Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області активізувалася робота з гендерних питань

У Харківській області активізувалася робота з гендерних питань

Як повідомила в ході прес-конференції 3 березня начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, в Харківській області активно ведеться робота з гендерних питань. Зокрема, в Харкові з 2007 року працює Гендерний ресурсний центр, також питання рівності статей присвячені експонати Гендерного музею.

«Головне завдання нашого музею - це демонтрація процесу гендерного конструювання, оскільки гендерні проблеми є проблемами не тільки жінок, але і всього суспільства. Також ми продовжуємо збір експонатів.У вересні 2009 року музей отримав Відмінність гендерної рівноваги, що присвоюється двічі на рік, і в грудні 2009 музей став дипломантом Першого Всеукраїнського конкурсу на кращий громадський музей», - повідомила Лариса Козлова.

Також з метою навчання молоді в школах області проводяться уроки гендерної рівності для учнів 9-х класів.

«Активна робота розпочалася з 2009 року, і те, що зроблено, дало відчутний результат. Протягом 2010 року ми постійно проводили акції. Цього року ми збираємося проводити конкурс проектів, який проходить щороку. Одна з тем конкурсу - соціальна реклама. Ми побачимо, що нам запропонують громадські організації, потім ми цю соціальну рекламу будемо розміщувати в метро, в ЗМІ. Найголовніше, що від цієї проблеми не відвертається керівництво області», - підкреслила Лариса Козлова.