Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітники заводу імені Малишева забезпечують високу якість і надійність танка «Булат». Володимир Омельянчук

Співробітники заводу імені Малишева забезпечують високу якість і надійність танка «Булат». Володимир Омельянчук

Міністерство оборони планує і надалі замовляти заводу імені Малишева модернізацію танків Т-64. За словами заступника міністра військового відомства Володимира Омельянчука, танк «Булат», який у Харкові виробляють зі старих Т-64, відповідає всім сучасним вимогам.

«Сьогодні ми отримали вже четверту партію харківського «Булата». Тут відпрацьовано технологічну конструкторську документацію по ньому, повністю контролюється виготовлення та випробування танка нашими військовими представниками на заводі, і питань по ньому поки немає. Все залежить тільки від фінансування. А поки заводчани і якість, і надійність цього танка забезпечують», - сказав він 28 жовтня в ході брифінгу за підсумками передачі 10 танків «Булат» Міністерству оборони.

За словами Володимира Омельянчука, згідно зі стратегічним оборонним бюлетенем, на озброєнні в Україні має бути 780 танків, 70% з яких у найближчі 5 років планується модернізувати, а 30% цієї кількості повинні скласти нові машини.

«47 танків «Булат» вже виготовлено, і вони знаходяться у нас у військах на озброєнні. Зараз ми отримали 10 танків, в квітні планується ще 10, та 9 - у липні. Це виходячи з тих можливостей, які у нас сьогодні є», - сказав він.