Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Інвестиційна привабливість Харківщини - результат послідовної роботи обласної та міської влади

Як зазначив у ході засідання круглого столу з питань інвестиційної діяльності в Харківській області голова ХОДА Михайло Добкін, область, будучи центром високотехнологічної промисловості, продуктивного сільського господарства, сучасної науки і освіти, маючи багаті природні ресурси та вигідне географічне положення, безумовно, привертає увагу вітчизняних та зарубіжних інвесторів.

Розпочалася зустріч Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка з керівниками підприємств з іноземними інвестиціями Харківщини

У готелі «Харків Палац» розпочалося засідання круглого столу з питань інвестиційної діяльності в Харківській області. У зустрічі беруть участь Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Олег Анпілогов, керівники підприємств, банків і т.д.

Майже кожну добу на водоймах області гинуть люди

Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації вкрай стурбований станом справ на водних об’єктах області. Майже кожної доби він фіксує трагічні випадки загибелі людей на воді. Про це повідомив директор Департаменту Володимир Фадєєв. За період з 1 січня по 11 липня 2013 року на водних об’єктах області загинуло 65 людей, за аналогічний період минулого року на воді загинуло 34 особи, ріст складає майже 52%. Завдяки оперативним діям рятувальників, вдалося врятувати 12 громадян, з них 3 дітей. Тільки за червень в Харківській області потонула 31 особа, а з початку цього місяця стихія забрала життя вже 17 громадян.

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко прибув на Харківщину

Сьогодні Харківську області з робочою поїздкою відвідує Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. В аеропорту його зустріли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник Головного управління Міндоходів в Харківській області Андрій Роздайбіда, народний депутат України Валерій Писаренко. О 13:00 в готелі «Харків Палац» розпочнеться зустріч Міністра з інвесторами Харківщини. Потім Олександр Клименко візьме участь у церемонії відкриття монумента Святому апостолові Андрію Первозванному на Червоношкільній набережній.

Президент України підписав доручення щодо прискорення реалізації соціальних ініціатив

Президент України Віктор Янукович підписав доручення Уряду щодо прискорення виконання соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України», пріоритетних завдань модернізації медичної сфери, а також підвищення ефективності реалізації соціально значущих проектів у регіонах України. Так, Кабінету Міністрів України доручено прискорити внесення на розгляд Верховної Ради України та забезпечити належне супроводження законопроектів про внесення змін до Державного бюджету України на 2013 рік і про поетапне скасування рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму) для дітей.

У багатьох країнах світу на братських могилах радянських солдатів і офіцерів встановлено меморіальні комплекси. Михайло Добкін

Пам'ять про події Великої Вітчизняної війни і радянських воїнів, полеглих за свободу Європи, трепетно ​​зберігають у багатьох країнах світу. Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні під час церемонії перепоховання на Меморіалі Слави в Лісопарку землі з могили солдата Радянської армії Івана Кузнєцова, загиблого під Варшавою 23 серпня 1944 року. «Для будь-якого громадянина нашої країни, у якого діди, батьки і прадіди воювали в тій страшній війні і здобували перемогу, все, що пов'язано з тими драматичними і знаменними подіями, має величезне значення і є символом міцності духу і сили нашого народу. Я дуже радий, що в багатьох країнах, за тисячі кілометрів від України, зберігаються меморіальні комплекси, встановлені на братських могилах радянських солдатів і офіцерів. Вони підтримуються в належному стані, і коли виникає така ексклюзивна можливість, як сьогодні, люди можуть здалеку приїхати на могилу загиблого батька і діда, побачити місце, де він покоїться, вклонитися цій землі, покласти квіти і виконати свій родинний обов'язок перед людиною, яка віддала своє життя ще в досить молодому віці, захищаючи Європу від фашизму», – підкреслив губернатор.

Пам'ять про загиблих у роки Великої Вітчизняної війни буде вічно жива в серцях нащадків

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що поїздка родичів загиблого під Варшавою солдата Радянської армії Івана Кузнєцова та перепоховання землі з його могили в Харкові стали можливими завдяки дорученню Президента України Віктора Януковича, допомозі Генерального консульства Республіки Польща в Харкові, Посольства України в Польщі та небайдужих людей. «Я вдячний всім, хто брав у цьому участь. На моїй пам'яті таких випадків було дуже мало. Ще в далекому дитинстві, коли я був зовсім дитиною, моя бабуся довгі роки розшукувала могилу свого батька і знайшла її під Смоленськом. Вже в досить поважному віці поїхала туди, поклала квіти і сказала, що виконала обов'язок доньки. Думаю, що після повернення з Польщі наші земляки мають такі ж почуття. Вічна пам'ять загиблим» – підкреслив губернатор.

На Меморіалі Слави відбулася церемонія перепоховання землі з могили солдата Радянської армії Івана Кузнєцова, загиблого під Варшавою

Сьогодні на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулася церемонія перепоховання землі з могили солдата Радянської армії Івана Кузнєцова, загиблого під Варшавою 23 серпня 1944. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, син загиблого Олександр Іванович Кузнєцов і онук загиблого Олександр Олександрович Кузнєцов. На початку липня за дорученням Президента України, за підтримки голови Харківської облдержадміністрації та Генерального консульства Республіки Польща в Харкові син і онук загиблого у складі делегації Харківської області відвідали польське місто Варшава, де похований загиблий в роки Другої світової війни солдат Радянської армії Іван Ілліч Кузнєцов. Вони вшанували пам'ять батька і діда і привезли до Харкова землю з його могили.

18 липня відкриється виставка Ірини Зиник «Медова ілюзія»

18 липня 2013 року о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) Обласного центру культури і мистецтва відбудеться відкриття персональної виставки Ірини Зиник «Медова ілюзія». Її роботи виконані в стародавній, але знову отримавшій популярність техніці енкаустики. Виставка працюватиме з вівторка по суботу з 11:00 до 19:00 до 3 серпня 2013 року. Вхід вільний.

Події дня

Сьогодні, 18 липня, о 10:30 на Меморіальному комплексі Слави в Лісопарку відбудеться церемонія перепоховання землі з могили солдата Радянської Армії Івана Кузнєцова, загиблого під Варшавою у серпні 1944 року; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему "Літні перевезення до місць відпочинку залізничним транспортом".

Сьогодні відбудеться Інтернет-конференція Василя Хоми

Сьогодні з 17:00 до 18:00 на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook відбудеться Інтернет-конференція заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми. Тема: «Реалізація проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні». Запрошуємо всіх Інтернет-користувачів заздалегідь поставити свої питання заступнику губернатора на «стіні» нашої сторінки або надіслати на електронну адресу press@kharkivoda.gov.ua. Місце проведення конференції - прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх).

У Харківській області ведеться робота із створення сприятливого бізнес-клімату для підприємців

Сьогодні в Харкові відбувся круглий стіл за участю керівництва Харківської обласної державної адміністрації, підприємницького активу Європейської бізнес асоціації та контролюючих органів області. Зокрема, в заході взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник Головного управління Міндоходів в Харківській області Андрій Роздайбіда, голова координаційної ради Харківського офісу Європейської бізнес асоціації Ігор Сбітнєв, менеджер Харківського офісу Європейської бізнес асоціації Ірина Коновалова, директори Департаментів та структурних підрозділів облдержадміністрації та представники Європейської бізнес асоціації.

У 2013 році обсяг реалізованої промислової продукції збільшився порівняно з попереднім роком на 5,3%

У січні-травні 2013 року обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на душу населення становить 9300 грн., Що на 5,3% більше минулорічного показника. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, в машинобудуванні найбільший внесок в обсяги реалізації зробили ДП завод «Електроважмаш» - 22%, ВАТ «Турбоатом» - 14%, ПАТ «Завод Південкабель» - 8%. Найбільш позитивним фактором виступає стабільне зростання реалізації на заводі «Електроважмаш» - так, за січень-травень реалізація склала 770 млн. грн, що в півтора рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 17 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 558,7 тис. га, що становить 79%, намолочено 2091,3 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,4 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 440,7 тис. га, або 95% від плану, намолочено – 1829,0 тис. тонн, середня врожайність – 41,5 ц/га. Пшениці ярої обмолочено 2,5 тис. га, або 41 % від плану, намолочено 5,705 тис. тонн, середня врожайність по області – 22,8 ц/га.

Кабінет Міністрів України затвердив проект реконструкції Харківської філармонії

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України розглядалося питання «Про затвердження проекту «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія»)». Свою позицію з цього питання висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що Харківська обласна філармонія - це унікальна пам'ятка архітектури ХІХ століття. Вона є визначним культурним центром міста, на сцені якого виступали Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Федір Шаляпін і багато інших видатних діячів мистецтва. Саме тут у 1896 році відомий фотограф Альфред Федецький провів перший в Україні публічний кіносеанс. Звідси у 1929 році вийшла в ефір перша українська радіостанція.

Харківський спортсмен вдруге визнаний найкращим легкоатлетом місяця у Європі

23-річний харків’янин Богдан Бондаренко визнаний найкращим атлетом Європи за підсумками червня. Український стрибун у висоту здобуває це звання другий місяць поспіль. Фахівці відзначають стрімкий прогрес Бондаренка: за останні 2 місяці він поліпшив особисте досягнення на 10 см. У червні Богдан виграв п’ять змагань, включаючи командний чемпіонат Європи, а вже на початку липня на змаганнях “Діамантової ліги” у швейцарській Лозанні здолав висоту 2 метри 41 сантиметр. Вигравши етап змагань, він вийшов у лідери світового легкоатлетичного сезону.

З 1 жовтня працівники Служби екстреної медичної допомоги отримають 40% надбавку до зарплати

З 1 жовтня вводиться 20% надбавка за напруженість праці і 20% – за складність, тобто, заробітну плату медичним працівникам Служби екстреної медичної допомоги буде підвищено на 40%. Про це повідомив під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Це суттєва надбавка, особливо для тих людей, які працюють раз у 4 дні. Бригада екстреної медичної допомоги має свою специфіку роботи – ранкова зміна і нічна зміна. Коли скласти весь робочий час, то виходить, що людина на місяць має 10 денних чергувань і 8 нічних. За таких обставин 4 тис. грн. – немалі гроші. Також можна працювати на півтори ставки, на ставку і чверть, і все одно мати вільний час для того, щоб займатися іншими справами», – зазначив він.

Ми працюємо, щоб залучити додатковий ресурс на придбання машин екстреної медичної допомоги у Харківському регіоні

Про це сьогодні на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що сьогодні на балансі 249 машин. З них 20 машин вдалося закупити минулого року за кошти обласного бюджету. «Ми розраховуємо, що за кошти, які виділені сьогодні урядом в межах одного мільярду гривень для придбання машин екстреної медичної допомоги, Харківська область отримає по квоті свою кількість машин. І одночасно сьогодні ми працюємо, щоб залучити додатковий ресурс на придбання машин медичної допомоги у Харківському регіоні», – зазначив Ігор Шурма.

Законодавством України легалізовано добровільні пожертви на користь Служби екстреної медичної допомоги

Як повідомив під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, нещодавно вступив в дію Закон України, який стосується внесення змін і доповнень до 14 статті Закону України «Про екстрену медичну допомогу». Він визначає джерела фінансування Служби екстреної медичної допомоги і вводить абсолютно новий пункт, який дозволяє легалізувати ті добровільні пожертви, які ідуть на адресу екстреної медичної допомоги. Він звучить так: «Для розвитку і поліпшення матеріально-технічної бази системи екстреної медичної допомоги можуть залучатися кошти підприємств, організацій і установ незалежно від форми власності і господарювання, а також добровільні пожертви фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій і об’єднань громадян, які не заборонені законодавством». За словами заступника губернатора, це нововведення викликало певний резонанс у суспільстві: є люди, що задоволені його появою, а є такі, що ставляться до нього скептично.

На Харківщині запроваджується проект «Соціальне таксі»

У минулому році разом із Харківським відділенням Фонду соціального захисту інвалідів було розпочато проект стосовно забезпечення територіальних центрів соціального обслуговування області спеціальними автомобілями з підйомниками. Його мета – вийти на абсолютно інший рівень надання транспортної послуги для людей з особливими фізичними потребами, людей похилого віку та соціально нужденних. Про це повідомив у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, запровадження проекту «Соціальне таксі» – один з кроків з реалізації соціальних ініціатив Президента України.

В Харкові та області норми доїзду машин екстреної медичної допомоги виконуються практично у 100% викликів

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «У січні, в перший тиждень функціонування екстреної медичної допомоги середній доїзд по м. Харкову складав – 9 хв. 11 сек. За останній тиждень середній доїзд на виклик складав 7 хв. 20 сек. По Харківській області доїзд був 24 хв. 08 сек., сьогодні – 18 хв. 40 сек. У Харківському районі, який сьогодні один з найскладніших і працює в електронній системі звітності, доїзд складав 21 хв. 33 сек., сьогодні – 14 хв. 02 сек. На початку року відповідно доїзд у десятихвилинний термін на території м. Харкова здійснювався у 96% всіх викликів. На сьогоднішній день 98,1%. По області на початку року в норматив у 20 хв. вкладалися 97% всіх викликів. Сьогодні – 98,2%», - сказав Ігор Шурма.

Роботи з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери області до зими ведуться відповідно до графіків

Станом на 17 липня рівень підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Харківської області до зими складає: теплове господарство – 56,4%, водопровідно-каналізаційне господарство – 57,0%, житлове господарство – 56,4%, заклади соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) – 69,2%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. З 25 червня по 16 липня під головуванням першого заступника голови ХОДА було проведено 33 виїзних засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років. Було розглянуто хід підготовки і проблемні питання, а за підсумками дано низку доручень. 

В результаті реформи місцевого самоврядування повинна з’явитись зовсім інша якість надання адміністративних послуг населенню

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, з ініціативою проведення реформи місцевого самоврядування виступив Президент України Віктор Янукович ще наприкінці 2011 року. За його словами, тоді Глава держави підкреслив, що реформа повинна бути проведена з метою розширення прав територіальних громад, децентралізації влади, в результаті чого має з’явитися зовсім нова якість надання адміністративних послуг населенню.

До уваги журналістів!

18 липня 2013 року Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко перебуватиме у Харкові. Під час візиту він зустрінеться з керівниками підприємств з іноземними інвестиціями. Після проведення зустрічі заплановано вихід до преси Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Початок заходу о 13:00 за адресою: м. Харків, пр. Правди, 2, готель «Харків Палац». Крім того, Міністр візьме участь у відкритті монументу Св. Андрію Первозванному (м. Харків, Червоношкільна набережна). З приводу акредитації журналістів звертатися за тел. (057) 702-86-57 (59) до 16:00 17 липня 2013 року.

Жодну реформу неможливо реалізувати без підтримки людей. Сергій Чернов

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заявив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Він зазначив, що перед тим, як піти на крок реформування місцевого самоврядування треба якомога більше провести роботи з обговорення та узгодження основних позицій проведення реформ. Саме таке завдання поставив Президент України. «Якщо на місцях не розуміють навіщо реформа, в який термін вона повинна реалізовуватись, що отримає кожна родина та громада від реалізації тих чи інших заходів, ухвалення тих чи інших законів, то це завжди сприймається негативно. А найголовніше, що реалізувати це неможливо без підтримки людей. Тому є необхідність ще раз обговорювати, слухати пропозиції, ще раз узагальнювати цю інформацію з тим, щоб у разі ухвалення і затвердження Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні як основного документу, він дав би старт реформам місцевого самоврядування, в органах виконавчої влади, адміністративно-територіальної реформи. Це дуже важливі питання для життєдіяльності кожної громади і кожної сім’ї. Треба, щоб було розуміння всього цього», - сказав Сергій Чернов.

Ухвалення декларації про державний суверенітет України – історична подія, яка стала точкою відліку для становлення сучасної української державності

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заявив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Зокрема, він зауважив, що значення ухвалення 16 липня 1990 року Верховною Радою УРСР Декларації про державний суверенітет України важко переоцінити. «По суті, Декларація мала стати програмним документом розбудови України як незалежної держави, яким, в тому числі, проголошувалося те, що держава має своє громадянство. Згідно з декларацією, народ України становили громадяни всіх національностей, «всі громадяни рівні перед законом, незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, релігійних переконань, роду і характеру занять». Разом з тим проголошувалась економічна самостійність держави, право розвивати відносини з іншими державами при задекларованому намірі постійно підтримувати нейтральний статус», - сказав Сергій Чернов.

Михайло Добкін візьме участь у засіданні Кабінету Міністрів України

Сьогодні о 10:00 у Києві розпочнеться засідання Кабінету Міністрів України під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова. Участь у засіданні візьме голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він виступить з доповіддю з питання про затвердження проекту «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі пам’ятки-архітектури по вул. Римарська, 21 у м.Харкові».

Події дня

Сьогодні, 17 липня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми на тему «Реалізація на Харківщині соціальних ініціатив Президента України («соціальне таксі» та екстрена медична допомога)».

Необхідно зробити все, щоб міжнародна допомога використовувалася на благо мешканців Харківщини

Про це сказав ректор ХНУ ім В.Н Каразіна Віль Бакіров на церемонії підписання Договору про співробітництво між Харківською облдержадміністрацією, обласною радою, Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Харківським національним університетом міського господарства імені О. М. Бекетова та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області.

Триває підготовка об'єктів ЖКГ і соціальної сфери Харківської області до зими

Рівень підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо - зимовий період 2013/2014 років в Зачепилівському, Красноградському та Нововодолазькому районах становить: теплове господарство - 62 %, водопровідно-каналізаційне господарство - 79%, житлове господарство - 58%, установи соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) - 68%.

Архів документів