Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде збільшено кількість місць для розміщення переселенців

На Харківщині буде збільшено кількість місць для розміщення переселенців

У Харківській області на сьогоднішній день офіційно зареєстровано 120 тис. 4 переселенця з Донецької та Луганської областей. За неофіційними даними, їх близько 250 тисяч. Станом на 17 грудня органами соціального захисту населення взято на облік та видано відповідних довідок 83 тис. переселенцям. Про це 19 грудня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. Як розповів начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, на сьогоднішній день штабом надано житло 37 тис. 136 переселенцям. 10 тис. 815 осіб вже покинули Харківщину і повернулися додому в Донецьку і Луганську області.

За словами Олександра Волобуєва, у Харківській області на сьогодні залишаються вільними 357 місць, передбачених для дітей. «Ми звернулися в Міжвідомчий штаб з надання допомоги переселенцям, який керує всіма регіональними штабами в Україні, з проханням створити необхідний резерв вільних місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Зараз ця робота ведеться, в тому числі і в Харківській області. Скоро ми зможемо зрозуміти, скільки можливо ще прийняти переселенців», - зазначив перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області.

Крім того, Олександр Волобуєв підкреслив, що серйозну допомогу в роботі з переселенцями надає як керівництво області, так і волонтери та ДП "Південна залізниця".