Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина сприятлива для малого бізнесу. Юрій Сапронов

Харківська область - один з найбільш сприятливих регіонів для діяльності малого бізнесу. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «На Харківщині після року діяльності продовжує працювати близько 54% фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, тоді як у середньому по Україні виживає лише третина СПД. Щорічно близько 250 українців починає працювати в якості приватних підприємців, і держава разом з владою на місцях повинна всіляко заохочувати і підтримувати їх, оскільки чим більше працює в регіоні підприємців, тим більше надходжень отримає місцевий бюджет»,- зазначив віце-губернатор.

Керівники держави привітали Михайла Добкіна з днем народження

Голова ХОДА Михайло Добкін отримує вітальні телеграми з нагоди дня народження. Зі святом голову Харківської області привітали представники керівництва держави. Зокрема, свої привітання надіслав Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

У 2010 році на «гарячу» телефонну лінію з попередження торгівлі людьми надійшло 520 дзвінків

Регіональна телефонна консультативна «гаряча лінія» з попередження торгівлі людьми працює з понеділка по п’ятницю з 10.00 по 15.00 год. за телефоном (057) 714-38-50.   У 2010 році від абонентів «гарячої лінії» надійшло 520 дзвінків. Більшість питань стосувалося працевлаштування за кордоном (391), отримання загальної інформації щодо такого явища як «торгівля людьми» (426) та одруження з іноземцем або іноземкою (25).

177 громадських організацій візьмуть участь в установчих зборах для формування громадської ради при ХОДА

26 січня 2011 року о 16.00 відбудуться установчі збори для формування громадської ради при облдержадміністрації. У зборах візьмуть участь 177 громадських організацій. На порядку денному – визначення кількісного складу громадської ради та обрання її персонального складу.

Скасування мораторію на продаж землі залучить інвестиції в сільське господарство. Юрій Сапронов

Скасування мораторію на продаж землі приверне до України додаткові інвестиції в сільське господарство. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Оскільки сільськогосподарське виробництво залежить від багатьох чинників, наприклад, від погодних умов, інвестиції в нього є ризикованими, і інвестори хочуть гарантій, що вкладені гроші не виявляться викинутими на вітер. Коли земля стане товаром, тоді збільшиться потік інвестицій в сільське господарство України», - зазначив віце-губернатор.  

В міжнародному  аеропорту «Харків» введено в експлуатацію систему «E-GATE»

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома взяв участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію системи «E-GATE» для проходження громадянами України паспортного контролю у спрощеному порядку в міжнародному аеропорту «Харків». В ньому встановлено по 4 системи «E-GATE» на 2 робочих місця в секторі «приліт» та секторі «відліт». Пункт видачі карток знаходяться на першому поверсі терміналу.

Харківські артисти виступили на Майдані Незалежності в Києві на святковому концерті «Пісні єдиної країни»

22 січня 2011 року у м.Києві на Майдані Незалежності відбувся святковий концерт «Пісні єдиної країни» з нагоди Дня Соборності України, в якому взяли участь найкращі колективи з усіх областей нашої держави. Харківську область на концерті представив народний аматорський ансамбль «Бояничі» Чугуївського районного Будинку культури.  

27 січня у Харкові відкриється виставка чорно-білого фото Валентина Таранця «Дарунок Харкову»

27 січня о 14.00 у Харківському обласному центрі народної творчості (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття персональної виставки чорно-білого фото Валентина Таранця «Дарунок Харкову». Валентин Таранець – відомий у Харкові фотограф-аматор, який з фотокамерою побував у різних куточках колишнього Радянського Союзу: острів Валаам і Кіжі, Карпати і Урал, Азов і Волга, Чорне море і Дон. Роботи Валентина Таранця регулярно виставляються на різноманітних художніх майданчиках, а також кілька разів друкувалися в фото-виданнях.  

До Харківської області надійшло 87,5% підручників від запланованого обсягу

Станом на 25 січня Харківська область отримала 71 назву нових підручників, виготовлених за кошти державного бюджету України. Це складає 87,5% від запланованого обсягу завозу підручників для регіону. Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА, наразі вже отримано всі підручники для 1-х, 2-х, 5-х класів. Що стосовно підручників для 10-х класів, то для ЗНЗ з українською мовою навчання надійшло 44 назви підручників з 58 запланованих, а для шкіл з російською мовою навчання отримано 8 назв підручників з 11 запланованих.  

Реалізація інноваційних проектів на Харківщині розпочнеться в кінці 2011 - першій половині 2012 року. Юрій Сапронов

«Як заявив Президент України Віктор Янукович, найближчим часом в Україні з'являться національні проекти на підтримку інноваційного виробництва. У Харківській області вже розроблені концепції створення українсько-російського технопарку «Слобожанщина» на базі ФЕДу та технополісу «П'ятихатки» на базі ННЦ ХФТІ. Реалізацію цих проектів планується розпочати в кінці 2011 - першій половині 2012 року.

У Харкові відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча філософська конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід»

З 20 по 22 січня Харківською обласною станцією юних туристів спільно з Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді та Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна було проведено Всеукраїнську історико-краєзнавчу філософську конференцію учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід».

У 2011 році до Харківського обласного бюджету надійшло 10,0 млн.грн. від установ банків за користування вкладами

З метою залучення додаткових коштів до місцевих бюджетів області, органами виконавчої влади на конкурсних умовах проводилась робота по розміщенню на депозитних рахунках в державних банках тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів. Як повідомляє Головне фінансове управління Харківської облдержадміністрації, за 2010 рік було розміщено та повернуто 283,4 млн.грн. коштів загального та спеціального фондів місцевих бюджетів.

Фестиваль «Зимовий Есхар» буде організовуватися за підтримки Чугуївської районної адміністрації

Фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар», який вже 17 років поспіль кожної зими проводиться в Чугуївському районі, цього року вперше за останні роки отримав підтримку Чугуївської районної державної адміністрації та районної ради. Як зазначає голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко, відтепер щороку районна влада надаватиме допомогу в організації фестивалю, а також намагатиметься зробити його більш комфортним для прихильників авторської пісні та самих виконавців.

Віктор Янукович привітав Михайла Добкіна з днем народження

Президент України Віктор Янукович привітав голову Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з днем народження, який він святкує сьогодні, 26 січня.

Ігор Шурма та Олена Захуцька розкажуть про програми підтримки малозабезпечених сімей в Харківській області

26 січня в 13.00 заступник голови ХОДА Ігор Шурма та начальник ГУ праці та соцзахисту населення ХОДА Олена Захуцька візьмуть участь у прес-конференції в Харківському прес-клубі (вул.Мироносицька, 42, к.210). У ході прес-конференції буде висвітлена робота програм підтримки малозабезпечених сімей в Харківській області.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2696,2 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 183,6 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 155 одиниць техніки і 195 дорожніх робітників. Станом на 26 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Ми будемо ініціювати законодавчі зміни, щоб створити систему, яка сама змусить людей платити правильну зарплату. Сергій Авершин

Як повідомив 26 січня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, в 2011 році в Харківській області буде активізована робота по боротьбі з виплатою зарплати «у конвертах», а також зарплатами нижче мінімальних.

У Харківській області налагоджено діалог між представниками бізнесу та влади

Співробітники Головного управління економіки ХОДА регулярно проводять зустрічі з представниками бізнесу, відстежуючи таким чином реальну ситуацію на ринку. Як відзначив в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, діалог бізнесу і влади вже дає позитивні результати.

Один з пріоритетних напрямків діяльності облдержадміністрації в економічній сфері - боротьба з виплатами на підприємствах зарплат, нижче мінімально встановленого розміру

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. У цього явища є два основних негативних наслідки, які в кінцевому підсумку впливають на рівень життя громадян.

Ми зосереджені на формуванні ринку, який би функціонував за реальними ринковими законами. Сергій Авершин

Як зазначив 26 січня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, в умовах ринкової економіки ціни регулювати дуже складно, тому в Харківській області роботу націлено в першу чергу не на їх штучне стримування, а на створення ринку, що функціонував би за суворими економічними законами.

Події дня

Сьогодні, 26 січня, о 12:00 в Міжнародному аеропорті «Харків» (вул. Ромашкіна, 1) відбудеться урочисте введення в експлуатацію системи спрощеного проходження паспортного контролю «E-GATE» з використанням електронних карток. О 12:00 на вул. Культури, 9-а відкриється меморіальна дошка скульптору, народному художнику СРСР Михайлу Лисенко. О 13:00 в дитячій школі мистецтв № 6 (вул. Архітекторів, 30-а) розпочнеться відкриття художньої виставки «Світ нескінченно різний» у дитячій художній галереї «Чарівна мелодія фарб». О 16:00 в Центрі культури Київського району (вул. Скрипніка, 7) відбудуться установчі збори для формування громадської ради при облдержадміністрації.

Газ підприємству «ДРІТ» відключено не буде. Валентин Дулуб

Як повідомив 25 січня під час брифінгу заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент між керівництвом Харківської області та управлінням НАК «Нафтогаз Україна» досягнута усна домовленість про те, що газ комунальному підприємству «ДРІТ» відключено не буде.

Основною причиною виникнення заборгованості за спожитий газ є різниця в тарифах. Валентин Дулуб

«Основною причиною, через яку виникла заборгованість обласного КП «Дирекція розвитку інфраструктури територій» та інших теплопостачальних підприємств України, є різниця в тарифах. Державі потрібно сплатити підприємствам цю різницю, тому що через це вони зазнають величезних збитків, особливо після 1 серпня 2010 року, коли змінилася ціна на газ, а підприємства продовжують відпускати тепло за старими тарифами. На жаль, на сьогодні закон про компенсації за різницю у тарифах не прийнятий. Вирішення цього питання перенесли на 2011 рік», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Харківська область знаходиться на 8-9 місці по оплаті за спожитий газ. Валентин Дулуб

Харківська область знаходиться на 8 - 9 місці з оплати за спожитий газ в рейтингу областей України. Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав заступник голови Харківської облгосадміністрайіі Валентин Дулуб.   «За підсумками минулого року Харківська область була однією з кращих областей України, яка вийшла на найвищі показники оплати за спожитий газ. Сьогодні ж в Харківській області середній показник оплати за газ складає 27%», - підкреслив Валентин Дулуб. 

У Краснокутському дитсадку №1 відкрито нову групу

У дитячому садку №1 Краснокутської селищної ради було відкрито додаткову групу. 24 січня голова райдержадміністрації Віктор Ечкенко урочисто вручив двадцятьом батькам направлення на виховання їхніх дітей у старшій ясельній групі.

У Обласний художній галереї відкриється виставка «Краси багато не буває»

27 січня в 16.00 год в Обласній художній галереї відкривається виставка харківського художника Олександра Іванова «Краси багато не буває».

Районні газети Харківської області ініціюють співпрацю з бєлгородськими колегами

Районні ЗМІ Харківської області готові розширювати інформаційне співробітництво з колегами з Бєлгородської області Російської Федерації. Зокрема, Золочівська районна газета ініціює підписання угоди про співпрацю з колегами з Грайворонського району Бєлгородської області.

У Харківській області відбудеться конкурс на кращу журналістську роботу до 20-річчя Незалежності України

Наступного тижня Управління у справах преси та інформації ХОДА та КЗ «Регіональний інформаційний центр» оголосять конкурс на кращу журналістську роботу до 20-річчя Незалежності України. Про це повідомила сьогодні начальник управління Вікторія Маренич.

Школу юного кореспондента в Харківській області планується відкрити у квітні

Управління у справах преси та інформації ХОДА ініціювало проведення при районних ЗМІ конкурсів юних кореспондентів. Переможці конкурсів згодом зможуть стати учнями Школи юного кореспондента при управлінні у справах преси та інформації ХОДА.

Управління у справах преси та інформації пропонує започаткувати конкурс «Краща районна газета»

Управління у справах преси та інформації ХОДА пропонує започаткувати конкурс «Краща районна газета» по аналогії с існуючим конкурсом «Краща сільська, селищна, міська рада». Така можливість обговорювалася сьогодні під час засідання Асоціації регіональної преси за участю начальника Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторії Маренич.

Архів документів