Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області у 2014 році планується ввести в експлуатацію до 310 тис. кв. м. житла

В Харківській області у 2014 році планується ввести в експлуатацію до 310 тис. кв. м. житла

В Харківській області у 2014 році планується ввести в експлуатацію до 310 тис. кв. м. житла, що складає 80% від обсягів 2013 року. Будівельники області максимально активізували роботу та використовують всі можливі резерви для поліпшення ситуації. Про це 19 грудня під час обласної селекторної наради повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації, головний архітектор області Михайло Рабинович. 

За його словами, зменшення обсягів введення житла пов'язано з погіршенням економічної ситуації, з закінченням дії спрощеного порядку введення індивідуального житла в експлуатацію, призупиненням реалізації державних програм будівництва житла. «Крім того, на погіршення показників введення житла позначилася незадовільна робота керівників районних робочих груп, порушення ряду будівельних організацій своїх зобов'язань. До них належать ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс», ТОВ «Макрокап Девелопмент Україна», ТОВ «Будівельний альянс «Моноліт», - пояснив Михайло Рабинович.

Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА додав, що якщо найближчим часом ці забудовники не докладуть максимум зусиль для виконання договірних зобов'язань і не врегулюють питання, пов'язані з новими термінами введення об'єктів в експлуатацію з інвесторами, обласна адміністрація буде інформувати Мінрегіон про такі організації як про ненадійних партнерів і рекомендувати позбавити їх ліцензій.

В той же час, лідерами по будівництву і введенню житла, як і в попередні роки, є ПАТ «Трест Житлобуд-1», ТДВ «Житлобуд-2», ЖБК «Авантаж».

«Минулого року ми ввели в експлуатацію 44 тис. кв. м., цього року вводимо 62 тис. кв. м. житла, і у нас забезпечений заділ для наступного року в 70 тис. кв. м. житла, з якими ми вже зараз працюємо. Будівельний комплекс працює, ми себе впевнено почуваємо», - зазначив глава правління ПАТ «Трест Житлобуд-1» Олександр Харченко.