Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У цьому році Україна має скоротити споживання газу мінімум на 5%

Сьогодні на Всеукраїнській селекторної нараді Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що одне з найважливіших питань на сьогодні – питання енергозбереження у сфері ЖКХ і недопущення зростання боргів. За його словами, Президентом України Віктором Януковичем поставлене завдання за три роки вдвічі, тобто, на 4,2 млрд. кубічних метрів зменшити споживання природного газу за рахунок економії та заміщення газу альтернативними енергоносіями, які виробляються в Україні. «За останні 3 роки завдяки нашим спільним діям споживання природного газу підприємствами житлово-комунального господарства вже скорочено на 10%, і завдання цього сезону скоротити споживання газу ще не менш ніж на 5%. При цьому, послуги повинні надаватися у повному обсязі і з кращою якістю, ніж було у попередньому сезоні», - підкреслив Олександр Вілкул.

Михайло Добкін привітав Богодухівський район із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав хліборобів Богодухівського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Вітаю вас з визначною трудовою перемогою — намолотом 100 тисяч тонн зерна. Це результат копіткої роботи, застосування сучасних новітніх технологій вирощування зернових культур та, насамперед, вашого високого професіоналізму і самовідданої праці. Бажаю нових успіхів у нелегкій хліборобській справі. Здоров'я та достатку вам і вашим сім'ям», - йдеться у вітальній телеграмі від голови ОДА.

У Харківській області підготовка до опалювального сезону йде згідно з графіком

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в Харківській області підготовка до опалювального сезону 2013/14 років йде згідно з установленим графіком. Розпорядженням голови ОДА було створено штаб з підготовки до опалювального сезону, в рамках роботи якого вже проведено 33 виїзних засідання в кожному районі та місті обласного значення Харківської області.

В обласному протитуберкульозному диспансері №1 відкрито лабораторію для молекулярно-генетичної діагностики туберкульозу

Сьогодні в обласному протитуберкульозному диспансері №1 відбулося відкриття лабораторії для молекулярно – генетичної діагностики туберкульозу «Hain Lifescience». Це перша лабораторія такого класу в Україні. Лабораторія встановлена в рамках співпраці Харківської облдержадміністрації з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». В церемонії відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.

Відкрито електронну реєстрацію для участі у V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

6 вересня 2013 року в Харкові відбудеться V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Форум став одним з найбільших інвестиційних заходів в Україні – у 2012 році на ньому зустрілись понад 400 учасників з 17 країн світу. Співорганізаторами Форуму разом з Харківською обласною державною адміністрацією і Харківською міською радою виступають Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України і провідна консалтингова компанія світу PricewaterhouseCoopers.

Події дня

Сьогодні, 19 липня, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. «Стан проведення технічного огляду сільськогосподарської техніки у господарствах області». 2. «Про стан виконання нормативної грошової оцінки земель населених пунктів області»; о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул.Раднаркомівська, 11) відбудеться відкриття виставки творів лауреатів премії ім. І.Ю. Рєпіна за 2012 рік.

Рішення про будівництво будівлі обласного архіву ухвалено на державному рівні

Ділянку землі для архіву в районі заводу ХТЗ вже виділила Харківська міська рада і зараз розробляється проект землевідведення. Вибрано і архітектурний проект. Це вже побудований архів у Казахстані. Це 9-поверховий будинок, розрахований на великі обсяги зберігання документів - близько 5 млн. справ. Площа архівосховищ становить 14 тис. кв. м. Орієнтовна вартість проекту - 208 млн. грн. Про це сьогодні в ході Інтернет-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Для місцевого самоврядування настав час змін

У Харківській області вже більше місяця триває процес обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Проведено кілька нарад, у тому числі і з представниками органів місцевого самоврядування, громадськості, створено робочу групу, в даний момент процес обговорення триває на рівні територіальної громади. Про це повідомив в ході Інтернет-конференції заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

На Харківщині немає проблем з пропуском людей и автомобілів через кордон

Про це в ході Інтернет-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома. «Потік і людей, і автомобілів на пропускних пунктах досить щільний. Але у нас особливих проблем з пропуском немає. Потік і автомобілів, і фізичних осіб йде рівно. Ми готуємося до повернення туристів, які в'їжджатимуть на територію Російської Федерації. Найголовніше, що у нас є взаємодія з Російською Федерацією. Якщо виникає якась ситуація, ми її швидко і ефективно вирішуємо», - сказав Василь Хома.

Кількість квитків на потяги, куплених через Інтернет, збільшується

Про це сьогодні сказав під час відеоконференції на тему "Літні перевезення до місць відпочинку залізничним транспортом" заступник генерального директора «Укрзалізниці» Павло Чекалов. «На сьогодні у пасажира є альтернатива - придбати квиток в касі або купити його за допомогою Інтернету. У порівнянні з минулим роком кількість прихильників останнього способу збільшилася у 2 рази. Якщо в першому півріччі 2012 року через Інтернет було придбано 3,4% від загальної кількості реалізованих квитків, то за 6 місяців цього року вже 7,3%. У найближчій перспективі ми плануємо впровадити на залізниці ту ж систему оформлення квитків, що і на літак. Сплативши та роздрукувавши його на принтері, пасажир може, не заходячи на вокзал, йти з ним прямо до поїзду», - сказав Павло Чекалов.

Функції місцевих державних адміністрацій повинні бути наглядово-контрольними

Про це сьогодні в ході Інтернет-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. «Функції місцевих державних адміністрацій повинні бути наглядово-контрольними. Тобто місцеві державні адміністрації мають бути представниками Президента України, державної виконавчої влади на місцях. Крім цього, місцеві державні адміністрації повинні забезпечувати виконання і дотримання Конституції і законів України на відповідній території. Також вони повинні виконувати контрольні функції щодо органів місцевого самоврядування, які на місцях виконують делеговані повноваження держави», - сказав Василь Хома.

Міністерство доходів і зборів до вересня 2013 року підготує законопроект про загальне декларування доходів фізичних осіб

Про це сьогодні в ході брифінгу після проведення «круглого столу» з питань інвестиційної діяльності в Харківській області заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. «Декларування доходів фізичних осіб це ще один головний крок, який ми повинні зробити для побудови сучасної системи оподаткування. Це той крок, який дасть можливість забезпечення як додаткового доходу бюджету, так і соціальної справедливості, яка є основою податкової системи будь-якої країни», - сказав Міністр доходів і зборів.

Фінансування будівництва станції Харківського метрополітену йде за планом

Про це сьогодні в ході брифінгу після проведення «круглого столу» з питань інвестиційної діяльності в Харківській області повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. «Фінансування будівництва метрополітену йде за планом, і все буде повністю виконано в намічені терміни. Питання будівництва метро, а також реконструкції ряду історичних місць Харкова перебуває на моєму контролі і збою в термінах не буде», - запевнив Міністр доходів і зборів України.

До 1025-річчя Хрещення Київської Русі будуть створені всі умови для того, щоб у охочих взяти участь у заходах не було жодних незручностей під час відвідування України

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, Міністерство зробить все необхідне для того, щоб у людей, які бажають взяти участь у заходах до 1025-річчя Хрещення Київської Русі, не було жодних незручностей під час відвідування України.

Пам'ятник Святому апостолові Андрію Первозванному стане ще однією візитною карткою Харкова

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін нагадав, що цього року Україна святкує 1025-річчя Хрещення Київської Русі. На честь цієї знаменної події на Червоношкільній набережній Харкова було відкрито монумент Святому апостолові Андрію Первозванному. «Харків одним із перших в Україні зробив добру справу і віддав данину глибокої поваги тому історичному періоду, відзначаючи апостола, який був відправлений Господом Богом проповідувати православ'я саме в наші краї, відзначаючи історичний та духовний зв'язок поколінь, і створюючи ще одну візитну картку нашого рідного міста Харкова. Я хочу подякувати всім, хто брав участь у створенні цього прекрасного пам'ятника. Думаю, що це місце стане ще більш улюбленим харків'янами. У будь-який вихідний у сквері дуже багато наших земляків з дітьми, людей похилого віку, а тепер це буде ще й місце, куди прийдуть ті, хто захоче поклонитися Святому апостолові Андрію Первозванному», – підкреслив губернатор. 

Цього року кількість поїздів у Кримському напрямку збільшено

У 2013 році в Кримському напрямку «Укрзалізницею» закладено 45 пар пасажирських поїздів, в 2012 році їх було 43. За червень 2013 року було запропоновано пасажирам у Кримському напрямку 1 млн. 133 тисячі квитків в 1603 поїздах. У порівнянні з цим періодом 2012 року - 1млн. 79 тисяч місць і 1577 поїздів. Про це сьогодні сказав під час відеоконференці для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему "Літні перевезення до місць відпочинку залізничним транспортом" заступник генерального директора «Укрзалізниці» Павло Чекалов.

Виділення коштів на реконструкцію Харківської філармонії свідчить про тісну співпрацю державної та місцевої влади

Сьогодні на брифінгу, який відбувся після засідання «круглого столу» з питань інвестиційної діяльності в Харківській області, Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко розповів про те, що на засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення про виділення коштів, для реконструкції Харківської філармонії. Він підкреслив, що це свідчить про тісну співпрацю між державною та місцевою владою.

Міністерство доходів і зборів готове виконати покладені на нього функції з адміністрування податку на нерухомість

Про це сьогодні на брифінгу після засідання «круглого столу» з питань інвестиційної діяльності в Харківській області розповів Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. Він підкреслив, що сьогодні Міністерством проводяться всі необхідні процедури для того, щоб адмініструвати податок на нерухомість.

Пріоритетний напрямок розвитку культури на Харківщині – оптимізація мережі закладів культури

Пріоритетними напрямками розвитку культури нашого регіону було визначено оптимізацію мережі закладів культури, покращення їх матеріально-технічної бази, подальшу їх інформатизацію, створення єдиного реєстру музейних цінностей та впровадження електронного обліку музейних експонатів, популяризацію культурної спадщини, використання її для розвитку туризму та створення якісного регіонального туристичного продукту. Про це повідомив під час засідання колегії Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації директор Департаменту Дмитро Кузнєцов. Головню темою колегії стало обговорення проекту Програми розвитку культури і туризму в Харківській області на 2014-2018 роки.

Міністерство доходів і зборів має стати для бізнеса стабільним і прогнозованим партнером. Олександр Клименко

Як зазначив сьогодні в ході «круглого столу» з питань інвестиційної діяльності в Харківській області Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, питання інвестиційної привабливості та поліпшення інвестиційного клімату країни знаходиться на постійному контролі Президента України Віктора Януковича. «Ми підготували і затвердили Стратегію Міністерства доходів і зборів на 5 років, де чітко розставлені акценти, завдання та пріоритети. Я вважаю, що головне завдання - зробити Міністерство зрозумілим, стабільним і прогнозованим партнером для бізнесу. А раз ви знаєте нашу стратегію, знаєте, на що спрямована наша робота, ви можете бачити, прогнозувати і розуміти наші подальші кроки. Я зі свого боку зроблю все, щоб Міністерство було максимально відкритим і зрозумілим для вас. Щоб у майбутньому ми прийшли до того формату партнерства, коли в нашій особі ви будете бачити партнера, який дасть вам можливість планувати свої інвестиції, розвивати нове виробництво, освоювати нові горизонти», - сказав Олександр Клименко присутнім на «круглому столі».

Харківська область увійшла до п'ятірки лідерів серед регіонів України з інвестиційної привабливості

Про це сьогодні в ході круглого столу з питань інвестиційної діяльності в Харківській області повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. Він підкреслив, що з залучення інвестицій регіон досяг великих успіхів. Зокрема, в області збільшилася кількість підприємств з іноземним капіталом. Так, якщо на початок року в місті та області таких підприємств було 1 тис. 212, то на початок липня - вже 1 тис. 248.

У Харкові відкрито монумент Святому апостолові Андрію Первозванному (доповнено)

Сьогодні на Червоношкільній набережній у місті Харкові було урочисто відкрито монумент Святому апостолові Андрію Первозванному. Участь в церемонії відкриття взяли Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес. Чин освячення пам’ятника провів Архієпископ Харківський та Богодухівській Онуфрій. «Я маю честь бути присутнім під час дуже важливої для Харкова події, присвяченої святкуванню 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі. Ми запам’ятаємо цей день, тому що відтепер харківську землю буде прикрашати цей монумент. З життя Андрія Первозванного ми маємо брати приклад, наслідувати його перемоги і з честю долати перешкоди, а найголовніше – завжди пам’ятати про його служіння народу і богу. Я вітаю харків’ян з цією знаменною подією», – зазначив Міністр. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 18 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 581,9 тис. га, що становить 82 %, намолочено 2175,1 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,4 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 442,1 тис. га, або 95 % від плану, намолочено – 1874,8 тис. тонн, середня врожайність – 42,4 ц/га.

Інвестиційна привабливість Харківщини - результат послідовної роботи обласної та міської влади

Як зазначив у ході засідання круглого столу з питань інвестиційної діяльності в Харківській області голова ХОДА Михайло Добкін, область, будучи центром високотехнологічної промисловості, продуктивного сільського господарства, сучасної науки і освіти, маючи багаті природні ресурси та вигідне географічне положення, безумовно, привертає увагу вітчизняних та зарубіжних інвесторів.

Розпочалася зустріч Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка з керівниками підприємств з іноземними інвестиціями Харківщини

У готелі «Харків Палац» розпочалося засідання круглого столу з питань інвестиційної діяльності в Харківській області. У зустрічі беруть участь Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Олег Анпілогов, керівники підприємств, банків і т.д.

Майже кожну добу на водоймах області гинуть люди

Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації вкрай стурбований станом справ на водних об’єктах області. Майже кожної доби він фіксує трагічні випадки загибелі людей на воді. Про це повідомив директор Департаменту Володимир Фадєєв. За період з 1 січня по 11 липня 2013 року на водних об’єктах області загинуло 65 людей, за аналогічний період минулого року на воді загинуло 34 особи, ріст складає майже 52%. Завдяки оперативним діям рятувальників, вдалося врятувати 12 громадян, з них 3 дітей. Тільки за червень в Харківській області потонула 31 особа, а з початку цього місяця стихія забрала життя вже 17 громадян.

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко прибув на Харківщину

Сьогодні Харківську області з робочою поїздкою відвідує Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. В аеропорту його зустріли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник Головного управління Міндоходів в Харківській області Андрій Роздайбіда, народний депутат України Валерій Писаренко. О 13:00 в готелі «Харків Палац» розпочнеться зустріч Міністра з інвесторами Харківщини. Потім Олександр Клименко візьме участь у церемонії відкриття монумента Святому апостолові Андрію Первозванному на Червоношкільній набережній.

Президент України підписав доручення щодо прискорення реалізації соціальних ініціатив

Президент України Віктор Янукович підписав доручення Уряду щодо прискорення виконання соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України», пріоритетних завдань модернізації медичної сфери, а також підвищення ефективності реалізації соціально значущих проектів у регіонах України. Так, Кабінету Міністрів України доручено прискорити внесення на розгляд Верховної Ради України та забезпечити належне супроводження законопроектів про внесення змін до Державного бюджету України на 2013 рік і про поетапне скасування рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму) для дітей.

У багатьох країнах світу на братських могилах радянських солдатів і офіцерів встановлено меморіальні комплекси. Михайло Добкін

Пам'ять про події Великої Вітчизняної війни і радянських воїнів, полеглих за свободу Європи, трепетно ​​зберігають у багатьох країнах світу. Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні під час церемонії перепоховання на Меморіалі Слави в Лісопарку землі з могили солдата Радянської армії Івана Кузнєцова, загиблого під Варшавою 23 серпня 1944 року. «Для будь-якого громадянина нашої країни, у якого діди, батьки і прадіди воювали в тій страшній війні і здобували перемогу, все, що пов'язано з тими драматичними і знаменними подіями, має величезне значення і є символом міцності духу і сили нашого народу. Я дуже радий, що в багатьох країнах, за тисячі кілометрів від України, зберігаються меморіальні комплекси, встановлені на братських могилах радянських солдатів і офіцерів. Вони підтримуються в належному стані, і коли виникає така ексклюзивна можливість, як сьогодні, люди можуть здалеку приїхати на могилу загиблого батька і діда, побачити місце, де він покоїться, вклонитися цій землі, покласти квіти і виконати свій родинний обов'язок перед людиною, яка віддала своє життя ще в досить молодому віці, захищаючи Європу від фашизму», – підкреслив губернатор.

Пам'ять про загиблих у роки Великої Вітчизняної війни буде вічно жива в серцях нащадків

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що поїздка родичів загиблого під Варшавою солдата Радянської армії Івана Кузнєцова та перепоховання землі з його могили в Харкові стали можливими завдяки дорученню Президента України Віктора Януковича, допомозі Генерального консульства Республіки Польща в Харкові, Посольства України в Польщі та небайдужих людей. «Я вдячний всім, хто брав у цьому участь. На моїй пам'яті таких випадків було дуже мало. Ще в далекому дитинстві, коли я був зовсім дитиною, моя бабуся довгі роки розшукувала могилу свого батька і знайшла її під Смоленськом. Вже в досить поважному віці поїхала туди, поклала квіти і сказала, що виконала обов'язок доньки. Думаю, що після повернення з Польщі наші земляки мають такі ж почуття. Вічна пам'ять загиблим» – підкреслив губернатор.

Архів документів