби екстреної медичної допомоги і вводить абсолютно новий пункт, який дозволяє легалізувати ті добровільні пожертви, які ідуть на адресу екстреної медичної допомоги. Він звучить так: «Для розвитку і поліпшення матеріально-технічної бази системи екстреної медичної допомоги можуть залучатися кошти підприємств, організацій і установ незалежно від форми власності і господарювання, а також добровільні пожертви фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій і об’єднань громадян, які не заборонені законодавством». За словами заступника губернатора, це нововведення викликало певний резонанс у суспільстві: є люди, що задоволені його появою, а є такі, що ставляться до нього скептично.

На Харківщині запроваджується проект «Соціальне таксі»

У минулому році разом із Харківським відділенням Фонду соціального захисту інвалідів було розпочато проект стосовно забезпечення територіальних центрів соціального обслуговування області спеціальними автомобілями з підйомниками. Його мета – вийти на абсолютно інший рівень надання транспортної послуги для людей з особливими фізичними потребами, людей похилого віку та соціально нужденних. Про це повідомив у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, запровадження проекту «Соціальне таксі» – один з кроків з реалізації соціальних ініціатив Президента України.

В Харкові та області норми доїзду машин екстреної медичної допомоги виконуються практично у 100% викликів

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «У січні, в перший тиждень функціонування екстреної медичної допомоги середній доїзд по м. Харкову складав – 9 хв. 11 сек. За останній тиждень середній доїзд на виклик складав 7 хв. 20 сек. По Харківській області доїзд був 24 хв. 08 сек., сьогодні – 18 хв. 40 сек. У Харківському районі, який сьогодні один з найскладніших і працює в електронній системі звітності, доїзд складав 21 хв. 33 сек., сьогодні – 14 хв. 02 сек. На початку року відповідно доїзд у десятихвилинний термін на території м. Харкова здійснювався у 96% всіх викликів. На сьогоднішній день 98,1%. По області на початку року в норматив у 20 хв. вкладалися 97% всіх викликів. Сьогодні – 98,2%», - сказав Ігор Шурма.

Роботи з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери області до зими ведуться відповідно до графіків

Станом на 17 липня рівень підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Харківської області до зими складає: теплове господарство – 56,4%, водопровідно-каналізаційне господарство – 57,0%, житлове господарство – 56,4%, заклади соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) – 69,2%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. З 25 червня по 16 липня під головуванням першого заступника голови ХОДА було проведено 33 виїзних засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років. Було розглянуто хід підготовки і проблемні питання, а за підсумками дано низку доручень. 

В результаті реформи місцевого самоврядування повинна з’явитись зовсім інша якість надання адміністративних послуг населенню

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, з ініціативою проведення реформи місцевого самоврядування виступив Президент України Віктор Янукович ще наприкінці 2011 року. За його словами, тоді Глава держави підкреслив, що реформа повинна бути проведена з метою розширення прав територіальних громад, децентралізації влади, в результаті чого має з’явитися зовсім нова якість надання адміністративних послуг населенню.

До уваги журналістів!

18 липня 2013 року Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко перебуватиме у Харкові. Під час візиту він зустрінеться з керівниками підприємств з іноземними інвестиціями. Після проведення зустрічі заплановано вихід до преси Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Початок заходу о 13:00 за адресою: м. Харків, пр. Правди, 2, готель «Харків Палац». Крім того, Міністр візьме участь у відкритті монументу Св. Андрію Первозванному (м. Харків, Червоношкільна набережна). З приводу акредитації журналістів звертатися за тел. (057) 702-86-57 (59) до 16:00 17 липня 2013 року.

Жодну реформу неможливо реалізувати без підтримки людей. Сергій Чернов

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заявив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Він зазначив, що перед тим, як піти на крок реформування місцевого самоврядування треба якомога більше провести роботи з обговорення та узгодження основних позицій проведення реформ. Саме таке завдання поставив Президент України. «Якщо на місцях не розуміють навіщо реформа, в який термін вона повинна реалізовуватись, що отримає кожна родина та громада від реалізації тих чи інших заходів, ухвалення тих чи інших законів, то це завжди сприймається негативно. А найголовніше, що реалізувати це неможливо без підтримки людей. Тому є необхідність ще раз обговорювати, слухати пропозиції, ще раз узагальнювати цю інформацію з тим, щоб у разі ухвалення і затвердження Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні як основного документу, він дав би старт реформам місцевого самоврядування, в органах виконавчої влади, адміністративно-територіальної реформи. Це дуже важливі питання для життєдіяльності кожної громади і кожної сім’ї. Треба, щоб було розуміння всього цього», - сказав Сергій Чернов.

Ухвалення декларації про державний суверенітет України – історична подія, яка стала точкою відліку для становлення сучасної української державності

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заявив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Зокрема, він зауважив, що значення ухвалення 16 липня 1990 року Верховною Радою УРСР Декларації про державний суверенітет України важко переоцінити. «По суті, Декларація мала стати програмним документом розбудови України як незалежної держави, яким, в тому числі, проголошувалося те, що держава має своє громадянство. Згідно з декларацією, народ України становили громадяни всіх національностей, «всі громадяни рівні перед законом, незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, релігійних переконань, роду і характеру занять». Разом з тим проголошувалась економічна самостійність держави, право розвивати відносини з іншими державами при задекларованому намірі постійно підтримувати нейтральний статус», - сказав Сергій Чернов.

Михайло Добкін візьме участь у засіданні Кабінету Міністрів України

Сьогодні о 10:00 у Києві розпочнеться засідання Кабінету Міністрів України під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова. Участь у засіданні візьме голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він виступить з доповіддю з питання про затвердження проекту «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі пам’ятки-архітектури по вул. Римарська, 21 у м.Харкові».

Події дня

Сьогодні, 17 липня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми на тему «Реалізація на Харківщині соціальних ініціатив Президента України («соціальне таксі» та екстрена медична допомога)».

Необхідно зробити все, щоб міжнародна допомога використовувалася на благо мешканців Харківщини

Про це сказав ректор ХНУ ім В.Н Каразіна Віль Бакіров на церемонії підписання Договору про співробітництво між Харківською облдержадміністрацією, обласною радою, Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Харківським національним університетом міського господарства імені О. М. Бекетова та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області.

Триває підготовка об'єктів ЖКГ і соціальної сфери Харківської області до зими

Рівень підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо - зимовий період 2013/2014 років в Зачепилівському, Красноградському та Нововодолазькому районах становить: теплове господарство - 62 %, водопровідно-каналізаційне господарство - 79%, житлове господарство - 58%, установи соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) - 68%.

Ухвалення декларації про державний суверенітет України було продиктоване волею народу

«Ухвалення декларації про державний суверенітет України депутатами Верховної Ради УРСР у 1990 році було продиктовано, в першу чергу, волею народу. Цей акт увібрав в себе найголовніше - визначення всіх атрибутів держави. Не було міжнародного визнання, і за цим був ще один акт у 1991 році, ухвалений на основі результатів проведеного в країні референдуму. З того часу ми відзначаємо Незалежність нашої країни і будуємо її протягом останніх 22-х років такою, якою хочемо бачити. Це складно, але найголовніше, що країна, незважаючи на всі проблеми, динамічно розвивається. Упевнений, що потенціал людей, географічне положення, сьогоднішня державна політика обов'язково дадуть можливість реалізувати стратегічну ідею і побудувати країну, якою ми будемо завжди пишатися», - зазначив сьогодні в ході брифінгу голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Зміни в системі управління через реформу органів місцевого самоврядування - це побажання людей, бо стара система неефективна. Михайло Добкін

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками підписання Договору про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою, Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Харківським національним університетом міського господарства імені О.М. Бекетова та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області заявив голова ХОДА Михайло Добкін.

На Харківщині створено Обласний ресурсний центр підтримки проектів і програм розвитку громад

Сьогодні відбулася церемонія підписання Договору про співробітництво між Харківською облдержадміністрацією, обласною радою, Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Харківським національним університетом міського господарства імені О. Бекетова та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області. Договір регулює створення регіональних центрів з питань реалізації міжнародних програм та регіонального розвитку. Центри будуть надавати допомогу в питаннях взаємодії з міжнародними організаціями щодо реалізації проектів і програм міжнародної технічної допомоги в органах місцевого самоврядування. Підписання договору відбулося в рамках роботи, спрямованої на реалізацію в регіонах завдання Президента України про реформування місцевого самоврядування.

Стан радіаційної безпеки в Харківській області задовільний

За інформацією Східної державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України, на території Харківської області станом на 01.07.2013 знаходиться 395 підприємств, організацій та установ, які використовують джерела іонізуючого випромінювання (ДІВ), в тому числі: в промисловості та науково-дослідних закладах - 111, лікувально-профілактичних установах – 284. Стан радіаційної безпеки в Харківській області зумовлений наявністю підприємств, організацій та установ, що використовують радіаційно-небезпечні технології і речовини, і їх впливом на обслуговуючий персонал, населення та навколишнє природне середовище є задовільний.  Радіаційних аварій на території Харківської області у ІІ кварталі 2013 року не зафіксовано.

Реформування системи місцевого самоврядування дасть можливість надавати населенню максимальну кількість послуг за місцем проживання

У населених пунктах Харківської області триває обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, яка була ініційована Президентом України Віктором Януковичем. Сьогодні таке обговорення відбулося в Новопокровській селищній раді Чугуївського району. Під час зустрічі голова Новопокровської селищної ради Володимир Подколзін розповів представникам громади і депутатському корпусу селища про причини, завдання, цілі та очікувані результати реформи.

На Харківщині триває обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування

Сьогодні в Новопокровській селищній раді Чугуївського району Харківської області відбулося обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, яка була ініційована Президентом України Віктором Януковичем. У заході взяли участь мешканці селища, голова Новопокровської селищної ради Володимир Подколзін та представники депутатського корпусу селищної ради.

Хід зернозбиральної кампанії

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 16 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 545,7 тис. га, що становить 77 %, намолочено 2045,6 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,5 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 440,7 тис. га, або 95 % від плану, намолочено – 1829,0 тис. тонн, середня врожайність – 41,5 ц/га.

Texas A&M AgriLife Research планує співпрацювати з Інститутом рослинництва ім. Юр'єва

Про це в ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним заявив виконавчий директор Texas A&M AgriLife Research Білл Маккатчен «Ми бачимо унікальні можливості, які обговорювали з компаніями «SigmaBleyzer» і «Хармелія», а також під час цього візиту з Інститутом ім. Юр'єва. Ми бачимо сфери для співробітництва та взаємовигідної роботи в області таких культур, як пшениця і кукурудза, а також у сфері інженерних розробок і технологій», - зазначив Білл Маккатчен.

Звернення Президента до Українського народу з нагоди 23-ї річниці від дня прийняття Декларації про державний суверенітет України

Дорогі співвітчизники! Сьогодні ми відзначаємо 23-ю річницю від дня прийняття Декларації про державний суверенітет України. Цей документ започаткував сучасний етап українського державотворення, став переломною віхою в історії нашого народу. Ухвалення Декларації є яскравим проявом волі українців до свободи, рішучим кроком на шляху здобуття нашою державою незалежності. Базуючись на принципах, проголошених у Декларації, ми будуємо модернізовану демократичну правову країну, в якій буде забезпечено гідне майбутнє кожному громадянинові. Вітаю вас зі святом. Бажаю всім здоров'я, благополуччя, миру та злагоди.

Харківщина зацікавлена у використанні досвіду американських вчених у сфері сільського господарства

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов сьогодні зустрілися з представниками Texas A&M AgriLife Research та компанії «SigmaBleyzer». «Сьогодні в Україні остаточно усвідомили, що співпраця практики і науки у сфері сільського господарства дає хороші результати. Якщо такі компанії, як «SigmaBleyzer», вже давно співпрацюють з наукою, то ряд середніх і малих підприємств працювали, сподіваючись тільки на свої сили. Досвід тих, хто все-таки прислухається до думки вчених, показує, що економічна вигода від цього значно вище. У зв'язку з цим співпраця наших вчених з вченими інших держав, зокрема США, може дати нам абсолютно нові знання, технології. Ми зі свого боку готові зробити все, щоб така співпраця була комфортною і взаємокорисною», - підкреслив Михайло Добкін.

На Харківщині розпочався XIV Міжнародний рєпінський пленер

Сьогодні у м.Чугуєві, на батьківщині всесвітньо відомого художника Іллі Репіна, розпочався XIV Міжнародний рєпінський пленер, мета якого розвиток та популяризація реалістичного напрямку в сучасному образотворчому мистецтві, спілкування та обмін досвідом художників-реалістів різних міст та держав; виявлення та підтримка молодих талановитих художників. Під час пленера протягом 24 днів будуть працювати майстер-класи для учнів Дитячої художньої школи, молодих художників та художників-аматорів; відбудуться творчі зустрічі з учасниками пленеру на підприємствах, в організаціях та військових частинах міста.

НБУ планує випуск ювілейних монет «Визволення Харкова від фашистських загарбників»

Монети «Визволення Харкова від фашистських загарбників» номіналом 10 та 5 грн. будуть виготовлені із срібла та нейзильберу. Строк їх уведення в обіг – серпень 2013 року. Національний банк України планує випустити 20 тисяч 5-гривневих монет та 3 тисячи 10-гривневих. Випуск монет заплановано згідно постанови Верховної Ради України «Про відзначення 70-річчя визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників» від 21 травня 2013 року № 278 –VIII.

Харківські самбісти здобули срібну та бронзову медалі Всесвітньої Універсіади

15 липня 2013 року на Універсіаді в Казані харківські студенти Інна Черняк та Михайло Черкасов поповнили медальний кошик збірної України. У фіналі вагової категорії 52 кілограма Інна Черняк, яка представляє на Універсіаді НУ «Юридична академія імені Ярослава Мудрого», з рахунком 2:0 поступилася росіянці Анні Харитоновій та посіла другу сходинку п’єдесталу пошани. Поступившись у півфіналі вагової категорії 100 кілограм майбутньому переможцю Миколаю Мацько 2:1, студент харківського Національного аерокосмічного університету «ХАІ» Михайло Черкасов успішно поборовся за третє місце. В останньому двобої він здолав представника Казахстану Чингіса Шокпутова 2:0, та разом з росіянином Дмитром Елісеєвим завоював бронзу.

Події дня

Сьогодні, 16 липня, о 15.00 у Залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться підписання Договору про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою, Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Харківським національним університетом міського господарства імені О.М. Бекетова та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області.

Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області та громадська організація «ІСА - Україна» підписали Меморандум про довгострокову співпрацю

Мета Меморандуму - сприяння забезпеченню соціально-економічного та гуманітарного розвитку громад України і США. Його підписання відбулося 15 липня в ході відеоконференції "Оnline події в органах місцевого самоврядування та третьому секторі", яка є одним із заходів в області, спрямованих на реалізацію в регіонах завдань Президента України про реформування місцевого самоврядування.

Громадськість підтримує необхідність проведення реформ в органах місцевого самоврядування

У Харківській області продовжується робота, спрямована на реалізацію в регіонах завдання Президента України про реформування місцевого самоврядування. На відеоконференції «Оnline події в органах місцевого самоврядування та третьому секторі» голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, говорячи про проект концепції змін до Конституції, підкреслив, що відбулося вже більше 4 тисяч конференцій, сесій, зустрічей з представниками громадських організацій, які одноголосно підтримали необхідність проведення реформ в органах місцевого самоврядування та реформ регіональної політики.

Архів документів