Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Оркестр "Слобожанський" виступить разом з відомим диригентом і піаністом із США Елдредом Маршаллом

Сьогодні в малій залі Театрально концертного центру відбулися останні репетиції Віртуозів Слобожанщини «Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський "» і відомого диригента та піаніста із США Елдреда Маршалла. Під час прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов відзначив особливість Віртуозів Слобожанщини - це одночасно і молодий, і професійний колектив, співпрацю з яким пропонують зарубіжні імпресаріо.

Виділено кошти на придбання санітарного транспорту та ремонт поліклінічного відділення Обласного диспансеру радіаційного захисту

Сьогодні в ході пленарного засідання Харківської обласної ради було ухвалено рішення про виділення фінансування для медичних закладів області. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, зокрема виділено 500 тис. грн. на придбання санітарного транспорту для спеціалізованих медичних закладів для транспортування соціально вразливих категорій пацієнтів та 860 тис. грн. на капітальний ремонт поліклінічного відділення Обласного диспансеру радіаційного захисту, де лікуються люди, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В Обласній дитячій клінічній лікарні №1 відкрито кімнату матері та дитини і відремонтовано відділення анестезіології та інтенсивної терапії

 Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Під час відвідування медичного закладу Ігор Шурма ознайомився з кімнатою матері та дитини, яку створено для забезпечення затишку для грудного вигодовування, можливості провести гігієнічні процедури дитині. Кімната оснащена сучасним пеленальним столиком з ванночкою, місцем для памперсів та вологих серветок, якими кімната забезпечена в достатній кількості. Встановлено акваріум, зроблено вертикальне озеленення, кімната облаштована зручними меблями.

Харків’янин Дмитро Карюченко став бронзовим призером чемпіонату Європи

Збірна українських шпажистів завоювала бронзову командну нагороду чемпіонату Європи-2013, який проходить в ці дні у столиці Хорватії Загребі. Харків'янин Дмитро Карюченко разом з іншими українцями Богданом Нікішиним, Анатолієм Герея та Віталієм Медведєвим почали чемпіонат з перемоги в 1/8 фіналу над збірною Ізраїлю з рахунком 40:25. Далі в чвертьфіналі обіграли збірну Італії 45:36, але у півфіналі поступилися угорцям 32:38.

П’яти мешканцям області присвоєне звання «Почесний громадянин Харківської області»

Сьогодні на пленарному засіданні ХХІІ сесії обласної ради депутати ухвалили рішення про присвоєння звання Почесний громадянин Харківської області у 2013 році. Таким чином, воно присвоєно:

До бюджету Харківської області внесено зміни

Депутати Харківської обласної ради у ході пленарного засідання підтримали зміни до бюджету регіону, розроблені Департаментом фінансів облдержадміністрації. За рахунок зменшення резервного фонду обласного бюджету виділені додаткові кошти на утримання установ, що фінансуються з обласного бюджету, реалізацію окремих програм та надання субвенцій.

Харківська область зацікавлена ​​в соціально-економічній співпраці з Соціалістичною Республікою В'єтнам

Відбулася зустріч першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба та заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна з делегацією ЦК Комуністичної партії Соціалістичної Республіки В'єтнам на чолі з членом Політбюро, Постійним секретарем Секретаріату ЦК Компартії Соціалістичної Республіки В'єтнам паном Ле Хонг Ань. У зустрічі також взяла участь Надзвичайний і Повноважний Посол В'єтнаму в Україні пані Хо Дак Мінь Нгуєт. «Співробітництво Харківської області з Соціалістичною Республікою В'єтнам можна охарактеризувати наступними показниками: зовнішньоторговельний оборот за 4 місяці 2013 року склав 1,1 млн. дол. США і збільшився в 2 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. Експортні поставки з області склали 0,3 млн. дол. США, імпортні – 0,8 млн. дол. США. На 1 січня 2013 року обсяг прямих іноземних інвестицій з В'єтнаму в нашу область склав 3,4 млн. дол. США», – заявив Валентин Дулуб.

Кінотеатру «Боммер» повернуто історичну назву

Сьогодні на пленарному засіданні ХХІІ сесії обласної ради VІ скликання депутати затвердили проект рішення про перейменування комунального підприємства – Кінотеатр «Зустріч» у комунальне підприємство - Кінотеатр «Боммер» Харківської обласної ради. Здійснення заходу щодо перейменування комунального підприємства Кінотеатр «Зустріч» не потребує додаткових витрат з обласного бюджету. Реалізація цього рішення приведе установчі документи комунального підприємства – Кінотеатр «Зустріч» у відповідність до вимог чинного законодавства України, підвищить престиж організацій культури і мистецтва Харківської області, прискорить інтеграцію української культури у європейський і світовий культурний простір та підвищить роль культури і мистецтва у формуванні та поширенні позитивного міжнародного іміджу України, популяризації національного культурного надбання.

Затверджено Програму зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року

Сьогодні на пленарному засіданні ХХІІ сесії обласної ради VІ скликання депутати затвердили Програму зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року. Головна мета Програми – здійснення заходів щодо сприяння зайнятості населення та регулювання процесів на ринку праці шляхом збереження трудового потенціалу області, підвищення якості та конкурентоспроможності робочої сили; забезпечення продуктивної зайнятості населення та підвищення рівня його доходів; реалізації трудових прав громадян і запобігання проявам неофіційної зайнятості та «тінізації» доходів, посилення мотивації до легальної продуктивної зайнятості; повернення офіційно незайнятих громадян до економічно доцільної діяльності; забезпечення соціального захисту від безробіття громадян з числа найбільш вразливих категорій; координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів самоврядування, об’єднань роботодавців та профспілок області, розвитку соціального діалогу.

Ухвалено програму розвитку водного господарства Харківської області

В ході сьогоднішнього пленарного засідання ХХІІ сесії облради депутати затвердили комплексну Програму розвитку водного господарства Харківської області до 2021 року. Програма розроблена з метою підвищення ефективності використання меліоративних систем області, відновлення ролі меліоративних земель у продовольчому та ресурсному забезпеченні держави, поліпшення екологічного стану сільських територій та умов проживання населення, запобігання та ліквідації наслідків шкідливої дії вод, збереження та відтворення водних ресурсів.

Харківська область – лідер у наданні бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до Інтернету

18 червня в регіональному тренінговому центрі Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки, створеному за програмою “Бібліоміст” відбувся круглий стіл «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування”. У ньому взяли участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, регіональний представник програми “Бібліоміст” в Харківській області Віктор Щетинін, директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко, інші почесні гості та бібліотечні працівники різних районів області та міста.

Україна не може погодитись на виконання вимог МВФ щодо підвищення ціни на газ для населення. Віктор Янукович

Вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підвищення ціни на газ для населення є неприйнятними, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Ті вимоги, які висуває сьогодні МВФ, вони для нас неприйнятні. Це підвищення рівня оплати населення за газ. Ми не можемо на це погодитись. Тому що це може мати негативні соціальні наслідки для населення», - сказав Віктор Янукович на зустрічі з керівництвом Верховної Ради та головами парламентських фракцій.

Михайло Добкін бере участь у засіданні Ради регіонів

Сьогодні у Луганську під головуванням Президента України Віктора Януковича відбувається виїзне засідання Ради регіонів. У заході бере участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. На обговорення Ради регіонів винесено три питання: виконання місцевими держадміністраціями функцій виконавчої влади; економічна ефективність використання енергетичних ресурсів та завдання органів державної влади у сфері розвитку відновлюваної енергетики; забезпечення ефективного реагування на виникнення ризику надзвичайних ситуацій природного характеру у літній період та заходи з оперативного усунення їх наслідків.

Оздоровлення 5,5 тис. дітей Харківщини на узбережжі Чорного та Азовського морів – результат реалізації соціальних ініціатив Президента України

717 дітей Харківщини 19 червня вирушили в Євпаторію для оздоровлення в санаторних закладах «Феміда», «Прометей» і «Таврія» за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності . Раніше, 15 червня, ще 240 дітей поїхали в Скадовськ для оздоровлення на узбережжі Азовського моря. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації, голова правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Шурма, у 2013 році Фондом виділено 26,5 млн.грн. на оздоровлення дітей на узбережжі Чорного та Азовського морів.

Учасники та організатори ралі Пекін – Париж подякували Харківщині за теплий прийом

«Це самий теплий прийом з тих пір, як покинули Китай», – заявив директор ралі Філіп Юнг. За словами учасників Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж, від моменту старту до Харкова вони пройшли близько 7 тисяч кілометрів. Вони також відзначили, що на відміну від Монголії, де на проходження кордону знадобилося більше чотирьох годин, з прикордонниками на «Гоптівці» все пройшло швидко і без непорозумінь. «Наші гості тільки що перетнули кордон України, і ми – перше місто, яке зустрічає їх. Тому ми раді вручити їм традиційні хліб-сіль, щоб їм було затишно, тепло і вони ще не раз повернулися. Хочу сказати, що учасники автопробігу будуть залишати область не центральними автошляхами, а периферійними. Їх маршрут пройде по Харківському, Богодухівському, Валківському, Краснокутському районах і далі на Полтаву. Дороги там не з найкращих, але якщо вони успішно пройшли Монголію, то з нашими дорогами тим більше впораються», – підкреслив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Події дня

Сьогодні, 20 червня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Зниження рівня податкового навантаження на бізнес і скорочення витрат часу платників на нарахування та сплату податків»; О 13:00 у фойє концертного залу Театрально-концертного центру (Сумська, 25, малий зал ХНАТОБу) розпочнеться прес-конференція та репетиція концерту Віртуозів Слобожанщини «Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський"» за участю відомого диригента та піаніста із США Елдреда Маршалла О 17.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (Пушкінська, 62) відбудеться творча зустріч з майстрами-учасниками виставки «Її Величність лялька».

Двоє харків’янок стали призерами II міжнародного литовсько-українського конкурсу малюнків, плакатів і фотографій «Дружать діти на планеті»

З метою налагодження партнерських відносин між Україною та Литовською Республікою в молодіжній, культурній, освітній сферах, утвердження та пропаганди здорового способу життя, запобігання негативним проявам серед дітей і молоді, виявлення та підтримки талановитих підлітків у першому півріччі 2013 року було проведено II міжнародний литовсько-український конкурс малюнків, плакатів і фотографій «Дружать діти на планеті».

До Харкова прибули учасники Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж

19-20 червня через Харківську область проходить етап V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж 2013 «The Greatest Motor Challenge». Машини почали прибувати на пл. Свободи з 14:00, а 20 червня о 8:00 учасники продовжать свій шлях у напрямку до Полтавської області і далі до фінішу в Парижі. «Я хотів би подякувати вам такий теплий прийом – зустрічати нас на площі зібралося більше 3 тисяч людей. Перше таке ралі відбулося у 1907 році і в ньому взяло участь 10 автомобілів. Сьогодні в це місто прибуло 96 екіпажів, члени яких представляють 26 національностей. Найстаріший автомобіль-учасник нинішніх змагань – столітній Ford Model T з Австралії», – зазначив директор ралі Філіп Юнг.

Потрібно звернути пильну увагу на питання оперативного реагування на надзвичайні ситуації. Олександр Вілкул

Сьогодні у ході Всеукраїнської селекторної наради Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул звернув увагу присутніх на необхідність оперативного реагування на надзвичайні ситуації. Він підкреслив, що сьогодні дуже важливо вирішення таких питань як протидія масовим пожежам, підготовка та поліпшення санітарно-епідеміологічного стану місць масового відпочинку, тощо.

Євген Савін привітав архієпископа Ізюмського і Куп’янського Єлисея з 40-річчям

Сьогодні у Свято-Вознесенському Кафедральному соборі відбулася святкова літургія з нагоди відзначення 40-літнього ювілею архієпископа Ізюмського і Куп’янського Єлисея. У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

Харківська область готується до збиральної кампанії

«На полях України почалося збирання ранніх зернових: Крим та південні області збирають озимий ячмінь. Так що аграріїв України вже можна привітати з початком жнив - однією з найнапруженіших, але, тим не менш, радісних подій у житті сільських трудівників. Працівники села добре потрудилися в 2012-2013 році для того, щоб країна була з хлібом. На Харківщині жнива ще не розпочалися, але область активно до них готується. Будемо сподіватися, що у дні, які залишилися до початку жнив, погода не підведе - і праця аграріїв увінчається добрим урожаєм», - сказав під час семінару з підготовки до збирання врожаю ранніх зернових культур, який вібдувся у Красноградському районі, директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов.

22-23 червня 2013 року на Харківщині відбудеться обласна Студреспубліка - 2013

22 червня 2013 о 12:00 на базі відпочинку ім. Соїча (Харківська обл., Вовчанський р-н, с. Хотомля) відбудеться урочисте відкриття Харківської обласної Студреспубліки-2013 під гаслом: «Майбутнє: від мрії до реального плану дій». Під час заходу буде обрано Студентського мера та 10 депутатів Студентського магістрату Харківщини, які надалі допомагатимуть в вирішенні різноманітних актуальних для регіону та Харкова питань. Наприкінці серпня вони разом із Студентськими мерами та депутатами інших регіонів України оберуть Студентського президента та депутатів Студентського парламенту України.

Мешканці Хорошевського геріатричного пансіонату відвідали Святогірську Свято-Успенську Лавру (доповнено)

Сьогодні 27 мешканців Хорошевського геріатричного пансіонату відвідали Святогірську Свято-Успенську Лавру у Донецькій області. Вони побували у святих місцях та приклалися до чудотворних образів Святого Миколая Чудотворця та Святогірської Божої Матері. Також мешканці пансіонату відвідають печерний храм Миколи Чудотворця, чернечий скит та могилу Іоанна Затворника. Мешканцям геріатричного пансіонату поїздка дуже сподобалася. «Ми дуже довго чекали на цю поїздку і не шкодуємо, що поїхали. Адже сьогодні ми багато цікавого дізналися і побачили. Я від себе і від інших бабусь хочу подякувати Михайлу Добкіну. Він до нас часто приїжджає, допомагає і піклується про нас. Для нас це дуже важливо. Тому що нам, людям у віці, ця турбота дуже потрібна», - сказала Світлана Бабкіна.

Представлений начальник Головного управління Міндоходів у Харківській області

Сьогодні відбулася урочиста нарада з нагоди призначення керівників територіальних органів Міністерства доходів у Харківській області. Так, згідно наказу Міністерства доходів і зборів України у порядку переведення Андрій Роздайбіда призначений на посаду начальника Головного управління Міндоходів у Харківській області. У заході взяли участь заступник Міністра доходів і зборів України – керівник апарату Віктор Левицький, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Олег Анпілогов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник начальника управління СБУ у Харківській області Володимир Коваль, голова Харківського окружного адміністративного суду Юрій Кучма, голова Харківського апеляційного господарського суду Василь Кухар.

Під час Днів відкритості жодне питання не залишилося без відповіді

Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «За три роки ми дозріли для більш глобальних проектів, які підкреслять дійсне значення і значимість роботи журналістів, – зазначила вона. – За ці 12 днів активної роботи ми стали ще відкритіше і ще доступніше, і змогли встановити ще тісніші відносини з журналістами. Жодне питання, що надійшло протягом Днів відкритості, не залишилося без відповіді. І тому, підбиваючи певний проміжний підсумок, хочу сказати, що ця акція вдалася. Це найголовніше, що можна сказати на сьогоднішній день».

Взаємодія України з Євразійською економічною комісією не суперечить євроінтеграційним прагненням держави. Віктор Янукович

Підписання Меморандуму про поглиблення взаємодії між Україною та Євразійською економічною комісією відповідає інтересам нашої країни і жодним чином не суперечить Угоді про асоціацію з Європейським Союзом. Про це Президент України Віктор Янукович заявив журналістам після завершення українсько-білоруських переговорів. «Це рішення продиктоване виключно економічними інтересами нашої країни і традиційними відносинами між країнами Митного союзу та Україною», - сказав Віктор Янукович.

У рамках Днів відкритості Харківської області відбулося більше 60 заходів

У рамках Днів відкритості Харківської області було організовано та проведено 7 прес-конференцій, 7 брифінгів, 7 прес-турів, 28 прямих ліній в друкованих засобах масових інформації, 28 радіоефірів, 6 телеефірів, 1 Інтернет-конференція, дводенний скайп-марафон за участю керівників 20 райдержадміністрацій, 3 семінари, майстер-клас для представників ЗМІ та фото-тур. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Підсумки Дням відкритості підбити неможливо, тому що облдержадміністрація завжди відкрита для спілкування. Було багато зроблено для того, щоб журналісти стали тим містком, завдяки якому люди, які володіють інформацією, передавали її тим, кому вона необхідна», – заявила вона.

Скайп-конференції стануть способом зв'язку журналістів і влади

Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Ми і надалі будемо використовувати ті напрацювання, які з'явилися під час проведення Днів відкритості Харківської області. Це стосується і скайп-марафонів, які були вперше використані в якості одного з інструментаріїв роботи влади і громади: ми будемо продовжувати практикувати такий спосіб спілкування і не тільки з чиновниками, і не тільки з головами райдержадміністрацій, ми плануємо подібні форми роботи з різних напрямків», – підкреслила директор Департаменту.

Проект «Дні відкритості Харківської області» проводитиметься щорічно

Початок проекту «Дні відкритості Харківської області» був приурочений до Дня журналіста України – 6 червня, та тривав 12 днів. За цей час відбулися прес-конференції, семінари, прес-тури, скайп-марафони, Інтернет-конференції, прямі телефонні лінії та майстер-класи. Всі ці напрацювання будуть використовуватися надалі. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Проектом «Дні відкритості Харківської області» ми хотіли ще раз підкреслити, що влада на Харківщині відкрита, прозора і готова до діалогу. Ми такі акції будемо проводити щорічно. Можливо, цей проект буде тривати цілий місяць», – підкреслила вона. 

Події дня

Сьогодні, 19 червня, о 14:00 на площі Свободи відбудеться зустріч учасників V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях «Пекін – Париж»; о 16:00 на літньому майданчику на території готелю «Харків-Палас» (з боку станції метро «Держпром») розпочнеться прес-конференція організаторів та учасників V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях «Пекін – Париж».

Архів документів