Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2013 році урожай зернових буде одним з найвищих за роки незалежності

Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує, що врожай зернових у поточному році буде одним з найвищих за роки незалежності. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Згідно з прогнозами, в 2013 році урожай зернових може скласти 53-54 млн. тонн. У 2012 році на Харківщині зібрали 2,7 млн. т зернових і зернобобових, у 2011 – 3,5 млн. т. Цього року ми очікуємо отримати урожай не менше 3 млн. т», – зазначив він.

Не можна допустити зниження закупівельних цін на м'ясо

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, зниження закупівельних цін на м'ясо змусить селян почати вирізати худобу. «На селі ніхто не буде вирощувати худобу, якщо прибуток від її продажу хоча б не покриє витрати, в іншому випадку селянам просто не буде на що жити. У минулому році вперше з 1990 року в країні припинилося скорочення поголів'я великої рогатої худоби завдяки державним дотаціям на збереження ВРХ. За даними «Українського клубу аграрного бізнесу», наприкінці травня ціна на м'ясо в живій вазі почала падати, і якщо ця тенденція збережеться, ми ризикуємо знову скотитися до скорочення поголів'я», - підкреслив Юрій Сапронов.

Продаж стадіону «Металіст» - це шанс для громади отримати кошти на будівництво трьох найважливіших об'єктів. Михайло Добкін

Як заявив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, продаж стадіону «Металіст» дозволить не тільки заощадити бюджетні кошти на його утриманні, але й отримати можливість добудувати три важливих для всіх мешканців області об'єкта. Йдеться про станцію метро «Перемога», обласну філармонію та будівлю історичного музею. «Продаж стадіону «Металіст» - це шанс для громади отримати кошти на будівництво трьох найважливіших об'єктів, без яких ми сьогодні дуже важко обходимося. Це метро, ​​філармонія та завершення реконструкції історичного музею, де на місці одного музею з'явиться два - музей сучасного мистецтва і реконструйований історичний музей. При цьому спортивна арена «Металіст» залишиться в Харкові. Вартість квитків на футбол, я впевнений, буде такою ж, як і була, і радості та емоцій на цьому стадіоні завдяки нашим футболістам буде як мінімум не менше, ніж раніше», - сказав голова області.

Сьогодні відбудеться презентації книги «Харківщина: впевнені кроки до успіху»

Сьогодні о 15:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться брифінг директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторії Маренич на тему «Презентація книги «Харківщина: впевнені кроки до успіху» в рамках іміджевого проекту Департаменту масових комунікацій ХОДА до Дня Конституції України».

Михайло Добкін привітав з днем народження Харківського міського голову Геннадія Кернеса

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін направив вітальну телеграму Харківському міському голові Геннадію Кернесу, який сьогодні святкує день народження. «Прийміть найщиріші вітання з днем народження. Бажаю, щоб Ваш багатий життєвий досвід, енергія та наснага були гарантами нових професійних здобутків. Хай доля подарує Вам багато щасливих днів, а Вашими супутниками у житті завжди будуть повага та любов оточуючих. Миру Вам, добра, здоров’я, успіхів у справах, вірних та надійних друзів», - йдеться у телеграмі.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 27 червня, о 12:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «На шляху розвитку Збройних Сил України нового зразка»; о 15:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться брифінг директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторії Маренич на тему «Презентація книги «Харківщина: впевнені кроки до успіху» в рамках іміджевого проекту Департаменту масових комунікацій ХОДА до Дня Конституції України»; о 19:00 у Кінотеатр «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) в рамках Європейського тижня стійкої енергетики відбудеться показ документального фільму «Готові кинути».

Харківщина готова до періоду високої пожежної небезпеки

26 червня на Харківщині було проведено розширену оперативну нараду з відпрацювання питань готовності відповідних органів області до гасіння великих лісових пожеж. У нараді взяли участь представники ГУ ДСНС України у Харківській області, Департаменту цивільного захисту ХОДА, Управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА, Обласного управління лісового та мисливського господарства, ГУ МВС України в Харківській області, обласні служби цивільного захисту, начальники Харківського, Чугуївського, Балаклійського військових гарнізонів, вищих учбових закладів силових структур, голови районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, волонтерських організацій міста і області.

У НТУ «Харківський політехнічний інститут» відсвяткували випуск магістрів

В Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулося свято випуску магістрів 2013 року. У заході брали участь заступник голови ХОДА Євген Савін, народний депутат України Валерій Писаренко, ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Леонід Товажнянський, магістри, випускники та студенти інших факультетів. Євген Савін привітав магістрів з урочистим випуском від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і побажав всім кар'єрного росту та професійних успіхів.

У найближчі кілька днів у більшості районів Харківської області розпочнеться збиральна кампанія

Про це в ході брифінгу у Вовчанському районі повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «У 5 районах області вже почалися обкоси, і в найближчі дні збиральна кампанія розпочнеться масово. Особливістю цієї збиральної кампанії є те, що вона дуже рання - старожили не пам'ятають, щоб збиральна кампанія починалася в такі терміни. У нас є хороші види на урожай, особливо щодо озимої пшениці, але, оскільки були стислі терміни посівів, практично все буде збиратися в один і той же час, і на сільськогосподарські підприємства буде велике навантаження. Але при гарній організації процесу жнив вони вийдуть з кампанії без втрат», - сказав він.

Сільськогосподарські підприємства Харківщини активно залучають працівників на сезонні роботи

В ході обласного семінару-наради з завершення підготовки та проведення збирання ранніх зернових культур врожаю 2013 року, який відбувся 26 червня, голова ХОДА Михайло Добкін та учасники семінару відвідали ДП «Білий колодязь» Вовчанського району. Учасники семінару оглянули елеватор, який багато років поспіль посідає провідні позиції на українському ринку зерна як заготівельне підприємство, яке надає послуги власникам сільськогосподарської продукції щодо приймання, обробки, зберігання зерна та технічних культур. Елеватор на сьогодні повністю готовий до роботи при завданні заготовити 110 тисяч тонн зерна. За словами директора ДП «Білий колодязь» Олександра Уханьова, підприємство з поставленим завданням впорається, враховуючи наявність необхідних площ, а також ефективну роботу з персоналом. На підприємстві постійно працює 92 співробітника, але у зв'язку з хорошим урожаєм додатково залучатимуться співробітники на сезонну роботу.

В Обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей розпочато будівництво футбольного поля

На території КЗ «Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» розпочалося будівництво міні-футбольного поля з синтетичним покриттям. В урочистій церемонії закладки футбольного поля 26 червня взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та голова Благодійного фонду «Дихання» (Нідерланди) Ніко де Борст. Футбольне поле буде побудовано в рамках реалізації спільного проекту Харківською обласною державною адміністрацією та Нідерландським благодійним фондом «Дихання». Крім того, будуть проведені навчальні тренінги за програмою «Світовий тренер» спеціалістами-інструкторами з Королівського футбольного союзу Нідерландів.

Україна має увійти до числа світових лідерів з продажу продуктів харчування

Як зазначив під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Вовчанського району голова ХОДА Михайло Добкін, Президент України поставив дуже амбіційну, але цілком реальну задачу - вивести Україну в число світових лідерів з продажу продуктів харчування, особливо зернової групи. «Природні умови, якість чорноземів і працьовитість людей, інтенсивні інвестиції і постійна заміна парку складної сільськогосподарської техніки дає нам всі підстави стверджувати, що ми з цим завданням впораємося навіть раніше, ніж до 2020 року, як ставив його Президент», - заявив глава області.

Головним пріоритетом розвитку економіки є створення гідних умов для життя людей. Віктор Янукович

Головним пріоритетом розвитку української економіки є створення гідних умов для життя людей. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій. «Господарство, яким ми управляємо в нашій державі, має величезну перспективу розвитку. Ми бачимо цю перспективу. Ми плануємо крок за кроком розвиток нашої країни в певній послідовності. Пріоритет - це людина, її життя щоденне, створення умов для людей», - сказав Віктор Янукович.

Будівництво регіональних автомобільних доріг – одне із головних завдань у 2014 році

Відновлення та будівництво регіональних автомобільних доріг - одне з головних завдань для влади на 2014 рік. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій. «На наступний, 2014 рік ми готуємось до будівництва регіональних доріг», - сказав Глава держави. За словами Президента, підготовку до реалізації цієї програми вже розпочато. Зокрема, заплановано будівництво профільних заводів, планується закупівля необхідних матеріалів. «Ця робота вже спланована і вона вже йде», - підкреслив Віктор Янукович.

Споживачі області за надані послуги теплопостачання розрахувалися на 88,6%

Про це повідомив у ході селекторної наради заступник директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Сергій Дорошенко. За його словами, в опалювальному періоді 2012/2013 років рівень розрахунків споживачів дещо покращився у порівнянні з минулим сезоном, коли він становив 88%. Рівень розрахунків населення - 90%, заборгованість становить 112,1 млн.грн., в т.ч. м. Харкова - 102,7 млн.грн. Установи місцевих бюджетів розрахувалися на 84,5%. Сума боргу-76,3 млн.грн., в т.ч. м. Харкова - 74,1 млн.грн.

Необхідно активізувати роботу із внесення до єдиного реєстру жителів області, які потребують поліпшення житлових умов

Формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, йде вкрай низькими темпами, в той час як без цього питання неможливо буде реалізувати жодну державну програму. Про це повідомив у ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Всі райони і міста обласного значення, села і селища, підприємства, які ведуть квартирний облік, повинні заповнити єдині картки і здати реєстратору, який знаходиться в Харкові. Він, у свою чергу, буде заводити ці дані в єдиний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов. У цьому питанні всім слід навести порядок. Це не та робота, яка вимагає серйозних матеріальних витрат і людських ресурсів», – зазначив він.

На Харківщині зростають темпи оновлення парку сільськогосподарської техніки

Про це сьогодні в ході обласного семінару-наради з завершення підготовки та проведення збирання ранніх зернових культур врожаю 2013 року повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Віталій Панов. «У першому кварталі поточного року було придбано різної сільськогосподарської техніки на загальну суму 321 млн. грн, що на 106,1 млн. грн більше порівняно з минулим роком», - розповів він.

Стратегія збиральних робіт у поточному році має бути підпорядкована єдиному завданню - зведенню до мінімуму втрат зерна. Михайло Добкін

Як наголосив голова ХОДА Михайло Добкін у ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2013 року, при проведенні збиральної кампанії головне завдання - мінімізувати втрати зерна. Для цього необхідно особливу увагу приділити збиральній техніці. «Стратегія збиральних робіт у поточному році має бути підпорядкована єдиному завданню - зведенню до мінімуму втрат зерна. Тому з урахуванням технічного стану наявних комбайнів і умов майбутнього збирання, потрібно прорахувати по кожному господарству і в цілому по району, скільки зернозбиральних комбайнів треба залучити додатково, і завчасно укласти відповідні договори з їх власниками. Зробити це треба негайно», - заявив глава області.

Роботу з проведення аудиту зрошуваних земель необхідно закінчити до 1 жовтня

На обласному семінарі-нараді з завершення підготовки та проведення збирання ранніх зернових культур врожаю 2013 року директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Віталій Панов нагадав про можливості зрошуваного землеробства для стабільного отримання високих врожаїв сільськогосподарських культур. А також зазначив, що наказом Департаменту агропромислового розвитку від 20 травня поточного року в області створено робочу групу з проведення інвентаризації інженерної інфраструктури міжгосподарських та внутрішньогосподарських зрошуваних систем і проведення аудиту використання зрошуваних земель.

Рівень розрахунків споживачів області за електроенергію з початку 2013 року становить 97,7%

Про це повідомив у ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Микола Муригін. За його словами, середній показник розрахунків за електроенергію по районах області та містах обласного значення склав 103,8%, по м. Харкову - 105,1%. На сьогодні стовідсоткові розрахунки забезпечені усіма районами області та містами обласного значення. У числі боржників залишаються «Завод ім. Малишева» (4,1 млн. грн.), Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (2 млн. грн.), КП« Харківводоканал» (понад 200 млн. грн.).

У поточному році на збиранні врожаю буде задіяно 3400 комбайнів

Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Віталій Панов на обласному семінарі-нараді з завершення підготовки та проведення збирання ранніх зернових культур врожаю 2013 року розповів, що аграріям Харківщини належить в поточному році зібрати урожай ранніх зернових культур на площі 706 700 гектарів, що на 99 100 гектарів або на 16% більше площі минулого року. Прогнозується, що в цілому по області у поточному році на збиранні врожаю ранніх зернових культур буде задіяно 3400 комбайнів.

Споживачі області з початку 2013 року в цілому розрахувалися за природний газ на 124,8%

Про це повідомив у ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Микола Муригін. У тому числі рівень розрахунків населення склав 123%, установ та організацій, фінансування яких здійснюється з державного бюджету - 105%, місцевого - 103%. «Середній показник розрахунків за природний газ по районах області та містах обласного значення склав 126%. На сьогодні в цілому стовідсоткові розрахунки забезпечили всі райони області та міста обласного значення», - підкреслив він.

Робота з виплати коштів за оренду земельних паїв має бути організована на високому рівні

Про це сьогодні заявив голова ХОДА Михайло Добкін, підбиваючи підсумки обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2013 року. За його словами, у вересні в області планується провести нараду щодо розрахунків сільгосппідприємств за паї. «У нас в минулому році добре була проведена робота в цьому напрямку, і ми зобов'язані зробити все, щоб ті люди, для яких оренда за пай є чи не єдиним доходом, отримували ці гроші стабільно. Тим більше, що сьогодні економічний стан сільгоспвиробників дозволяє виплачувати більш високу вартість оренди за пай порівняно з минулим роком», - підкреслив голова області.

Молодь має бути впевнена, що вона потрібна державі

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма у ході ярмарку з працевлаштування молодших спеціалістів з медичною освітою зазначив, що Президент України приділяє багато уваги реформі охорони здоров’я і одночасно акцентує увагу на праві молодих спеціалістів на перше робоче місце.

Харківська область - лідер у реалізації державних програм «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів»

Як і в попередні роки, основним ресурсом введення житла в експлуатацію є багатоповерхове житлове будівництво. Стимулом будівництва багатоповерхових будинків є державні програми «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів». Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович. Він зазначив, що за програмою іпотечного кредитування на часткову компенсацію відсотків планується освоїти близько 12 млн. грн. На сьогоднішній день в ній виявили бажання взяти участь і готують документи 139 громадян, Фондом видано 50 довідок для надання в банк і укладання кредитних договорів, укладено 35 договорів на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на загальну суму 7,8 млн.грн.

У 2013 році в Харківській області введено в експлуатацію 65,1 тис.кв. м загальної площі житла

На поточний момент на території Харківської області введено в експлуатацію 65,1 тис.кв. м загальної площі житла. У тому числі це 19,7 тис. кв. м у багатоповерхових житлових будинках - на 259% більше, ніж за відповідний період попереднього року, і 45,4 тис. кв. м в індивідуальних житлових будинках - на 37% менше, ніж за відповідний період попереднього року. Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович.

Зарплата на сільгосппідприємствах Харківщини має досягти середньообласного рівня. Михайло Добкін

Як заявив сьогодні в ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2013 року голова ХОДА Михайло Добкін, зарплата співробітників сільськогосподарських підприємств повинна бути не менше середньої по області. За його словами, до питання збільшення заробітної плати аграріям області потрібно приступати вже сьогодні, а не за підсумками збиральної кампанії. «Інвестиції в сільське господарство одні з найвищих серед галузей у регіоні. Кредити, що видаються банками, сьогодні дозволяють нам з усією впевненістю говорити, що ми зобов'язані зарплату в сільському господарстві привести до середніх показників по області. Сьогодні вона одна з найнижчих. Ми повинні зробити все, щоб люди, які працюють у сільгосппідприємствах, отримували гідну заробітну плату, як мінімум, на рівні середньообласної», - підкреслив він.

Виробництво зернових та органічно чистих продуктів - найбільш перспективні напрямки сільського господарства

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, саме ці напрями в майбутньому будуть користуватися найбільшою популярністю у інвесторів. «Сільське господарство на сьогодні в Україні є однією з найпривабливіших для інвестування галузей, що підтверджується, зокрема, новим сплеском інтересу до зернового виробництва і тваринництва. Україна з її родючими ґрунтами - один з найбільших світових експортерів зерна, тому інтерес до виробництва зернових в майбутньому тільки посилиться, особливо з боку країн, які не володіють необхідними для вирощування хліба ресурсами. Виробництво органічних продуктів - новий, але вже дуже популярний напрям в сільському господарстві. Екологічно чисті продукти у світі користуються великим попитом, і наша країна цілком може зайняти свою нішу в цьому сегменті ринку», - зазначив Юрій Сапронов.

За 5 місяців поточного року виробництво валової продукції сільського господарства на Харківщині збільшилося на 15%

Про це сьогодні в ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2013 року повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Останнім часом сільське господарство області показує стійкі темпи розвитку. За підсумками роботи за перші п'ять місяців маємо 15% зростання виробництва валової продукції порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це при тому, що в цілому по Україні цей показник за вказаний період склав лише 5,1%. Зараз область знаходиться серед регіонів України на восьмому місці за абсолютним показником обсягу виробництва валової продукції і на третьому - за темпом зростання», - зазначив голова області.

У січні-квітні підприємствами області було реалізовано промислової продукції на 20,8 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що за обсягом реалізованої продукції Харківщина посідає сьоме місце серед регіонів України з часткою 5,6%. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, 68,2% від загального обсягу реалізації припадає на продукцію переробної промисловості, 25,7% – продукцію підприємств, що поставляють електроенергію, газ, пару і кондиційоване повітря, 5,4% – продукцію добувної промисловості і розробки кар'єрів. У структурі переробної промисловості першість з реалізованої продукції тримають харчова і тютюнова промисловості, а також машинобудування», – сказав заступник голови ХОДА.

Архів документів