Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін привітав хліборобів Харківщини з намолотом 2 мільйону тонн зерна

Шановні хлібороби Харківщини! Від щирого серця вітаю вас із наступною визначною подією в житті Харківської області – намолотом другого мільйону добірного зерна. Вирощений і зібраний урожай - це результат невтомної трудової звитяги, умілого господарювання та високої відповідальності хліборобів. Продовжуючи славні традиції хліборобів Харківщини, ви докладаєте значних зусиль для забезпечення продовольчої безпеки України. Дякую за відданість хліборобській справі і любов до рідної землі. Переконаний, що ваша віддана праця й надалі буде служити на благо Харківської області і всієї України. Від щирого серця висловлюю подяку та бажаю вам міцного здоров’я, щастя, наснаги в роботі, добробуту і теплоти у сімейному колі. Голова обласної державної адміністрації М.М. Добкін

До уваги представників ЗМІ!

Сьогодні, 15 липня, о 12:00 у Великій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться виїзне засідання колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України. Тема – «Про підсумки роботи аграрного сектору економіки України за перше півріччя 2013 року». Засідання транслюватиметься у прямому ефірі на ХОД ТРК. Після закінчення засідання колегії відбудеться брифінг Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка.

Один з найстаріших храмів Харківської області - Свято-Преображенський сьогодні відзначив своє 100-річчя

Божественну літургію на честь 100-річчя освячення Свято-Преображенського храму в селі Володимирівка Краснокутського району сьогодні здійснив архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. Звертаючись до парафіян храму, він зазначив, що відновлення і будівництво нових храмів Харківської єпархії почалося лише з 1989 року, однак сьогодні на території області вже більше тисячі храмів і більше 20 монастирів.

У галереї «Бузок» відкрито виставку «Мозаїка живопису»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» урочисто відкрито виставку «Мозаїка живопису». В експозиції представлені роботи колективу молодих художників – студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв Анастасії Приємської, Олега Станічнова та Євгена Семенова. «Сьогодні у нас світле та урочисте відкриття – ми в черговий раз підтримуємо молодь. Сьогоднішні автори – студенти Академії дизайну і мистецтв, всі – члени Молодіжного союзу художників. Це доводить, що Харківська академія готує сильних і перспективних молодих фахівців. Треба також додати, що ті їхні картини, які висять у нас на стінах, це творчі, позанавчальні роботи. Ці автори настільки талановиті, що знаходять час не тільки вчитися на «відмінно», але і займатися творчістю», – зазначила директор галереї Алла Суфранова.

Для подолання проблеми соціального сирітства потрібно об’єднання зусиль влади, громадських організацій, бізнесу та благодійників

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з представниками громадських та благодійних організацій, які займаються рішенням проблем соціального сирітства, допомогою жінкам та дітям, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. «Проблема сирітства, на жаль, продовжує бути гострою в Україні. Її вирішення отримало новий поштовх. Завдяки активності Президента України, його соціальним ініціативам, обласні, районні адміністрації отримали стимул у своїй діяльності, оскільки Президент ставить завдання викорінення цього явища. Кожен з нас на своєму рівні повинен мінімізувати ризики, які б ускладнювали цю проблему», – зазначив Ігор Шурма.

Михайло Добкін привітав Барвінківський район з намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Барвінківського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Вітаю вас із вагомою трудовою перемогою на жнивах-2013 - намолотом 100 тисяч тонн зерна. Ваш професіоналізм, працьовитість, дбайливе ставлення до землі та самовіддана праця винагороджуються багатими врожаями, нарощуванням продовольчого і експортного потенціалу Харківської області. Нехай нива завжди щедро віддячує вам за невтомні хліборобські будні. Щастя, здоров’я, благополуччя вам і вашим рідним», - йдеться у вітальній телеграмі.

Події дня

Сьогодні, 13 липня, о 17:00 в Інформаційно-виставкововому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки "Мозаїка живопису".

На кінець року у всіх районах і містах області не повинно бути заборгованості із заробітної плати та оплаті енергоносіїв

Виконання місцевих бюджетів за I півріччя 2013 року, а також резерви, які існують в кожному бюджеті районів і міст, говорять про те, що у Харківської області є всі можливості з виконання і перевиконання дохідної частини, а також забезпеченню видатками захищених статей. Про це сьогодні під час обласної відео-селекторної наради повідомив директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков. Він зазначив, що виконання місцевих бюджетів проходить у досить складних умовах. На це впливають різноманітні фактори – від кризових явищ в міжнародній економіці до місцевих особливостей, як наявність кредиторської заборгованості, проблеми з казначейським обслуговуванням, низький рівень бюджетної забезпеченості.

За перше півріччя 2013 року загальний фонд бюджету Харківської області виконано на 99,8%

До загального фонду бюджету Харківської області у січні – червні 2013 року надійшло 2 млрд. 455,5 млн. грн. або 99,8% до плану, затвердженого органами місцевого самоврядування. В порівнянні з відповідним періодом 2012 року у співставних умовах доходи загального фонду збільшились на 208,3 млн. грн. Про це сьогодні під час обласної відео-селекторної наради повідомила заступник директора Департаменту фінансів ХОДА Наталія Дузь.

Триває підготовка об'єктів ЖКГ і соціальної сфери Харківської області до зими

Рівень підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо - зимовий період 2013/2014 років в Кегичівському, Сахновщанському, Первомайському районах та м. Первомайський становить: теплове господарство - 59%, водопровідно-каналізаційне господарство - 63%, житлове господарство - 60%, установи соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) - 77%.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 12 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 439,9 тис. га, що становить 62%, намолочено 1693 тис. тонн зерна при середній врожайності 38,5 ц/га. Озима пшениця обмолочена на 389,3 тис. га, 84% від плану, намолочено – 1592 тис. тонн, середня врожайність – 40,9 ц/га.

Дитина має зростати та виховуватися в родині

Як зазначила в ефірі програми «Харків online. День» на ХОД ТРК директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, основна мета діяльності Обласного центру матері та дитини, який функціонує з 2008 року, зберегти сім’ю, зберегти разом матір та дитину. «Звертаюся до всіх жінок, які потрапили у скрутну життєву ситуацію. Найбільша цінність в житті – це діти. Сьогодні держава робить все необхідне для того, щоб ви не зробили той останній крок та відмовились від дитини. Дитина має зростати та виховуватися в родині. Саме на це спрямовані нові соціальні ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України» («Сімейний затишок - кожній дитині»). Якщо у вас сталася якась кризова ситуація, потрібно знати, що в державі є велика кількість установ, в тому числі центри матері та дитини, де нададуть всіляку допомогу, потрібно лише бажання зберегти дитину», - підкреслила Олена Захуцька.

Харківська область покликана стати високорозвиненим індустріально-аграрним регіоном

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, Харківська область покликана стати високорозвиненим індустріально-аграрним регіоном, який виробляє продукцію з великою часткою доданої вартості. «Для досягнення цієї мети у нас є багаті надра та унікальні українські чорноземи, потрібно лише почати ними правильно користуватися. Тим більше, що у нас в цьому є позитивний приклад - сусідня Бєлгородщина, яка за останній рік зробила прорив у сільському господарстві, зокрема у тваринництві. За минулий рік там вироблено 1 млн. 64 тис. тонн м'яса, тоді як у нас - всього 111,7 тис.тонн. Є до чого прагнути», - сказав він.

У січні-травні 2013 року підприємства області реалізували промислової продукції на 25,5 млрд. грн.

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він зазначив, що за обсягом реалізованої продукції Харківщина посідає сьоме місце серед регіонів України з часткою 5,6%. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, із загального обсягу реалізованої в регіоні промпродукції 69,8% припадає на продукцію переробної промисловості. Тут у структурі переважають продукти харчування, напої та тютюнові вироби (реалізовано на 6,6 млрд.грн.) та продукція машинобудування (реалізовано на 4,4 млрд.грн.), - сказав Юрій Сапронов.

В Україні споживають більше вітчизняних товарів, ніж імпортних

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що за даними Державного комітету статистики України, в першому кварталі 2013 року 58,3% всіх спожитих українцями товарів були вітчизняними, однак у порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх частка скоротилася на 1,6%.

Михайло Добкін привітав Вовчанський район із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Вовчанського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Нинішній успіх – це результат вмілої організації праці, використання сучасних новітніх технологій вирощування зернових культур, високого професіоналізму та самовідданої праці аграріїв вашого району. Щедрий урожай зернових підтверджує позитивну динаміку розвитку українського аграрного сектору. Нехай і надалі щороку гарячі літні дні жнив радують вас чудовим врожаєм! Бажаю, аби вас завжди оточували щирі та добрі люди, в родині завжди був затишок, а робота приносила задоволення і бажаний результат!» – йдеться у привітанні.

У січні-травні 2013 року на Харківщині випекли 39,6 тис.т хліба та хлібобулочних виробів

За січень-травень 2013 року в Харківській області було вироблено 111,3 тис.т нерафінованої соняшникової олії, 104,5 тис.т борошна, 39,6 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 13,7 тис.т рідкого обробленого молока, 6,8 тис.т ковбасних виробів, 1,4 тис.т вершкового масла. Такі статистичні дані навів віце-губернатор Юрій Сапронов. «У регіоні продовжує збільшуватися випуск м'яса свійської птиці - в 2,9 рази. Також у півтора рази збільшився випуск безалкогольних напоїв, на 8-28% - печива, вафель, борошна і круп», - повідомив заступник голови ХОДА.

Михайло Добкін привітав Сахновщину із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Сахновщинського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Дозвольте привітати вас з намолотом 100 тисяч тон зерна. Незважаючи на особливості погодних умов поточного року, на полях вашого району вирощений чудовий врожай зернових культур. Дозрівання хлібів йде зі значним випередженням у порівнянні з попередніми роками. Хочу відзначити в цьому зв'язку, що агропромисловий комплекс району продемонстрував повну готовність до проведення оперативного і якісного збирання зерна. Зараз надзвичайно важливо продовжувати нарощувати темпи збиральної кампанії. Важливий кожен день. Я переконаний, що аграрії Сахновщинського району виконають поставлені перед ними завдання щодо якнайшвидшого завершення жнив, забезпечать всі технічні та технологічні умови для збереження зібраного врожаю», – йдеться у привітанні.

Харківська дзюдоїстка Єлизавета Каланіна виборола бронзову медаль Всесвітньої Універсіади

Студентка Харківської державної академії фізкультури Єлизавета Каланіна посіла третє місце на Універсіаді в Казані. Поступившись у півфіналі абсолютної вагової категорії майбутній чемпіонці з Куби Ідаліс Ортіз Бокур, харківська дзюдоїстка перемогла німкеню Клариссу Габріель Таубе та стала бронзовою призеркою Універсіади. Срібло в цій ваговій категорії дісталося Рошель Нунес з Бразилії.

Події дня

Сьогодні, 12 липня, об 11:00 на сайті Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва http://kharkiv.biz.ua/ відбудеться Інтернет-конференція на тему: «Отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності»; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Виконання показників місцевих бюджетів за І півріччя 2013 року та стан реалізації розроблених заходів з виконання вимог статті 77 Бюджетного кодексу України стосовно забезпечення коштами видатків на оплату праці працівників бюджетних установ та оплату за енергоносії».

Триває підготовка об'єктів ЖКГ і соціальної сфери Харківської області до зими

Рівень підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо - зимовий період 2013/2014 років в Барвінківському, Близнюківському, Лозівському районах та м.Лозова становить: теплове господарство - 69%, водопровідно-каналізаційне господарство - 81%, житлове господарство - 52%, установи соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) - 70%.

На базі Савинської загальноосвітньої школи планується відкрити дошкільні групи

У ході робочої поїздки до Балаклійського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав Савинську ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2,  на базі якої планується створення Савинського НВК. «Зважаючи на особливості демографічної ситуації у с. Савинці, наразі актуальним питанням благоустрою освітньої інфраструктури села є розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Підкреслюю, що мова йде саме про розширення мережі шляхом відкриття додаткових груп дошкільної освіти без закриття існуючого Савинського дошкільного навчального закладу №3. Так, найближчим часом у Савинцях з’являться ще три різновікові групи на базі новоствореного Савинського НВК, а ДНЗ №3 прийме 2 групи дітей раннього віку», – наголосив Євген Савін.

З 15 серпня екстрену медичну допомогу на Харківщині можна буде викликати за двома телефонними номерами

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, екстрена медична допомога повинна бути своєчасною та ефективною. У Європі екстрену медичну допомогу можна викликати за номером «112». Це єдиний номер для виклику всіх служб екстреної допомоги для країн Європейського Союзу. До цього часу в Україні за цим номером можна було викликати лише службу порятунку. «В Україні ми завжди викликали екстрену медичну допомогу за номером «103» (раніше – «03»). Зараз завершується робота з синхронізації роботи диспетчерської екстреної медичної допомоги та диспетчерської ДСНС в Харківській області. З 15 серпня всі, хто зателефонує за одним чи іншим номером, матимуть можливість викликати екстрену медичну допомогу. Ці два номери працюватимуть синхронно. В Україні цього поки що немає в жодній області», - підкреслив Ігор Шурма.

Михайло Добкін привітав Первомайщину із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Первомайського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Від імені обласної державної адміністрації прийміть найщиріші вітання з визначною трудовою перемогою – намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. Переконаний, що ви прикладете всіх зусиль, хліборобського вміння, творчості з тим, щоб завершити збирання ранніх зернових на високому організаційному рівні. Від щирого серця бажаю вам щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів. Велика подяка вам за любов до землі, терпіння і витримку», – йдеться у привітанні.

Михайло Добкін привітав харківського боксера Олександра Гвоздика з перемогою на Всесвітній Універсіаді

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав студента НУ «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Олександра Гвоздика із завоюванням золотої медалі з боксу у ваговій категорії до 81 кг на XXVII Всесвітній літній Універсіаді 2013 року. «Дякую за великий внесок у прославлення України та Харківської області на світовій арені. Харківщина чекає нових перемог», - йдеться у вітальній телеграмі.

Понад 13,3 мільйона тонн зерна вже намолотили аграрії України

Сьогодні жнива тривають в усіх регіонах України. Завдяки розширенню посівних площ і високій врожайності, за попередніми даними, сільгоспвиробники до кінця жнив зберуть близько 54 мільйонів тонн зерна, що на 18% більше, ніж в минулому році. Цьогорічний експортний потенціал України, за самими песимістичними розрахунками, складе 24-26 млн. тонн. Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «Хід польових робіт. Стратегічна ініціатива соціально-економічного розвитку сільських територій "Рідне село"» повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень.

Завдяки реалізації пілотного проекту ціна на ліки від гіпертонії знизилися на 15%

Як зазначив під час наради в Харкові головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України за фахом «Терапія» Василь Нетяженко, пілотний проект щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою спрямований на здешевлення вартості ліків. Завдяки його реалізації вже отримано певний ефект, оскільки ліки для гіпертоніків подешевшали на 15%. Ще одна мета проекту - підвищення рівня знань населення про небезпеку гіпертонії.

Центр матері та дитини забезпечує тимчасовим житлом та супроводжує жінок, що опинилися у скрутному становищі

Департамент у справах сім`ї, молоді та спорту ХОДА тісно співпрацює з низкою соціальних установ, зокрема – із обласним Центром матері і дитини. Про це повідомив у ході «прямої лінії» газети «Слобідський край» заступник начальника управління – начальник відділу з питань соціальної підтримки молоді та забезпечення рівних прав і можливостей управління у справах сім`ї та молоді Департаменту Євген Шаньшин. «Роботою Центру матері та дитини займається Департамент соціального захисту Харківської облдержадміністрації. Але через те, що наш Департамент пов'язаний з молоддю, ми з проблемами молодих матусь теж стикаємось. Тобто, за обов'язком служби ми цією інформацією володіємо. Сьогодні Центр матері та дитини дуже добре функціонує,  до нього потрапляють через центри соціальних служб за місцем проживання. А далі механізм вже відпрацьований: з жінкою починають працювати спеціалісти центру соціальних служб у питанні соціального супроводу, забезпечення її житлом. Тобто, якщо звертаються до нас, ми перенаправлюємо до Центру соціальних служб», – зазначив він.

Відбиток долоні каскадера Бі Джей Ворта прикрасить Алею зірок фестивалю «Харьковская сирень»

На завершення зустрічі з харків'янами в галереї «Бузок» всесвітньо відомий каскадер, спортсмен, режисер і сценарист Бі Джей Ворт залишив запис у гостьовій книзі інформаційно-виставкового центру та відбиток долоні для Алеї зірок кінофестивалю «Харьковская сирень». «Оскільки наша зустріч з Бі Джей Вортом організована в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.», то я нагадую, що в нашому фестивальному русі є давня традиція. Усі зірки, які відвідують харківську землю, повинні залишити тут відбиток своєї долоні. Зліпок руки Бі Джей Ворта разом з відбитками долонь інших гостей кінофестивалю в квітні прикрасить нашу Алею зірок», – зазначила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Знаменитий каскадер Бі Джей Ворт спільно з українськими спортсменами виконає в повітрі гопак

Всесвітньо відомий каскадер і парашутист Бі Джей Ворт за підтримки Харківської федерації парашутного спорту проведе на DZ Майське навчально-тренувальний збір з групової акробатики в парашутному класі великі формації з перестроюванням «Sky Hopak» 30-way. Як повідомив гість іміджевого проекту «Харьковская сирень. PS» Бі Джей Ворт у ході зустрічі в інформаційно-виставковому центрі «Бузок», рішення назвати проект «Sky Hopak» було ухвалено не випадково: цей танець є не тільки візитною карткою України, а й вимагає від спортсменів прояви спритності, сили, героїзму і шляхетності.

Архів документів