Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Єдиний медичний простір – це єдиний спосіб досягти позитивних змін в медицині в умовах сьогодення. Ігор Шурма

Єдиний медичний простір – це єдиний спосіб досягти позитивних змін в медицині в умовах сьогодення. Ігор Шурма

«Єдиним способом досягнення позитивних змін в медицині в умовах сьогодення є формат єдиного медичного простору», - підкреслив сьогодні під час розширеного засідання колегії Головного управління охорони здоров’я заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, передача фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських лікарських амбулаторій, дільничних лікарень на один рівень управління, яка відбулася в рамках єдиного медичного простору, забезпечує економію коштів завдяки ефективним управлінськім рішенням. «Наприклад, реорганізація дільничної лікарні у с.Борки Зміївського району у сільську лікарську амбулаторію з денним стаціонаром дозволила зекономити бюджету 300 тис.грн. на рік. Сьогодні вибудовується управлінська вертикаль, яка дасть можливість оперативно та ефективно використовувати кошти», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що в 2010 році в рамках єдиного медичного простору медичні заклади Харкова та області отримали обладнання на рекордну суму – 72 млн.грн. «Ми розробили певні критерії. Якщо лікарні хочуть і в 2011 році отримувати нове медичне обладнання, їм потрібно активніше працювати з райдержадміністраціями із залучення коштів на розвиток медицини. Якщо ми будуємо єдиний медичний простір, гри «в одні ворота» не буде. Ми не будемо роздавати обладнання та кошти тим, хто не буде самостійно залучати додаткові кошти на розвиток сфери охорони здоров’я», - підкреслив Ігор Шурма.