Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Завдяки Указу Президента люди будуть знати свою історію і свою культуру

У недільній школі при Храмі в ім'я святого князя Олександра Невського відбувся урок, присвячений 1025-річчю хрещення Русі. Протоієрей Петро Козачков, настоятель храму, впевнений, що історія та релігія дуже тісно пов'язані, і, говорячи про історію державотворення, необхідно розповідати і про історію релігії, історію церкви. І тому навчання в недільній школі – процес не стільки релігійний, скільки, в першу чергу, виховний. Діти, які відвідують недільні школи, стають добрішими, підвищується рівень культури, змінюється в кращу сторону поведінка, ставлення до батьків і друзів.

Олександр Кузнєцов подякував Віктору Януковичу за сприяння у відвіданні у Польщі могили батька, загиблого у Другій світовій війні

Президент України Віктор Янукович посприяв жителю Харківської області Олександру Кузнєцову у відвіданні у Польщі могили батька, який вважався зниклим безвісти з 1944 року. У квітні Олександр Кузнєцов надіслав на ім’я Президента звернення з проханням надати допомогу для відвідання у Варшаві могили його батька. «Я б дуже хотів побувати на могилі батька. Для мене особисто це б означало остаточне завершення війни. Подаруйте мені, будь ласка, можливість відчути себе сином Переможця», - написав у зверненні Олександр Кузнєцов.

У Харківському художньому музеї відкрилася виставка творів лауреатів премії ім. І.Ю. Рєпіна 2012 року

Народний художник України, лауреат державної премії ім. Тараса Шевченка, професор, голова Харківської організації спілки художників України Віктор Ковтун привітав усіх присутніх з відкриттям виставки і зазначив, що він дуже радий відродженню премії ім. І.Рєпіна, і тому, що сьогодні в музеї зібрано твори лауреатів.

Харківщина працює над поліпшенням інвестиційної привабливості

Харківська область активно працює над поліпшенням своєї інвестиційної привабливості та залученням інвестицій. Про це голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін повідомив Президенту України Віктору Януковичу під час зустрічі у Криму. Михайло Добкін поінформував Главу держави про проведення у Харкові круглого столу за участю Міністра доходів і зборів Олександра Клименка та найбільших інвесторів області. Він зазначив, що під час зустрічі обговорювалися відносини між владою та бізнесом.

Сільгосппідприємства мають докласти максимум зусиль для збору та збереження цьогорічного врожаю. Віктор Янукович

Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі в Криму з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним. «Президент акцентував увагу на тому, що необхідно докласти максимум зусиль для збереження врожаю. Це дасть нам можливість цього року поставити більше зерна, ніж у попередні роки, на міжнародний ринок і ще більше піднести авторитет України у цьому питанні», - сказав Михайло Добкін.  

Боротьба з туберкульозом повинна мати системний характер

Це заявив після відкриття лабораторії для молекулярно – генетичної діагностики туберкульозу в Обласному протитуберкульозному диспансері №1 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Ми довго готувалися і знали про стратегічні плани Благодійного Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» зробити свій внесок у боротьбу з туберкульозом в Україні. Ми добре розуміємо, що гідні умови в цьому диспансері для стаціонарного лікування, лабораторної діагностики це лише маленький сегмент у боротьбі з туберкульозом. Це подолання наслідків. А для того, щоб можна було здолати туберкульоз, потрібно займатися профілактичною роботою, яка повинна бути системною», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Несправність сільськогосподарської техніки може нести загрозу людському життю

Державною інспекцією сільського господарства розроблено графік проходження сільськогосподарською технікою Харківської області технічного контролю, який проводиться з 15 січня по 15 грудня. У 2013 році був проведений техконтроль 14 479 од. техніки – 33% від графіка. Про це повідомив у ході селекторної наради заступник начальника управління – начальник відділу технічного спостереження, охорони праці та пожежної безпеки Державної інспекції Юрій Ляшенко. «Ми не повинні забувати, що за кожною такою формальністю, як проходження техогляду сільськогосподарською технікою, може виникнути загроза людському життю. У цьому питанні не може бути дрібниць. Я хочу звернутися до тих районів, які були названі в числі відстаючих по виконанню цієї роботи: уважно поставитися до неї. Через несправну техніку, яка може вийти на дорогу загального користування, проблема може бути не тільки у водіїв техніки, а й у людей, які не мають ніякого відношення до сільського господарства», – підкреслив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 19 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 612,2 тис. га, що становить 87 %, намолочено 2269,6 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,1 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 450,5 тис. га, або 97 % від плану, намолочено – 1922,3 тис. тонн, середня врожайність – 42,7 ц/га. Ярої пшениці -  2,9 тис. га, або 49 % від плану, намолочено 7,0 тис. тонн, середня врожайність по області – 23,7 ц/га.

До 1 січня 2014 року центри спрощеного надання адмінпослуг мають бути створені у кожному районі та місті обласного значення. Олександр Вілкул

Згідно з Національним планом дій, затвердженим Президентом України, до кінця 2013 року всі відділення «Укрпошти» мають надавати спрощений доступ до адмінпослуг. Сьогодні 4600 відділень «Укрпошти» у 27 регіонах вже надають такі послуги. На відповідні цілі урядом з держбюджету було виділено більш ніж 70 млн. грн. Про це сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради сказав Віце-прем’ер-міністр України Олександр Вілкул. За його словами, цей проект має велике соціальне значення. Найбільшим попитом він користується у громадян, які проживають у сільській місцевості, пенсіонерів, інвалідів, ветеранів праці та малозабезпечених сімей.

Харківська та Львівська області посіли перше місце в Україні з проведення нормативної грошової оцінки земель

Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. За його словами, на Харківщині ця робота виконана строго в задані терміни. За інформацією першого заступника начальника Головного управління Держземагентства у Харківській області Михайла Клепача, нормативна грошова оцінка земель проведена і затверджена по всіх 1756 населених пунктів (100%). Станом на 18 липня затверджена рішеннями відповідних рад технічна документація з нормативної грошової оцінки земель 259 населених пунктів, що становить 100% від запланованого в 2013 році обсягу робіт.

Президент підписав закон щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів

Президент України Віктор Янукович підписав один із «пакету» законів, спрямованих на реалізацію нових соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України» щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів. Законом №371-VІІ «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» вносяться зміни, що передбачають визначення розміру виплати допомоги на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, на рівні не менше двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку без урахування державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів.

На Харківщині план з надання адміністративних послуг виконано на 100%

Сьогодні на засіданні Всеукраїнської селекторної наради перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб розповів про ситуацію у сфері надання адміністративних послуг. «За підсумками 3-го кварталу, ми повністю виконали план з надання адміністративних послуг. На сьогоднішній день у сфері адміністративних послуг задіяно 26 поштових відділень, що становить 100% згідно графіка, який був встановлений разом з «Укрпоштою». До нас звернулося 50 осіб, яким через центр була надана 31 адміністративна послуга», - зазначив Валентин Дулуб.

179 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, в області активно реалізується ряд державних програм доступного житла. «За Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області визначено 26 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1938 квартир. На даний момент укладено 44 договори, видано кредитів на суму 5,2 млн. грн. 179 громадян вже отримали документи для оформлення кредитів. Тобто ми не сумніваємося в тому, що програма, яка поставлена ​​перед нами, буде виконана», - сказав перший заступник голови ОДА.

З початку цього року власне житло за допомогою держави отримало більше 1800 родин

Про це сьогодні на засіданні Всеукраїнської селекторної наради розповів Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Він зазначив, що з 2010 року понад 7000 українських сімей скористалися державними програмами житла, а з початку цього року власне житло за допомогою держави отримало більше 1800 родин.

Тарифи на житлово-комунальні послуги мають бути стабільними. Олександр Вілкул

На цьому сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. За його словами, тарифи на житлово-комунальні послуги є другим важливим питанням підготовки до зими і всього опалювального сезону, яке знаходиться під особливим контролем Уряду. «Тарифи безумовно мають бути стабільними. З початку цього року у нас є багато негативних прикладів. Місцеві ради, які допустили підвищення тарифів, мають ще раз перевірити їх обґрунтованість і привести у відповідність. Це дуже жорстка позиція», - сказав Олександр Вілкул.

У цьому році Україна має скоротити споживання газу мінімум на 5%

Сьогодні на Всеукраїнській селекторної нараді Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що одне з найважливіших питань на сьогодні – питання енергозбереження у сфері ЖКХ і недопущення зростання боргів. За його словами, Президентом України Віктором Януковичем поставлене завдання за три роки вдвічі, тобто, на 4,2 млрд. кубічних метрів зменшити споживання природного газу за рахунок економії та заміщення газу альтернативними енергоносіями, які виробляються в Україні. «За останні 3 роки завдяки нашим спільним діям споживання природного газу підприємствами житлово-комунального господарства вже скорочено на 10%, і завдання цього сезону скоротити споживання газу ще не менш ніж на 5%. При цьому, послуги повинні надаватися у повному обсязі і з кращою якістю, ніж було у попередньому сезоні», - підкреслив Олександр Вілкул.

Михайло Добкін привітав Богодухівський район із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав хліборобів Богодухівського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Вітаю вас з визначною трудовою перемогою — намолотом 100 тисяч тонн зерна. Це результат копіткої роботи, застосування сучасних новітніх технологій вирощування зернових культур та, насамперед, вашого високого професіоналізму і самовідданої праці. Бажаю нових успіхів у нелегкій хліборобській справі. Здоров'я та достатку вам і вашим сім'ям», - йдеться у вітальній телеграмі від голови ОДА.

У Харківській області підготовка до опалювального сезону йде згідно з графіком

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в Харківській області підготовка до опалювального сезону 2013/14 років йде згідно з установленим графіком. Розпорядженням голови ОДА було створено штаб з підготовки до опалювального сезону, в рамках роботи якого вже проведено 33 виїзних засідання в кожному районі та місті обласного значення Харківської області.

В обласному протитуберкульозному диспансері №1 відкрито лабораторію для молекулярно-генетичної діагностики туберкульозу

Сьогодні в обласному протитуберкульозному диспансері №1 відбулося відкриття лабораторії для молекулярно – генетичної діагностики туберкульозу «Hain Lifescience». Це перша лабораторія такого класу в Україні. Лабораторія встановлена в рамках співпраці Харківської облдержадміністрації з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». В церемонії відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.

Відкрито електронну реєстрацію для участі у V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

6 вересня 2013 року в Харкові відбудеться V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Форум став одним з найбільших інвестиційних заходів в Україні – у 2012 році на ньому зустрілись понад 400 учасників з 17 країн світу. Співорганізаторами Форуму разом з Харківською обласною державною адміністрацією і Харківською міською радою виступають Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України і провідна консалтингова компанія світу PricewaterhouseCoopers.

Події дня

Сьогодні, 19 липня, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. «Стан проведення технічного огляду сільськогосподарської техніки у господарствах області». 2. «Про стан виконання нормативної грошової оцінки земель населених пунктів області»; о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул.Раднаркомівська, 11) відбудеться відкриття виставки творів лауреатів премії ім. І.Ю. Рєпіна за 2012 рік.

Рішення про будівництво будівлі обласного архіву ухвалено на державному рівні

Ділянку землі для архіву в районі заводу ХТЗ вже виділила Харківська міська рада і зараз розробляється проект землевідведення. Вибрано і архітектурний проект. Це вже побудований архів у Казахстані. Це 9-поверховий будинок, розрахований на великі обсяги зберігання документів - близько 5 млн. справ. Площа архівосховищ становить 14 тис. кв. м. Орієнтовна вартість проекту - 208 млн. грн. Про це сьогодні в ході Інтернет-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Для місцевого самоврядування настав час змін

У Харківській області вже більше місяця триває процес обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Проведено кілька нарад, у тому числі і з представниками органів місцевого самоврядування, громадськості, створено робочу групу, в даний момент процес обговорення триває на рівні територіальної громади. Про це повідомив в ході Інтернет-конференції заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

На Харківщині немає проблем з пропуском людей и автомобілів через кордон

Про це в ході Інтернет-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома. «Потік і людей, і автомобілів на пропускних пунктах досить щільний. Але у нас особливих проблем з пропуском немає. Потік і автомобілів, і фізичних осіб йде рівно. Ми готуємося до повернення туристів, які в'їжджатимуть на територію Російської Федерації. Найголовніше, що у нас є взаємодія з Російською Федерацією. Якщо виникає якась ситуація, ми її швидко і ефективно вирішуємо», - сказав Василь Хома.

Кількість квитків на потяги, куплених через Інтернет, збільшується

Про це сьогодні сказав під час відеоконференції на тему "Літні перевезення до місць відпочинку залізничним транспортом" заступник генерального директора «Укрзалізниці» Павло Чекалов. «На сьогодні у пасажира є альтернатива - придбати квиток в касі або купити його за допомогою Інтернету. У порівнянні з минулим роком кількість прихильників останнього способу збільшилася у 2 рази. Якщо в першому півріччі 2012 року через Інтернет було придбано 3,4% від загальної кількості реалізованих квитків, то за 6 місяців цього року вже 7,3%. У найближчій перспективі ми плануємо впровадити на залізниці ту ж систему оформлення квитків, що і на літак. Сплативши та роздрукувавши його на принтері, пасажир може, не заходячи на вокзал, йти з ним прямо до поїзду», - сказав Павло Чекалов.

Функції місцевих державних адміністрацій повинні бути наглядово-контрольними

Про це сьогодні в ході Інтернет-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. «Функції місцевих державних адміністрацій повинні бути наглядово-контрольними. Тобто місцеві державні адміністрації мають бути представниками Президента України, державної виконавчої влади на місцях. Крім цього, місцеві державні адміністрації повинні забезпечувати виконання і дотримання Конституції і законів України на відповідній території. Також вони повинні виконувати контрольні функції щодо органів місцевого самоврядування, які на місцях виконують делеговані повноваження держави», - сказав Василь Хома.

Міністерство доходів і зборів до вересня 2013 року підготує законопроект про загальне декларування доходів фізичних осіб

Про це сьогодні в ході брифінгу після проведення «круглого столу» з питань інвестиційної діяльності в Харківській області заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. «Декларування доходів фізичних осіб це ще один головний крок, який ми повинні зробити для побудови сучасної системи оподаткування. Це той крок, який дасть можливість забезпечення як додаткового доходу бюджету, так і соціальної справедливості, яка є основою податкової системи будь-якої країни», - сказав Міністр доходів і зборів.

Фінансування будівництва станції Харківського метрополітену йде за планом

Про це сьогодні в ході брифінгу після проведення «круглого столу» з питань інвестиційної діяльності в Харківській області повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. «Фінансування будівництва метрополітену йде за планом, і все буде повністю виконано в намічені терміни. Питання будівництва метро, а також реконструкції ряду історичних місць Харкова перебуває на моєму контролі і збою в термінах не буде», - запевнив Міністр доходів і зборів України.

До 1025-річчя Хрещення Київської Русі будуть створені всі умови для того, щоб у охочих взяти участь у заходах не було жодних незручностей під час відвідування України

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, Міністерство зробить все необхідне для того, щоб у людей, які бажають взяти участь у заходах до 1025-річчя Хрещення Київської Русі, не було жодних незручностей під час відвідування України.

Пам'ятник Святому апостолові Андрію Первозванному стане ще однією візитною карткою Харкова

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін нагадав, що цього року Україна святкує 1025-річчя Хрещення Київської Русі. На честь цієї знаменної події на Червоношкільній набережній Харкова було відкрито монумент Святому апостолові Андрію Первозванному. «Харків одним із перших в Україні зробив добру справу і віддав данину глибокої поваги тому історичному періоду, відзначаючи апостола, який був відправлений Господом Богом проповідувати православ'я саме в наші краї, відзначаючи історичний та духовний зв'язок поколінь, і створюючи ще одну візитну картку нашого рідного міста Харкова. Я хочу подякувати всім, хто брав участь у створенні цього прекрасного пам'ятника. Думаю, що це місце стане ще більш улюбленим харків'янами. У будь-який вихідний у сквері дуже багато наших земляків з дітьми, людей похилого віку, а тепер це буде ще й місце, куди прийдуть ті, хто захоче поклонитися Святому апостолові Андрію Первозванному», – підкреслив губернатор. 

Архів документів