Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональний формуляр лікарських засобів – практична допомога лікарям. Ігор Шурма

Регіональний формуляр лікарських засобів – практична допомога лікарям. Ігор Шурма

Сьогодні під час розширеного засідання колегії Головного управління охорони здоров’я заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма презентував Регіональний формуляр лікарських засобів Харківської області. «Регіональний формуляр - це перелік лікарських засобів з найбільшою доказовою базою щодо ефективності, безпеки та економічно вигідного використання їх в регіоні. Це єдиний стандарт для Харкова та області. Всі медичні установи Харківщини найближчим часом будуть забезпечені формулярами», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. Основою регіонального формуляра є Державний формуляр лікарських засобів та локальні формуляри закладів охорони здоров'я м. Харкова и Харківської області. Регіональний формуляр розроблявся Формулярним комітетом Головного управління охорони здоров'я ХОДА з залученням фахівців Харківської медичної академії післядипломної освіти на основі Державного формуляра лікарських засобів та локальних формулярів закладів охорони здоров'я.

Формуляр складається з алфавітного покажчика міжнародних непатентованих назв за фармакотерапевтичними групами, визначеними у Державному формулярі лікарських засобів, а також алфавітного покажчика торгових назв, визначених за результатами аналізу умов виробництва лікарських засобів на заводах-виробниках, що повинні відповідати міжнародним стандартам. Регіональний формуляр лікарських засобів застосовується при призначенні, розподіленні, закупівлі та використанні Лікарських засобів у закладах охорони здоров'я державної та комунальної власності.