Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Верховна Рада України прийняла закон, який зменшить єдиний соціальний внесок до 16%

Верховна Рада України прийняла закон, який зменшить єдиний соціальний внесок до 16%

Верховна Рада України ухвалила внесений Урядом та узгоджений парламентською коаліцією закон про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці (№1573), який передбачає зниження єдиного соціального внеску з 41% до 16%. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи законопроект в Парламенті, наголосив, що ставка єдиного соціального внеску в 41% - це надмірне навантаження на заробітну плату, «і це жодним чином не спонукає ні працівника, ні роботодавця до детінізації заробітної платні». 

За його словами, істотне зменшення ставки єдиного соціального внеску може спричинити ризик недоотримання відповідних доходів в Пенсійний фонд. «Але ми сподіваємося, що український бізнес, який хоче полегшення ведення умов бізнесу, сприйме наше спільне пропозицію і почне легалізувати і виводити з тіні заробітні плати - з урахуванням істотного і радикального зменшення єдиного соціального внеску», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр України зазначив, що в разі, якщо будуть застереження від міжнародних фінансових кредиторів щодо цього закону, його буде переглянуто: «Але сподіваюсь, що нам вдасться довести правильність цієї моделі і вдасться збільшити доходи Пенсійного фонду», - сказав Арсеній Яценюк.