Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги журналістів!

Сьогодні, 8 листопада, о 13:30 на площі Конституції відбудеться презентація автобусів, переданих Харкову від Львівського автозаводу як місту, що приймає Євро-2012.  

Антимонопольний комітет зобов'язав знизити ціни найбільших виробників молочної продукції

Віце-губернатор Юрій Сапронов заявив, що Антимонопольний комітет України зобов'язав 11 найбільших українських виробників молочної продукції в листопаді цього року знизити оптові ціни на молоко, сметану, вершкове масло і твердий сир. «Ці підприємства зобов'язали утриматися від економічно необгрунтованого підвищення цін на соціально значущі молочні продукти. На сьогодні порушено баланс між закупівельною і роздрібною ціною, що призвело до встановлення завищених цін на молочні продукти. В подальшому і роздрібним мережам буде рекомендовано знизити ціни на ті продукти, на які знизяться оптово-відпускні ціни. Адже не секрет, що на сьогодні торговельна надбавка на багато продуктів перевищує 12%, що є порушенням закону»,- зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Економічні реформи неможливі без боротьби з корупцією. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив впевненість, що економічні реформи неможливі без боротьби з корупцією. «Боротьба з корупцією передбачає насамперед зменшення контакту бізнесу з владою, щоб не дати чиновникам можливості брати хабарі за видачу різноманітних ліцензій та дозволів. Чим менше буде таких точок дотику, тим ефективніше буде боротьба з корупцією. Вже зараз зменшено кількість ліцензованих видів діяльності і робіт, розроблено новий Податковий кодекс, що наочно демонструє реальні кроки Президента України Віктора Януковича в проведенні реформ в країні. Економічні реформи і боротьба з корупцією - це на 90% одне й те саме», - повідомив Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 8 листопада 2010 року, о 15:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка відбудуться урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери.  

Область розробляє ефективний механізм використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Станом на 01.11.2010 року загальна сума коштів в області, які надійшли згідно 207 статті Земельного кодексу України у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва і знаходяться на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад, складає 33 млн. 900 тис. грн., з них на спеціальному рахунку обласної ради - 7 млн. 800 тис. грн., на спеціальних рахунках районних, міських, селищних, сільських рад - 26 млн. грн., з яких на депозитних рахунках в установах банку розміщено 22 млн. 100 тис. грн. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач.  

До уваги харків’ян!

6 – 7 листопада у Харкові на площі Свободи працюватиме продовольчий ярмарок за участю сільгосптоваровиробників районів області. Запрошуємо всіх зробити вдалі покупки! Ярмарок працюватиме з 08:00 до 16:00.

Обласна  робоча група з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства здійснила 308 перевірок щодо дотримання вимог земельного законодавства у Харківській області

З метою своєчасного та ефективного вирішення питань щодо раціонального використання земельних ресурсів, забезпечення належного контролю за використанням та охороною земель, реалізації державної політики у сфері земельних відносин та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03.08.2010 № 417 «Про створення обласної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства» в усіх районах Харківської області створені районні робочі групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства і затверджено її персональний склад.

У Харківській області планується провести експеримент щодо спрощеного переходу місцевих пунктів пропуску на кордоні Харківської і Бєлгородської областей

У рамках експерименту у Харківській області планується випробувати систему спрощеного переходу громадян через місцеві пункти пропуску. «Як варіант буде апробовуватимуться на найближчих навчаннях можливість надання жителям Харкова та Харківської області спеціальної картки, яка на українських переходах дозволить ідентифікувати особу протягом кількох секунд. Інформація буде внесена, всі жителі прикордонних районів з української сторони отримають таку картку, і їх виїзд на територію Російської Федерації буде максимально спрощено»,- повідомив 5 листопада голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками підписання Протоколу між Харківською і Бєлгородською областями.

Юрій Сапронов та Олександр Левченко підписали План заходів щодо реалізації угоди про співробітництво між Харківською і Бєлгородською областями

За підсумками підписання головою ХОДА Михайлом Добкіним і Губернатором Бєлгородської області Євгеном Савченко Протоколу про співпрацю між Харківською і Бєлгородською областями також був підписаний План заходів щодо реалізації угоди про співробітництво в торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах на 2010-2012 роки між Адміністрацією Бєлгородської області і Харківською обласною державною адміністрацією. Документ підписали заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та Начальник департаменту економічного розвитку Бєлгородської області - заступник голови Уряду області Олександр Левченко.

Будівництво оптового сільгоспринку на кордоні Харківської і Бєлгородської областей планується почати в наступному році

У ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сказав, що в Харківській області активно обговорюється питання створення великого оптового сільськогосподарського ринку, і в наступному році планується розпочати його будівництво. У зв'язку з цим, регіон зацікавлений у спрощенні системи переміщення через кордон фруктів і овочів. Це питання піднімалося одним з керівників прикордонних областей під час зустрічі в Геленджику 4 жовтня.  

Нам важливо скористатися досвідом Бєлгородської області в плані розвитку економіки. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вніс пропозицію про створення робочої групи, яка в рамках єврорегіону «Слобожанщина» дозволить знайти всі невикористані ресурси як з обох сторін для роботи в сфері високих технологій.Про це він сказав в ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей.  

Будівництво авіаційного митного терміналу на кордоні Харківської і Бєлгородської областей - це перспектива завтрашнього дня, але говорити про це потрібно вже сьогодні. Михайло Добкін

Вантажний митний термінал для авіаційного транспорту, який планується побудувати на кордоні Харківської і Бєлгородської областей, покликаний спростити процедуру розмитненні товарів, які ввозяться в Україну і Росію з-за кордону, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

Ядерна установка "Джерело нейтронів", яку планується спорудити в Харкові, повністю безпечна для міста. Іван Неклюдов

Як підкреслив у ході прес-конференції 5 листопада генеральний директор Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» Національної академії наук України Іван Неклюдов, ядерна установка «Джерело нейтронів», яку планується в 2014 році запустити в Харкові, не становить ніякої загрози для міста.

Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» планує запустити експериментальну установку "Джерело нейтронів"

ННЦ ХФТІ спільно з Аргонською національною лабораторією розробили концептуальний проект установки «Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, яка керується електронним прискорювачем». Установку передбачається спорудити на проммайданчику ННЦ ХФТІ з запуском в 2014 році. Це буде перша ядерна установка, розроблена в Україні українськими фахівцями. Теплова потужність пристрою досягне 250 КВт.

Питання інвестиційної привабливості Харківської та Бєлгородської областей необхідно вирішувати спільно. Євген Савченко

«Думаю, що питання інвестиційної привабливості Харківської та Бєлгородської областей необхідно вирішувати спільно, тому що об'єднання можливостей відкриває перед нами колосальні перспективи»,- сказав у ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей Губернатор Бєлгородської області Євген Савченко.  

Добра воля українського і російського народів нарешті отримала певний імпульс від керівництва наших країн. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін і Губернатор Бєлгородської області Євгеній Савченко відзначили значне спрощення вирішення проблем у прикордонних областях України і Росії. На думку глав двох областей, підписаний сьогодні Протокол про співпрацю дозволить ще більше зміцнити добросусідські відносини між Харківською і Бєлгородською областями.

Ми все зробимо зі свого боку, щоб розвивати співробітництво в рамках єврорегіону «Слобожанщина». Євген Савченко

У ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей Губернатор Бєлгородської області Євген Савченко зазначив, що з бєлгородського боку буде зроблено все можливе для розвитку співпраці в рамках єврорегіону «Слобожанщина».  

У Харкові розглядається можливість створення технопарку на базі Харківського фізико-технічного інституту

За підсумками зустрічі Президентів Російської Федерації та Україні у місті Геленджик в жовтні поточного року було дано доручення про розробку проекту створення українсько-російського технопарку. З української сторони базовим регіоном для створення такого технопарку була визначена Харківська область, як один з найбільш промислово розвинених регіонів України, центр науки і високих технологій. Про це сьогодні в ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

Бєлгородська область зацікавлена у спрощенні режиму перетину кордону для жителів прикордонних областей

У ході першого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму, який відбувся в місті Геленджик 4 жовтня, були зроблені пропозиції щодо організації перетину кордону, які зацікавили Бєлгородську область. Це відзначив сьогодні в ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей Губернатор Бєлгородської області Євген Савченко.

Українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства. Юрій Сапронов

Сьогодні українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства і взаємовигідного економічного співробітництва. Українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства. Юрій Сапронов

Найближчим часом буде відновлено рух двох рейсових автобусів між Харківською і Бєлгородською областями

Автобусні маршрути Харків-Грайворон і Харків-П'ятницьке, які останнім часом не функціонували, знову відновлять свою роботу 8 листопада. Про це в ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей повідомили голова ХОДА Михайло Добкін і Губернатор Бєлгородської області Євгеній Савченко.

Підписано протокол за результатами засіданнія спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва

Сьогодні за результатами засідання спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва Губернатором Бєлгородської області Євгеном Савченко і головою Харківської облгосдміністраціі Михайлом Добкіним був підписаний протокол про співробітництво між Харківською і Бєлгородською областю. Представники обох сторін висловили зацікавленість у налагодженні, розширенні і поглибленні співробітництва, в тому числі створенні спільної постійно діючої україно - російської робочої групи з прикордонних питань.  

Харківська область готова облаштувати 8 місцевих пунктів пропуску на кордоні з Бєлгородщиною

«Наша обласна державна адміністрація прийме вичерпні заходи для облаштування найближчим часом ще восьми місцевих пунктів пропуску на ділянці державного кордону між Харківською і Бєлгородською областями. Тому сьогодні ми повинні докласти всіх зусиль, щоб за сприяння митних та прикордонних служб двох держав прийняти конкретні рішення з поставлених питань», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін у ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей 5 листопада.  

Опозиція повинна брати участь в ухваленні важливих для міста і області рішень. Михайло Добкін

«Сьогодні у нас є ряд документів, які були народжені та повністю підготовлені до прийняття ще у попередній каденції, але приймати їх буде вже наступна. Один з таких серйозних документів - «Стратегія економічного розвитку Харківської області до 2020 року», ухвалювати її будуть на одній з перших сесій. Ми до цього повністю готові », - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Тепер у нас є все, щоб працювати на творення. Михайло Добкін

«Я не замислююся над тим, як ми будемо працювати з опозицією. Нехай опозиція думає, як вона буде працювати з більшістю у всіх радах. А більшість буде думати, як буде побудована робота з виконання всіх узятих на себе зобов'язань перед людьми, які за них голосували. Це головне завдання, яке повинні ставити перед собою всі керівники політичних сил, не дивлячись на те, в якому місці Харківської області вони знаходяться, - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні.  

У Харкові перебуває делегація Белгородської області на чолі з Губернатором Євгеном Савченком

Сьогодні в Харків прибула делегація Белгородської області на чолі з Губернатором області Євгеном Савченком. Метою візиту є участь у засіданні спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва під головуванням керівника Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

Протоколи за підсумками підрахунку бюлетенів були підписані представниками всіх політичних партій

Всі 597 протоколів за підсумками підрахунку бюлетенів на виборчих дільницях були підписані усіма членами виборчих комісій - представниками різних політичних партій, в тому числі і від «Батьківщини». Про це в ефірі програми «Час влади» обласного державного телебачення заявив голова ХОДА Михайло Добкін:  

В Золочівському районі розпочала свою роботу пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області»

На вулиці Правди в центрі Золочева розпочала роботу пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови районної державної адміністрації Наталія Зашаловська. 

Цивілізовані люди мають вирішувати всі суперечності в суді. Михайло Добкін

В ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що в сучасному суспільстві всі виниклі розбіжності та спірні питання вирішуються у суді. «Для нашого міста, який є юридичною столицею України, де знаходиться Академія правових наук України, неприродний той факт, що претендент на посаду Харківського міського голови діє не в правовому руслі. З його уст постійно звучать звинувачення та претензії. Він веде себе так, немов у Харкові відсутня судова система і правоохоронні органи.  

У всіх учасників виборчого процесу в Харківській області були рівні можливості. Михайло Добкін

У ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що в усіх кандидатів у депутати та учасників боротьби за посаду Харківського міського голови були рівні можливості для проведення передвиборної кампанії. У той же час він відзначив, що представники деяких політичних сил в ході кампанії намагалися дискредитувати владу за допомогою різноманітних звинувачень.

Архів документів