Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За 3 - 4 роки можна задовольнити потребу мешканців Харківської області у дитячих дошкільних установах. Михайло Добкін

У 2011 році в Харківській області планується відкрити 11 дитячих дошкільних установ.Як зазначив у ході робочої поїздки до Борівського району голова ХОДА Михайло Добкін, крім вже врахованих приміщень дитячих садів також будуть ремонтуватися і інші, які можна привести у відповідність до норм при мінімальних витратах.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в Вовчанському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 5 жовтня відвідав з робочою поїдкою Вовчанський район, під час якої провів особистий прийом громадян. Звернення мешканців району стосувалися забезпечення інвалідним візком та ортопедичним взуттям; забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування; надання матеріальної допомоги тощо. Всі питання взяті на контроль і будуть вирішені.

Пісочинська дільнична лікарня – приклад ставлення влади до медицини. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Пісочинську дільничну лікарню. Цього року в лікарні були проведені ремонтні роботи на суму близько 1,5 млн.грн. Зокрема, будівля колишнього гуртожитку, який вже декілька років не функціонував, була переобладнана на стаціонарне відділення лікарні на 40 ліжок. «Кошти були виділені виключно з селищного та районного бюджетів. Робота, яка була проведена, є прикладом ставлення місцевої влади до медицини», - підкреслив Ігор Шурма.

Лікарню у Дергачах планується відкрити через рік

Фінансування Дергачівської лікарні не припинено. Харківська філармонія, Дергачівська і Липецька лікарні знаходяться в списку об'єктів на фінансування з Державного стабілізаційного фонду. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.  «Гроші виділяються. Ми отримали перший транш на Липецьку лікарню, зараз чекаємо близько 7 млн. грн. на філармонію і Дергачівську лікарню. У наступному році ми плануємо введення цієї лікарні в експлуатацію», - заявив він.

Усі сільські поштові відділення Харківської області планується оснастити велосипедами

Для зручності роботи сільських листонош всі поштові відділення Харківщини, які знаходяться в сільській місцевості, планується оснастити необхідною кількістю велосипедів виробництва Харківського велозаводу. Про це 6 жовтня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Борівського району повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Борівському районі

6 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін у рамках робочої поїздки до Борівського району провів особистий прийом громадян, у ході якого місцеві жителі зверталися до голови області з найгострішими проблемами району.

До уваги журналістів!

Завтра, 7 жовтня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Валентина Дулуба. Тема «Про хід підготовки до нового опалювального сезону та ремонті кільцевої дороги».

У 10 міжрайонних медичних центрах будуть обладнані нові операційні блоки. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, протягом 2 років у 10 міжрайонних медичних центрах Харківської області будуть обладнані нові операційні блоки. Перший з цих операційних блоків буде відкрито у жовтні в Красноградській центральній районній лікарні.

Затверджено перелік потенційно - небезпечних об’єктів Харківської області на 2011 рік

Як повідомив сьогодні під час засідання комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник начальника ГУ МНС України в Харківській області з питань державного нагляду у сфері пожежної безпеки і державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки Олександр Гайдуков, на сьогоднішній день в Харківській області розташовано 1210 потенційно – небезпечних об’єктів.  

На території Лозівського арсеналу розпочаті роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

З 1 вересня на території 61 арсеналу м. Лозова розпочаті роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Про це повідомив під час засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА заступник начальник ГУ МНС України в Харківській області Олександр Галій.

З початку року на території Харківщини вилучено та знешкоджено 690 вибухонебезпечних предметів

З початку року на території Харківщини вилучено та знешкоджено 690 вибухонебезпечних предметів. Про це повідомив під час засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА заступник начальник ГУ МНС України в Харківській області Олександр Галій. За його словами, на протязі трьох років з-за необережного поводження з вибухонебезпечними предметами в Харківській області сталося 10 випадків підриву, під час яких загинуло 8 людей та 8 людей було поранено. «Виходячи з досвіду роботи, хочу відзначити, що тільки сумісними зусиллями з органами місцевого самоврядування, Головного управління МНС України в Харківській області, Головного управління освіти і науки, управління лісового та мисливського господарства ми зможемо досягти зменшення загибелі і травмування населення», - зазначив Олександр Галій. 

Теплопостачання житлового фонду районів та міст обласного значення буде розпочато з 7 жовтня

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, у зв’язку з тим, що середньодобова температура повітря не перевищує 8 град. тепла і продовжує знижуватись, опалення житлового фонду районів та міст обласного значення буде розпочато з 7 жовтня 2010 року.

На території Харківської області визначено 1 104 зсувних ділянки

За інформацією комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації, на теперішній час на території області визначено 1 104 зсувних ділянки, з них: I категорія ризику ("незначний ризик") - 8 ділянок; II категорія ризику ("істотний ризик") - 29 ділянок; III категорія ризику ("екстремальна ситуація") - 29 ділянок. Найбільш активно в останні роки розвиваються зсувні процеси в містах Куп'янськ, Чугуїв і с. Кочеток. 

Передача нового обладнання – це початок систематичної роботи з укріплення матеріально-технічної бази міжрайонних медцентрів. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Мереф’янську центральну районну лікарню і передав головному лікарю сертифікати на отримання нового австрійського медичного обладнання на суму 1,1 млн.грн. Лікарня отримала апарат штучної вентиляції легень, апарат для анестезії, систему УЗД, гінекологічні крісла, глюкометри, дихальні мішки тощо.

На території Харківської області класифіковано 103 стаціонарних хімічно небезпечних об'єкти

На території Харківської області класифіковано 103 стаціонарних хімічно небезпечних об'єкти, на яких зберігається та використовується в процесі виробництва близько 21,256 тис. т небезпечних хімічних речовин. Про це повідомив під час засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник начальник ГУ МНС України в Харківській області з питань державного нагляду у сфері пожежної безпеки і державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки Олександр Гайдуков.  

Здорове харчування – запорука здоров’я майбутнього покоління. Ігор Шурма

Сьогодні в сел. Пісочин Харківського району відбулася урочиста церемонія відкриття другого пункту видачі продукції КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування». Новий пункт видачі дитячого харчування розміщений за адресою сел. Пісочин, пров. Транспортний 4а. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Принциповість санітарно-епідеміологічної служби – запорука безпечної життєдіяльності. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників державної санітарно-епідеміологічної служби. Від імені голови облдержадміністрації Ігор Шурма привітав працівників СЕС області та міста Харкова з професійним святом. Також участь в урочистостях взяли заступник голови обласної ради Вікторія Казакова та в.о. міського голови, секретар Харківської міськради Геннадій Кернес.

Борівська районна лікарня отримала сертифікат на медичне обладнання на суму понад 250 тис. грн.

6 жовтня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у рамках робочої поїздки до Борівського району відвідав Борівську центральну районну лікарню і вручив головному лікарю 3 сертифікати на сучасне медичне обладнання. Загальна вартість отриманих апаратів перевищує 250 тис. грн. Районною лікарнею були отримані апарат штучної вентиляції легенів, дихальний мішок для дорослих, три прилади для визначення рівня глюкози в крові для вагітних і дітей, а також урогінекологічне крісло. 

Україна запозичить досвід естонських реформ

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов з посиланням на Прем'єр-міністра України Миколу Азарова, в Україні будуть використовувати естонський досвід проведення реформ.  «Естонія - приклад країни, яка після розвалу СРСР за два десятки років досягла економічної стабільності. Думаю, Україна також буде цікава естонським інвесторам, є досить багато галузей, які можуть їх залучити: енергетика, транспортна галузь, сфера високих технологій та інформатизація.

В Україні з'явиться електронна реєстрація підприємств

«У найближчі дні Верховна Рада України прийме законопроект про електронну реєстрацію підприємств, який вже прийнятий у першому читанні», - повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За словами віце-губернатора, процес реєстрації таким чином суттєво спроститься, і відкрити підприємство в Україні можна буде всього за кілька десятків хвилин. «Це буде черговим кроком у дерегуляції та боротьбі з корупцією в органах державної влади», - підкреслив Юрій Сапронов.  

Михайло Добкін оглянув приміщення дитячого дошкільного закладу в селі Гороховатка Борівського району

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході робочої поїздки до Борівського району оглянув приміщення дитячого дошкільного закладу в селі Гороховатка. У вересні поточного року були закінчені ремонтні роботи в приміщенні, що дозволило відкрити одну групу на 15 вихованців від 2 до 6 років. Через невідповідність приміщення необхідним нормам дитячий садочокк у селі Гороховатка не працював протягом 13 років. На ремонт було витрачено 371 тис.грн., які були залучені з сільської та районної рад, а також близько 50 тис. грн. з позабюджетних коштів. 

Харківські спортсмени посіли призові місця на чемпіонаті України з фехтування на шпагах

З 29 вересня по 1 жовтня 2010 року у м. Києві відбувся чемпіонат України з фехтування на шпагах. У змаганнях взяли участь найсильніши спортсмени із всіх регіонів України. Збірна команда Харківської області, до складу якої війшло 12 спортсменів, завоювала 1 золоту медаль в особистих змаганнях та 1 срібну в командних. Переможці змагань були нагороджені кубками, медалями та дипломами Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Нові тарифи передані на затвердження НКРЕ

Всі теплопостачальні підприємства Харківської області погодили тарифи в Державній інспекції за цінами в Харківській області і передали документи в Національну комісію регулювання електроенергетики, - повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  «Тепер все залежить від того, яке рішення прийме комісія, якій делеговані повноваження по встановленню тарифів, щодо тарифів Харківської області. Вся Україна перебуває в очікуванні, які ж тарифи визначить НКРЕ», - заявив він.   

Відділи з нарахування субсидій та служби соціального захисту населення повністю готові до роботи. Валентин Дулуб

«Сьогодні відділи субсидій готові до того, щоб прийняти за спрощеною схемою всіх бажаючих отримати субсидію. Повністю підготовлена комп'ютерна база, налаштовані програми для обміну електронною базою даних, щоб оперативно вирішувати питання про нарахування субсидій. Це питання на сьогодні відпрацьований», - підкреслив в ефірі програми «Ранковий Ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  

Договори на постачання газу в Харківську область будуть укладені, незважаючи на борги. Валентин Дулуб

В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб повідомив, що більша частина населення Харківської області справно платить за комунальні послуги, а заборгованість утворилася через непогашену різницю в тарифах та борги бюджетних організацій.  

У селі Підвисоке Борівського району відкрито нове поштове відділення

6 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті поштового відділення у селі Підвисоке Борівського району. Михайло Добкін привітав співробітників пошти з наступаючим Всесвітнім днем пошти і подарував працівникам нового відділення три велосипеди. 

Розпочалася робоча поїздка голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна в Борівський район Харківської області

Розпочалася робоча поїздка голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна в Борівський район Харківської області У ході поїздки глава області візьме участь у відкритті поштового відділення у селі Підвисоке Борівського району; вручить міській районній лікарні сертифікати на медичне обладнання, закуплене за рахунок державного бюджету; візьме участь в урочистому відкритті дошкільного навчального закладу «Сонечко» (ясла - садок) у селі Гороховатка, а також проведе прийом громадян.  

Опалювальний сезон у Харківському регіоні розпочався з обігріву шкіл і лікарень. Валентин Дулуб

На сьогоднішній день опаленням забезпечені 223 школи, 177 дитячих садки та 149 лікувальних установи Харкова та Харківської області. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий Ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «У першу чергу ми запускаємо котельні, які забезпечують лікарні, поліклініки, дитячі будинки, будинки престарілих, школи, дитячі сади. Сьогодні у нас вже запущено 15% котелень, зокрема по Харкову - 25%. Все це зроблено завдяки харків'янам і мешканцям області, які вчасно сплатили за послуги теплопостачання, а також завдяки злагодженій роботі тепловиків і працівників сфери ЖКГ», - зазначив заступник голови ХОДА.  

1 жовтня в Харківській області розпочато опалювальний сезон

Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна № 540 в Харківській області з 1 жовтня розпочато опалювальний сезон для об'єктів соціальної сфери та житлових будинків. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  За його словами, на сьогоднішній день районні адміністрації і міста обласного підпорядкування видають свої розпорядження про початок опалювального сезону відповідно до розпорядження губернатора і приступають до запуску котелень.

Роботи з відновлення окружної дороги будуть завершені до 25 жовтня поточного року. Валентин Дулуб

На сьогоднішній день укладено 13 км завершуючого шару асфальтобетону на харківській окружній дорозі. Всі роботи ведуться за встановленим графіком, згідно з яким дорога буде готова до 25 жовтня поточного року. Про це в ході програми «Ранковий Ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Архів документів