Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В наступному році в Харкові та області планується заключити три нові договори соціального партнерства

В наступному році в Харкові та області планується заключити три нові договори соціального партнерства. Про це в програмі «Час влади»  на областному телебаченні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Лікарня в Липцях буде відкрита до початку літа 2011 року

Голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні підкреслив, що лікарня в Липцях буде відкрита в 2011 році. «Лікарня має бути відкрита в наступному році, і немає причин, по яких ми цього не зробимо», - заявив він.

Харківський театр опери і балету відкриває двері для людей з особливими потребами

29 жовтня Харківський національний академічний театр опери і балету стає доступним для людей, які пересуваються на інвалідних візках. Про це в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «У результаті договору соціального партнерства між обласною та міською владою та бізнес-структурами щодо подолання бар'єрності Харківський академічний театр опери та балету відкриє двері для людей, які пересуваються за допомогою інвалідних візків. Встановлено систему пандусів, закуплено дорогий підйомник, який дозволить цим людям нарівні з усіма відвідувати театр, де вони зможуть насолоджуватися досягненнями мистецтва», - сказав він.  

В Харківському обласному центрі служби крові введений в дію апарат автоматичного цитоферезу

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та його заступник Ігор Шурма відвідали комунальний заклад охорони здоров’я (КЗОЗ) «Харківський обласний центр служби крові», куди за рахунок коштів обласного бюджету закуплено найсучасніше обладнання для сепарації (виділення) клітин крові. Новий сепаратор клітин крові (апарат автоматичного цитоферезу «AMICUS», виробництво Fenwal Inc. (США), вартістю 1 млн. 600 тис.грн.) дозволяє отримувати від донора будь-яку комбінацію якісних компонентів крові: в першу чергу тромбоцитів, а також еритроцитів, мононуклеарів, плазми - повністю в автоматичному режимі, швидко та з високим рівнем безпеки.  

Харків стає містом, де можна отримати "золотий стандарт" онкологічної допомоги. Ігор Шурма

Завдяки спільним зусиллям обласної та міської влади у Харкові онкологічні хворі можуть отримати практично всі необхідні медичні послуги, - наголошує заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні Харків стає містом, де можна отримати "золотий стандарт" онкологічної допомоги, як це кваліфікується в Європі. Нам не вистачає на сьогоднішній день тільки гамма-ножа. Це дороге задоволення, але таке оперативне лікування завершить стовідсоткові можливості на сьогоднішній день в медицині. Сьогодні за дорученням Михайла Добкіна ми ведемо переговори з усіма благодійними фондами та бізнесменами. Можливо, через рік - два акумуляція коштів дозволить і в Харкові встановити таке обладнання», - повідомив він під час програми «Час влади» 28 жовтня.  

Сьогодні Харків і область є лідером по Україні в наданні необхідної кількості місць в дошкільних навчальних закладах. Михайло Добкін

Сьогодні Харків і Харківська область є лідером по всій Україні в наданні необхідної кількості місць в дошкільних навчальних закладах на певну кількість населення. Про це в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Чемпіонат області серед ДЮСШ та спортивних клубів з художньої гімнастики

З 1 по 2 листопада 2010 року на базі МК ДЮСШ «Восток», за адресою: вул. 12 Квітня, 5/а відбудеться чемпіонат області серед ДЮСШ та спортивних клубів з художньої гімнастики. У змаганнях візьмуть участь близько 140 вихованців ДЮСШ та спортивних клубів. Організаторами змагань є Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадмістрації, Харківська обласна федерація художньої гімнастики.  

За 10 років ми повинні кількість місць в установах паліативної медицини довести до європейського рівня. Михайло Добкін

У Харківській області буде продовжуватися робота з відкриття закладів паліативної медицини. Зокрема, у Харкові планується відкрити другу чергу хоспісу, також міжрайонний хоспіс буде відкритий в Краснограді.

Євген Савін відвідав Героя Радянського Союзу Дмитра Ушакова та повного кавалера ордена Слави Федіра Мелещенка

В день відзначення 66-річчя визволення України від фашистських загарбників заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав уславлених мешканців нашого міста - Героя Радянського Союзу Дмитра Ушакова та повного кавалера ордена Слави Федора Мелещенка. Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна Євген Євгенович привітав ветеранів зі святом, побажав здоров’я і довголіття та подякував за здобуту багато років тому свободу для всіх нинішніх і прийдешніх поколінь. Він також зазначив, що ті невеликі подарунки, які отримали ветерани (електробритва і продуктовий набір) - це лише маленькі знаки уваги до них. Наша турбота і подяка мають бути постійними.  

Події дня

29 жовтня о 09:00 в Харківському обласному центрі народної творчості розпочнеться Міжнародна науково-практична конференція “Традиційна культура в умовах глобалізації: сучасні соціокультурні практики”. О 10:00 в Харківському обласному центрі переливання крові (вул. Клочківська, 366) відбудеться передача обласному центру служби крові апарату тромбоцитоферезу. о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підбиття підсумків щодо завершення комплексу осінньо-польових робіт (планове питання) 2. Про підсумки комплексних перевірок щодо стану роботи апаратів райдержадміністрацій (у порядку контролю).

Обласний дитячий туберкульозний санаторій та Центр реабілітації інвалідів дитинства «Промінь» отримали благодійну допомогу

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма разом з представниками релігійної організації 27 жовтня відвідали Обласний дитячий туберкульозний клінічний санаторій та Центр реабілітації інвалідів дитинства «Промінь». Обом закладам була передана благодійна допомога від релігійної організації.

Відбулося засідання обласної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

27 жовтня відбулося засідання обласної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми. Під час засідання були розглянуті особисті справи 10 осіб. По 5 особистим справам були ухвалені позитивні рішення.

В області буде створений реєстр людей, які потребують інвалідних візків та засобів індивідуальної реабілітації. Ігор Шурма

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурма, після аналізу ситуації з кількістю людей, які потребують інвалідних візків та засобів індивідуальної реабілітації, було виявлено, що в області фактично немає досконалого реєстру таких людей.

Люди, які обрали для себе професію, пов'язану з вищою освітою, формують громадянина нашого суспільства. Михайло Добкін

28 жовтня в Харкові відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ХІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена». У заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, в.о.Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес, перший заступник голови Харківської обласної ради Микола Тітов, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Вадим Ландсман, а також ректори вузів Харківщини, провідні вчені, викладачі, переможці, дипломанти та учасники конкурсу і студенти вузів.

Розпочалося забезпечення людей з особливими потребами інвалідними візками та засобами індивідуальної реабілітації. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні розпочалося забезпечення людей з особливими потребами, що мешкають в Харківській області, інвалідними візками та засобами індивідуальної реабілітації. У райони області будуть передані понад 200 інвалідних візків та понад 3800 індивідуальних технічних засобів реабілітації.

29 жовтня відбудеться «гаряча» телефонна лінія Кабінету Міністрів України з питань проходження державної служби

29 жовтня заступник начальника Головного управління державної служби України Андрій Вишневський візьме участь у «гарячої» телефонної лінії Кабінету Міністрів України з питань проходження державної служби.Мета телефонної лінії - надати держслужбовцям можливість оперативного отримання інформації щодо проходження державної служби, а також встановлення ефективної двостороннього зв'язку Головдержслужби України з громадянами. Запитання можна поставити за телефоном: (044) 254-05-65  з 14.00 до 16.00.

У Харківській області будуть проводитися малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини»

З 2010-2011 навчального року в Харківській області щорічно будуть проводитися малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини». У змаганнях будуть приймати участь учні середніх шкіл усіх районів області. Також для формування здорового способу життя та зміцнення здоров'я школярів, а також для створення умов для систематичних занять спортом будуть організовані щорічні профілактичні медогляди в школах. Відповідне розпорядження підписав голова ХОДА Михайло Добкін.  

В Харкові відбудеться Міжнародний конкурс виконавців на українських народних інструментах ім. Г.М. Хоткевича

З 4 по 13 листопада у Харкові відбудеться V Міжнародний конкурс виконавців на українських народних інструментах ім. Г.М. Хоткевича. Конкурс засновано 1997 року Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською міською радою, Харківським державним університетом мистецтв ім. І.Котляревського, Фондом національно-культурних ініціатив ім. Гната Хоткевича при підтримці Міністерства культури і туризму України й присвячено пам’яті видатного діяча української культури, композитора, виконавця-бандуриста, педагога, письменника, драматурга, актора, режисера, фольклориста і громадського діяча Гната Мартиновича Хоткевича.

Міністерство оборони планує замовити заводу імені Малишева 10 танків «Оплот»

Танк «Оплот», який розроблений в Харкові на замовлення Міністерства оборони, планується ввести на озброєння військових частин. Вже в наступному році до Дня Незалежності України Міноборони планує закупити на заводі імені Малишева 10 таких танків.

Співробітники заводу імені Малишева забезпечують високу якість і надійність танка «Булат». Володимир Омельянчук

Міністерство оборони планує і надалі замовляти заводу імені Малишева модернізацію танків Т-64. За словами заступника міністра військового відомства Володимира Омельянчука, танк «Булат», який у Харкові виробляють зі старих Т-64, відповідає всім сучасним вимогам.

Фахівців для хоспісної служби будуть готувати в Куп’янську. Ігор Шурма

В медичному училищі у Куп’янську відкривається факультет по підготовці фахівців для роботи у хоспісній службі. Про це повідомив під час відкриття відділення паліативної опіки «Хоспіс» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «В Куп’янську у нас є медичне училище, де відкривається факультет по випуску фахівців середнього медперсоналу, які будуть працювати у хоспісній службі, і ми плануємо там же зробити базу навчання середнього медичного персоналу», - зазначив він.  

У Харківській області поступово вирішується проблема з дитячими садками

Дошкільний заклад «Вишенька» було засновано в 1966 році. Свою діяльність дитячий сад припинив в жовтні 2002 року. Питання відновлення роботи дошкільного закладу багато років залося невирішеним, хоча існувала постійна потреба в цьому. На території Миколаївської сільської ради, відповідно до щорічного обліку дітей дошкільного віку станом на 01.09.2010 проживає 75 дошкільнят від 0 до 6 років, у тому числі 66 дітей до 6 років, з них 38 дітей до 3 років. Дев'ять дошкільнят відвідують дошкільний навчальний заклад ясла - садок «Ромашка» селища Зачепилівка, що становить лише 14% від загальної кількості дітей.

Перебування пацієнтів в хоспісі безоплатне. Ігор Шурма

Перебування пацієнтів у відділення паліативної опіки «Хоспіс» безоплатне. Про це повідомив під час відкриття відділення заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Мова іде про безоплатні послуги, які будуть отримувати тут люди, - зазначив він. - Якщо меценат знайдеться, який захоче заплатити – це його справа, а коли людина не має грошей – вона не буде за це платити».

В опозиційному проекті Податкового кодексу більше податків і зборів, а урядовий - вигідніше для бізнесу

Продовжується розгляд у комітетах Верховної Ради проекту Податкового кодексу, представленого Урядом. У той же час у парламенті знаходиться ще один відповідний проект - опозиційний: його представили депутати від «Наший України» і Блоку Тимошенко. Держкомітет з питань регуляторної політики і підприємництва провів порівняльний аналіз цих проектів, щоб виявити подібні позиції і розбіжності та визначити, який з них більше відповідає нинішнім економічним реаліям України.  

Відкриття хоспісу має стати стимулом для прийняття закону про паліативну медицину. Ігор Шурма

Під час відкриття хоспісного відділення у складі клінічної лікарні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма висловив сподівання, що рано чи піздно установа отримає юридичний статус хоспісу. «На превеликий жаль, ми себе відносимо до цивілізованих европейських держав, а законодавство про паліативну медицину у нас на цей час не прийняте. Сьогодні юридично термін «хоспіс» не визначений. Для того, щоб хоспіси мали право функціонувати не як відділення лікарень, а як повноцінні самостійні заклади, необхідно обовязково прийняти закон про паліативну медицину.

Новий Податковий Кодекс – шлях до зміцнення економіки

Уряд урахував максимум пропозицій, що надійшли під час суспільного обговорення проекту Податкового кодексу. Проектом Податкового кодексу передбачене відчутне зниження адміністративних і наглядових функцій держави з метою активного розвитку підприємництва.  

Спільне україно-російське підприємство з авіабудування буде виробляти лінійку літаків «Ан»

«Вчора в присутності двох прем'єр-міністрів було підписано угоду про СП між ВАТ «Об'єднана авіабудівна корпорація» і ДАК «Антонов». З цього питання ми майже півроку проводили переговори з російською стороною. Ми знаємо, що для того, щоб зробити російський або український літак, майже 50% комплектуючих і запасних частин йдуть по кооперації - від нас до них або навпаки, тому створення спільного підприємства дуже вигідне. Ми будемо відроджувати Ан-124, Ан-148, Ан-158, транспортний літак Ан-70. Також буде розроблена єдина цінова політика, і виготовлена продукція буде спільно реалізовуватися», - повідомив 28 жовтня під час брифінгу за підсумками передачі 10 танків «Булат» Міністерству оборони заступник міністра промислової політики Костянтин Кучер.

Міжнародна науково-практична конференція “Традиційна культура в умовах глобалізації: сучасні соціокультурні практики”

29-30 жовтня 2010 року в Харківському обласному центрі народної творчості відбудеться Міжнародна науково-практична конференція “Традиційна культура в умовах глобалізації: сучасні соціокультурні практики”, у якій візьмуть участь мистецтвознавці, фольклористи, етнологи, культурологи, соціологи, соціальні педагоги, краєзнавці, народознавці, практики клубної справи - представники наукових кіл і практики соціокультурної сфери Білорусі, держави Ізраїль, Канади, Російської Федерації, Сполучених Штатів Америки, України. Відкриття конференції відбудеться 29 жовтня о 9.00.

В Харкові відбувається Міжнародний фестиваль традиційної народної культури «Покуть»

З 28 по31 жовтня 2010 року з метою збереження та відтворення народних традицій, звичаїв, обрядів в м. Харків відбудеться Міжнародний фестиваль традиційної народної культури «Покуть». В програмі – мистецькі заходи, конкурсні змагання учасників, майстер-класи, творчі майстерні, виставки виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, засідання дискусійного клубу, неформальне спілкування учасників, концертні виїзди колективів (гостей фестивалю з інших країн) у райони Харківської області.

Завод імені Малишева увійде до концерну з виробництва бронетанкової техніки

У рамках реформування оборонної галузі України планується створення вертикалі інтегрованих структур за різними напрямками діяльності, де підприємства однієї сфери будуть об'єднуватися в потужні концерни. Завод імені Малишева і КБ імені Морозова стануть частиною бронетанкового об'єднання.

Архів документів