Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочалося забезпечення людей з особливими потребами інвалідними візками та засобами індивідуальної реабілітації. Ігор Шурма

Розпочалося забезпечення людей з особливими потребами інвалідними візками та засобами індивідуальної реабілітації. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні розпочалося забезпечення людей з особливими потребами, що мешкають в Харківській області, інвалідними візками та засобами індивідуальної реабілітації. У райони області будуть передані понад 200 інвалідних візків та понад 3800 індивідуальних технічних засобів реабілітації.

За його інформацією, технічні та інші засоби реабілітації надходять до області централізовано відповідно до розподілу ПО «Укрпротез» на відповідний рік. Технічні та інші засоби реабілітації, що надходять до області, складуються на Харківському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві (ХКЕПОП), яке, згідно тристороннього договору, укладеного між Харківським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, Головним управлінням праці та соціального захисту населення ХОДА та ХКЕПОП, є відповідальним по збереженню та доставці до рай(міськ)управлінь отриманих від підприємств-виробників засобів реабілітації. Доставка інвалідних візків та засобів індивідуальної реабілітації здійснюється за рахунок коштів Харківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. На 2010 рік передбачене фінансування у розмірі 181 836 грн.

Також Ігор Шурма повідомив, що ХКЕПОП отримало додатково 2,5 млн.грн. на виготовлення ортопедичного взуття. Якщо ці кошти будуть освоєні, то до кінця року 70% людей (близько 5 тис.), які потребують ортопедичного взуття, будуть ним забезпечені.